Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Taverne Thassos
Last Updated: Jun 21 2022 14:48, Started by
demential
, May 27 2010 13:44
·
0
#56
Posted 29 June 2017 - 10:21
Pe langa tavernele pe care le-am recomandat in 2015, anul trecut am mai descoperit o taverna buna: Agorastos, in Kinira (mancare super buna si o vedere superba). Evident, nu s-au dezmintit nici cei de la Pyrofani din Tripiti (dar timpii de asteptare au fost mai mari fata de anul precendent).
|
#58
Posted 01 May 2018 - 13:20
Va salut.Voi merge la sf lui august in Limenas si as vrea sa stiu ce taverne ar fi cele mai recomandate.Acuma 6 ani cand am fost ultima data a fost ok la Doukas Thassian.
|
#59
Posted 02 May 2018 - 01:14
Am citit tot topicul plus alte recomandari si ar fi topul acesta:
Panagia:Drossia O Platanos , Elena Skala Potamia : Teagenis, Captain Tripiti : Pirofani Limenas :Simi,Doukas-Thassian,Mouses Potos : Irene , Piatsa Michalis,San Antonio Aliki :Leonidas Theologos :Stelios ,Kleoniki Yatrou,Augustos Rachoni : Lykos Skala Prinos:Glifoneri Ma intereseaza daca in 2017 ati avut experiente bune /rele cu cele de mai sus.Va salut. Edited by PIonut85, 02 May 2018 - 01:15. |
#60
Posted 23 June 2018 - 20:51
Salutare, ceva recomandari pentru seara greceasca autentica ?
|
#61
Posted 23 June 2018 - 21:47
E o taverna pe malul marii in Limenas dar am uitat cum se numeste. Cred ca era Mouses. Mancare buna, ospătari simpatici. A fost o seara extrem de reusita.
Sigur e Mouses, m-am uitat la niste poze facute in restaurant. |
#62
Posted 11 October 2018 - 23:14
Salutare !
Cu ceva întârziere vin cu informaţii despre câteva taverne la care am mâncat anul acesta în Thassos între 13 şi 17 septembrie. Nu ştiu cât mai contează acum, dar cred că pentru anul viitor pot fi folositoare. Aflasem în 2016 despre creşterea preţurilor la taverne, însă la mijlocul lui septembrie nu mi s-au părut mari în general, ci doar pe alocuri. Aşadar, pe 13.09 am luat cina la taverna Captain, la recomandarea de pe Forum. Am rămas surprins că deşi la ora 19.53 se mai găseau câteva mese libere: Thassos2018 003.jpg 100.89K 86 downloads, totuşi până am terminat noi de mâncat restaurantul se umpluse complet. Calamarul fript a fost 10,50 euro: Thassos2018 004.jpg 109.42K 94 downloads , iar porţia de sardele fripte 7 euro: Thassos2018 005.jpg 116.69K 92 downloads. Alte preţuri: 6,50 salata horiatiki, 3,50 tzatziki, 5 feta cu miere şi susan. Din partea casei am primit la final câte o prăjiturică brownie. Vineri, pe 14.09, între 17 şi 18 şi ceva am mâncat la taverna Pyrofani, tot la recomandările de pe aici. A fost cam ca la pomul lăudat. Adică preţurile au fost ok, dar în ce priveşte mâncarea nu a fost nimic memorabil. De fapt am reţinut faptul că nu mai servesc decât octopus frozen. Singurele poze sunt cu taverna: Thassos2018 018.jpg 144.35K 84 downloads Thassos2018 038.jpg 167.12K 67 downloads Thassos2018 039.jpg 149.53K 74 downloads şi cu desertul gratuit de la sfârşit: Thassos2018 040.jpg 145.23K 85 downloads. Preţuri: 5,90 horiatiki, 3,70 tzatziki, 7,20 musaka, 6,40 porţia de sardine fripte. Sâmbătă, pe 15.09, între 17 şi 18 şi ceva am mâncat în Panagia la taverna O Platanos, care a rămas printre cele mai bune de pe insulă (şi acvariul e la locul lui: Thassos2018 075.jpg 112.16K 105 downloads). Porţia de kokoretsi a fost 8,50 euro: Thassos2018 079.jpg 100.84K 114 downloads, iar cea de pork chops 9 euro: Thassos2018 080.jpg 107.29K 108 downloads. Alte preţuri: 6 euro horiatiki, 3,80 tzatziki şi melitsanosalata, iar cafeluţa mea şi iaurturile cu dulceaţă de la sfârşit: Thassos2018 081.jpg 66.89K 89 downloads au fost gratis. De data asta am fost mai atent la placa agăţată în platan, care certifică vârsta acestuia (411 ani): Thassos2018 077.jpg 89.84K 94 downloads. A 4-a zi (duminică 16.09) am servit masa tot pe la ora 17, la taverna Theagenis, unde eu am savurat cel mai bun şi fraged octopus fript din viaţa mea. De fapt a fost aproape întregul baby-octopus şi a costat 12 euro: Thassos2018 093.jpg 105.17K 112 downloads. Alte preţuri: 7 euro salata horiatiki, 3,50 tzatziki, 5,50 feta cu miere şi susan. În final - din partea casei - pepene roşu. În sfârşit, luni, pe 17 am mâncat cel mai bine din tot sejurul la Stelakis, pe la 16.30. Melitsanosalata a fost de senzaţie, aş zice cea mai bună din Grecia ever, dar şi tzatziki-ul şi octopusu' fript au fost memorabile, iar musakaua a fost în sfârşit bună (adică stratul de bechamel a fost destul de subţire ca să nu fie greţos ca în alte părţi). Poze: Thassos2018 123.jpg 111.19K 119 downloads Thassos2018 124.jpg 100.54K 101 downloads Thassos2018 125.jpg 92.67K 92 downloads. Preţuri: 3,40 euro porţia de tzatziki şi de melitsanosalata (cel mai mic preţ din tot sejurul, dar mare în comparaţie cu restaurantul Siarbas din Paralia Vrachos, la început de august), 12 euro octopusu' fript, 7 musakaua, 5,50 horiatiki. La final am primit câte o îngheţată pe băţ din partea casei. Aş spune că e nevoie de atenţie anul viitor, întrucât în iarnă vor să renoveze toată clădirea (10 camere şi restaurantul). La anul vor fi alte preţuri în ce priveşte cazarea. Mâncarea vom mai vedea cât va costa, dar cum spuneam, ar trebui verificate pe meniu preţurile. În concluzie, am mâncat la 5 taverne din top, iar memorabile au fost în special baby-octopusul fript de la Theagenis şi melitsanosalata de la Stelakis, urmate de tzatziki-urile de la Captain, O Platanos şi Stelakis, octopusul fript şi musacaua de la Stelakis şi kokoretsi şi porc chops rotisate de la O Platanos. Şi ar mai fi de adăugat că taverna Symi din Limenas (portul vechi) seara era plină ochi, în timp ce alături, Platanakia era goală. Nimic neobişnuit până aici, de fiecare dată când am fost în Thassos a fost la fel. Dar acum am fost la mijlocul lui septembrie, nu în vârf de sezon, aşa încât aglomeraţia de turişti mi s-a părut chiar neobişnuită, aşa cum am mai spus. Sănătate şi toate cele bune ! Edited by OvidiuNS, 11 October 2018 - 23:20. |
#63
Posted 17 October 2018 - 11:26
Scuze că postez abia acuma, dar e nevoie, zic eu.
Cum am putut să uit - nu-mi explic. Totuşi, mai bine mai târziu decât niciodată. Aşadar, la Stelakis a mai fost ceva de senzaţie, anume piure-ul de fava cu ceapă (se vede ca garnitură în poza 15 din postul anterior - cea cu octopusu' fript). Iar buletele de caşcaval pane şi porţia de felii de dovlecei prăjiţi au fost la fel de bune ca în 2015 (adică de senzaţie - nevastă-mea dixit). Sănătate şi tcb ! |
#64
Posted 09 June 2019 - 11:37
O taverna unde se mananca foarte bine, mai bine decat la Captain este Taverna Sta Kala Kathoymena, Kinira, pe google e notat cu 4,7 care e o nota mai mare decat pentru Doukas ori Captain.
La Captain, nu stiu de ce o zi a fost bine iar in alta zi caracatița parca era preparata in Romania. Calamarul nu a fost cine stie ce, cam tare. Si-au spalat păcatele in ultima zi cand totul a fost de nota 10. |
|
#65
Posted 10 June 2019 - 01:48
În preferinţele mele Theagenis e peste Captain, dacă vorbim de Skala Potamia. E drept că sunt în "colţuri" opuse ale staţiunii.
Sănătate şi bine ai revenit ! |
#66
Posted 10 June 2019 - 13:27
Nu am fost la Theagenis dar la Captain imi place ca e chiar pe malul apei.
Attached Files |
#67
Posted 11 June 2019 - 00:48
Din punctul meu de vedere, cea mai buna taverna de la tarm este San Antonio (langa Potos), iar cea mai buna de la munte este Stelios (Theologos).
La San Antonio se prepara mancaruri delicioase cu specific pescaresc, la Stelios am mancat miel si ied la protap... o nebunie! Asta nu inseamna ca nu gasim si kokoretsi sau stifado (excelent!) la San Antonio, sau caracatita la o taverna de la munte, dar cele mai bune preparate sunt cele cu ingredientul principal in apropiere. Recomand San Antonio mai ales familiilor cu copii, gasind in perimetrul tavernei un loc de joaca mare, cu umbra si o multime de tobogane, casute, leagane, etc. In fata tavernei este plaja administrata de ei, cu sezlonguri, umbrele, nisip fin, intrare lina in mare. Stelios, o oaza de verdeata, plin de flori, cu un personal foarte amabil si atent, mancare foarte gustoasa. O vizita la Stelios poate fi combinata cu o foarte placuta plimbare de seara prin Theologos. Casute cochete, mici magazine pentru suveniruri (sau pentru miere, dulceturi, ulei, incaltaminte din piele, condimente, etc). Mai sunt si alte taverne cu mancare foarte gustoasa (Irene, Sentido, Molos, Kostis, etc), dar cel mai mult mi-au placut cele pe care le-am prezentat la inceput. Am avut si o experienta foarte neplacuta. La teverna Iatrou din Theologos am fost serviti extrem de prost si tepuiti intr-un mare fel. Sambata la pranz vom fi la San Antonio, iar cina o vom lua la Stelios. Revin cu impresii proaspete. |
#68
Posted 12 June 2019 - 01:11
Freddy12, on 10 iunie 2019 - 13:27, said:
... la Captain imi place ca e chiar pe malul apei. Ştiu. Şi fiind pietre în apă nu se face baie, mai ales că nici plajă nu există. Theagenis este cu terasa pe plajă, însă apa e departe, plaja acolo fiind foarte lată. Dar nu cred că e o problemă aşa de mare faptul că nu miroase ... a mare. Mai important e gustul mâncării. @claz: la San Antonio nu am mâncat niciodată, nici nu am ştiut de existenţa tavernei. Am fost în 2014 pe plaja San Antonio, aia e arhicunoscută. În ce priveşte taverna Stelios, am mâncat o singură dată miel, dar nu era la proţap, ci la rotisor. Eşti sigur că ce aţi mâncat voi era făcut la proţap ? Eu mă cam îndoiesc, de fapt aud de proţap la Stelios prima dată. Iar în ce priveşte mielul la rotisor la Stelios (sau iedul) eu nu am fost mulţumit, am mai spus. 4 ore nu sunt suficiente, ar trebui să rotiseze carnea cel puţin 5 ore, i-am şi spus tipului de acolo care se ocupa de rotisor. A argumentat că mieii sunt "atletici", din producţie proprie, însă i-am spus că tocmai de aceea timpul de rotisare ar trebui să fie mai mare, altfel carnea rămâne aţoasă şi tare, ceea ce am şi experimentat în acea zi. Oricum, măcar Stelios are miei din producţie proprie, în timp ce Augustos şi Kleoniki Iatrou au miei din import. E drept că ultimii sunt mai gustoşi şi mai ieftini, dar fiind îndopaţi cu hormoni şi alte alea nu sunt de preferat pentru sănătate. Sănătate şi toate cele bune ! Edited by OvidiuNS, 12 June 2019 - 01:14. |
#69
Posted 12 June 2019 - 07:42
Ovidiu, la San Antonio am mancat cel mai bine pe insula. Peste spada, risotto cu fructe de mare servit intr-o cochilie uriasa de melc de mare, stifado, Rocket salad (atat gust cat si aspect deosebit de placut). Desertul din partea casei era o prajitura mare, cu iaurt deasupra si cu sos caramel... o minunatie!
Ce sa mai zic de locatie... arunca un ochi pe fotografii. Sunt si preparatele de care am amintit. Fii tare! Cat despre miel si ied, nu sunt sigur ca-s facuti la protap, asa am presupus. Ma lamuresc sambata De iatrou sa nu mai aud. Am mancat acolo la indemnul unui cunoscut si am fost dezamagiti maxim de toata experienta. Mielul pe care mi l-a adus era atat de crud, ca nu stiam ce sa-i fac: sa-l mananc sau sa-l resuscitez! Pus pe nota apa din partea casei, painea pusa de doua ori, desertul din partea casei (pe care l-am refuzat!). E poveste lunga... Vestea buna este ca inca nu au aparut viespile! |
|
#70
Posted 12 June 2019 - 09:37
claz, on 12 iunie 2019 - 07:42, said:
... la San Antonio am mancat cel mai bine pe insula ... Ok, e bine de ştiut. Uitîndu-mă pe hartă am recunoscut locul unde am făcut plajă în 2014 (lângă hotel Atrium). Nu se promovase aici nicio tavernă de pe plaja San Antonio, aşa încât în ziua aia am mâncat în altă parte. Eram curios dacă aţi mâncat şi la Stelakis, acolo am mâncat de mai multe ori. Anul trecut zicea tipul de la restaurant că în 2019 renovează toată clădirea şi ar fi fost super să avem veşti proaspete. Stelakis, O Platanos, Glifoneri, Theagenis le consider în topul topului din Thassos, ca şi Pirofani, Stelios, Symi şi încă vreo câteva. Bine, în 2010 încă funcţiona O Andreas, sus, în Kazaviti, care era clar în topul topului. Păcat că s-a închis. Sănătate şi tcb ! |
#71
Posted 12 June 2019 - 10:25
La Stelakis nu am mancat. Am citit pareri impartite despre locatie, asa ca am preferat sa mananc de mai multe ori unde ne-a placut decat sa riscam. Deh, copil mic, n-am vrut sa riscam...
La Platanos am mancat o singura data, nu am fost atat de impresionat. Nu ca a fost ceva rau, mancarea a fost corecta, dar nimic special. Probabil ca impresia a fost generata si din cauza asteptarilor mari pe care le aveam. La fel a fost si la Agistri in Limenaria. In Panagia ne-a placut mai mult la Taverna Elena, in apropiere de Platanos. La San Antonio am gasit un complex de factori care ne-a facut sa ne simtim bine si sa revenim. Asa cum am spus mai devreme, exista un loc de joaca foarte bine dotat, cu mese in apropiere de unde puteam supraveghea mostenitoarea. Personalul foarte amabil. Cum ajungea apa rece (din partea casei) aproape de terminare, cum aduceau alte sticle. Reci-gheata! Dar pe cate de amabili erau ospatarii in cadrul tavernei, pe atat de morocanosi si antipatici erau cei care serveau la sezlonguri. Zic de sezlongurile administrate tot de ei, pe plaja aflata in dreptul tavernei. Foarte ciudata atitudinea, in sensul in care un tip care ne-a incasat banii de umbrela si sezlonguri si care ne-a adus cafeaua si sucurile comandate avea un sictir nemarginit, mai tarziu, la pranz, ne-a servit cu foarte multa atentie si grija pentru cea mica. I-a adus supa de pui (cea mai buna mancata pe insula, restul sunt cu ingaduinta amatori la capitolul asta) imediat ce am dat comanda, a avut grija sa nu fie prea fierbinte, iar dupa ce a terminat de mancat, i-a adus imediat si desertul ca sa o poata zbughi la joaca. Plaja este cu nisip foarte fin, dar sa nu va asteptati sa gasiti acea apa turcoaz cu care ne-am obisnuit in Thassos. De obicei sunt curenti, nu puternici, si ridica nisipul tulburand usor apa. Intrare lina in apa, adancime mica pe o distanta mai mare fata de tarm, ideala pentru copii. Una peste alta, experienta este una foarte placuta. Noi o sa ajungem pe insula sambata dimineata. Prima oprire este la Sotirelis sa luam o mostra de ulei, sa verificam calitatea de anul asta, dupa care... San Antonio! Dupa ce ne saturam de plaja mancam la ei, si abia pe urma ne cazam. O sa fac fotografii cu meniul si ce preparate comandam si o sa le postez cand o sa am timp |
#72
Posted 12 June 2019 - 15:57
claz, on 12 iunie 2019 - 10:25, said:
La Stelakis nu am mancat. Am citit pareri impartite despre locatie, asa ca am preferat sa mananc de mai multe ori unde ne-a placut decat sa riscam. Deh, copil mic, n-am vrut sa riscam... Nu riscaţi nimic, stai liniştit, nu ştiu ce păreri ai citit şi pe unde, cert e că Stelakis e în top şi noi n-am avut nicio problemă. Bine, cu un copil mic se pierde avantajul de a sta la plajă sub umbrelele lor, pentru că plaja e improprie. Adică, deşi există duş şi toaletă, pe plajă e pietriş amestecat cu nisip, iar în apă e o placă stâncoasă imensă, ce se traversează pe două "poteci" din saci de iută umpluţi cu acel amestec pietriş-nisip. Practic e raiul snorkeliştilor acolo, am văzut chiar şi o caracatiţă. De fapt acolo îşi pescuiesc o parte din caracatiţele pe care le gătesc la bucătărie. Ce mai, mâncarea e excelentă, mereu proaspătă, dar un copil mic trebuie supravegheat continuu să nu intre în apă. În ce priveşte controversa între tavernele din Panaghia (Drosia O Platanos şi Elena), deja se fac 9 ani de când a apărut aici, pe Softpedia. Noi am fost de 4 ori în Thassos, şi am fost în Panaghia de cel puţin 10 ori. De fiecare dată am ales taverna unde erau mai mulţi clienţi, adică O Platanos. Oare de ce sunt mai puţini clienţi la Elena? Şi de ce totdeauna ? Se pot invoca mai multe motive, însă părerea mea este că mâncarea e mai proastă ca la O Platanos. Nu pot băga mâna în foc, pentru că nu am mâncat niciodată la Elena. Am tot vrut, ca să pot face ulterior comparaţii, însă de fiecare dată tot la O Platanos am rămas. Asta e ! Sănătate şi tcb ! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users