Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Povestea unui gard de boltari de.....fundatie

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
Incep acest topic in ideea de a da si eu inapoi ceva din ce am folosit de la utilizatorii acestui forum. Va dati seama ca n-am tangenta cu domeniul constructiilor. Am inceput si eu buchisand pe acest forum (apropo, da dependenta). Ar fi bine ca oricine vrea sa-si faca o casa sa treaca intai pe aici. Altfel poti discuta cu constructorul. Dar sa revin. Gardul e aproape gata. Sunt sigur ca nu e nici pe departe perfect dar respecta zic eu niste principii constructive care poate ii vor ajuta pe alti novici ca mine. Asa ca daca doriti sa interveniti cu observatii, critici si idei sunteti bineveniti.

Datele initiale : gard lateral, opac si solid, lungime 25m, inaltime aprox 2,1m.

Etapa1. Alegerea tipului de gard

A.Gard din tabla zincata cutata cu stalpi din teava si elevatie din ciment de aprox 10cm. Am renuntat din doua considerente.
1.estetic: nu mi-au placut stalpii care ar fi venit pe partea mea.
2.rezistenta: si-a facut un vecin asa ceva si deja e plin de lovituri plus ca vibreaza la un vant mai puternic(cred ca placile sunt prinse cu nituri),in plus ca nu stiu daca dupa o perioada nu rugineste.

B. Gard din placi de beton prefabricate. Din cate am inteles gardul nu e stabil in timp, placile tind sa alunece unele peste altele.

C. Gard din boltari. Aspect ok, rezistenta ok, ce mai tura vura…..varianta castigatoare.

Acum a mai ramas sa ma hotarasc la tipul de boltari.
Cineva m-a orientat spre boltari normali (adica rosii) de zidarie care urmau sa fie tencuiti. Ar fi fost o varianta numai ca tencuirea unui gard nu sta printre prioritatile imediate asa ca de frica sa nu se distruga in timp am renuntat la ei.
Asadar m-am hotarat pentru un gard de boltari de beton. Uraaaa……. si la gara. Am inceput studiul pietei. Prima data la depozitele de constructii. Majoritatea nu aveau p e stoc dar se putea face comanda. Partea nasoala e ca eu sunt mai conservator. Cumpar doar ce vad. Ideea ca din 6 depozite doar doua aveau pe stoc boltari de beton insa la pretul de 5 lei/buc (lungime 50cm, latime15cm, inaltime 24cm) si de o calitate mai slaba (adica erau sfarmiciosi). Am prins si perioada de promotii din centrele comerciale de profil care vindeau aceeasi boltari la 3.5 lei insa erau probleme cu transportul si in special cu descarcarea. Oricum cei pe care i-am gasit eu erau sfarmiciosi, nu se pretau deloc la ce vroiam eu. Am impresia insa ca anul trecut, cand cochetam eu cu ideea gardului si am facut cateva vizite de informare la depozite, boltarii aveau o calitate mai buna.
In fine eram gata sa renunt la idee cand in timp ce eram la un depozit am vazut intr-un colt niste paleti cu boltari de o calitate superioara celor despre care discutam cu vanzatorul. A aparut o situatie draguta : noi ca pe aia ii vrem, vanzatorul : nu si nu ca aia nu sunt pentru gard, noi : cum nu sunt pentru gard ca uite sunt de beton si au si gauri pentru fier. Dupa un timp ne-am lamurit ca erau boltari de beton pentru fundatie. Am sunat la o cunostiinta care ne-a dat binecuvintarea  asa ca ne-am pricopsit cu 6 paleti  care urmau sa ajunga pentru 25 metri de gard. In tot acest timp vanzatorul ne-a privit circumspect  iar la plecare ne-a sfatuit sa-i umplem cu ciment( am uitat sa va zic ca tipul asta de boltari e gol in interior) Nota 10 pentru el. Pe altcineva l-ar fi interesat doar sa vanda. Pretul a fost de 3.7 lei/buc.

#2
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,370
  • Înscris: 05.04.2006
In locul tau as face asa gardul: o fundatie mica gen 20 cm in sol si 20-30 deasupra, stilpi din 2,5 m in 2,5 m, stilpii avind fundatie mult mai mare pentru a avea rezistenta. Intre stilpi poti pune plasa bordurata (e zincata, deci nu va rugini). Ah, da, sigur, se vede prin el, dar il imbraci in timp cu verdeata etc. sau cu placi de policarbonat. Cu boltari..hm, nu am incredere, sunt facuti la cantitate, nu la calitate, de aceea sunt sfarimiciosi. Plus ca trebuie tencuiti, umpluti cu ciment si asa mai departe, deci te va costa foarte mult.

#3
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
Mersi @ionut76. Insa acum e prea tarziu fiindca gardul e aproape gata. Intradevar a iesit cam scump dar l-am vrut plin deoarece intentionez sa montez pe el la o inaltime de aprox 1.5m niste lampi solare. Am vazut la cineva si efectul e superb.

Dar sa continuam
Etapa2. Echipa de constructori
A. Supermeseriasi : 1200euro. Gard la cheie fara dureri de cap dar buget depasit.
B. Supermeseriasi : 2300lei. De sapatul fundatiei trebuia sa ma ocup eu, Nu faceau stalpi si centura peste gard. Adica ar fi trebuit sa cumpar eu boltari speciali pentru stalpi (unde ei ar fi pus patru fire de fier/stalp insa fara etrieri) si capace din alea care se pun pe gard. Fara tencuiala. Prea complicat si am impresia ca ar fi ajuns cu toate cam tot pe la 1000 euro.
C. Echipa fantastica :una bucata meserias, 3 bucati zilieri, 2 cunostinte, subsemnatul. Cost manopera 2000lei. Rezultatul o sa-l vedeti.

#4
alexcontador

alexcontador

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 393
  • Înscris: 14.03.2009
poti scrie cat au costat cei 6 paleti?

nu era mai ieftin cu bca? din cate stiu e cel mai ieftin material de constructie, si atata timp cat e tencuit, placat etc. nu vad de ce nu ar tine. in fond scopul este sa reziste la intemperii si sa fie estetic, ca doar nu e gard defensiv.

de asemenea sunt curios ce vrei sa folosesti pentru usa si porti. fier forjat, tabla, lemn, pvc?

#5
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
Aprox 1600 lei. Nu stiu exact intrucat sunt incurcat cu garantia pentru paleti si taxa de descarcare.
Cu bca am eu niste pasarele. Am auzit ca e putin mai radioactiv. O fi sau nu...habar nu am. Insa nu de aceea nu l-am ales ci fiindca m-ar fi costat si tencuiala, ori eu aici vreau sa dau lovitura. Vopsite rosturile intr-o culoare si boltarii in alta. Direct, fara tencuiala. Cu vopsea structurata. Daca merge bine daca nu iar bine.
He he he, garduri si porti. Pasarea malai viseaza. Nu indraznesc sa ma gandesc pana acolo.

Etapa3. Constructia propriuzisa
1. Saparea fundatiei
Am stabilit sa sapam o fundatie cu o adancime de 60 cm si o latime de 30 cm. Nimic mai simplu. Am stabilit cu vecinu ca sa facem gardul pe mezuina. Am masurat in doua puncte (A-punctul 0 m al gardului si B-punctul de la 25 m al gardului) in care am batut doi tarusi. De la tarusi am masurat inspre vecin si inspre noi cate 15 cm, tarusul ramanand la mijloc. Am batut alti doi tarusi inspre vecin (corespunzatori celor doi tarusi initiali) iar intre ei am legat o ata de ghidaj. S-a sapat fundatia la 60 cm adancime, la stalpi s-a coborat la -80cm (la distanta de 2.5m intre ei), la stalpii de capat s-a largit putin pe  lateral.

De retinut pentru viitor : ata de ghidaj ar trebui pusa pe ambele parti laterale ca sa iasa sapatura perfect dreapta.

#6
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008
Am mai discutat si pe alte subiecte. de unde pana unde a, b si c ? varianta aia L, adica de lemn nu e opaca sau ce?

revenind: vorbe multe, poze ioc?

Edited by septimiu80, 02 May 2011 - 23:01.


#7
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009

View Postticusor, on 2nd May 2011, 23:50, said:

Am auzit ca e putin mai radioactiv.
iar BCA radioactiv...are stantat pe el "Made in Cernobîl, assembled in Fukushima"???
never mind. dar oricum daca era asa, la cat BCA e in jurul nostru in ziua de azi, aveam numai cate trei maini si 7 degete la picioare.

#8
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008
asta cu radioactivitatea este buna de urban mith.
pentru ca acum 30 ani la doicesti se folosea carbune radioactiv, nu mult, dar oricum putin peste limite si pentru ca in bca-ul facut acolo  se folosea cenusa de acolo, toata lumea crede inca ca bca-ul este radioactiv.
ala era negru!!!!!!!!!!!!! BCA-ul,  de ala vorbesc.

Edited by septimiu80, 03 May 2011 - 00:00.


#9
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,370
  • Înscris: 05.04.2006
deci poze si recomandare echipa, sunt si eu interesat.

#10
blu_angel

blu_angel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 12.10.2006

View Postionut76, on 3rd May 2011, 01:19, said:

deci poze si recomandare echipa, sunt si eu interesat.


Se lasa cu suspans. Hai sa ghicim pana apar si pozele :)

Asa?

Attached File  decorative_concrete_fence_panels.jpg   10.82K   2174 downloadsAttached File  decorative_concrete_fence_w.jpg   23.66K   2169 downloadsw.jpg]

#11
chitea

chitea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 26.06.2010

View Postblu_angel, on 3rd May 2011, 02:36, said:

Se lasa cu suspans. Hai sa ghicim pana apar si pozele :)

Asa?

Attachment decorati...e_panels.jpgAttached File  decorative_concrete_fence_w.jpg   23.66K   2169 downloadsw.jpg]
...intr-adevar, e altfel!...sunt diverse, imi plac!...

#12
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
Offffff @blu_angel… nu puteai si tu sa pui poze cu  niste derapanaturi de prin niscaiva coclauri. Ai ridicat stacheta asa de sus incat de teama sa nu va dezamagesc parca-mi vine sa-mi iau boceluta si sa plec acasa cu coada intre picioare. :D  Mersi pentru indicatiile de la rezistenta.

#13
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
Cu pozele din pacate mai subtire deoarece am avut o perioada in care inafara de mesajul card locked n-am putut obtine nimic de la aparat. A trebuit sa fac 60km pana la o reprezentanta sa aflu ca exista un buton pe fiecare card de unde se poate bloca si debloca. In fine, sper sa compensez prin niste schite.





2. Armatura fundatiei, a stalpilor, umplerea cu beton

Pentru stalpi am armat cu 4 bare de 10 (intercalate cu de 8) legate cu etrieri de 6. La cei doi stalpi terminali am folosit 6 bare de 10.
In fiecare groapa de stalp am aruncat 2 lopeti de beton pentru a impiedica un contact direct intre fier si pamant.

Pentru fundatie am facut o grinda cu 6 bare de 10 (cate 3 bare pe laterala)legate cu etrieri de 6. Inaltimea grindei am facut-o putin mai mare decat 60cm (adancimea fundatiei) pentru a cuprinde si elevatia de aprox 10 cm. Grinda s-a pozitionat prin suspendarea transversala cu ajutorul unor leaturi astfel ca nu a mai fost nevoie de beton de egalizare.
S-a umplut cu beton pana la nivelul solului, o parte din armatura ramanand inafara.

3 Elevatia

Nivelul s-a luat cu ajutorul unui fir legat de tarusi fixati la cele doua capete ale gardului. Pe acest fir s-a pus un dreptar cu poloboc. S-a facut un cofrag in toata regula dupa care s-a turnat si elevatia.

De retinut pentru viitor: nivelul ar fi trebuit luat cu un furtun de nivel. Probabil ar fi mers mai rapid, nu ar fi necesitat atatea incercari.
O mica eroare a aparut la dimensionarea armaturii stalpilor. Latimea grinzilor am facut-o de 15cm, dimensiune care a corespuns cu latimea boltarilor. Astfel ca stalpii nostrii conceputi initial pe acelasi plan cu lateralele gardului vor fi scosi putin in exterior atat cat sa permita acoperirea cu beton a armaturii. Mai mult de lucru la cofrare dar eu zic ca tot raul spre bine. Gardul arata mai elegant.



Si inca ceva legat de armatura. Doua din sculele mele ultraperformante de fasonat.

Attached Files



#14
blu_angel

blu_angel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 12.10.2006

View Postticusor, on 3rd May 2011, 18:48, said:

Offffff @blu_angel… nu puteai si tu sa pui poze cu  niste derapanaturi de prin niscaiva coclauri. Ai ridicat stacheta asa de sus incat de teama sa nu va dezamagesc parca-mi vine sa-mi iau boceluta si sa plec acasa cu coada intre picioare. :D  Mersi pentru indicatiile de la rezistenta.

Pai de ce? Chiar dac a nu arata acum asa, nu cred ca e imposibil ca in timp sa il faci sa arate asa.

#15
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,826
  • Înscris: 17.03.2008
Eu am pitici pe creier si ca sa dorm linistit am facut santuri perpendiculare din 4 in 4 m si la mine si la vecinul, lungi de un metru si le-am armat  si turmat pana la cota zero ca sa fiu sigur ca nu se lasa intr-o parte.

#16
misu78

misu78

    Din viata scapa cine poate!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,891
  • Înscris: 12.03.2009
Poti sa ne explici si noua sculele tale?
Ultima poza in special e interesanta.
Poate ideile tale prind si pe la altii!

#17
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
Pai dupa cum ti-ai dat seama scula e pentru facut etrieri de 6. Am luat masura necesara si cu ajutorul masinii de gaurit am plasat firele de 8 intr-o scandura. Etrierii rezulta din infasurarea in jurul acestor fire. E o gaselnita a mesterului pentru a mari viteza de lucru. Cate bordeie atatea obiceie.
Mesterii care au lucrat la casa aveau o scula ce consta intr-o platbanda pe care erau sudate trei suruburi. Si indoiau etrierii dupa niste semne de ghidaj.
Cateva dintre sculele de fasonat manual:

Attached Files



#18
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
4. Zidaria

Dupa turnare am lasat fundatia si elevatia la odihna o saptamana (in primele 3 zile le-am udat de 3-4 ori pe zi) dupa care am inceput constructia zidariei propriu-zise. Am folosit boltari de beton pentru fundatii (lungime 50cm, latime 15cm, inaltime 23cm). Am zidit intretesut, folosind fir de ghidaj. Fiecare palet are cativa boltari sa le zic speciali (au doua compartimente spre deosebire de ceilalti care sunt goi in mijloc) care pot fi taiati in jumatate.

Cu ajutorul flacarii am aplicat peste elevatie carton bituminos, izoland zidaria. Am lasat neizolate doar zonele corespunzatoare stalpilor. As fi vrut sa folosesc adeziv special pentru hidroizolatii deoarece ar fi avut priza mult mai buna dar nu am gasit in apropriere si eram presat de timp. Oricum am tras de cativa boltari si s-au tinut destul de bine.

Pentru zidarie am folosit mortar (ciment+var+nisip+apa) iar peste fiecare rand de boltari am pus o bara de 8.

De retinut pe viitor :

Neaparat adeziv hidroizolant deasupra elevatiei (face priza mult mai buna) daca va hotarati sa izolati.
La zidarie se poate folosi un adeziv special pentru boltarii de beton (am aflat ulterior de existenta lui).
Daca totusi va hotariti la clasicul c+v+n+a cerneti bine nisipul. Am prins niste pietricele in rosturi care mi-au mancat nervii.

Uite si cateva poze.

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate