Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Curatenia dupa constructori

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
vladec

vladec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 23.11.2004
Aproape ca am terminat finisajele interioare si urmeaza partea cu curatenia. Initial ma gandeam sa angajez o firma care sa-mi faca curatenie dar acum sunt nehotarat. Ma gandesc ca as putea sa o fac chiar eu investind astfel banii economisiti in ceva echipamente de curatare(chiar daca vor costa mai mult macar raman cu ele). Am de curatat in total cam 135m2, jumatate gresie si jumatate parchet laminat, plus tocuri ferestre, usi, ... Parchetul e plin de praf foarte fin iar gresia si tocurile geamurilor au pete de lavabila, chit, ciment.

In cazul unei firme de curatenie(si ma refer la cele profesionale care spala mecanizat, nu cu galeata si mopul):
- se merita? se vede diferenta fata de spalarea clasica cu mopul? sau e doar o alternativa care ma scuteste de ceva munca?
- ceva preturi/m2? Doar ca idee pentru ca oricum o sa sun zilele urmatoare ptr niste oferte.

In cazul in care fac curatenie sigur(doresc sa iasa bine si fara un efort fizic sustinut):
- ma gandesc sa-mi cumpar un aspirator ceva mai bun cu aspirare umeda si uscata. Credeti ca este suficient?
Aparatele rotative pentru spalare/frecare/lustruire a podelelor le consider prea scumpe - incep de la 4-500eur. Se pot inchiria de undeva?
- cum curat lavabila/chitul de pe gresie? Exista solutii speciale? De unde le cumpar? Dar de pe tocul geamurilor si al usilor(sunt din MDF)?
- alte sfaturi?

nu stiu daca am postat corect in aceasta sectiune dar alta mai buna nu am gasit

Edited by vladec, 04 September 2010 - 21:59.


#2
fux

fux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 728
  • Înscris: 23.02.2010
Din pacate "meseriasii" romani habar nu au cum sa lucreze bine, eficient si curat. In afara nu exista asa ceva (in contract constructorul se obliga sa faca si curatenie la finalul lucrarii), numai la noi exista porcaria asta cu curatatul dupa o lucrare. Daca exista mizerie in primul rand meseriasii trebuie sa stranga dupa ei cand termina treaba (in felul asta o sa fi si ei mai atenti nu sa fie nesimtiti si sa-si bage picioarele. In al doilea rand sunt tehnici si scule create special pentru a limita mizeria si curata ulterior cat mai usor. De exemplu exista benzi de hartie autoadezive care se lipesc pe tocul ferestrelor si usilor (asta in cazul in care folia de protectie originala a fost data jos), sau trafalete cu rezervoare din care nu sar picaturi de var pe parchet. Daca mai sare chit sau ciment la lucrare meseriasul imediat trebuie sa stearga cu un burete nu sa-l lase sa se usuce si pe urma tu sa-ti dai capul de pereti cand vezi cum se zgarie parchetul si tocul cand incerci sa scoti mecanic acele resturi de ciment uscat Etc etc etc ... ar fi prea mult de povestit si din pacate oricum cine ar trebui nu va citi aceste randuri. Legat strict de problema ta, depinde de nivelul mizeriei ramase. Pentru praf este destul un aspirator performant si cu filtrare eventual prin apa pentru a colecta eficient praful fin. Pentru curatantul resturilor de var si ciment exista subtante speciale (se gasesc cam in orice magazin de scule gen Dedeman sau Praktiker) trebuie doar sa fie ceva mai de calitate si sa testezi inainte sa vezi cum reactioneaza materialul suport ca sa nu ai vreo surpriza neplacuta (iti dizolva picaturile de var dar ataca si parchetul de exemplu). Pana la urma depinde doar te tine daca ai timp, bani si chef pentru a lua taurul de coarne sau preferi varianta mai comoda. Spor la curatat :)

Edited by fux, 04 September 2010 - 22:25.


#3
S3Se7

S3Se7

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 17.12.2009
In privinta asta ai dreptate . De exemplu tatal meu lucreaza in constructii (are o firma el este PFA , mai are un angajat) , si face curat pe unde lucra , are grija de materialele omului caruia ii lucreaza , face lucru de calitate , si la urma , cand vine vorba de bani (clar nu este pret mare , am vazut eu de aia care fac lucru de ca**t si mai iau si o gramada de bani) oamenii se stramba si il iau de fraier . Mai bine nu mai faci nimic , si faci doar ce trebuie , decat sa te chinui ca prostul pentru nimic .
Ca sa nu spuneti ca aberez , am sa pun o poza cu ceea ce ramane dupa tatal meu .

Attached Files



#4
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
1. Meseriasii care se respecta (nu de la noi) fac singuri curatenie!
2. Daca faci singur curatenie, treaba e greoaie si migaloasa!
3. Daca angajezi o firma, mesterii vor venii si vor incerca sa termine cat mai rapid, deci vor deteriora materialele pe alocuri!

P.S.: Data viitoare asigura-te ca mesterii fac treaba pana la capat, iar plata sa o faci dupa inspectie!

#5
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Fiind de mult timp in constructie cu o casa destul de mare, mai exact de prin '95, am avut nenumarate sanse sa strang dupa constructori in diferite faze si pot spune ca impreuna cu familia am devenit specilizati adunand cred sute de ore de sters geamuri, rosturi de fainta, aspirat si carat T O N E !!! de moluz.
In anul asta am imbatrinit efectiv vreo 3 si ne-au lasat nervii pe toti, sper ca sa trecem cu bine peste asta si sa nu omoram sau sa schilodim nici un mester in bataie (facem eforturi mari sa ne abtinem), maica-mea mai are un pas pana la depresie si deja are vreo 2 "mesteri" la care le-a dat cu sculele in cap si nu a exagerat deloc.

Nu am gasit unul macar care sa lucreze curat sau foarte bine, in cei 15 ani de cand lucrez la casa s-au perindat pe la mine zeci de muncitori din diferite firme cu pretentii si mi-am dat seama foarte clar ca specimenele astea de bipezi care agita unelte cu materiale pe ele fac asta ca altceva nu-i duce capul si din start tu ca si beneficiar trebuie sa intelegi clar ca ai de-a face cu un retardat pe care tre sa-l supraveghezi in fiecare secunda daca vrei sa iasa cum vrei tu. Problema e ca tu ai treaba, munca din care faci bani cu care sa cumperi materialele de care ei isi bat joc iar ei sunt multi si nu poti sa-i supraveghezi pe toti si pana la urma prostia lor cumulata te dovedeste ca nu te poti lupta cu ea la nesfarsit.

Le spun de 3-5-10 ori un lucru: AI APA CURATA, LAVETA, BURETE - SPELI FAIANTA IN 20 MINUTE CA SE INTARESTE ADEZIVUL SPECIAL SI NU-L MAI SCOTI. Da, da da domnu ...... eu spun eu aud, el pune gresie si faianta cu asperitati si o manjeste cu adeziv special cu o priza foarte tare, dupa 2 zile mai curat-o daca poti. Am patit-o si eu si alt prieten, adica am dat jos fainta ca nu am putut s-o curat de adeziv in zona cu asperitati si arata oribil, am frecat la ea cu toate solutiile si buretii minune, cu periuta de dinti electrica, cu bormasina cu pasla si perie pana s-a rupt glazura dar adeviul tot acolo era. Bonus cand am dat faianta jos de pe gheu am spart si gheul aparent care acoperea rezervorul incastrat.
Detin si un record nedorit: am un geam termopan intr-o camera care mi-a fost montat de 4 ori. De 2 ori l-au montat gresit si a fost nevoie sa vina, sa sparga peretele ca sa-l puna din nou, am fost nevoit sa repar glafurile la pereti ca dupa asta sa constat ca geamul nu e drept si nu se inchide bine. Iar dupa ce l-au montat cum trebuie "meseriasu" de la termopan lucrand cu ranga ca un salbatec, a spart glaful de plastic al geamului, deci iar jos ca sa schimbe glaful. Tot "meseriasu" de la termopan si-a deschis lada de scule in scarba trantind cu putere capacul murdar de vaslina pe peretele imaculat de a ciobit varul; am vrut sa-i sterg un picior in gura de sa-i scot dintii, m-am multumit sa-l injur si dau afara in voia cainilor care l-au incoltit 10 minute pana a venit seful lui; le-am taiat 600 RON din pret pentru toata bataia de joc.
Daca mai vrea cineva sa continui mai zic si altele, dar nu vreau sa va plictisesc.
Oricum cine are de retinut sa retina, trecem la subiect:

- oameni buni folositi banda de protectie din hartie la geamuri cand dati cu var sau tencuiala decorativa. Varul prost se mai duce el, dar decorativa si vopseaua lavabila de calitate, plangi langa un geam sau o usa pana o cureti. De invelit bine un geam sau o usa dureaza 20 de minute maxim, de curatat daca nu l-ai invelit .........FOR EVER !!! Noi am frecat 2 oameni 3 zile la un geam si tot are puncte de vopsea lavabila pe el. Am un balcon la un apartament unde a curs putina decorativa pe gresie aspra si nu a fost spalata bine imediat, AMIN ..... 4-5 ani patata o sa fie gresie aia, nu se duce cu nimic.

-spalati faianta sau gresia de adeziv sau chit PE LOC daca e cu asperitati, adica atunci cand pune placa ca dupa asta nu se poate calca. Daca asteptati o zi sau doua sa se usuce ca sa calcati pe placa, e posibil sa nu mai puteti scoate chitul sau adezivul din acele asperitati, cu gresia sau faianta glazurata lucioasa nu sunt asa probleme. Deci stati pe langa mester, schimbati apa si spalati de 4-5 ori daca trebuie cat e inca proaspat sau frecati 4-5 zile pana va decideti sa bagati dalta in ea ca "nu de duce". Din ce stiu eu cam aici au fost cele mai mari probleme la mine legate de curatenia dupa constructori. Nu am facut niciodata curatenia finala ca nu am terminat tot, dar nu puteam lasa asa dupa muncitori, o firma de curatenie cere cam 4-6 EUR/m.p. pentru tot sau separat pentru ce ai nevoie, oricum nimeni nu-ti face minuni in 2-3 zile, curata grosul.
@vladec. Cu problema asta m-am confruntat si eu si am cautat luni intregi acele aparate, ma bucur daca iti pot fi de ajutor cu experientele mele.
Deci, in casa mea am ajutoare de nadejde care nu m-au dezamagit si in care am mare incredere, e vorba de produse de la KARCHER, nu sunt dealer nu le fac eu reclama, doar ii respect pentru calitate. Cele de top pentru uz comercial sunt foarte scumpe, cele pentru home uz sunt chiar accesibile. La toate aspiratoarele lor pornind chiar de la cele mici pot spune ca m-a impresionat puterea lor de absorbtie, vacumul adica. Nu m-a impresionat placut pretul la consumabile, un pachet de 5 saci mici de hartie de 45-65 RON, cei mari 75-120 RON iar un filtru in functie de model e 80-140 RON. Se pot confectiona inca saci din panza compatibili care in combinatie cu filtru de hartie fac treaba buna.
Daca se aspira glet slefuit, iti trebuie ori filtrare prin apa ori sac si filtru de hartie, altfel aspiri degeaba, gletul trece prin sacii de textil este aruncat din nou in casa si faci o munca de sisif.
Mi-am luat si masina de curatat pardoselile, am granit la parter care e foarte pretentios de intretinut si am folosit-o si la curatenie dupa constructori, chiar si pe parchet cu o perie moale, are si o laveta cu mirofibra pentru lustruit. KARCHER BR 30 4 C [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/M3L1FWkfb2g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Taica-miu zicea ca asa ceva elibereaza femeia din scavie si are dreptate, randamentul este bun dar nu este cel spus de ei, oricum nu exista comparatie intre masina asta si spalatul cu mopul. Masinuta e totusi usoara si nu are o forta de apasare considerabila, unde e murdarie trebuie insistat mai mult cu ea, eu o mai apas si cu piciorul pe capul rotativ. Nu este un aspirator deci unde e praf mult sau moloz, intai trebuie aspirat si dupa asta se baga masina de spalat pardoseli. Sunt multumit pana acum de ea dar pretul e foarte mare, nu am gasit ceva similar la alti producatori si nu inteleg de ce nu face nimeni ceva similar la un pret decent.
Sora ei mult mai grea si are o forta de apasare pe perii considerabila, insa e foarte greu de manevrat KARCHER BR 40/10 C fiind destinata pentru curatarea spatiilor mari http://www.youtube.c...feature=related daca gasesti asa ceva de inchiriat o sa fii multumit.
Aspiratoare de la ei am 3 bucati: Karcher NT 45/1 ECO - e cam mare dar e bun la toate, il folosesc cu saci de hartie dar merge si cu filtrare prin apa; A 2003 + filtru+ sac panza - mic si la fel de puternic, WD 3.200 are filtru hartie inclus si recomandarea mea pentru tine mai ales ca il gasesti la un pret foarte bun.

#6
vladec

vladec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 23.11.2004
Multumesc tuturor de raspunsuri.

View Postdanutlupu, on 5th September 2010, 13:08, said:

Deci, in casa mea am ajutoare de nadejde care nu m-au dezamagit si in care am mare incredere, e vorba de produse de la KARCHER ...
Catre aceste produse m-am orientat si eu. Am scris mai multe in topicul "Despre aspiratoare" http://forum.softped...m...t&p=8744298 Din pacate sunt f scumpe si nu imi pot permite orice gama. O sa ma interesez zilele urmatoare de produsele ElectroArges. Au niste aspiratoare profesionale f ieftine si vad ca au si lustruitor de podele. Ar trebuie sa fie bune deoarece Karcher A2004 se pare ca e asamblat de ei: vezi poza din Ev Zilei http://www.evz.ro/de...-argis-987.html

Precizez ca nu stiu daca am pete de lavabila pe pardoseli (asta ptr ca vad ca s-a insistat pe responsabilitatea constructorului de a face curatenie). Constructorul (acelasi de la turnarea fundatiei) m-a avertizat de la inceput ca petele nu am cum sa le mai scot/sau le scot f greu de pe gresie; acum se pare ca pe jos e numai praf si atat. Voi vedea la curatenie.

#7
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
A 2004 e un produs bun, dar un WD 3.200 are capacitatea mai mare, are si filtru de hartie inclus si merge si pe ud iar acum e la promotie in De....n sub pretul unui A 2004 adica pana in 300 RON. Eu l-am adaugat in formatie si deja e bagat in rumegus si moloz, la pretul asta nu ai ce alege altceva. Una e lustruitor si alta spalator de pardosea; cu acea masina doar dai lustru eventual poate avea un sistem de vacum pentru cantitati mici de praf, ca sa lustruiesti podeaua ea trebuie sa fie curata, altfel se va matui de la zgarieturi.

#8
Dobrinoiusorina

Dobrinoiusorina

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 19.10.2010
Buna! Eu te sfatuiesc sa apelezi la o firma de curatenie pt ca iti spun: chiar se merita! Eu stiu o firma care a lucrat mult dupa constructor, a curatat un imobil de birouri dupa constructor in piata Victoriei si sediul de la Petrom, Petrom city din Straulesti. Eu am ajuns la ei printr-o cunostinta comuna deoarece imi renovasem casa si aveam nevoie de cineva care sa imi faca curatenie. Nu iti recomand sa investesti in echipamente profesionale deoarece oricum nu stiu care sunt solutiile adecvate plus ca dupa aceea nu mai ai ce face cu ele. Oricum la suprafata pe care o ai iti convine mai mult sa iei o firma decat sa cumperi echipamente. In orice caz, daca vrei pot sa iti spun cum se numeste firma ca nu vreau sa le fac reclama aici, dar iti spun sincer ca se merita iar cei de care iti spun eu chiar stiu cum se face curatenie...

#9
mm05rbz

mm05rbz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 07.04.2010
Buna ziua!

stie cineva o firma de inredere de curatenie dupa constructor in zona orasului Campina?

nu am gasit unde pot inchiria in zona un aspirator profesional, pentru a curata mansarda si atunci am zic ca pot apela
la o firma... insa nu gasesc decat in bucuresti

multumesc

#10
AC09

AC09

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 02.06.2009
Am inceput curatenia in vederea mutarii..dar..caci exista uin dar ..nimic nu se curata:)
Deci cu ce curat lavabila si tencuiala de exterior  de pe tamplaria maro de la Qfort? (folia a fost inlaturata de la inceput):(
Cum curat rosturile...care-s albe in loc de maro.
Cum readuc culoare reala gresiei (gresie portelanata),inlaturand stratul albicios ce pare sa fi intrat in ea:)?

Merci!!

#11
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,873
  • Înscris: 17.10.2003
Si eu m-am chiunuit cu gresia si faianta care nu sunt netede si lucioase (au o structura asa, ca o panza de sac). Cand am zis ca-mi bag picioarele si o las asa (nu iesea cu nimic, sau reuseam ceva cu mult efort si timp pierdut pe suprafete mici), a venit soacra-mea si a facut-o bec intr-o zi (gresie + faianta, baie+bucatarie+hol). Cu otet.

#12
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
Da! Te duci la alimentara si cumperi otet alb. E vreo 2.5 lei 1l. Torni intr-un vas si cu un burete de vase fresi zonele manjite cu lavabila si se ia imediat. Tencuiala o inmoi preferebil cu apa calda si o iei cu grija cu un burete. Nu freca caci iti zgarii suprafetele.

P.S.: In mod normal constructorii trebuiau sa faca treaba asta!

#13
AC09

AC09

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 02.06.2009
Multumesc!
dar otetul merge si pe tamplaria de a Qfort??

#14
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,783
  • Înscris: 27.01.2009

View PostAC09, on 23rd May 2011, 17:29, said:

Multumesc!
dar otetul merge si pe tamplaria de a Qfort??
incearca si tu pe o bucata mica
lasa o zi sa treaca
si daca se curata si nu raman semne ,da-i bataie mai departe

#15
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006

View PostAC09, on 23rd May 2011, 17:29, said:

Multumesc!
dar otetul merge si pe tamplaria de a Qfort??
Nu. Ii vine ameteala!

#16
vladec

vladec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 23.11.2004
Am vazut un topic deschis aici pe aceeasi tema asa ca revin cu concluzii personale.

Curatenia dupa constructor am facut-o cu o firma specializata, plata cu factura. NU recomand sa o faceti pe cont propriu. E ff greu, eu as zice chiar imposibil, iar costurile vor fi mai mari.

Pozitiv:
Desi nu eram convins chiar si in acest domeniu sunt oameni specializati, echipamente si solutii de curatat profesionale. In general exista o solutie ptr fiecare fel de murdarie. O singura pata poate necesita o anumita solutie. Timpul sa identifici solutia, locul de unde o poti achizitiona, drumul pana acolo, pretul platit (probabil va trebui sa cumperi toata sticla, nu doar cat iti este necesar si poate si un aplicator) nu se merita.
Firma a lucrat in weekend.

Negativ:
Tot trebuie sa-i supravegheze cineva. Eu n-am avut incredere sa-i las singuri. La mine totul a durat 2 zile. Deci 2 zile pierdute aiurea; asta daca nu platesti si un supraveghetor si tu iti vezi de treaba.
Estimarea ca timp au facut-o prost. Asa ca in cele 2 zile au terminat cam 90%. Eu n-am avut decat 2 zile la dispozitie asa ca treaba a ramas si acum neterminata. Evident pretul platit a fost ptr 100%.
Parchetul l-au curatat manual, nu au folosit monodisc, dar pana la urma cred ca a fost mai bine ca l-au protejat de zgarieturi.

Altele:
Cred ca 30-40% din timp a durat curatarea geamurilor si anume curatarea foliilor de protectie de pe rame.

Cum am ales firma:
Sunt zeci de firme in pagini aurii. Prea multe as zice. Am sunat la 3-4 dar pana la urma raspunsurile lor m-au facut sa renunt. Nu comentez aici dar unii sunt incredibili. In final am folosit o firma recomandata de cineva si gata. Eu le-am zis de la inceput ca vor curata o casa deci sa nu-mi vina cu utilajele de curatat birouri ci cu cele usoare sa nu distruga finisajele.

Edited by vladec, 20 June 2011 - 11:20.


#17
vladec

vladec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 23.11.2004
Mai era un topic. Am adaugat un raspuns acolo.

#18
forbes

forbes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 06.07.2005
Un mic sfat legat de tamplaria de PVC si implicit geam. Nu lasati vara pe caldura foliile de protectie cu care vin ramele deoarece cu greu o sa le mai scoateti si o sa ramana si urme (in functie de finisajul profilului). Cum vin geamurile scoateti acele protectie si folositi in schimb banda adeziva de hartiei. Pentru geam folositi folie de plastic in/out. Personal vreau sa adopt acesta solutie de protejare in intregime a ferestrelor in timpul finisajelor. E adevarat ca nu mai poti sa deschizi toate geamurile dar mai lasi doar cate 1-2 pe etaj...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate