Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Belgia - note de calatorie

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#19
kratima

kratima

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 13.07.2005
Brugge
Partea 2/3

Flanders Fields Tour

Este turul cu tematica Primul Razboi Mondial. Se tine in fiecare zi, mai putin lunea. Ghid va va fi Philippe (australian) sau Sharon (belgianca), sot si sotie. Eu l-am nimerit pe Philippe, care este foarte simpatic si cunoaste o multime de lucruri despre subiect – nu cred ca o fost pusa vreo intrebare la care sa nu aiba raspuns. Turul este numai in engleza! Masina te poate lua de la gara sau din ‘t Zand (locul principal de imbarcare). La sfarsit, masina te va lasa fie in ‘t Zand, fie la gara, fie chiar la hotelul tau (daca ai noroc sa mergi cu microbuzul, autocarului mare nefiindu-i permis sa intre in centrul Brugge-ului).

Am constatat ca exista o competitie destul insemnata in domeniu, cu tururi similare care pleaca din Ypres. Partea buna la turul de fata este ca nu te duc prin muzee arhi-cunoscute, pe care le poti vizita si singur.

Practic, traseul excursiei este un arc de cerc in jurul orasului Ypres, pe linia frontului din Primul Razboi Mondial. Aici au murit sute de mii de soldati intr-un razboi de transee purtat in principal in noroi. O sa vizitati mai multe cimitire, monumente si cazemate, fiecare cu insemnatatea ei. O sa ajungeti la o ferma care pe langa capsuni are si o masa plina cu munitie (nu este de vanzare :P).

Pranzul o sa-l luati intr-un mic restaurant atasat unui la fel de mic muzeu; muzeu este insa foarte frumos, chit ca nu-mi mai aduc aminte cum se cheama. Este undeva in mijlocul campiei – pe cont propriu v-ar trebui propria masina.

O sa vedeti si niste transee reconstruite – cine urmareste emisiunea Time Team o sa vada pe viu transeele si adaposturile descoperite de acestia; nu sunt cine stie ce impresionante, dar totusi.

La sfarsitul excursiei, o sa ajungeti in Ypres, oras ras de pe fata pamantului si reconstruit de germani dupa razboi. Are un aer medieval, dar totul este reconstruit. Exista un In Flanders Field Museum, care este cel mai bun in domeniu in Belgia – poate o sa ajung sa-l vizitez data viitoare. Excursia se incheie la Menin Gate, un monument in forma de arc de triumf, pe care sunt scrise numele tuturor soldatilor cazuti in lupta in Belgia in Primul Razboi Mondial. In fiecare seara la ora 8, o garda de onoare face o ceremonie in amintirea unuia dintre soldatii pomeniti pe ziduri. Traditia a inceput de zeci de ani si o sa mai dureze inca vreo 50 pana o sa se termine toata lista.

Una peste alta, un tur interesant si instructiv, dar eu prefer Triple Treat Tour. Ghidul mi-a zis ca Flanders Field Tour este mai solicitat – 75% din cei care apeleaza la Quasimodo vor Primul Razboi Mondial. Ca nota finala, puteti cumpara carticica pe care o promoveaza ghidul – este mica, alb-negru si cu fonturi mai ciudat de citit, dar merita banii.

Attached Files


Edited by kratima, 13 June 2011 - 11:16.


#20
kratima

kratima

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 13.07.2005
Brugge
Partea 3/3

Triple Treat Tour

Unul dintre cele 3 lucruri pe care nu le-as rata in nici o vizita in Belgia. De altfel, cele doua tururi sunt clasate numarul 1 pe site-ul tripadvisor la “atractii turistice in Brugge”.

Turul se tine numai lunea, miercurea si vinerea, iar ghid este intotdeauna Philippe. Turul este numai in engleza! Masina te poate lua de la gara sau din ‘t Zand (locul principal de imbarcare). La sfarsit, masina te va lasa fie in ‘t Zand, fie la gara, fie chiar la hotelul tau (daca ai noroc sa mergi cu microbuzul, autocarului mare nefiindu-i permis sa intre in centrul Brugge-ului).

Am fost de doua ori in concediu, de fiecare data am mers in Triple Treat Tour – a doua oara a fost la fel de placut. Chiar si ceilalti turisti au fost persoane placute si interesante – oameni din Canada, SUA, Africa de Sud, Olanda, Suedia, Norvegia si Anglia. Ce mi-a ramas in minte a fost englezoaica fan Ilie Nastase si americanul fost procuror – omul fusese chiar si prin Romania, iar povestile lui de la masa au fost amuzante; povestea despre preotul prins in masina cu o prostituata numita Bible si frica lui de presa a fost super ;)

Se viziteaza, in ordine: 2 castele, un hambar :o, un restaurant :P, oraselul Damme, o manastire, un magazin de ciocolata si un bar.

Castelele sunt Tillegem si Loppem, unul vizitat doar pe din-afara, celalalt de sus pana jos. Castele tipic belgiene, micute dar interesante.

Hambarul pomenit este langa restaurantul in care iei masa si este cea mai veche cladire (parca) gotica din Belgia inca in picioare.

La restaurant are loc prima parte din Triple Treat – o goffra/waffle de casa, facuta pe loc, cu frisca si in care simti gustul de unt adevarat. Asta si un mega-sandwich (inclus in pretul excusiei) te satura pe loc.

Oraselul Damme este foarte aproape de Brugge. Poate fi vizitat si pe cont propriu – un canal si un vaporas fac legatura. Damme este mic si pitoresc, iar la final o sa vedeti si manastirea Ter Doest.

La magazinul de ciocolata are loc a doua parte din Triple Treat – bineinteles, o degustare de ciocolata, o demonstratie despre cum sa faci praline si timp sa cumperi ciocolata cat pentru un diabet instant!

La barul alaturat are loc (hai ca v-ati prins) ultima parte din Triple Treat – o degustare de 4 beri tipic belgiene. Nu va ganditi la Stella Artois, aici vorbim de chestii serioase, gen bere trappista, gueze sau Kamelieten. Ultima bere – kriek, berea sirop cu gust de cirese – este intotdeauna favorita doamnelor.

Ce nu pot reda in cuvinte este atmosfera pe durata intregii zile – soselele inguste, fermele, salciile, animalele de pe camp, casele, toate contribuie la o excursie de neuitat. Daca ati fost in Belgia si nu ati mers in Triple Treat Tour, ati ratat adevarata Flandra.

Attached Files



#21
kratima

kratima

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 13.07.2005
Alte locuri de vizitat:

Locurile pe care nu le-am luat in calcul nici macar in faza de proiect. Cu mici exceptii legate de lipsa de entuziasm in a le vizita (vezi Waterloo), sunt locuri in care se poate ajunge greu sau deloc din Bruxelles daca nu ai propria masina. Sa schimbi 2 trenuri si 1 autobuz poate parea amuzant, dar daca asta iti lasa doar 2-3 ore ca sa vizitezi...

Pipaix (in zona Brabant-Wallon & Hainaut) – La Brasserie a Vapeur (www.vapeur.com) – una dintre cele doua fabrici traditionale de bere care pot fi vizitate aici si cea mai interesanta; din cate stiu, in ultima sambata a fiecarei luni au un tur special, cand dau drumul la facut o noua transa de bere.

Waterloo (in zona Brabant-Wallon & Hainaut) – aflat la mica distanta de Bruxelles, locul celebrei batalii a lui Napoleon si un punct de atractie pentru turisti. Cu toate ca sunt pasionat de Napoleon-tacticianul, nu am vrut sa vizitez Waterloo; pur si simplu nu m-a atras ideea, iar prietena nu avea nici ea un chef nemaipomenit de asa ceva.

Rochefort (in zona Ardeni, Valonia) – oras turistic si interesant

Han-sur-Lesse (in zona Ardeni, Valonia) – pestera asaltata de turisti, in apropiere de Rochefort; merita vizitata daca nu aveti fobii legate de locuri inchise sau apa.

Redu (in zona Ardeni, Valonia) – un mic sat/oras, care se mandreste cu o multime de librarii. Undeva la final de august au o noapte in care toate librariile sunt deschise.

Bouillon (in zona Ardeni, Valonia) – aici exista un castel care merita vizitat; daca stati peste noapte aici, puteti prinde un tur de seara al castelului la lumina tortelor.

Orval (in zona Ardeni, Valonia) – aici exista abatia care face berea cu acelasi nume. Berea are un gust special, care mie imi place, dar pe care prietena l-a detestat. Pe de alta parte, se poate sta la guesthouse la manastire de la 2 la 7 zile, pentru ceea ce site-ul oficial numeste un “timp de reculegere”. Veti fi incurajati sa participati la slujbele religioase. Pare minunat daca vrei sa iti petreci ceva timp in liniste. Mai multe detalii pe http://www.orval.be/an/FS_an.html.

La Roche-en-Ardenne (in zona Ardeni, Valonia) – oras turistic, renumit pentru carnea afumata si peisajele din zona.

#22
kratima

kratima

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 13.07.2005
Link-uri folositoare

Belgia in general:
http://www.visitbelgium.com/ - site oficiu de turism
http://hari.b-holdin...in/query.exe/en? – mersul trenurilor, Belgia
http://aprilbell.wor.../belgia-travel/ - un blog (si) despre Belgia
http://www.belgiumki...om/belgium.html - despre berile belgiene
http://www.enjoy-eur...cds/belgium.htm - cateva date despre Belgia, sarbatori legale, etc.
http://www.enjoy-eur...hap10/guide.htm - indicatii despre care ghiduri turistice ar fi bune si care nu
http://www.tripadvisor.com/ - cel mai bun site cu recomandari de la si pentru turisti
http://www.travbuddy...travel-guide-c4 - informatii diverse, destinatii populare
http://belgiumbound2008.blogspot.com/ - un blog al unei familii de americani mutata in Belgia
http://www.lukeswart...gium/dutch.html - daca chiar va intereseaza cum se pronunta cuvintele in olandeza
http://www.excursion.be/ - blog al unei familii belgiene (mama, tata, 2 copii), excursii prin toata Belgia; recomandat pentru idei noi, in franceza
http://instant.skynetblogs.be/ - un blog despre Belgia, in franceza

Valonia:
http://www.opt.be/ac...l/en/index.html - site oficiu de turism
http://www.eupedia.c...rochefort.shtml - informatii turistice despre Rochefort & Han-sur-Lesse
http://www.vapeur.com/ - Brasserie a Vapeur, Pipaix
http://www.opt.be/in...fr/E/19391.html - despre Noaptea Cartilor, Redu
http://users.skynet.be/redu/index.html - librarie, Redu
http://www.orval.be/an/FS_an.html - manastirea Orval, guesthouse
http://www.la-roche-tourisme.com/ - informatii Roche-en-Ardenne

Amsterdam:
http://amsterdam.sas...m/overview.html - o trecere in revista

Antwerpen:
http://www.antwerpco...n_Antwerpen.htm - tururi organizate pe tematici foarte diverse
http://www.trappisten.be/ - cafenea
http://www.delrey.be/en/overons.htm - magazin ciocolata
http://www.chocolatier-burie.be/ - magazin ciocolata

Hasselt:
http://www.trabel.co...elt-bokrijk.htm - informatii turistice
Pagina oficiala Bokrijk pare sa fie offline la acest moment

Brugge:
http://www.bedandbre...servations.html - rezervari B&B Setola
http://www.celebrati...mp;DocID=144655 – masa & spectacol medieval “Brugge anno 1468” intr-o fosta biserica; merita incercat
http://members.virtu.../7cd76/574e9/c/ - shopping tips
http://www.devlaamschepot.be/ - restaurantul meu favorit
http://www.quasimodo.be/ - Triple Treat Tour & Flanders Fields, recomandate

Bruxelles:
http://visitbrussels...index.jsp?lg=EN – site oficiu de turism
http://www.arau.org/ - tururi Art Nouveau
http://www.brusselsg...se.be/index.asp - B&B-ul la care am stat
http://www.beermania.be/allnewbm.php - legendarul magazin de bere
http://www.eupedia.c...ing.shtml#Books – pentru librarii in engleza
http://www.rivertours.be/ - tururi cu vaporase pe canalele Belgiei
http://www.travelinf...es-in-brussels/ - librarii Bruxelles
http://www.brussels-...s/engframes.htm - site-ul Brussel City Tours, neactualizat de multa vreme, dar inca util
http://www.brussels-city-tours.com/ - varianta noua a site-ului, sau cam asa ceva
http://www.brusselswalks.be/ - tururi diverse in Bruxelles
http://www.busbavard...ome.php?lang=en - tururi diverse in Bruxelles, in franceza
http://www.opt.be/in...en/E/19305.html - informatii Serele Regale
http://www.brusselsm.../home/index.php - informatii muzee
http://www.urbanrail...ux/brussels.htm - informatii metrou Bruxelles
http://users.skynet.be/waterstones/ - libraria Waterstones
http://fetedelabd.be/fr/ - informatii evenimente benzi desenate, in franceza

De Panne:
http://www.depanne.b...me/English.aspx - informatii oficiale turism De Panne, rezervatii naturale de dune, trasee dune
http://travel.eartht...elgium,125.html – informatii turistice De Panne

Lavaux-sainte-Anne:
http://www.chateau-l...com/indexuk.php - pagina oficiala castel
http://www.taxi2station.be/en - util daca chiar vrei sa mergi pe cont propriu de la gara la castel

Cam asta a fost tot. Sper ca v-a placut. Mie chiar mi-a facut placere.  :thumbup:

Edited by kratima, 13 June 2011 - 20:25.


#23
grecul68

grecul68

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 989
  • Înscris: 13.08.2007
Multumim pentru efort si pentru pasiunea cu care ai scris.
Util pentru cei care nu au fost si excelent prilej de aduceri aminte pentru cei care au fost.
Foarte frumoase si pozele.
Felicitari !

#24
kratima

kratima

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 13.07.2005

View Postgrecul68, on 26th June 2011, 19:14, said:

Multumim pentru efort si pentru pasiunea cu care ai scris.
Util pentru cei care nu au fost si excelent prilej de aduceri aminte pentru cei care au fost.
Foarte frumoase si pozele.
Felicitari !

Mersi, mersi. Daca e pasiune, nu e efort - mi-a facut placere.
Daca altii apreciaza macar nu am scris degeaba :)

Pozele - poate ca mi-au iesit bine pentru ca:
1. nu sunt adeptul pozelor facute la kilogram - am prieteni care imi spun: "Am fost in cutare loc pentru 5 zile si cardul de 8GB nu mi-a ajuns la cate poze am facut"  :deadtongue:  Pai, te duci sa vizitezi si sa te distrezi sau sa stai numai cu aparatul la ochi? Mai putine, dar mai bune;
2. nu imi fac poze in vacante - nici mie, nici prietenei/prietenilor. Ii stiu cum arata, iar pentru mine am oglinda acasa; cu ei am poze de la party-uri, de la bere sau de mai stiu eu unde. Ah, una-doua poze pe post de "I was there" merg (sau poze prin camera de hotel daca chiar ma ustura talentul), dar in rest mutra mea cam strica panorama;
3. Belgia te ajuta - au niste locuri pitoresti de trebuie sa alegi unde sa indrepti aparatul.

Edited by kratima, 26 June 2011 - 21:08.


#25
cmmb

cmmb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 24.08.2007
Exceptional topic! Multumesc mult pt informatii!  :coolspeak:

Edited by cmmb, 30 June 2011 - 12:35.


#26
oprearalf

oprearalf

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.06.2009
Salutare tuturor

In primul rand respect pentru kratima. Nu am mai intrat de ceva vreme pe acest forum si ieri cand am vazut citit topic a fost ca o depanare de amintiri intre prieteni.
A reusit (sper) sa "reinvie" interesul despre o tara care se pare, din pacate, nu este printre favoritele romanilor cand vine vorba despre destinatii de vacanta.  Subcriu si eu la parerea voastra: Belgia este o tara frumoasa, linistita si civilizata. Este ceea ce eu personal imi doresc intr-un concediu dupa un an de munca pe plaiurile mioritice. Nu ca Romania nu ar fi o tara frumoasa, dar, vorba unui "clasic": pacat ca este locuita. Anul trecut cand am fost, am stat 5 zile in Brugge si 2 zile in Bruxelles. Am mai vizitat Gent, Anvers si Ostende. In toate orasele aveai ceva de admirat, dar pe primul loc (detasat) este Brugge. Este un oras superb, seara aproape pustiu si foarte, foarte relaxant. Daca ai rabdare sa vina noaptea(noi am fost in iulie si pe plictiseai asteptand sa vina intunericul - aprox. ora 23....) vor iesi niste poze superbe. Am mai postat si in topicul destinat Belgiei, asa ca nu o sa ma repet cu una....alta.
In concluzie, felicitari celor care au ales vacanta in Belgia(cu siguranta au ramas cu ceva bun dupa aceasta experienta) si concediu placut celor care urmeaza sa plece acolo(cu siguranta se vor intoarce incantati).

Week-end placut tuturor

#27
kratima

kratima

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 13.07.2005

View Postoprearalf, on 8th July 2011, 12:48, said:

In primul rand respect pentru kratima. Nu am mai intrat de ceva vreme pe acest forum si ieri cand am vazut citit topic a fost ca o depanare de amintiri intre prieteni.

Multumesc pentru vorbele frumoase - si daca e pe asa, salut prietene :)

View Postoprearalf, on 8th July 2011, 12:48, said:

Subcriu si eu la parerea voastra: Belgia este o tara frumoasa, linistita si civilizata. Este ceea ce eu personal imi doresc intr-un concediu dupa un an de munca pe plaiurile mioritice. [...] Pe primul loc (detasat) este Brugge. Este un oras superb, seara aproape pustiu si foarte, foarte relaxant. Daca ai rabdare sa vina noaptea(noi am fost in iulie si pe plictiseai asteptand sa vina intunericul - aprox. ora 23....) vor iesi niste poze superbe.

Exact asta e ce incercam sa spun, dar nu gaseam cuvintele - Belgia este frumoasa, linistita si civilizata. Dupa stresul pur romanesc, in loc de cluburile din Ibiza parca merge mai bine o bere la o terasa de pe o straduta flamanda.
Si o mai spun (si eu) pentru a n-a oara - Brugge este superb mai ales dupa ora 18, cand nu mai vezi aproape pe nimeni pe strada.

Edited by kratima, 08 July 2011 - 22:51.


#28
kpax_2k

kpax_2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 24.03.2007
ok
am revenit..mai de mult dar stiti cum e cu timpul...
1.
Am plecat cu wizzair - s-au "magarit"mult cu bagajele de mana, ne-au pus pe toti sa masuram bagajele de 2 ori, iar cadrul prin care intra bagajul in sablonul de bagaje e mai mic decat in specificatii, asa ca aveti grija sa nu aveti bagaje "burdusite"dupa cum ne-au zis tantiele stuardese. Eu am zis ca dau 30 de euro si imi iau bagaj de cala data viitoare. la intoarcere insa am avut probleme doar la security unde ne-au pus sa bagam tot in bagaj si sa ramanem cu un singur bagaj - ceea ce vroiam sa facem dupa control de securitate.  - PS am aterizat si plecat de pe CharlesleRoy
Inchirierea masinii a fost facuta prin wizzair de la budget. singurele mentiuni - am optat pt fiesta TDI prima masina diesel din lista si am primit AstraI diesel Break. asigurarea completa mi s-a parut cam scumpa fata de spania (4euro) - aici 10euro pe zi. si garantia a fost 400e

am plecat la 4.30 din charlesroy si la 7 eram in sanem, asa ca nu am mai facut nimic.
---------------------------------
2.
Sambata pe la pranz am vizitat 2 malluri unul din belgia unul din franta, iar pe seara am fost in Luxembourg Ville.
aici am vizitat putin centrul si cazematele pe afara in speranta ca vom mai avea timp sa revenim (nu am mai avut)
http://www.sports-tr...nf5m51soh7tc30o - puteti vedea aici cat am mers si cateva poze.
-----------------------------
3. revin maine

Attached Files



#29
kpax_2k

kpax_2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 24.03.2007
3.
Am plecat la Bruxelles. Prima poza e facut de la un restaurant de deasupra auotstrazii.
In Bruxel am vazut piata primariei apoi am luat metroul si am fost la |Atomium - il recomand doar ca loc de panorama cand este senin (noi am avut vedere doar 200m). Langa Atomium se afla Mini Europa - am vazut-o dar pe fuga - ca in reclama cu muzeul- insa ne-a placut cel mai mult.
Nu am mai avut timp decat sa dam o tura pe aleile din jurul Atomiumului unde era un fel de balci cu participanti din mai multe tari.
apoi am luat metroul iar spre locul de parcare al masinii (Duminica e gratis in Bruxel).

4.
Am mers la Koln.
Nu a fost o vizita foarte inspirata, pt ca nu ne-am hotarat in timp util sa luam autobuzul turstic si apoi sa facut tarziu. (mi s-a parut ieftin autobuzul - 11euro de pers\)
Insa am urcat sus in turnnul catedralei - pe jos, vreo 500 de trepte, si am luat la pas o strada cu magazine adiacenta catedralei. |Asta m-a facut sa imi para rau ca nu am luat bagaj de cala. Mi s-a parut super ok sa iti faci cumparaturi aici, si ca preturi si ca, calitate. Drumurile mi  s-au parut destul de aglomerate, mai ales ca la dus am reusit sa tinem autostrada pana la Koln, desi Gps-ul ne tot scotea pe drum national, insa la intoarcere nu am mai reusit sa intru pe Autostrada si am mers destul de mult pe drumuri nationale. Totusi a fost prima data cand am mers cu 200kmh (intr-un loc fara restrictii), desi ploua afara.
5.
Am mers la Trier.
Aici a fost super ok.
A fost si prima zi cu mult soare, am vazut Porta Nigra - o constructie romana de vreo 2000 de ani, apoi am mai vazut o catedrala si cateva stradute locale si un kaufland
Apoi am plecat pana la circuitul de la Nurburbring - la vreo 100km de Trier. Desi ne asteptam sa fie un circuit de vizitare a piste, a standurilor, etc ca la CampNou de la Barcelona, am fost un pic dezamagiti. Erau activitati de pregatire a circuitului pt un concurs de dragstere si totul parea pustiu. Totusi am facut cateva ture cu un Cart (13e - 10 min) intrun circuit acoperit, foarte interesant.
6. Am plecat de dimineata, am oprit iar la restaurant de pe auotstrada, apoi am zis ca mai avem putin timp sa vizitam si charlesroy - bad ideea - pt ca ni sa parut foarte suspect in privinta sigurantei, si f insalubru. am dat roata vreo 2-3 strazi si am plecat rapid la aeroport. Mentionez ca dupa ce am trecut de periferia orasului am gps-ul a luat-o razna - pierdea semnalul f des si imi arata tot timpul ca sunt pe alte strazi paralele cu locatia. cand m-am dus am crezut ca e de la nori, dar la intoarcere - pe acelasi drum, din aminitiri, - cum a am ajuns la periferie, gps-ul a revenit la normal. Am ajuns la aeroport, am predat masina - totul a fost ok, si apoi aks.

Alte mentiuni:
motorina cea mai ieftina a fost in luxembourg, autostrazile nu se platesc, preturile la restaurante mi sau parut cam la fel peste tot, doar in Germania mi s-a parut mai ok de facut cumparaturi. Verii mei merg cam 60 km la doua saptamani pana in Trier de unde isi fac cumparaturile.
Imi pare rau ca nu pot descrie cu aceleasi detalii ca si Cratima.

Attached Files



#30
kpax_2k

kpax_2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 24.03.2007
Poze din Koln

Poze din Trier si Nurburbring

Attached Files



#31
kratima

kratima

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 13.07.2005

View Postkpax_2k, on 21st June 2012, 17:31, said:

Imi pare rau ca nu pot descrie cu aceleasi detalii ca si Cratima.
Hehe, data viitoare mergi vreo 2-3 saptamani, pe urma intoarce-te acasa, asteapta 2 ani si abia pe urma scrie pe forum - eu asa am facut :P
Parca e mai bine sa scrii mai putin si repede (ca tine) decat mult si tarziu (ca mine).
Pe de alta parte, din poze Koln-ul pare sa semene cu oraselele belgiene.

#32
Ricone

Ricone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 02.08.2007
     Gandindu-ne ca un nou concediu (august 2012) petrecut pe plaja oricarei statiuni sau la piscina oricarui hotel ar fi mult prea plictisitor, am hotarat impreuna (eu si sotia) ca o calatorie in Belgia si Olanda ar insemna sa descoperim multe locuri noi, incitante si interesante.
  Insemnarile de calatorie ale celor care au ajuns in Belgia si Olanda  ne-au ajutat foarte mult in stabilirea itinerariilor si a obiectivelor ce nu trebuiesc ratate. La toate acestea a contribuit foarte mult si documentarea amanuntita in timp (calatoria a fost planuita din februarie 2012). Totul a inceput cu rezervarea (martie 2012) a biletelor de avion pe distanta Bucuresti Otopeni-Bruxelles Zaventem, zbor low-cost Blue Air. Cost zbor-300 Euro/dus-intors/2 persoane. Cele 9 (noua) zile de calatorie au fost structurate asfel - 2 zile Bruxelles, o zi Brugge, o zi Antwerpen, o zi Gent si 4 zile Amsterdam (din care una-excursie Aalsmeer-Rotterdam-Delft-Haga). Mentionez faptul ca deplasarile din Bruxelles dus-intors catre Brugge, Antwerpen si Gent, precum si calatoria dus-intors Bruxelles-Amsterdam au fost facute cu trenul, reteaua de cai ferate belgiana fiind una dintre cele mai performante din Europa.Posted Image

In cele 2 zile petrecute in Bruxelles am reusit sa vizitam:

1. Coloana Congreselor – inspirata din Columna lui Traian - construita cu ocazia independentei Belgiei (1850-1859)
2. Catedrala Saints Michel et Gudule-cea mai mare si mai frumoasa catedrala din Bruxelles, construita pe parcursul a trei secole incepand cu 1225-stil gotic brabantin. Numita in cinstea Sf. Mihail - patronul orasului il omagiaza si pe Sf. Gudule - un sfant din sec. 8 care l-a infrant pe diavol.
3. Piata Agora-centru oras unde se gaseste statuia din bronz a savantului Charles Buls (1837-1914) impreuna cu cainele sau. Fost primar al orasului intre 1891-1899 cand s-a restaurant Grand Place.
4 Grand Place – unde se gasesc:
-Primaria orasului – Hotel de Ville-prima cladire din Grand Place, turla cu statuia Sf. Mihail omorand diavolul
-Maison du Roi-Casa Regala in stil medieval, gazduieste muzeul orasului Bruxelles
-Le Renard (vulpea) -sediul bresei Marchitanilor-reconstruita dupa 1695
-Le Cornet-sediul bresei Luntrasilor-elemente de decor in stil marin, etaj superior ce seamana cu pupa unui galion
-Casa Ducilor de Brabant (Maison des Ducs de Brabant) -proiectata in 1698 ca un bloc unic cu sapte corpuri, la nr. 13 se afla Muzeul de Cacao si Ciocolata.
-Le Signe (lebada) —reconstruita 1696-bresla Macelarilor, transformata in cafeneaua Karl-Marx unde se intalneau sustinatorii Partidului Muncitoresc German.
-Statuia lui Everard’t Serclaes –erou mort in 1388 opunand rezistenta ocupatiei flamande. Cei ce ating statuia din bronz se spune ca vor avea noroc.
-Maison des Boulangers-casa breslei brutarilor cu imagini ce infatiseaza etapele fabricarii painii. Neobisnuitul felinar octagonal de pe acoperis este strajuit de statuia aurita a Gloriei.
-Covorul de Flori (Floral Carpet) -din doi in doi ani timp de 5 zile la jumatatea lunii august Grand Place este invadata de o parade florala de amploare cunoscuta su numele de Covorul de Flori
5. Manneken-Pis-mica statuie de bronz infatisand un baietel ce urineaza, devenit simbol al orasului. Din prima jumatate a sec. 18 i s-au creat diferite costume (peste 800) cu care este schimbat zilnic.
6. Biserica Notre Dame de Bon-Secours (Our Lady of Assistance) -construita intre 1664-1694 cu o capela hexagonala acoperita de o cupola. Fatada are stema guvernatorului Olandei Austriece din sec. 18-Charles de Lorraine.
7. Muzeul de Cacao si Ciocolata-demostratie mester ciocolatier si degustare diferite sortimente ciocolata.
8. Bursa- o emblema a orasului construita in 1873 ca templu grec bogat decorat cu statui de Rodin, in prezent gazduieste Euronext (Bursa Europeana). Sub cladire sunt expuse ramasitele arheologice ale unei manastiri fondate in 1278 sub numele de Bruxella.
9. Biserica Saint-Nicholas (Sf. Nicolae din Myra-cunoscut si ca mos Craciun) -protectorul negutatorilor. Interiorul are un pronuntat aer medieval, a fost profanata de rebelii protestanti in sec. 16 si a suferit daune majore in timpul bombardamentelor-are inca o ghiulea pastrata in zid, reconstruita in anii1950.
10. Galeries Royales de Saint-Hubert –construite in 1847 ca unul din primele centre comerciale din Europa foarte somptuoase.
11. Place des Martires-Piata martirilor-construita in forma unui patrat in 1775 in stil neoclasic de catre arhitectul Claude Fisco. Incepand cu 1830 aici au fost ingropati 467 eroi ai Revolutiei belgiene (1830).
12. Biserica Notre Dame de Finistere- construita in sec. 18, celebra prin frumusetea vitraliilor.
13. Rue Neuve-strada pietonala, centru comercial cu magazine de firma, cea mai frecventata din Bruxelles.
14. Biserica Sf. Maria-Place de la Reine, aici se afla si Biserica (Misiunea) romana unita cu Roma, Greco-Catolica
15. Basilique Nationale du Sacre-Coeur si Parc de Bruxelles. Catedrala este construita intre 1920-1930 in cel mai original stil Art-Deco, cel mai mare edificiu construit in Europa in acest stil architectonic.
16. Biserica Saint-Jaques sur-Coudenberg – place Royale, sec. 18 cu fatada in stil roman si clopotnita lanterna, construita in varful lui Coudenberg deasupra enclavei aristocratice a Orasului de Sus. Este unita cu Palatul Regal iar in Cor exista locuri speciale pentru familia regala
17. Place Royale cu statuia lui Gaudefroid de Bouillon, cavaler medieval, unul dintre liderii Primei Cruciade din 1096 până la moartea sa. După Asediul Ierusalimului din 1099, Godfroy a devenit primul suveran al Regatului Ierusalimului, dar nu a folosit titlul de "Rege". Statuia ridicata in 1848.
18. Muzeele regale de Arte Frumoase-sunt impartite in trei parti: Arta Antica (sec. 15-18), Arta Moderna (sec. 19-20) si Muzeul Magritte.
19. Biserica Notre-Dame du Sablon-sec. 15, apartinea breslei arcasilor, este o splendida constructie gotica brabantina construita pe o fosta mlastina nisipoasa.
20. Parcul si Palatul Egmond-construit intre 1548-1560 de catre Francoise de Luxembourg in stil gotic si mai tarziu renascentist. In prezent este utilizat pentru receptii si reuniuni de Ministerul de Afaceri Externe al Belgiei.
21. Biserica Notre Dame de la Chapelle-biserica mare si impresionanta pare scoasa dintr-un tablou de Brueghel. Artistul este inmormantat aici.
22. Parcul si piata Albertina –tot aici mai gasim Palatul Congreselor si Biblioteca Regala. Statuia regelui Albert I se afla in mijlocul pietii.
23. Biserica Chapelle de la Madelaine-biserica Madeleine a fost transportata piatra cu piatra catre un alt loc, atunci cand construirea Garii Centrale putea insemna demolarea bisericii
24. Muzeul orasului Bruxelles din Hotel de la Ville-Primaria Bruxelles. Muzeul cuprinde o colectie impresionanta de costume (aprox. 800) cu care este imbracat zilnic simbolul orasului Manneken-Pis.
25. Muzeul belgian al berii din Grand Place.
26. Banca Nationala a Belgiei- Banca Națională a fost un muzeu din anul 1982. Complet renovat în 2002, zona de expoziție aproape s-a dublat. Tema centrală este "bani". De-a lungul a 15 camere, prezentarea este variata, interactiva și educaționala
27. Gradina Botanica din Bruxelles si parcul Gradinii Botanice- Gradina Botanica, situata in partea de nord a orasului, este construita pe locul fostei gradini botanice a orasului (1826-1829). Gradina Botanica din Bruxelles serveste ca spatiu cultural pentru comunitatea vorbitoare de franceza
28. Sediile Comisiei Europene (cladirea Berlyamont) – organ executiv al Uniunii Euopene (Comisia funcționează ca un cabinet de guvern, format din 27 de membri cunoscuți ca „comisari”) si Consiliul Uniunii Europene (în clădirea Justus Lipsius situată în fața clădirii Berlyamont)
29. Parc du Cinquantenaire – In anul 1880 regele Leopold al II-lea a organizat un mare targ international, pentru a sarbatori a cincizecea aniversare de la aparitia natiunii sale. Salile de expozitie construite gazduiesc Muzeul Regal de Arta si Istorie, Muzeul Regal de Arme si Istorie Militara, Autoworld-colectie impresionanta de automobile de epoca, Atelierul de Mulaje si Pavilionul Horta care gazduieste o serie de sculpture erotice. Arcul de triumf central, incununat de o cvadriga din bronz il infatiseaza pe Brabant inaltand stindardul National.
30. Cladirea Parlamentului European - Parlamentul European este unul din organele Comunităților Europene. Începând cu anul 1979 este ales direct, o dată la 5 ani, prin alegeri generale, libere si secrete. Deputații din Parlamentul European provin din circa 160 de partide politice diferite, în care acestia sunt membri în țările lor de origine. Parlamentului European numără acum 736 de deputați. Cladirea Parlamentul European se gaseste in cartierul (parcul) Leopold.

Despre Bruxelles -capitala politica (si nu numai) a Europei se pot spune multe lucruri frumoase: oras cosmopolit, unde gasesti toate natiile pamantului-ca intr-un turn Babel modern, cu cartiere in care descoperi locuri fascinante si cu un centru istoric monumental, cu parcuri fermecatoare dar si cu gari insalubre, acest oras incanta si dezamageste in acelasi timp. Poate tocmai de aceea calatorul pasionat este chemat sa-l descopere pas cu pas...Posted Image


---

Edited by Ricone, 12 September 2012 - 10:12.


#33
Ricone

Ricone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 02.08.2007
                  Continuandu-ne calatoria in Belgia, dupa ce ne-am stabilit "cartierul general" la Bruxelles-oras pe care l-am vizitat in doua zile, iata-ne ajunsi intr-un minunat inceput de august si de week-end la BRUGGE.Posted Image
  Dupa o calatorie de 1 ora si 10 minute cu trenul pe distanta Bruxelles Nord-Brugge, am descins in pitorescul oras din provincia Flandra de Vest-regiunea Flandra. Numele orasului Brugge vine din norvegiana veche: Bryggja = pod, punte, chei.  Si foarte nimerit i-au spus norvegienii orasului pentru ca acesta este o minunatie de canale, poduri, chei si stradute extrem de pitoresti, ceea ce face ca acest oras de 120.000 de locuitori sa fie un oras turistic foarte cautat si pe buna dreptate numit "Bijuteria Belgiei".
"Venetia Nordului"-cum mai este numit Brugge, cu farmecul si parfumul lui medieval incanta in orice anotimp privirea turistului si oricate zile ti-ai petrece aici, ai dori ca aceasta experienta sa nu se termine niciodata. Si pentru noi a fost la fel, din punctul nostru de vedere, Brugge trebuie sa fie destinatia nr. 1 pentru pentru calatorul plecat sa viziteze Belgia.
Amestecandu-ne cu miile de turisti ajunsi aici din toate colturile lumii, am reusit sa vizitam (atat cat ne-a permis timpul unei zile) multe din frumusetile orasului:

- Begijnhof-comunitate de beguines (femei vaduve cu barbati morti in timpul cruciadelor) infiintata in 1245. In jurul parcului si manastirii se afla Begijnhuise-case varuite in alb care dateaza din sec. 17.
- Biserica Sfintei Fecioare (Onze-Lieve-Vrouwekerk). Turnul in spirala al bisericii construit timp de 2 secole incepand cu 1220 este emblema orasului. Arhitectura este un melanj de tip Gotic Schelde. Aici gasim una din capodoperele Europei de Nord-Fecioara cu pruncul (1504-1505) a lui Michelangelo.
- Catedrala Sf. Salvator (Sint-Salvatorskathedraal). Ordinul Lanii de Aur s-a infiintat aici in 1478. Blazonul acestui ordin poate fi vazut in zona corului.
- Markt-Piata centrala din Brugge pastreaza dimensiunile originale fiind flancata de frontonul cladirilor breslelor. Aici are loc un targ mare miercuri dimineata si unul important de Craciun. In centrul pietei se afla statuia lui Jan Breydel si Pieter Deconink- lideri care au condus o revolta impotriva francezilor in 1302.
- Belfort – turn cu 366 de trepte pana in varf, cu 47 de clopote de tip carilon actionate printr-un mecanism montat in 1748 de la un pupitru de comanda de pe podeaua inferioara de clopotarul orasului, cel mai bine platit functionar din Brugge.
- Burg – centrul istoric al orasului. Cea mai impresionanta cladire Stadhuis (Primaria) din Evul Mediu tarziu construita intre 1376-1420 in stil gotic flamboiant. Aici gasim si Muzeul Primariei.
- Bazilica Sangelui Sfant (Heilig Bloedbasiliek) -cu o capela restaurata in stil neogotic in ultima jumatate a sec. 19. Micul muzeu contine cea mai faimoasa relicva – o fiola de sange despre care se spune ca ar fi apartinut lui Isus Hristos.
- Casa Vechilor Magistrati-construita intre 1534-1537
- Vila “Libertatea orasului Brugge”-contructie sobra din sec. 18
- Pavilionul – proiectat de japonezul Tojo Ito in 2002 cand Brugge a fost capitala culturala a Europei.
- Vizita la fabrica de bere “The Halve Maan”-fabrica infiintata si care produce si acum din anul 1856 apartinand familiei Maes – 6,5 Euro/pers. (o bere inclusa in pret). La et. 2 al fabricii se viziteaza “Clubul doamnelor care brodeaza”-expozitie cu vanzare broderie.
  La toate aceste minunatii, am adaugat si o superba croaziera pe canalele orasului (7,6 Euro/pers.) printre sute de lebede si ratuste, neincurcate de zecile de vaporase pline cu turisti ce le invadau teritoriu.
  Am fi dorit, la sfarsitul zilei ca trenul de intoarcere catre Bruxelles sa nu mai existe, sau sa fie anulat, ca sa putem petrece si o noapte romantica, plimbandu-ne la nesfarsit pe stradutele pietruite din acest adevarat "colt de rai". Ne-am promis ca sigur o sa revenim candva aici, cand dulcile amintiri ne vor chema... Pana atunci, ramanem ca-ntr-un tablou mirific de Rubens, cu imaginea de poveste a acestui miracol binecuvantat de Dumnezeu care se cheama BRUGGE...Posted Image Posted Image

Attached Files


Edited by Ricone, 17 September 2012 - 10:44.


#34
Ricone

Ricone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 02.08.2007
Ultimul oras vizitat in Belgia, dar nu pe ultimul loc dintre orasele tarii ca frumusete si potential turistic, Gent ni s-a infatisat ca un oras care are ceva din romantismul si dulceata Brugge-ului, din maretia si misterul Anvers-ului, din grandoarea si tumultul capitalei Bruxelles. Situat la 55 km de aceasta, la Gent se poate ajunge usor cu trenul, mijloc de calatorie care parcurge distanta in aproximativ 40 de minute. Gent este al treilea mare oras din Belgia, cu aproximativ 250.000 de locuitori.
Cunoscut din secolul XI datorita industriei textile, bine reprezentata, Gent este si un important centru universitar, Universitatea din Gent avand aproape 28.000 de studenti.
Istoria orasului Gent incepe insa acum 630 ani, când Sf. Amandus a ales locul de confluență (“Gandia”- delta - de unde vine si numele orasului) al celor două râuri, Lys si Schelde, si a construit aici o manastire. Aproape 1400 ani de istorie sunt încă palpabili în orașul de astăzi: un castel medieval înconjurat de un sant, o catedrala impunatoare, o clopotnită, trei beguinages... Nicăieri în altă parte din Belgia nu se gaseste atata istorie pe metru pătrat, cum gasesti în inima istorică a orasului Gent! . O mare parte a arhitecturii medievale este intactă și uimitor de bine întreținută:
- Biserica Sf. Nicolae (Sint-Niklaaskerk) -construita intre sec. 13-15 a fost realizata in cel mai auster stil din Belgia-gotic Schelde. Sf. Nicholas din Myra era protectorul comerciantilor.
- Belfort – turnul cu clopotnita din Gent cu o inaltime de 91 m pana la balaurul aurit din varful turlei. Construit intre 1380-1381 ca turn de veghe, ceas si alarma. Are 54 de clopote folosite pentru concerte si lift cu care poti urca pana in varf.
- Catedrala Sf. Bavo (Sint-Baafskathedraal) –constructia inceputa in sec. 10 si terminata in 1290 in cinstea Sf. Bavo sau Bavon-un sfant local. Stilul architectural este gotic, are in interior un amvon grandios in stil baroc-rococo din stejar si marmura (1741-1745). Piesa de rezistenta este “Polipticul Mielului Mistic”, capodopera realizata de fratii Van Eyck ce reprezinta un tablou format din 12 panouri-4 in centru si 4 pe fiecare din laturile acestuia. Mielul Mistic al Domnului se gaseste in panoul central, urcat pe un altar si scuipand sange.
- Stadhuis (Primaria) -cu multe camere de consiliu folosite si in prezent, unele din ele datand din sec. 15.
- Castelul Contilor din Gent – Gravensteen. Este cea mai impunatoare fortificatie din Ghent si a fost ridicata de Philip de Alsacia, in 1177, conte al Flandrei intre anii 1157 si 1191. Castelul era centrul puterii contelui, pana la moartea acestuia, in asediul cetatii Akko din Tara Sfinta, in timpul unei cruciade. Fiecare bastion respira istorie, fiecare camera iti aprinde imaginatia, fie ea si morbida, atunci cind vizitezi muzeul de instrumente de tortura medievale. O astfel de expozitie este, probabil, oportuna, daca tinem cont ca, multa vreme, Castelul Contilor a functionat ca inchisoare si ca, in imediata apropiere, in Piata Veerle, aveau loc executiile publice.
Ne-am incheiat aventura in Gent printr-o minunata croaziera cu vaporasul pe canalele orasului.
   Daca intrebati zece locuitori ai orașului Gent, care este cel mai frumos loc în orasul lor, nouă va vor răspunde - Graslei. Astăzi acest chei medieval, cu rândul său unic de cladiri istorice, reflectate in oglinda raului, este locul de întâlnire prin excelență. Tineri si bătrâni, locuitori și vizitatori, toată lumea se întâlnește la una din terasele sau cafenelele cheiului.
  Nicăieri altundeva in oras nu poti vedea atat de multe cladiri minunate într-o singură ochire, cum poti vedea de pe Podul St. Michael, pod ce uneste cheiul Graslei cu fratele sau geaman-cheiul Korenlei. Aceasta este inima înfloritoare a orașului interior. Fiecare casa de pe Graslei si Korenlei are propria sa istorie. Împreună, acestea formează povestea incredibilă, plina de istorie si înfloritoare a acestui oras unic care se numeste GENT...

Attached Files


Edited by Ricone, 30 September 2012 - 10:37.


#35
proto

proto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 24.02.2008
Foarte bun topicul, informatile utile si la obiect. Pentru cei care doresc sa viziteze locuri mai putin cunoscute in Belgia, dar nu mai putin interesante decat locurile care sunt "must" de vizitat acolo, postez cateva filmulete facute de chiar de mine.
1 . Dinant
2. Namur
3. Castelul Ooidonk
4. Anvers (Anterwp)
5. Casa chinezeasca si turnul japonez de langa Atomium
6.  Festivalul berii la Bruxelles (Grand Place)
7. Leuven

#36
m&m

m&m

    Produs de reacție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,976
  • Înscris: 19.06.2006
Singurul motiv pentru care acest topic este trecut ca fiind important, si nu cel de Belgia, este informatia detaliata pe care kratima a avut bunavointa si rabdarea sa ne-o impartaseasca. Vad ca s-au incumetat si altii, ceea ce mi se pare minunat.
As vrea sa va rog sa-l pastram asa, contribuind la el in aceeasi maniera pe cat posibil, altfel n-ar mai fi nicio deosebire intre cele doua topice. Putem cere dincolo informatii despre ceea ce ne-a atras atentia aici.

Astfel, mi-am permis sa mut acolo mare parte din post-urile de aici. Posibil sa fi iesit o mica varza dar mi s-a parut mai important sa ramana acest thread curat si plin de informatie compacta.

:)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate