Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Pane crocant

Nu functioneaza functia Sleep

Masina de spalat rufe perfecta (o...
 Ajutor turatie ventilatoare rgb c...

Ce riscuri sunt daca folosesc vop...

Trafo microunde

Tethering Telefon -Xbox series S ...
 Boxa Portabila - buget ~1.500 RON

Sisteme second hand

Laser circular basculant cu glisare

Permis suspendat - intrebare
 Care a fost primul film din istor...

Inlocuire bloc pedalier

Sa-i actionez in judecata?

Google Stadia se Închide
 

Dreamweaver

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#55
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
am reusit sa fac ceva cu def list, ceva de genul:
<dl>
<dt>poza</dt>
  <dd>titlu</dd>
</dl>

dar aste e pt fiecare poza, deci imi trebe ce e mai sus...de 16 ori.:(. Era mai simplu cu <ul><li>.

#56
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 19th May 2011, 11:17, said:

Problema a fost ca si rezolvata...facand totul intr-un tabel . Am reusit sa il asez unde amvrut eu, am scris cum am vrut...in fine, totul ok. Dar am aflat numai lucruri nasoale despre tabelele astea, cum ca se incarca greu, continutul lor(pozele in cazul meu) se incarca ultimul de pe pagina si asta chiar nu vreau.
Cine te-a mintit ? Poti sa-ti pui imaginile in ce vrei tu si se vor incarca in functie de dimensiunea imaginilor, nu de tabel, div sau altceva. Hai sa-ti dau o idee, asta in cazul in care ai prea multe imagini... Incearca sa cauti un optimizator de imagini. Poti folosi google webmaster tools, firebug, generatoare online, GIMP sau chiar din Photoshop cu optiunea de salvare "save for the web....". Asa o sa ai imaginile optimizate si se vor incarca mai repede. Nu uita ca firebug te ajuta si la optimizarea site-ului tau ;) Asta face un site sa se incarce repede + validarea sursei.

Ce vroiai sa faci tu cu imaginile, era destul de simplu :

<div style="width:200px; text-align:center;">
<img src="img/img1.jpg">
<p>Titlul imaginii</p>
</div>

Edited by w3room, 19 May 2011 - 13:37.


#57
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
eu zic ca nu-s asa de mari.Am imagini de 150x225 care au intre 30 si 50 kb, si imagini de 250x375 care au intre 45 si 75kb. nu cred ca se poate mai putin de atat fara sa afecteze felul in care arata...calitatea...nu?

#58
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Next.:)Am creat un formular(''form'') dupa indelungi cautari pe net. Toate tutorialele te invata cum sa il creezi, cum sa arate, cum sa adaugi campuri de completat dar nu am gasit cum sa fac sa imi trimita formularul la o adresa de mail anume, cand apasi ''send''. Am inteles ca e ceva php... Stiti vreun loc unde as putea gasi exact cum se face treaba asta cu trimisul la adresa mail?

#59
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
Vezi ca i-am dat cuiva un script pentru contact aici. Functioneaza 100%, il folosesc pe cateva site-uri. Daca ai probleme cu el, posteaza aici.

#60
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Pfiuuuu, belea mare. Tre sa invat chineza. :(

#61
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 20th May 2011, 01:34, said:

Pfiuuuu, belea mare. Tre sa invat chineza. :(
Nu e chineza. E php & javascript :D

#62
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Mda, renunt pentru moment la formulare. O sa pun o adresa de email si detalii si gata. Nu e profesionist dar deocamdata merge si asa.

Next.

Daca am creat un template si vreau sa il aplic pt toate paginile, asta trebuie facut manual pentru fiecare pagina in parte si apoi uploadate pe server sau se poate face automat? Sa aplic pt o pagina si apoi sa fie pe toate paginile.

Edited by alecsmatei2002, 21 May 2011 - 12:14.


#63
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 21st May 2011, 13:14, said:

Daca am creat un template si vreau sa il aplic pt toate paginile, asta trebuie facut manual pentru fiecare pagina in parte si apoi uploadate pe server sau se poate face automat? Sa aplic pt o pagina si apoi sa fie pe toate paginile.
Poti sa folosesti variabile sau mai usor include din php.
fisierele site-ului tau vor avea extensia php (nu html cum aveai inainte) si vor arata cam asa :

Fisierul index.php

<!Doctype.....>
<html bla bla bla>
<head>
<meta name="keywords" content="cuvinte cheie pentru pagina">
<meta name="description" content="descriere pentru pagina">
<?php include ('header.php') ?>
Continut pagina.
<?php include ('footer.php') ?>
</body>
</html>

Fisierul header.php

<alte meta-tag-uri utile pe care o sa le ai in toate paginile>
<link-uri catre fisiere css>
<link-uri catre scripturi>

</head>
<body>

Si de aici incepi sa-ti insiri ce vrei tu sa apara in partea de sus a  fiecarei pagini (header.php). Meniu, bannere sau eu mai stiu ce

Fisierul footer.php

Si aici pui tot ce vrei sa contina footer-ul site-ului si sa fie vizibil pe toate paginile.

Dupa ce ai facut toat treaba asta, un singur lucru mai trebuie sa faci. Sa multiplici pagina index.php si sa bineinteles sa-i schimbi numele in functie de paginile tale (despre-noi.php, contact.php, etc)

De retinut ca site-ul o sa fie vizibil doar daca il urci pe hostul tau sau iti instalezi un server local pe pc-ul tau. Daca vrei poti, face mai multe fisiere care sa le includa toate paginile, cum ar fi de ex submenu.php in care sa fie submeniul site-ului, samd.

Sper ca ai inteles si nu te mai dai lovit ca e chineza. O sa te ajute lucrurile astea.... Gandeste-te daca ai avea 100 de pagini si te gandesti sa schimbi ceva... ce te faci ? Bafta !

#64
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Eu inteleg ce zici , dar exact acum 2 saptamani nu stiam ce-s alea div-uri. :)) .Oricum o sa incerc sa fac ce zici tu mai sus dar deocamdata sunt multumit cu ce-a iesit. Acum ma preocupa SEO-ul. Sa-l scot in lume ca degeaba l-am facut daca il vad doar eu. ;) . Multumesc mult pentru sfaturi.

#65
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 22nd May 2011, 00:10, said:

Acum ma preocupa SEO-ul. Sa-l scot in lume ca degeaba l-am facut daca il vad doar eu. ;) . Multumesc mult pentru sfaturi.
Mai intai de toate iti poti pune site-ul in google aici sau il poti adauga din google web master tools. Pentru SEO citeste topicurile sticky de aici. Daca ai nelamuriri, spune.

#66
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Nu pot sa aplic un template la o pagina deja creata, cu continut in ea.
Am facut template-ul in felul urmator: am luat ca model pagina index.html, am sters tot continutul  din ''main content'' sa am lasat doar header, left bar, right bar si footer, care vreau sa ramana neschimbate pe toate paginile. Am salvat-o ca template apoi am adaugat ''editable regions'' si anume tot ''main content-ul'' adica div-ul main content. Am salvat ca template si apoi am incercat sa aplic pe o pagina deja creata si cu continut pe ea. Dar, DAR...can am incercat sa aplic template-ul creat, mi-a aparut un dialog despre ''head content'' si ''body content'' si nu stiu ce sa aleg de acolo ca daca ii dau sa aplice...imi iese o varza mare

asa arata div-ul mainContent din template:

<div id="mainContent" ><!-- TemplateBeginEditable name="MAINcont" -->MAINcont<!-- TemplateEndEditable -->
  
   </div>

#67
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 23rd May 2011, 12:43, said:

Nu pot sa aplic un template la o pagina deja creata, cu continut in ea.
Am facut template-ul in felul urmator: am luat ca model pagina index.html, am sters tot continutul  din ''main content'' sa am lasat doar header, left bar, right bar si footer, care vreau sa ramana neschimbate pe toate paginile. Am salvat-o ca template apoi am adaugat ''editable regions'' si anume tot ''main content-ul'' adica div-ul main content. Am salvat ca template si apoi am incercat sa aplic pe o pagina deja creata si cu continut pe ea. Dar, DAR...can am incercat sa aplic template-ul creat, mi-a aparut un dialog despre ''head content'' si ''body content'' si nu stiu ce sa aleg de acolo ca daca ii dau sa aplice...imi iese o varza mare

asa arata div-ul mainContent din template:

<div id="mainContent" ><!-- TemplateBeginEditable name="MAINcont" -->MAINcont<!-- TemplateEndEditable -->
  
   </div>
Ce e italic, n-am inteles. Unde ti-a aparut dialog cu ''head content'' si ''body content'' ? Ce sa aplici ?  :eek: Fi mai explicit sau pune codul tau aici ca sa-mi dau cu parerea.

#68
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Vroiam sa spun ca mi-am facut un template. Apoi am incercat sa aplic template-ul creat, la o alta pagina. Si cand dau sa il schimb imi apare o ferastra in care scrie:

''inconsistent region names''
''some regions in this document have no corresponding regions in new template''


Apoi mai jos am niste optiuni...''move content to new region:nowhere
                                                                                        doctile
                                                                                        head
                                                                                        editable region pusa de mine 1
                                                                                        editable region pusa de mine 2

#69
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 23rd May 2011, 19:27, said:

Alea sunt erori din dreamweaver si eu nu folosesc asa ceva. Cauta-ti rezolvare pe google aici. La fel pentru toate erorile care le ai.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate