Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Excursii in care vizitam mai multe locatii/tari

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007
Daca ne place diversitatea, avem doar cateva zile la dispozitie, un buget limitat, dar multa imaginatie si un pic de dexteritate in rezolvarea problemelor legate de transport, cazare, identificare obiective, ne putem construi minivacante de vis, topaind dintr-un oras in altul, dintr-o tara in alta, de la o forma de relief la alta, de la ecuator la cercul polar etc.!

Deschid acest topic pentru a ne impartasi impresii din calatoriile in circuit sau pornind din locul A si incheindu-se in locul Z, pe care nu le putem incadra in nici unul din topicurile deja existente, cu rugamintea de a plasa linkuri la acest topic in sectiunile referitoare la orasele/zonele despre care povestim aici, pentru ca si userii interesati de un singur punct al excursiilor noastre sa poata beneficia de informatii.

Va rog sa precizati perioada in care ati calatorit, cat si mijloacele de transport folosite, locatiile de cazare, obiectivele vizitate si eventual adaugati cateva poze. Orice indicatii suplimentare menite sa-i ajute pe cei care vor veni dupa noi sunt binevenite.

Eu va voi relata in masura in care timpul imi va permite experimentele mele de turist amator din ultimii 3-4 ani, care cuprind urmatoarele trasee:

1. Paris - Barcelona - Madrid - Bruxelles - Luxemburg - Berlin - Copenhaga - Amsterdam - Milano - Lugano - Milano (tranzit) (2007)  

2. Milano (tranzit) - Oslo - Stockholm - Helsinki - Tampere - Londra (tranzit) (2008)

3. Bologna - Milano (tranzit) - Santander - Bilbao - Eindhoven - Amsterdam - Viena (2009)

4. Geneva - Grenoble - Marseille - Toulon - Saint-Tropez - Cannes - Nisa - Monte Carlo - Menton - Route des Grandes Alpes - Chamonix - Berna - Zurich - Basel - Lausanne - Geneva (2009)

5. Roma - Napoli - Sorrento - Amalfi - Napoli (2010)

6. Ruse - Varna - Istanbul - Edirne - Salonic - Atena - Delfi - Skopje - Sofia (2010)

7. Milano (tranzit) - Cinque Terre - Lago Maggiore - Interlaken - Engelberg - Lugano - Como - Milano (tranzit) (2010)

8. Stuttgart - Heidelberg - Mannheim - Mainz - Wiesbaden - Rhine Valley - Koblentz - Frankfurt - Nurnberg - Munchen - Neuschweinstein - Stuttgart (2010)
  
9. Paris - Barcelona (tranzit) - Sevilla - Roma - Napoli - Sorrento - Amalfi - Napoli - Matera - Alberobello - Bari - Brindisi - Lecce - Peninsula Gargano - Foggia - Napoli (2011)

Voi incepe sa va povestesc in ordine inversa si va astept si pe voi sa va relatati plimbarile combinate!

Edited by fly_dream, 30 May 2011 - 21:22.


#2
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007
9. Paris - Barcelona (tranzit) - Sevilla - Roma - Napoli - Sorrento - Amalfi - Napoli - Matera - Alberobello - Bari - Brindisi - Lecce - Peninsula Gargano - Foggia - Napoli (2011) (Partea I)

IDEEA

S-a intamplat in luna martie. Ideea acestei excursii s-a nascut din dorinta de a da o fuga in Paris primavara, dupa 3 ani de dor nebun! Asa mi se intampla mereu: am in minte 1-2 obiective, apar cateva oferte de zboruri ieftine, oarecum tangente zonei/zonelor de interes si in incercarea de a le lega in mod cat mai eficient (ca resurse financiare si timp) mai dau peste unele puncte atractive si uite asa de la un singur oras ajung la un (mini)circuit sau o topaiala din loc in loc prin mai multe orase si chiar tari!

TRANSPORTUL

Inainte de orice, inclusiv de stabilirea itinerariului, se afla depistarea modalitatilor de transport. Daca ai in vedere o regiune aflata la distanta rezonabila de domiciliul tau (sa zicem 1000-1500 km), daca ai masina si iti place sa conduci, cel mai simplu este s-o pornesti cu propriul mijloc de transport. Daca pleci cu cel putin o persoana alaturi, costurile vor fi OK. In Grecia, Turcia, Ungaria, Austria, poti ajunge lejer cu masina. Merge si mai departe daca esti sofer bun si/sau daca mai ai unul in masina. Daca nu, apelezi la avion pentru iesirea din Romania.

Acum mi-am dorit Paris, Sevilla si un pic de Roma (pentru o statuie a lui Bernini pe care o "scapasem" altadata), zbor din Bucuresti spre Paris gasisem la Wizz, din Paris in Sevilla mi s-a parut scump, asa ca am ales varianta Paris - Barcelona - Sevilla (ambele cu Ryan). Un element care m-a determinat sa prefer Barcelona ca pit stop (primul zbor era seara, iar al doilea in zori) a fost faptul ca aeroportul El Prat iti permite "sa dormi" in el peste noapte, ceea ce la Beauvais, de exemplu, nu este posibil. Din Sevilla tot cu Ryan am gasit zbor catre Roma, tot pe seara. Problema era ca as fi vrut sa dau o fuga si la Napoli (multa lume de pe aici lauda orasul si m-am gandit ca poate o ora petrecuta in el anul trecut nu a fost suficienta sa-mi fac o impresie realista), iar daca zic Napoli.... Amalfi este un must do! Si acolo mai fusesem, insa in fuga, 3 ore, si macar o vila in Ravello as fi vrut sa vizitez! Din Amalfi/Salerno ma tenta o vajaiala pe la Matera, Alberobello, probabil cu autobuze (al caror orar nu m-a incantat deloc) si sa ajung cumva la final in Bari, de unde sa revin cu Wizz.  

Intamplarea a facut sa mai pot avea un calator cu mine dupa aceasta perioada, asa ca m-am gandit sa inchiriem o masina din Napoli si sa dam o raita prin sudul Italiei (Matera, Alberobello, Peninsula Gargano), urmand sa revenim cu avionul din Napoli, tot Wizz.

Dupa ce am cercetat si trenitalia pentru tren intre Roma si Napoli, Circumvesuviana pentru Napoli - Sorrento si SITA pentru Sorrento - Amalfi - Ravello, am legat totul ca orar si am facut rezervarile la avioane si trenul Roma - Napoli (trenul era Frecciarosa si cu cat cumperi biletul mai repede, cu atat e mai ieftin). Pentru Circumvesuviana si SITA se iau bilete la fata locului, dar am studiat si amplasarea statiilor pentru ca timpul de transfer era foarte scurt. Ultimul pas: inchirierea masinii. Aici am intotdeauna o problema din cauza cardului: soferul este cineva, dar cardul il are persoana cu care calatoreste acesta. Cum la AVIS mi s-a spus la telefon ca sigur nu vom primi masina, chiar daca suntem clienti vechi si de fiecare data am rezolvat asa, am facut o rezervare paralela la Europcar, insa acolo este mai scump si trebuie sa ai pe card ceva banuti (minimum 400 euro pentru 3 zile, au zis ei, care acopera inchirierea, supraasigurarile, plinul de benzina etc.) si probabil se plateste si taxa de sofer aditional, cu toate ca situatia iese din tipare, neexistand decat un unic sofer!

Cu transportul asigurat, se poate purcede la pasul urmator: CAZAREA.

(Va urma)

#3
stlx

stlx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 06.12.2007
Dacă mă uit la prima ta excursie, care s-a desfășurat în 8! țări, asta recentă pare mai liniștită, mai tihnită ca să zic așa, mai de bătrânețe. Și câte zile a durat excursia asta ultimă?

"Dormitul"  în aeroport...l-am practicat la Luton, dar veneam spre casă, nu prea conta, mă gândesc că voi ați ajuns obosiți în Sevilla, după somnul din aeroportul din Barcelona.

#4
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007

 stlx, on 1st June 2011, 17:49, said:

Dacă mă uit la prima ta excursie, care s-a desfășurat în 8! țări, asta recentă pare mai liniștită, mai tihnită ca să zic așa, mai de bătrânețe. Și câte zile a durat excursia asta ultimă?

Aceea n-a fost chiar prima mea excursie, am inceput ca tot omul nestiutor cu 2 organizate de agentii, in 2005-2006 nu erau inca variante de zbor accesibile pe cont propriu. Cand a aparut BlueAir am mers 2 zile la Roma, apoi cu un voucher Wizz castigat la o tragere la sorti am fost 3 zile la Londra, am mai avut o escapada de 3 zile la Budapesta (din care intr-una am fugit la Viena), dar toate astea au fost excursii "linistite", de aceea nu le-am amintit. Zapacelile prin mai multe locatii au "crescut" pe masura ce m-am invatat sa fac aranjamente/combinari de tot felul!

Ultima excursie a durat 8 zile. Din pacate, cu exceptia celei prin 9 tari si a acesteia de acum, restul au fost scurte, 4-5 zile maximum...

Quote

"Dormitul"  în aeroport...l-am practicat la Luton, dar veneam spre casă, nu prea conta, mă gândesc că voi ați ajuns obosiți în Sevilla, după somnul din aeroportul din Barcelona.

Am mai practicat "dormitul" in aeroport... De exemplu, am avut o vajaiala de 4 nopti (am uitat s-o trec in lista, a fost cumva o deplasare "cu treaba", dar pe care am reusit s-o compun astfel incat sa si umblu prin cateva locuri zi-lumina), din care la hotel am dormit una singura (si nici acolo mai mult de 4 ore, nu m-am indurat...), pe celelalte 3 le-am petrecut in aeroporturile Stansted, Marco Polo si Bergamo, a fost destul de chinuitor...

De data asta, am plecat de acasa dupa o noapte nedormita (din cauza pregatirilor), iar la Barcelona nu m-a lasat sufletul sa stau in aeroport.... am dat o fuga pe Rambla....practic in aeroport am stat doar 2-3 ore spre dimineata. In Sevilla am uitat de oboseala....

Edited by fly_dream, 02 June 2011 - 03:14.


#5
adiliki222

adiliki222

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 596
  • Înscris: 15.12.2009
Ultima, si cea mai lunga (mi-am jurat sa nu mai inghesui atatea locuri in atat de putine zile) escapada, 3-13 Martie 2011:

CLUJ - TEL AVIV (via Budapesta), avion, Malev

TEL-AVIV - FRANKFURT/M. (via Budapesta), avion, Malev

FRANKFURT/M. - NÜRNBERG, tren, DBahn

NÜRNBERG - COPENHAGA (via Berlin), avion, AirBerlin

COPENHAGA - MALMÖ, tren, DSBFirst

MALMÖ - COPENHAGA, tren, DSBFirst

COPENHAGA - RODBY, tren, DSB

RODBY - PUTTGARTEN, ferry, Scandlines

PUTTGARTEN - HAMBURG, tren, DBahn

HAMBURG - NÜRNBERG, tren, DBahn

NÜRNBERG - FRANKFURT/M., tren, DBahn

FRANKFURT/M. - CLUJ (via Budapest), avion, Malev

Initial, ideea era sa merg de la Cluj la Nürnberg si retur (cu treaba, familie), dupa care m-am gandit sa "atasez" si alta destinatie. Ma gandisem la Londra+Paris, insa nu se prea potriveau zborurile ieftine la Malev. Am zis sa incerc rapid o simulare si pe Beirut sau Tel Aviv. Pentru Beirut orarul de zbor era aiurea (noaptea), asa ca am ramas la Tel Aviv, fara sa ma gandesc prea mult. Pana in ziua aceea, Tel Aviv-ul era pentru mine genul de destinatie unde n-as fi visat sa ajung, nici macar nu-i prea constientizam existenta. A fost ceva de moment, si a fost o alegere buna, chiar daca 4 zile au fost cam putine. Daca aveti timp, mergeti!:).

Speriat ca as putea sa ma plictisesc la Nürnberg in cele cateva zile in care aveam sa stau acolo, am cautat pe Momondo.com un bilet pentru Copenhaga (vroiam neaparat un oras nordic, nu mai fusesem inainte). Am cumparat un bilet dus-intors Nür-Cph (plecare dimineata, intoarcere in aceeasi zi, seara) cu 95 EUR de pe LastMinute.com (pentru ca pe siteul companiei - AirBerlin - era cu 30EUR mai scump, surpriza), dupa care am realizat ca o zi e prea putin tinand cont ca doream sa vad si Malmö. Asa ca am extins sederea in Danemarca, ajungand la 3 zile, dintre care una am "sacrificat-o" pentru Suedia.

Intoarcerea de la Copenhaga la Nürnberg a fost lunga si obositoare, cu un popas la Hamburg. O experienta interesanta a fost calatoria cu feribotul intre Danemarca si Germania. Duty Free - ape internationale.

Repet, niciodata asa traseu lung again:).

Edited by adiliki222, 02 June 2011 - 08:52.


#6
FireSky

FireSky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 20.01.2005
Hai sa scriu si eu o vacanta avuta in octombrie 2009, 2 saptamani si jumatate,5 zboruri:

Bucuresti - Bergamo ( Wizz Air) : 70 RON. De aici m am plimbat prin Bergamo,iar dimineata  am luat trenul catre Lugano ( cu schimbare in Monza si Chiasso , parca) , am urcat si pe un munte, Monte Generoso.

Apoi seara tren catre Como,o plimbare pe lac + tren catre Milano. Innoptat in Milano ,dimineata vizita la Dom + Castelul Sfortzesco.

Apoi autocar catre Malpensa, de unde am luat avion Milano  Barcelona ( Easy Jet, 11 Euro ).
Aici am stat 6 zile( am prins o vreme superba, peste 30 grade ),timp in care am vizitat si Montserrat ul ( am renuntat la o excursie de o zi in Andorra)

De aici am luat avionul seara Barcelona  Paris (  tot Easy Jet, 16 Euro). Am ajuns pe la 12 noaptea,asa ca am ramas peste noapte in Charles de Gaulle. In Paris am stat tot 6 zile. Ca iesire din Paris am fost la Versailles + un meci de fotbal, parca Franta - Austria 2-0.

De aici am luat avion Paris - Roma ( Ryan air , 1 Euro ). Am ajuns pe la 11 noaptea in Roma,asa ca am ramas in Ciampino peste noapte, iar peste 2 zile seara am plecat cu avionul Roma Bucuresti ( 70  sau 90 RON, nu mai stiu exact)

End of story:)

Edited by FireSky, 22 June 2011 - 14:19.


#7
FireSky

FireSky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 20.01.2005
Inca o tura de zboruri la interval scurt in ianuarie 2010:

Bucuresti Bergamo 70 RON ( Wizz Air ) ,seara petrecuta in Bergamo,apoi ramas peste noapte in aeroport.

La 6 dimineata zbor Bergamo - Valencia  ( Ryan Air 1 EUR ). Aici am stat 3 zile. Tin minte ca in tara erau -20 grade,iar eu eram la + 20 in Valencia in pantaloni 3/4

Apoi zbor Valencia - Madrid ( Ryan Air 1 Eur).Tot 3 zile am stat si aici.

Iar apoi zbor Madrid - Bucuresti cu Wizz Air,22.5 Eur

#8
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007
Zboruri la 1 euro..... eheheee, ce timpuri era acelea......

Pana apuc sa scriu mai detaliat despre excursiile de mai sus, mi-am mai amintit doua scurte vajaieli.

1. Bucuresti - Venetia - Paris - Roma - Bucuresti

S-a intamplat in primavara lui 2007, a durat 4 zile si a fost facuta pentru ca o colega (care nu mai fusese niciodata in strainatate) sa vada cu ochii ei ca se poate calatori cu cativa euro de caciula. Au fost 4 avioane, primul si ultimul Wizz, celelalte Ryan, pret total 50 euro/persoana (primul zbor 1 ron!), doar ultimul a costat 24 euro pentru ca l-am luat cam tarziu.

Am plecat din Bucuresti pe la pranz, "escala" la Venetia a durat circa 4 ore, in care am dat o fuga in oras, sa vada si ea partile esentiale. Din pacate ploua destul de urat si nu am reusit s-o incant excesiv, ne-am plimbat cu vaporetto pana la Piazza San Marco, am vizitat doar Basilica, am mers un pic pe stradute, am apucat chiar sa mancam o pizza.

In Paris am ajuns la 10 seara, asa ca in noaptea respectiva nu am mai iesit nicaieri. In cele 2 zile pariziene am mers sa vada Tour Eiffel, Luvru (am intrat pentru circa 2 ore, eu mai fusesem, ea tinea sa ajunga la "Monalisa"), Gradinile Tuilleries, Place de la Concorde, Champs Elysees, Arc de Triomphe, Sena cu podurile principale, Sacre Coeur, Montmartre, Moulin Rouge, Notre Dame, Jardin Luxembourg, St Sulpice, Defense.

Avionul catre Roma tot pe seara a fost, am ajuns in Cetatea eterna pe la 10 si ceva, ne-am cazat (langa Termini ca sa fim aproape de obiective), apoi am dat o raita pe la Fontana di Trevi. In ziua urmatoare am facut un tur per pedes (mai putin drumul de la hotel pana la San Pietro) care a cuprins Basilica, Piazza Navona, Pantheonul, Colosseumul, Via dei Fori Imperiali, Columna lui Traian, Piazza Venezia, Corso, Spanish Steps, Piaza del Popolo, Piazza Repubblica.

Revenirea in Romania s-a facut seara, din aeroportul Ciampino.    
  
2. Bucuresti - Milano - Paris - Londra - Venetia - Bucuresti

A durat 5 zile, la inceput de iulie 2008, cu o singura cazare la hotel.

Am plecat dupa-amiaza, cu Wizz. Din Bergamo am luat autobuzul pana in Milano si am facut un tur de oras de circa 2-3 ore. Noaptea am petrecut-o pe podeaua nu prea primitoare a aeroportului Bergamo, pentru ca dimineata aveam zbor catre Paris (nu mai tin minte daca am zburat cu Easy Jet sau MyAir atunci). Am aterizat la Orly, de unde accesul in Paris este mai simplu (autobuz) si mai rapid chiar si fata de cel de la Charles de Gaulle.

In Paris, m-am cazat ca de obicei in Montmartre, primul drum a fost la Sacre Coeur, muzeul Dali, apoi Saint Germain, Notre Dame, Palais de la Justice, plimbare per pedes pe langa Sena de la Notre Dame pana la Tour Eiffel, Champs Elysees, Arc de Triomphe. De dormit am apucat sa dorm doar 4 ore in singura mea noapte la hotel.... cum sa te lase inima sa te retragi devreme cand Tour Eiffel arata superb la ceas de noapte, iar metroul circula pana la 12:30-1?

A doua zi devreme, am luat RER din Gare du Nord catre Charles de Gaulle, iar de acolo avion (Easy Jet?) catre Londra (Luton), unde m-am aruncat intai in British Museum, apoi am luat Tamisa per pedes de la Westminster Bridge pana la Tower of London si retur fiindca noaptea trebuia sa fiu in aeroport la Stansted (acolo ai spatiu generos, se "doarme" ceva mai civilizat, desi tot pe jos este baza daca nu ai apucat scaune).

In dimineata urmatoare am plecat cu Ryan la Venetia, ziua mi-am petrecut-o colindand orasul, dupa ce am vizitat muzeul Guggenheim, basilica si Palazzo Duccale. Noaptea m-a prins in aeroportul Marco Polo (am gasit undeva, la etaj, 3 scaune lipite, a fost un somn acceptabil!), de unde pe la 6 dimineata am decolat catre casa cu MyAir....

O vajaiala activa, destul de obositoare, dar interesanta.....

#9
vivevy

vivevy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 06.01.2010
Si noi ne-am hotarat sa facem un mic tur prin Europa de 13 zile, incepand cu Riviera Franceza, apoi urcand prin Franta spre Elvetia si terminand cu lacul Maggiore.
@fly_dream intrebarea e de ce n-ai coborat din Geneva spre Marseille prin Lyon si ai preferat Grenoble? Bine, Lyon e un picut mai departe dar nu merita ocolul? Grenoble e mai dragut?
Si bineinteles, daca cineva stie tips and tricks despre traseul nr 4 facut de fly_dream sa spuna :)
Sanatate!

#10
irinula

irinula

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 20.06.2012
Poate cineva sa-mi spuna care este cel mai rapid mijloc de a ajunge de la aeroportul CDG din Paris, la aeroportul Orly? Cat timp si la ce pret? Daca zborurile sunt cu AIR FRANCE, bagajele de cala se transfera automat intre cele doua aeroporturi? Aceeasi intrebare si pentru sensul invers! Multumesc anticipat!

#11
coco$u

coco$u

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 479
  • Înscris: 05.03.2007
Bagajele se transera automat daca zborul este rezervat cu o singura companie aeriana, daca a fost rezervat un singur zbor, X -Y, via paris
Daca au fost rezervate doua zboruri separate, chiar cu aceeasi companie, nu poti face check-in-ul bagajelor de la origine pana la final, ci point-to-point.

#12
coco$u

coco$u

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 479
  • Înscris: 05.03.2007
Pentru mine o mare parte din vacante au combinat cel putin doua tari. Cum una dintre ele a fost ca un "releu" pentru o destinatie mai indepartata, m-am gandit ca nu merita sa stau doar in aeroport si am adaugat cel putin o noapte intre zboruri.
Noiembrie 2009: Maastricht si Bruxelles
Noiembrie 2011 - Nepal cu stop-over in Istanbul
Octombrie 2012 - Maroc cu stop-over in Italia (Milano si Venetia)
Noiembrie 2012 - un circuit cu trenul si avionul (Marea Britanie, Lituania, Norvegia): Tg.Mures-avion-Londra-avion-Vilnius-avion-Bergen-tren-Oslo-avion-Londra-avion-Tg.Mures
Martie 2013- Iran cu stop-over in Istanbul
Decembrie 2013 - India cu stop-over in Kuweit
Aprilie 2014 (in pregatire, zborurile sunt deja luate)- Oman cu stop-over in Dubai

Edited by coco$u, 18 March 2014 - 10:04.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate