Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?
 Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 

operatie deviatie de sept , cornet, esec?

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
simonac1981

simonac1981

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 17.07.2007
Buna tuturor,

Eu sunt la cateva zile distanta dupa interventie (deviatie sept, sinusuri, cornet), mai exact 8 zile. Am fost operata la Panduri de doamna Dr. Anca Iliescu si am avut o experienta placuta cu dumneaei ca medic. S-a implicat, mi-a mai gasit nus tiu ce in afara de cele 3, a corectat, e empatica si iti explica tot.
Ca si interventie, e cam nasol cu mesele - adica pana le scoate te doare nasul, nu prea te ridici ca ametesti, etc, dar vorbim de 24 de ore- 48 ore pentru un beneficiu de zeci de ani.  Cand au fost scoase mesele, a durat o secunda/ nara si a fost suportabil.
Eu am ate in nas, cojite, dar ma tratez. Eu recomand aceasta interventie, am auzit ca era mai ok daca aveam Nasopore (ca evitam treaba cu mesele care de fapt e cea mai urata experienta din toata povestea).

Dupa 4 zile (am stat peste weekend) eram acasa, 80 % functionala.
Nu stiu cum e a particular, dar in privinta costurilor nu te obliga nimeni sa dai ceva. E optiunea ta, personalul s-a purtat frumos, e un domn profesor acolo care daca vede mizerie ia pe toti la 3 pazeste, deci e curat.
Sper sa va ajute feed-back-ul meu.

#20
AndreiHRC

AndreiHRC

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 07.01.2014
Buna, simonac1981. Imi poti spune si mie ce inseamna cornet nazal marit(sper sa nu gresesc denumirea)? Se opereaza odata cu deviatia de sept? Eu am fost la un contol ORL acum doua zile si mi-a spus ca trebuie sa ma operez de polipi, deviatie de sept , si a mai spus ceva de cornet marit.
Si inca ceva: cat de des te-ai dus sa curete acolo dupa operatia de deviatie de sept? Zilnic?

#21
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006
Atunci cand oasele septului deviaza ramane mai mult loc intr'una din nari. cornetele sunt ceva tesut semi-dur (cred) care captusesc septul. Astea au obiceiul nu prea bun de a se ingrosa atunci cand mai mult spatiu devine accesibil. Si se ingroasa pana nu mai poti respira deloc, sau greu pe nara respectiva. Se corecteaza cu laserul, operatie usoara. Ca fapt divers, doctorul meu m'a lamurit la control, al tau se pare ca nu te'a lamurit :)

#22
AndreiHRC

AndreiHRC

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 07.01.2014
Multumesc mult pentru raspuns. Intr-adevar, nu mi-a explicat deloc in ce consta operatia si ce s-a intamplat acolo...Mi-a spus ca se rezolva numai cu operatie:)). Oricum, dupa ce fac analizele o sa ma mai intalnesc inca o data cu doctorul. Probabil o sa-mi explice mai multe (sper):D.
In perioada asta banuiesc ca nu am voie sa racesc,nu?

#23
ionutt98

ionutt98

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.07.2015
Dupa operatie se prinde la loc pielea din interiorul nasului? Nu se simte un disconfort dupa? Raman cicatrici?
E totul ca nou :)?

#24
razvanc0101

razvanc0101

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 24.11.2014

 ionutt98, on 25 iulie 2015 - 11:02, said:

Dupa operatie se prinde la loc pielea din interiorul nasului?
in nas nu ai piele

 ionutt98, on 25 iulie 2015 - 11:02, said:

Nu se simte un disconfort dupa?
Initial da, dupa un timp nu mai doare nimic

 ionutt98, on 25 iulie 2015 - 11:02, said:

Raman cicatrici?
pe exterior nu

 ionutt98, on 25 iulie 2015 - 11:02, said:

E totul ca nou :)?
nu, doar de aia te si operezi, ca sa nu fie ca inainte :)

#25
ionutt98

ionutt98

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.07.2015
Osul este taiat si pus la loc sau nu se mai pune?
Mucoasa din interiorul nasului se prinde bine la loc?
In interiorul nasului raman cicatrici?

#26
razvanc0101

razvanc0101

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 24.11.2014
osul si cartilajul cu probleme se scoate, restul se lasa pe loc
mucoasa se prinde bine la loc
cicatrici raman, dar nu o sa le vezi niciodata

#27
ionutt98

ionutt98

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.07.2015

 razvanc0101, on 27 iulie 2015 - 09:28, said:

osul si cartilajul cu probleme se scoate, restul se lasa pe loc
mucoasa se prinde bine la loc
cicatrici raman, dar nu o sa le vezi niciodata

Mersi de raspunsuri!

#28
AndreiHRC

AndreiHRC

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 07.01.2014
Acum o luna mi-am facut si eu operatia de deviatie de sept, urmata la doua zile de operatia de polipi.
Problema pe care o intampin in momentul de fata este ca nu pot sa respir mereu pe nara stanga(deviatia era pe dreapta). Trebuie sa folosesc neaparat picaturi de nas, si atunci respir perfect. Folosesc Bixtonim Xylo,care am inteles ca da si dependenta...

Voi ce picaturi de nas ati folosit, si cat timp? Este normal ca la o luna dupa operatie inca sa mai am probleme cu respiratul? Simt ca si cum s-ar umfla mucoasa din interiorul nasului daca nu folosesc picaturi.
Daca incerc noaptea sa dorm fara picaturi, nici macar nu pot sa adorm.

#29
nwo

nwo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 26.03.2010
Si eu sunt la 4 saptamani de la operatia de deviatie de sept, de polipi si de sinusuri, toate cu o singura interventie. Operatia a avut loc la clinica privata PELICAN din ORADEA si a fost efectuata de dr. MATEAS MIRCEA. Interventia a costat 1800 lei plus 6 sedinte post operatorii a cate 120 lei fiecare.
Pt cei care doriti sa va operati la acest medic, va recomand sa va asigurati IN SCRIS DE LA MEDIC ca operatia va reusi, deoarece la mine nu a reusit. E un medic pe care nu il recomand nimanui. Deviatia de sept a ramas la locul ei in cazul meu, insa nara stanga e opturata de tot acum. Inainte puteam respira pe ea normal daca nu faceam efort. Acum nu mai pot respira deloc pe ea. La control dansul zice ca totul e ok si e aproape vindecata si nu reconoaste ca operatia nu a reusit. Acum sunt nevoit sa caut alt medic sa termine ceea ce idotul asta nu a fost in stare. Totodata nu recomand nici bordeiul ala de spital.
O magarie a PELICANULUI este ca te obliga sa semnezi in alb ca in cazul in care se intampla sa nu iti reuseasca operatia, nu ai pretentii de nici un fel nici de la medic, nci de la spital. MARE ATENTIE!!!!

#30
eBOLA1st

eBOLA1st

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 09.06.2009
Salutare dragi colegi de suferinta,

Sunt la o saptamana dupa operatie, deviatie de sept, care nu ma deranja foarte tare,  mi se parea suportabila vs ororile operatiei, dar cu niste dezavantaje pentru cei din jurul meu - sforait si dupa cum am avut sa aflu, si pentru mine, comparativ cu rezultatele postoperatorii. M-am operat in Bucuresti la Spitalul Militar, cu trimitere de la Dr. de familie, costurile au fost suportate de CASS. Un alt motiv pt care nu m-am operat pana acum (35 ani) a fost si faptul ca pe unde am mai fost la control in trecut, Doctorul nu mi-a insuflat incredere si siguranta (scurt pe doi mi se pareau niste macelari care abia asteptau sa te transeze - nu aveau empatie, nu stiu cum sa-i spun, e un complex de factori).

In fine , poate intre timp m-am mai maturizat, poate a fost o chimie speciala cu Dr de acum, poate omul chiar stie cum sa vorbeasca pe intelesul pacientului. Joi la 8 si ceva m-am prezentat cu documentele, m-am internat, mi-au facut analize, pe la 12 am mers la operatie, anestezistul mi-a explicat pasii si ce urmeaza sa se intample la anesteziere, mi s-a parut foarte cool ca un specialist sa nu aiba aerul ala de superioritate, gen las ca stiu eu cum se face si si-a rupt 3 minute sa imi explice procesul, apoi am mers in sala de operatie unde canta un radio (iar mi s-a parut fain pt ca daca ar fi fost liniste devenea sinistru) m-am asezat pe masa, asistenta, branula, serul 1,2,3, apoi l-am auzit pe Dr anestezist cantand Don't worry, be happy, pleoapele din ce in ce mai grele si somn. Operatia cred ca a durat vreo 40 min, m-au trezit, m-au intrebat daca ma simt bine, eu i-am intrebat cat e ceasul, de parca aveam vreo intalnire sau bateam vreun record si m-au dus la salon. Calmante, perfuzii, durere suportabila, nimic special. Pentru ca il intrebasem inainte de operatie pe Dr daca au mese din silicon sau ceva care sa nu provoace durere prea mare la extragere, iar el a spus ca nu au decat cele clasice din tifon/vata sau din ce-or fi, m-am interesat pe net si am gasit un furnizor pt asa ceva, le-am achizitionat, cca 100 lei, si le-am avut cu mine la operatie. dr a fost de acord ca daca i le aduc le va folosi. Chestiile astea aveau un tub siliconic, invelit intr-un strat absorbant ce se imbiba cu ser fiziologic inainte de insertie, iar tubul acela chiar imi permitea sa respir usor pe nas, fara sa trag prea tare.

Noaptea a fost destul de solicitanta pt ca respiram pe gura, se usca, ma trezeam des sa beau apa, mers la baie, etc. Daca tot motaisem toata ziua, pe la 3 si ceva canci somn....ma gandeam ca mai sunt 6 ore pana pe la 9. In fine cu hopuri, am dormit ceva.  Am mai avut cateva zile o durere surda/muta :) in maxilarul superior, pt ca baza nasului se sprijina pe maxilar si de la ciocane, maxilarul a preluat din soc.

A doua zi pe la pranz am fost la vizita, Dr a scos mesele, a durut ceva dar mie mi s-a parut suportabil, poate a ajutat si efectul placebo, dai bani,ai confort :). Nu am avut sangerari, durere excesiva, ochi vineti sau alte consecinte despre care mai citisem pe net. Am mai facut o perfuzie, mi s-a scos branula si am putut pleca acasa. Am stat in spital o zi si cateva ore, cu totul.

Am revenit in fiecare zi, timp de o saptamana, pentru toaletare coji si aspirare mucozitati, de fiecare data plecam cu nasul curat si puteam respira excelent, lucru extraordinar. In ultima zi mi-a scos si o ata aflata la baza nasului, pe mijloc, nimic special.
In timpul aceste m-am tratat cu Vibrocil pt inmuierea cojilor, Bixtonim era varianta pt sangerari, dar nu am avut deloc sangerari. De prin a 4-a zi am putut sufla nasul, cate o nara pt a elimina din coji/mucozitati.

Acum ma tratez cu apa de mare si exercitii de suflat.
Recuperarea pana acum a fost OK, de vreo 2 zile ma cam chinuie niste coji care se formeaza pe unde au fost taieturile, cred, si cand se usuca intervine o senzatie de usturime, probabil cojile trag de pielea inca necicatrizata... dar cu apa de mare le voi dovedi.

Per total experienta mea a fost una pozitiva, fara complicatii, am avut parte de un doctor foarte bun, in opinia mea, atat ca profesionist cat si ca om.
Recomandarea mea pt oricine, daca nu esti multumit, sigur de solutiile oferite de un anumit doctor, oricat de titrat ar fi, daca tu nu te simti bine cu el, mai cere o parere. Mie mi-a luat vreo 3  ani pana sa imi fac curaj sa mai cer o parere, dar ma bucur ca am reusit.

Mult succes celor care vor sa isi faca aceasta operatie, pentru orice imtrebare pls pm.




#31
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
Si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, de vreo 5-6 ani imi tot fac "curaj" sa ma operez, iar saptamana aceasta cred ca se va intampla, la Floreasca.

Citind tot ce se poate, sunt disperat la propriu si terifiat, sunt zeci de filme si pe youtube, informatii, forumuri, etc.

Dar asta este, sper sa trec cu bine si peste aceasta operatie si mai ales sa reuseasca si sa pot respira normal. Eu am problema cu racelile dese, datorita faptului ca nu respir decat pe o nara si pe aceea nu chiar ok, totul intra pe gura. M-am obisnuit destul de mult sa respir pe gura in toti anii astia (am aproape 33 de ani), deci la mine nu cred ca va fi o problema cu respiratul pe gura.

Acum, la aproape 3 luni de la operatie, cum te simti? se simt efectele, poti respira si pe nas "Normal" ? Consideri ca a meritat "distractia" ?

Vreau insa neaparat sa-mi cumpar si eu acele mese din silicon, la 100 ron. Se numesc cumva nasopore ? Si daca da, la ce farmacie le gasesti? 100 ron bucata? chiar nu ma intereseaza banii, dar sa stiu macar aproximativ. Este nevoie de mai multe seturi ? Multumesc anticipat pentru orice fel de raspuns!

Edited by Al3xandrus, 29 January 2017 - 19:55.


#32
eBOLA1st

eBOLA1st

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 09.06.2009

 Al3xandrus, on 29 ianuarie 2017 - 19:54, said:

Si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, de vreo 5-6 ani imi tot fac "curaj" sa ma operez, iar saptamana aceasta cred ca se va intampla, la Floreasca.

Citind tot ce se poate, sunt disperat la propriu si terifiat, sunt zeci de filme si pe youtube, informatii, forumuri, etc.

Dar asta este, sper sa trec cu bine si peste aceasta operatie si mai ales sa reuseasca si sa pot respira normal. Eu am problema cu racelile dese, datorita faptului ca nu respir decat pe o nara si pe aceea nu chiar ok, totul intra pe gura. M-am obisnuit destul de mult sa respir pe gura in toti anii astia (am aproape 33 de ani), deci la mine nu cred ca va fi o problema cu respiratul pe gura.

Acum, la aproape 3 luni de la operatie, cum te simti? se simt efectele, poti respira si pe nas "Normal" ? Consideri ca a meritat "distractia" ?

Vreau insa neaparat sa-mi cumpar si eu acele mese din silicon, la 100 ron. Se numesc cumva nasopore ? Si daca da, la ce farmacie le gasesti? 100 ron bucata? chiar nu ma intereseaza banii, dar sa stiu macar aproximativ. Este nevoie de mai multe seturi ? Multumesc anticipat pentru orice fel de raspuns!

Salut,

Stiu cum te simti, am trecut si eu prin documentarea pe net, youtube, pareri mai mult sau mai putin avizate. Un lucru e clar, postrecuperarea tine si de afectiunea de care suferi si de capacitatea ta fizica si psihica de a aborda suferinta proprie. Si eu respiram 90% pe gura dar acum ma surprind placut respirand bine pe nas (pot sa trag un nas de aer sanatos/suficient in plamani Posted Image ). Si mai bine e faptul ca nu mai sforai noaptea - cel putin asa mi s-a spus. Dar sa stii ca una e sa respiri pe gura cu posibilitatea de a respira si pe nas, aceste 2 cai comunicand, si alta e sa respiri strict pe gura, cu narile infundate 100% ... se creaza ceva presiune, nu prea poti sa ingiti, dar nu-ti face griji, nu e atat de rau. Eu am putut manca la 6 ore dupa operatie supa, piure si chiar piept de pui. Pe mine m-a ajutat sa am un pai pt baut apa.

Acum, pot respira normal, bine, pe deplin, inca folosesc dar destul de rar apa de mare pt a desfunda nasul (se formeaza ceva mai in spate niste punti/coji destul de subtiri dar care adera suprafetei interne a nasului si nu le pot scoate/sufla normal. Nu am racit de atunci, poate doar putin sa fi avut nasul usor infundat. Nici n-am cautat-o (raceala)  Posted Image. De meritat cu siguranta a meritat, pot spune ca mi-a imbunatatit calitatea vietii. Pe de alta partea mi se pare ca am mai pierdut din capacitatea de a mirosi.

Nu am avut Nasopore, am tot cautat pe net si nu se prea gasesc in farmacii, am luat de la un funizor pt spitale, MG Exim, pe care i-am gasit pe net ... eu cautand atele nazale (altceva) insa cei de acolo au fost amabili si m-au lamurit si mi-au dat ceea ce imi trebuia. Sunt sterile, ambalate fiecare intr-o punga vidata, 50 lei bucata, cu factura.
Mai multe detalii poti gasi aici. Eu i-am sunat si m-am dus direct la ei, undeva pe Dudesti langa Vitan Mall. Gasesti adresa la ei pe site.

Multa bafta cu operatia, sanatate si recuperare usoara. Revino cu feedback dupa.

Edited by eBOLA1st, 30 January 2017 - 14:20.


#33
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
Multumesc pentru feedback :) o sa fie niste zile crunte, dar asta e. Intr-adevar daca ma tin de nas 2-3 min deja simt ca ma sufoc, o sa ma obisnuiesc greu, dar sper ca nu voi muri (sufocat sau de dureri, sau de la anestezie :)) ).

Pana una alta a intrebat maicamea la sensiblu si de acolo au sfatuit-o ca intai sa vorbim cu doctorul, caci poate nu va accepta, nefiind din spital si nefiind steril (alta acum).

Insa, din linkul tau nu imi dau seama mai exact care ar putea fi - sunt tampoane nazele - ANATOMICE, PEDIATRICE si SIMPLE. Si nici preturi ? si doar daca m-as duce la ei as putea face rost de ele? M-as repezi zilele astea. Dar tu unde ai facut mai exact? nu te-ai intampinat de problema ca poate nu ti le-ar accepta? Si tampoanele astea ar fi mai bune, sunt din silicon ? se poate respira prin ele? Multumesc anticipat!

#34
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
In cele din urma am efectuat operatia, sunt la aproape o saptamana, dar sunt racit, am racit puternic in spital, temperatura, NAS INFUNDAT, dureri in gat (cica ar fi si de la intubatie), ma rog, "complicatii" la propriu ...

Ce sa zic, acum sunt infundat, cojite, cred ca a descris foarte bine procesul eBOLA1st , mai ales acest pasaj:

Quote


Am revenit in fiecare zi, timp de o saptamana, pentru toaletare coji si aspirare mucozitati, de fiecare data plecam cu nasul curat si puteam respira excelent, lucru extraordinar. In ultima zi mi-a scos si o ata aflata la baza nasului, pe mijloc, nimic special.
In timpul aceste m-am tratat cu Vibrocil pt inmuierea cojilor, Bixtonim era varianta pt sangerari, dar nu am avut deloc sangerari. De prin a 4-a zi am putut sufla nasul, cate o nara pt a elimina din coji/mucozitati.
Acum ma tratez cu apa de mare si exercitii de suflat.
Recuperarea pana acum a fost OK, de vreo 2 zile ma cam chinuie niste coji care se formeaza pe unde au fost taieturile, cred, si cand se usuca intervine o senzatie de usturime, probabil cojile trag de pielea inca necicatrizata... dar cu apa de mare le voi dovedi.

Eu, insa, incerc sa nu folosesc Bixtonim/Vibrocil, doar apa de mare cu vitamina A uleioasa, chit ca stau super infundat, dar stau in casa, recuperarea clar este mai greoaie, insa ce pot sa fac :( sper doar ca in scurt timp sa ajung sa respir si eu cat de cat normal, iar viata sa o ia pe un drum normal. M-am chinuit mult si ar fi pacat sa fi fost "degeaba" operatia...

Si chiar nu recomand sa va operati aiurea-n tramvai, eu zic ca daca puteti respira, mergeti asa, nu ascultati imediat la toti macelarii care au norma si vor imediat sa opereze ca altceva nu ii duce capul....

#35
debate

debate

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 03.01.2010
Ieri am făcut și eu operație de rezecție cornete, deviație de sept și corecție narine (în cazul meu a fost nevoie pentru că obturau fluxul de aer). Astăzi dimineață m-am externat și în general lucrurile au decurs bine. Nasul desigur e plin de prostii și va mai fi pentru câteva zile, dar chiar și așa respir de amețesc. În rest, tratament clasic, vybrocil, antibiotic, claritine și toaletare periodic la medic. Exceptând mici detalii mai puțin plăcute (uscarea gâtului de după, scoaterea pansamentelor), per total raportul beneficii / consturi este imens. În sfârșit respir! În repaus mai treacă meargă, dar atunci când alergam, respirația îmi afecta serios capacitatea. În plus, mai este insuficienta oxigenare a creierului în timpul somnului, care poate avea efecte asupra sănătății.

#36
debate

debate

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 03.01.2010

 Al3xandrus, on 13 februarie 2017 - 22:03, said:

Eu, insa, incerc sa nu folosesc Bixtonim/Vibrocil, doar apa de mare cu vitamina A uleioasa, chit ca stau super infundat, dar stau in casa, recuperarea clar este mai greoaie, insa ce pot sa fac Posted Image sper doar ca in scurt timp sa ajung sa respir si eu cat de cat normal, iar viata sa o ia pe un drum normal. M-am chinuit mult si ar fi pacat sa fi fost "degeaba" operatia...
Cum a mers recuperarea?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate