Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Propunere: proba de traseu sa poa...

Virusii si bacteriile din apa de ...

Rosturi de dilatare faianta
 Sfat achizitie bicicleta 2000-250...

Dezbatere mostenire?

Restrictionare editare useri in G...

Sony Bravia android tv
 Cresc impozitele pe proprietate +...

Recomandare masina ras

Teorie Q

Setari Growatt 3000 TL-X
 Ecran negru la pornire

Sarma pentru antena de ferita - r...

Secure boot

Ce se canta in melodie ?!
 

Dreamweaver

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#19
ionel.sat

ionel.sat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 815
  • Înscris: 26.11.2005
multumesc,
si cu textul cume se face?

#20
acua

acua

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 06.05.2011
Ai tot acolo in postu meu anterior.
Aici mai exact

Dar cu textu iti recomand sa folosesti background.

Edited by acua, 09 May 2011 - 17:33.


#21
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
As mai avea intrebari dar poate zice lumea ca in loc sa caut si sa caut si iar sa caut pe net , intreb aici ca e mai simplu.
:)
De exemplu :  in poza de mai jos e un print screen la stadiul la care sunt acum. Am reusit sa pozitionez cat de cat bannerul, textul si imaginile. De meniu inca nu m-am apucat. Intrebarea e....daca in locul in care am scris POZE (e scris separat ca sa pot arata locul ), deasuptra imaginilor, as vrea sa pun un text (de exemplu...''imagini din Londra'' sa zicem) cum fac sa imi apara si deasupra imaginilor si la nivel cu textul din stanga.?? Sau sa zicem ca in loc de ''imagini din Londra'' sa fie un calup  mai mare cum sunt cele doua texte din stanga.

Attached Files



#22
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
Pai pune text acolo unde vrei si vezi cum iti iese. Daca nu-ti iese, da-mi sa vad ce ai tu acolo.

#23
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Pai daca pun text in continuarea primului ''bloc'', o sa imi apara in continuarea lui, in jos, asa cred eu. Problema e cum sa il fac sa imi apare in dreapta lui, adica deasupra imaginilor, nu in jos

#24
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
Pai pune-l deasupra imaginilor, pur si simplu. Sau da-mi sa vad ce ai tu acolo si ti-l fac eu.

#25
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Am reusit. L-am pus in continuarea primulul bloc, si mi-a aparut pe toata suprafata de la stanga la dreapta. Apoi a venit ''magia'' :

   <style>
  .txtDR {width:400px; position:fixed; top:300px; margin-left:800px }
  </style>

Ce fericit sunt...:))...ies la o tigara

#26
acua

acua

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 06.05.2011
Da share fisierelor sa vedem si noi ce ai facut acolo.

LE: Ah ai rezolvat :)

Edited by acua, 09 May 2011 - 18:59.


#27
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Trebuia Position:absolute....cu position:fixed imi ramanea textul tot acolo cand dadeam pe scroll:)

P.S.: mai trebuie asezate putin, dimensionate, dar problema principala pe care am avut-o a fost pozitionarea diferitelor elemente pe pagina...si sper ca am rezolvat-o

Attached Files


Edited by alecsmatei2002, 09 May 2011 - 19:07.


#28
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Hmm, am introdus un tabel pe care sa il folosesc drept background, si in ''preview'' la DW mi se vede dar in browser nu se vede
Iata codul:

<div id="tabbg"
<table width="900" border="2" height="900">
  <tr bgcolor="#FFCCCC">
    <td>&nbsp;</td>
  </tr>
</table>
</div>
   <style>
   #tabbg { position:absolute; margin-left:400px; top:10px; z-index:-1}
   </style>

De asemenea cum pot sa il centrez sa fie pe mijlocul paginii, adica nu cu ''margin left...''

#29
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
Cum adica il folosesti ca background ?
Vezi ca n-ai inchis tag-ul div : <div id="tabbg">
In loc de    #tabbg { position:absolute; margin-left:400px; top:10px; z-index:-1}
Pune    #tabbg {margin-left:auto; margin-right:auto;}

#30
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
div-ul e inchis....e sub </table>
nu chiar background...adica sa fie un chenar mare care sa delimiteze pagina
backgroundul e tot ce se vede pe screen, si chenarul asta sa fie de fapt delimitarea paginii

am pus cum left si right ''auto'' dar acum imi apare in partea stanga, nicidecum centrat

L-am rezolvat...problema era la tag-ul div care de fapt nu era inchis...am observat mai tarziu ce vroiai de fapt sa spui
si cred ca din cauza asta nici nu mi-l afisa browserul.
Tabelul de care ziceam este acela verde, pe care insa nu l-am putut centra cu ''margin left right auto'' ci cu margin-left:250px

Attached Files


Edited by alecsmatei2002, 09 May 2011 - 20:57.


#31
acua

acua

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 06.05.2011
Nu ai inteles ce ti-a zis, nu ai ichis div-ul, l-ai lasat asa <div cand el ar trebui sa fie asa <div>

Si inca ceva, nu este recomandat sa iti faci structura site-ului pe baza de tabel :)
Tabelul este acolo doar pentru tabular data.

Edited by acua, 09 May 2011 - 22:15.


#32
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
am inteles pana la urma cu div-ul...l-am rezolvat
dar cum altfel pot sa fac structura daca nu cu tabel?
cu o imagine sau cum?

Edited by alecsmatei2002, 09 May 2011 - 22:40.


#33
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

 alecsmatei2002, on 9th May 2011, 23:38, said:

am inteles pana la urma cu div-ul...l-am rezolvat
dar cum altfel pot sa fac structura daca nu cu tabel?
cu o imagine sau cum?
Site-ul tau, e unu foarte mic. Nu ar fi o problema sa fie facut din tabele, dar cand ti-oi face unu mai mare, ar trebui sa te folosesti div-uri.

#34
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Am rezolvat si problema asta. Codul este urmatorul:

<div id="bcgrnd">
<p> </p>
</div>
  <style>
  #bcgrnd {width:1000px; height:900px; background-color:#966;
            position:absolute; margin-left:250px; vertical-align:top; top:10px ; z-index:-1}
  </style>


Dar, ca dupa orice problema rezolvata, apare alta. Cum sa fac ca atunci cand fereastra browserului nu e full screen, site-ul(ca sa-i zic asa) sa mi se micsoreze din ambele parti si sa ramana ''structura'' lui pe centru? Dar mai ales...nu am reusit sa centrez toate elementele cu ceva automat...gen, align:center...pot sa le centrez cam la ochi, sau calculand pixelii si apoi...margin-left x pixeli.

...Cred ca e ceva cu clear si float...tocmai ma uitam pe niste exemple.
Oricum, astept o confirmare ''oficiala'':)

Edited by alecsmatei2002, 10 May 2011 - 02:20.


#35
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
Tu faci site-ul asta pentru tine sau ca sa inveti sa faci site-uri ?

Edited by w3room, 10 May 2011 - 02:38.


#36
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
deocamdata vreau sa invat
am un site pe care insa l-am facut cu softul celor de la BlueVoda, drag-and-drop
dar daca merge totul bine cu html-ul...o sa ma gandesc mai serios sa il schimb de la ei

ce se vede acolo in print screen-urile alea e doar asa..ca si schema sa invatz ce si cum, nu e continutul real al vreunui site

Edited by alecsmatei2002, 10 May 2011 - 03:07.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate