Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...

Ciudatenie
 Atlantic Money

Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.

Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI
 Pendulul Foucault

Golf 4 probleme difuzoare

Telecomanda StarLight

Bios nu recunoaste HDD si nu boot...
 Caști audio noise cancelling

[ANCOM] Un sfert dintre conexiuni...

Digitalizarea sistemului energetic

BOTSWANA premier league
 

Dreamweaver

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#1
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Salutari. Tocmai ce m-am hotarat sa incerc sa-mi creez un site cu ajutorul Dreamweaver. Am cateva nedumeriri si poate pe viitor o sa am mai multe  si sper sa primesc indicatiile de valoare pe care le caut. Asadar sa incepem cu ce ma macina acum: am inceput siteul meu ...de sus in jos:)).. deci am plasat bannerul la locul lui (sus si pe mijloc). Apoi am trecut la meniu. Pana sa ma apuc de facut unul personalizat 100% (in vreun program de editare foto) am ales un "Spry Menu Bar". Acum vine intrebarea: ca sa il pot centra si pe acesta cum am facut cu bannerul , trebuie sa fie integrat intr-un tabel? Tabelul la randul lui fiind pozitionat ca atare. Si Bannerul l-am bagat tot intr-un tabel ca sa pot sa il pun la locul lui. Adica....toata treaba e din tabele? Daca vreau sa imi pun pozele unde vreau eu, sau textul, sau meniul, sau orice altceva...trebuie integrat mai intai intr-un tabel?   Asta e marea nedumerire deocamdata, cu tabelele astea.

#2
deeaa1989

deeaa1989

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,863
  • Înscris: 03.05.2009
Poti crea un site si cu div-uri. Ai mai multa libertate de miscare.

#3
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007

View Postdeeaa1989, on 7th May 2011, 22:50, said:

Poti crea un site si cu div-uri. Ai mai multa libertate de miscare.
M-ai pierdut de tot aici. De abia ma descurc cu html-ul daramite cu ce zici tu:))

#4
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 8th May 2011, 00:44, said:

Salut,

Din tabele poti face destule de multe, dar nu atatea, cat poti din div-uri. Sau poate ca poti, dar te chinui mai mult si te trezesti ca in nu stiu ce browser se vede aiurea, pe cand div-urile le poti fixa destul de simplu cu position:absolute si margin:px din style. Un lucru rau care l-ai facut tu, este ca te-ai apucat de facut site-ul intr-un program fara un minim de cunostiinte, in loc sa fi invatat macar putin din html. E foarte usor, chiar daca ti se pare plictisitor sau pur si simplu crezi ca iti mananca vremea.

Centrate pot fi si tabelele, si div-urile, si orice... atat timp cat se permite de style. Daca imi dai un cod iti centrez meniul, daca nu, nu pot sa-ti sugerez decat sa pui codul pentru meniu intre tagurile astea : <center>meniul tau</center>. E posibil sa mearga, e posibil sa nu. Depinde ce ai tu acolo.

Revino cu intrebari si eventual cu un cod.

Edited by w3room, 08 May 2011 - 00:08.


#5
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
@w3eroom ai dreptate, eu stau acum cu site-ul www.w3schools.com deschis si cu DW-ul si incerc "marea cu degetul" cum s-ar zice. Am reusit cu meniul sa il pun la locul lui, uite si cum :

<table width="902" height="20" border="1" align="center">
  <tr>
    <td><ul id="MenuBar1" class="MenuBarHorizontal">
      <li><a href="#">Item 1</a>        </li>
      <li><a href="#">Item 2</a></li>
      <li><a href="#">Item 3</a>        </li>
      <li><a href="#">Item 4</a></li>
    </ul>  </td>
  </tr>
</table>

E bine sau mergea altfel, mai usor?

in continuare am facu alt tabel in care sa includ tot restul paginii, text si imagini. L-am pozitionat cum trebuie si de acum tre sa continui...:)

#6
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 8th May 2011, 01:15, said:

E bine sau mergea altfel, mai usor?
E foarte bine :)

Daca zapacesti site-ul w3schools vreo cateva zile, o sa intelegi mai multe si chiar o sa te bucuri ca inveti sa le faci tu cu mana ta. Bafta

#7
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Mda, dar nu ma pot abtine sa nu pun intrebarea urmatoare: cum fac sa imi apara textul cu tot cu tabelul in care este, sus in stanga?...(sau exact unde vreau eu sa il pun)

</table>
<table width="900" height="1500" border="2" align="center">
  <tr>
    <td bgcolor="#333333"><table width="400" border="1" align="left">
      <tr>
        <td class="tabelscris">Textul asta trebuie sa fie in coltul de sus stanga al paginii</td>
      </tr>
    </table></td>
  </tr>
</table>

Deci, este un tabel mare care o sa fie cat toata pagina in care am creat un alt tabel in care am scris textul.....suna a ''noob'' nu?

Edited by alecsmatei2002, 08 May 2011 - 00:31.


#8
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 8th May 2011, 01:30, said:

In primul rand, daca vrei sa fie afisat in partea de sus, pur si simplu ar trebui sa fie primul tau cod scris din aceea pagina, adica la inceput (sa nu fie nimic inaintea lui. Ca sa nu mai fie centrat scoate  align="center" din el, dar vezi ca ai greseli acolo. Asa se intampla daca lucrezi cu tabele unu intr-altul.
Tine minte ordinea asta :

1. <table> </table> - Asta e tabelul.
2. <tr> </tr> - Asta e un rand nou.
3. <td> </td> - Asta e celula unui tabel.

Deci ordinea corecta este <table><tr><td>continut</td></tr></table>

Edited by w3room, 08 May 2011 - 00:47.


#9
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Aham, parca incep sa pricep. Deci zici ca nu trebuie lucrat cu tabel in tabel. Pur si simplu sa fac doar UN tabel mare cu mai multe linii si coloane in care sa introduc text sau imagini. De exemplu ca aici :
<table border="1">
<tr>
<th>Header 1</th>
<th>Header 2</th>
</tr>
<tr>
<td>row 1, cell 1</td>
<td>row 1, cell 2</td>
</tr>
<tr>
<td>row 2, cell 1</td>
<td>row 2, cell 2</td>
</tr>
</table>

Doar un tabel in care sa fie toate. Ok, faza asta sper ca am priceput-o, dar asta e modalitatea de a crea o pagina web, cu integrarea continutului de text si imagini  intr-un tabel cu mai multe linii si coloane? ?

Edited by alecsmatei2002, 08 May 2011 - 00:51.


#10
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postalecsmatei2002, on 8th May 2011, 01:51, said:

Doar un tabel in care sa fie toate. Ok, faza asta sper ca am priceput-o, dar asta e modalitatea de a crea o pagina web, cu integrarea continutului de text si imagini  intr-un tabel cu mai multe linii si coloane? ?
Depinde unde bati. Adica, pentru un incepator, da. Asta ar fi o varianta sa lucrezi cu tabele in care poti sa afisezi imagini si texte. Tabelele sunt putin cam dificile de lucrate cu ele. Pentru tine, nu pentru mine. Iti recomand sa inveti unm se lucreaza cu div-urile si o sa-ti faci treaba mai usoara.

Hai sa-ti dau un exemplu de div cu style

<div id="pagina"> // asta e div-ul principal al paginii
<div class="stanga">Aici este continutul din partea stanga</div> // asta e continutul din stanga
<div style="dreapta">Aici este continutul din dreapta</div> // asta e continutul din dreapta
</div>

<style>
#pagina {width:920px;}
#pagina .stanga {width:400px; float:left;}
#pagina .dreapta {width:520px; float:right;}
</style>

Daca iti faci un calcul, ai diminuat dificultatea de a lucra cu td, th, tr, table samd. Tutul tine de div, de id-ul sau clasa div-ului si respectiv de style.

Edited by w3room, 08 May 2011 - 01:05.


#11
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Asa este, e mai usor. Oricum, pe site-ul ala imi pot vedea ''abecedarul'' html, dar, ce nmu am gasit nicaieri e din ce trebuie sa fie formata o pagina web. Ma refer la ce ai spus tu mai sus, la div-uri, style, class dar....formatul initial al paginii ce trebuie sa cuprinda, cand incepi de la zero? Adica atunci cand ma apuc de design....asa cum ma pricep eu la ora actuala... ce ar trebui sa fac, ca sa am o schitza in mare a proiectului final. Eu gandesc cam in felul urmator, acum:
-prima data stabilesc backgroundul, si dimensiunile paginii
-apoi introduc un tabel in care o sa fie pagina web propriuzisa (ceva de genul 900 x 1500 sa zicem)
-rezolv si cu meniul ca sa am pana la urma ceea ce s-ar putea numi un template
-apoi incep sa umplu cu continut tabelul creat...sus e bannerul, apoi meniul si mai apoi toata pagina web.

E bine cum zic sau aberez?

P.S.: eu tot zic de tabele tabele tabele...parca mi s-a blocat discul:), asa se face sau nu?

Edited by alecsmatei2002, 08 May 2011 - 15:18.


#12
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Poate raspunde si altcineva, nu e doar un dialog intre mine si W3room

#13
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Cum fac sa pun o poza in continuarea unui text dar sa fie distanta intre poza si text cam de 50px sa zicem. eu am facut cam asa:

<div id="textpoza">
<div class="txtpz">
          
           <img src="TINA11mm.jpg" width="200" height="300" align="right"  />
           <p>Text, text text, text, blah blah blah </p>
</div>

   <style>
  #textpoza .txtpz {width:800px; margin-left:300px}
  
  </style>


trebuie sa fac un div si un style special pt poza? si daca da, unde le pozitionez?

#14
acua

acua

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 06.05.2011
Poti folosi si
#textpoza img {
width: 800px;
margin-left: 300px
}


#15
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Da, multumesc. Mi-a iesit cum trebuia pana la urma. Mai trebuia adaugat acel #texypoza img {margin-left:50px}
Multumesc de ajutor.

Care e diferenta intre div id si div class ? de exemplu daca vreau cuprind un text intr-un div ca mai apoi sa ii dau style trebuie sa folosesc div id="text" sau div class="text" ?

Edited by alecsmatei2002, 09 May 2011 - 16:54.


#16
acua

acua

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 06.05.2011
Div id este recomandat sa-l folosesti o singura data in cod, de exemplu nu este recomandat asa:
<div id="test">Bla bla</div>

<div id="test">Bla bla doi</div>

<div id="test">Bla bla trei</div>

Div class il poti folosi de cate ori vrei tu:
<div class="test">Bla bla</div>

<div class="test">Bla bla doi</div>

<div class="test">Bla bla trei</div>

Click aici sa vezi descriere mai in detaliu.

Edited by acua, 09 May 2011 - 17:15.


#17
ionel.sat

ionel.sat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 815
  • Înscris: 26.11.2005
am si eu o intrebare: - exista posibilitatea suprapunerii imaginilor?
sau trebuiesc puse doar alaturate.

dar textul suprapus peste imagine este posibil?

#18
acua

acua

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 06.05.2011
Exista cu z-index

Intra aici pentru exemplu si aici sau aici ca sa vezi cum sa il aplici.

Edited by acua, 09 May 2011 - 17:23.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate