Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cu masina spre Portugalia

Acoperis mansarda - am nevoie de ...

Bmw seria 3 zgomot in sarcina
 Samsung S21 FE - nou cu poze in el

Smart Meter

Problema infiltratie apa

Elon Musk prezinta robotul Optimu...
 La multi ani @laurstef!

Plita gaz Arctic ARNGN64127SB

Vaccin - alergie polen, ambrozie ...

E labrador sau nu?
 Generator Honda EU22i

Situatia masinilor cu volan pe dr...

Noul legamant

ecranul laptopului se intuneca ri...
 

Dreamweaver

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#37
acua

acua

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 06.05.2011
Ca sa centrezi foloseste "margin: 0 auto;" :)

#38
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Am ajuns la meniu, in cele din urma. Nu o sa folosesc un meniu spry pt ca mi se pare oribil. O sa folosesc ceva compus de mine (sau de altii:)) din imagini, asa cum cred ca se face de fapt la ''case mai mari''.
Asadar, am introdus imaginile meniului in pagina si acum tre sa  le mai fac sa se schimbe cu cele din categoria ''onmouseoveer''. Intelegeti ce vreau sa spun...sunt sigur. Iata codul si iata ce am incercat eu sa fac la prima imagine, si anume cea de ''home'':

<div class="meniu">
     <img src="img/home.gif" width="70" height="30" onmouseover="img/home_over.gif"  /><img src="img/company.gif" width="77" height="30" /><img src="img/services.gif" width="78" height="30" /><img src="img/products.gif" width="83" height="30" /><img src="img/solutions.gif" width="87" height="30" /><img src="img/support.gif" width="76" height="30" /><img src="img/contact.gif" width="69" height="30" /><img src="img/end_menu.gif" width="80" height="29" />
     </div>

dar...nu se intampla nimic....inca;)




Tocmai am vazut ceva pe youtube, ca se poate modifica pana la urma si Spry meniul, adaugand imagini facute anterior...in locul butoanelor alora.
....mai ''butonez'' deci sa vad ce imi iese

#39
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 11th May 2011, 18:25, said:

<div class="meniu">
     <img src="img/home.gif" width="70" height="30" onmouseover="img/home_over.gif"  /><img src="img/company.gif" width="77" height="30" /><img src="img/services.gif" width="78" height="30" /><img src="img/products.gif" width="83" height="30" /><img src="img/solutions.gif" width="87" height="30" /><img src="img/support.gif" width="76" height="30" /><img src="img/contact.gif" width="69" height="30" /><img src="img/end_menu.gif" width="80" height="29" />
     </div>
:w00t: :w00t: :w00t:  

Ce-ai vrut sa faci aici ? Tu vrei sa faci meniu cu link-uri, iar cand pui sageata pe unul dintre ele sa se schimbe imaginea ? Daca da, poti face asa :

<a href="index.html" class="home"></a>
<style>
a.home {display:inline-block; width:70px; height:30px; background-image:url(img/home.gif);}
a.home:hover {background-image:url(img/home.gif);}
</style>

Eventual poti sa pui si background-position.

#40
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Multumesc, multumesc. O sa incerc mai tarziu sau maine. Acum am o gramada de treaba caci pana la urma mi-am facut un website cu cei de la BlueVoda si l-am uploadat...mai am multe inca de facut.
Sper sa prind cat mai repede sa lucrez in html si cu DW, ca nu imi place deloc cum se misca site-ul la ei...cum se incarca. Dar asta e...daca nu stii , te multumesti cu ce poti pana la urma :))

#41
tony_15

tony_15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 325
  • Înscris: 19.05.2008
Salut! Folosesc Dreamweaver CS5 de putina vreme, as dori sa instalez un widget, Thickbox Gallery se numeste, dar am o problema cu instalarea sa, imi apare urmatoarea eroare cand vreau sa il deschid cu Adobe Extension Manager CS5. Cum pot rezova problema aceasta ? Multumesc. Astept raspuns!

Attached Files

  • Attached File  er.jpg   23.67K   17 downloads


#42
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Posttony_15, on 12th May 2011, 12:03, said:

Salut! Folosesc Dreamweaver CS5 de putina vreme, as dori sa instalez un widget, Thickbox Gallery se numeste, dar am o problema cu instalarea sa, imi apare urmatoarea eroare cand vreau sa il deschid cu Adobe Extension Manager CS5. Cum pot rezova problema aceasta ? Multumesc. Astept raspuns!
Iti zice clar ca-ti trebuie o versiune dreamweaver mai mare de 10. Vezi pe google.

#43
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Cum fac #footer-ul sa imi stea lipit de baza paginii, respectiv de #body?
Sa nu mai trebuiasca sa ajustez inaltimea paginii dupa footer ca sa fie la acelasi nivel amandoua. As vrea sa stea la baza paginii tot timpul, indiferent daca modific ''height'' pentru #body
Asa arata style-ul
#footer {
margin: 0px;
padding: 0px;
/* [disabled]height: 200px; */
clear: both;
color: #FFF;
}

Edited by alecsmatei2002, 13 May 2011 - 21:49.


#44
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 13th May 2011, 22:43, said:

Cum fac #footer-ul sa imi stea lipit de baza paginii, respectiv de #body?
Sa nu mai trebuiasca sa ajustex inaltimea paginii dupa footer ca sa fie la acelasi nivel amandoua.
Lucrezi pe ce ti-am dat eu ? Ca sa stiu, daca ti-l fac la mine....

Edited by w3room, 13 May 2011 - 21:47.


#45
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Nu chiar, dar nici nu e mare diferenta. Eu am #body iar in body am: #header, #mainContent(in stanga paginii, cu float:left), #sidebar(in dreapta paginii, cu float:right) si #footer(jos cu style-ul de mai sus)

Edited by alecsmatei2002, 13 May 2011 - 22:18.


#46
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 13th May 2011, 23:16, said:

Nu chiar, dar nici nu e mare diferenta. Eu am #body iar in body am: #header, #mainContent(in stanga paginii, cu float:left), #sidebar(in dreapta paginii, cu float:right) si #footer(jos cu style-ul de mai sus)
Si tu zici ca se suprapun, daca nu dai dimensiunea maincontent si sidebar ? Da-mi sa vad ce ai tu acolo...

Edited by w3room, 13 May 2011 - 22:33.


#47
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
De fapt vreau sa stea lipit de #pagina, nu de #body. Am si #pagina, care este structura paginii. Am uitat de ea:)

body {
background-color: #000;
text-align: center;
margin: 0;
padding: 0;
}
#pagina {
background-color: #333;
height: 1015px;
width: 900px;
margin: 0 auto;
text-align: left;

}
#header {
background-color: #09F;
margin: 0px;
padding: 0px;
height: 160px;
position: relative;
}
#mainContent {
/* [disabled]background-color: #C3F; */
margin: 0px;
height: 700px;
width: 450px;
float: left;
border-left: solid #CCC 2px;

#sidebar {
margin: 0px;
height: 700px;
width: 440px;
float: right;
font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif;
font-weight: bold;
/* [disabled]background-color: #936; */
border-right: solid #CCC 2px;
}
#footer {
margin: 0px;
padding: 0px;
/* [disabled]height: 200px; */
clear: both;
color: #FFF;
}

P.S.: de fapt cred ca nu se poate asa ceva. Eu zic ca #footer sta imediat dupa #sidebar, lipit de #sidebar sau de #mainContent...depinde care e mai mare....parerea mea

Edited by alecsmatei2002, 13 May 2011 - 22:49.


#48
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
As avea 2 intrebari:

1 - trebuie sa am cate un .css salvat pentru fiecare pagina din website? Adica home.html sa aiba home.css , contact.html sa aiba contact.css...samd sau pot salva tot ce tine de css intr-un singur fisier main.css ?

2 - mi-am uploadat site-ul la un host, si ei spun sa imi uplodez site-ul in folder-ul ''public_html''. Am incercat sa fac asta cu DW,  la ''root directory'' am pus /public_html dar cand dau Test imi da o eroare cum ca folderul asta nu exista. Daca las la ''root directory'' necompletat...merge, dar mi-l uploadeaza undeva in ''/public_html / upload'' si...normal ca nu mi se incarca. Trebuie sa le mut eu manual din /upload in /public_html

#49
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
1. <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> trebuie sa fie in fiecare fisier al site-ului tau (cele html sau php), iar in style.css pui tot ce aveai tu intre <style> si </style>

2. Foloseste filezilla. E usor sa umbli pe el ;)

#50
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Am instalat Filezilla si am reusit sa ma conectez la server dar la ''remote site'' nu pot sa deschid nici un folder de pe server, de fapt nici nu pot sa vad nimic. Am incercat sa pun ''public_html'' acolo dar degeaba. Am incercat si /home/mysite/public_html dar tot nu merge.

#51
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
Dupa ce te-ai conectat la server, ar trebui sa-ti apara niste foldere la remote site, printre care si public_html. Toate fisierele site-ului le pui in folderul ala (public_html).

PS : De la cine ai host ? E unul gratuit ?

#52
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
ar trebui dar nu imi apare nimic.La remote site am doar atat ''/'', nimic altceva
am host de la Vidahost

#53
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
Add w3room si incerc sa ma uit prin TeamViewer.

#54
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
am reusit pana la urma sa ma conectez Le-am dat un mail si mi-au zis unde gresisem.
Si uite asa...mi-a venit alta idee: sa fac o galerie de imagini si fiecare imagine sa aiba sub ea un fel de titlu. Problema a fost ca si rezolvata...facand totul intr-un tabel . Am reusit sa il asez unde amvrut eu, am scris cum am vrut...in fine, totul ok. Dar am aflat numai lucruri nasoale despre tabelele astea, cum ca se incarca greu, continutul lor(pozele in cazul meu) se incarca ultimul de pe pagina si asta chiar nu vreau. Ca urmare am decis sa fac galeria de imagini ca o lista cu <ul> si <li>. A mers bine si cu lista pana in momentul cand a trebuit sa pozitionez titlul pozelor SUB poze. Aici m-am blocat. Am dat tot felul de ''position'', ''align''..ce m-a dus capul :)), dar nimic.poza apare in stanga, si dupa poza e textul.
nu e bine

P.S. : ma gandeam sa fac lista tip ''definition list''. Vad ca <dd> apare sub <dt> dar totusi e dupa. E o linie dedesubt dar e dupa <dt>. Se poarte formata cumva sa fie exact <dd> (scrisul),sub <dt>(poza)? Sa zice ca o sa am o galerie de 16 poze...4 linii, 4 coloane.

Edited by alecsmatei2002, 19 May 2011 - 10:39.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate