Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting
 TV LG 49UB850V-ZD, musculita in e...

Montare clapeta antiretur la hota

laptop nou + licenta windows

Unbelievable - De Necrezut -2019 ...
 Recomandare achizitie instant ap...

Cand iau pensia pensionarii a car...

Verificare gaze

Liza electrica cu catarg sau stiv...
 Tazz & Kaufland

Router wireless ZTE ZXHN H3601, D...

Amplificator pentru boxe Z906

TVA 5 sau 19%
 

sis 7018 &linux

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
Cum se pune placa de sunet sis 7018 in slak 8.1 ??? am cautat pe net si am gasit ca este inclusa in kernel... rad nu prea este, si ma cam oftic :( Deja nu mai stiu sa fac! simt ca inebunesc!!! dau pumni in tastatura si in monitor, si am schimbat vreo 2-3 mousi :drac: :D

#2
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001

Quote

Originally posted by i0nutzb
Cum se pune placa de sunet sis 7018 in slak 8.1 ??? am cautat pe net si am gasit ca este inclusa in kernel... rad nu prea este, si ma cam oftic :( Deja nu mai stiu sa fac! simt ca inebunesc!!! dau pumni in tastatura si in monitor, si am schimbat vreo 2-3 mousi :drac: :D

In mod SIGUR mousii au fost de vina ca nu ai pus-o... :drac:  :D

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
mda, 10x pt info, dar eram nervos! in fine, e oarecum instalata, dar ca modul, din cate am inteles eu... cum activez un modul?

#4
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001
insmod

Da "man insmod" si vezi detalii complete.

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
pai si cum draq se numeste modulul??? sa trecem peste asta ;)
am uitat sa spun de la inceput ca sunt incepator de incepator in linux...
in fine, am citit nu mai stiu in ce revista cum se compileaza un kernel, asa ca i-am dat si eu 'make xconfig' pentru config si m-am dus la sound option si am instalat placa mea sunet (trident, sis, ali) cu optiunea Y (pe langa M si N) initial era ca M(odul) si am pus-o in asa fel incat sa fie Y - din cate am inteles, asa este inclus in kernel... si acum probabil tre' sa si lansez sunetul sau ce tre sa fac?
teoretic, placa mea de sunet este instalata, dar in kde la 'control panel' la informatin-sound nu arata nimica... Ce tre sa fac? va rog sa ma ajutati!!! sunt disperat!

#6
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001
Pai de ce nu spui ca esti incepator in Linux? :confused: E clar de ce nu iti merge...

Pentru a compila un kernel cu un hardware nou e nevoie de ceva experienta. Trebuie sa stii EXACT ce placa de sunet ai (tipul chipset-ului), ce placa video (idem) etc. Nu e suficient sa dai "make xconfig"... Deci nu te astepta sa iti mearga din prima...

De ce nu pui o distributie care recunoaste cam tot (Mandrake 9 care tocmai a aparut, de exemplu), iti notezi de acolo toate detaliile despre componentele hardware care le ai si abia dupa aia poti trece la o alta distributie, compilare de kernel etc.

Nu e usor...

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
singura distr care a mers a fost asta! restul imi dadeau erori(si se blocau) imeddiat dupa pornirea instalarii. ma batea gandul sa pun redha7.2 dar nu merge... imi spune ceva de genul 'kernel panic. Atempted to kill' iar mandrake9... hmm de unde il iau pe cd? ca de dat jos nu poate fii vb (dial-up rulz :) ) sa zicem ca o sa-l iau, dar imi garanteaza cineva ca nu o sa-mi dea si asta eroare?

#8
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001
Daca nu incerci, nu ai nici o sansa... Mandrake 9 e recent, deci are toate sansele sa aiba integrate si module de hardware mai noi.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate