Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 

Viasat History HD, Viasat Explore HD și Viasat Nature HD.

- - - - -
  • Please log in to reply
138 replies to this topic

#109
alexmorph3us

alexmorph3us

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 20.01.2007

View Postdonmarinica, on 03 ianuarie 2023 - 18:53, said:

Da, se găsește la Focussat. Acolo este varianta fără reclame, dar cu promo-uri la emisiuni in loc de reclame.
Super.

#110
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,800
  • Înscris: 06.11.2018

Un safari cinematic în sălbăticia Europei, la Viasat Nature


Sălbăticia Europei include unele dintre cele mai mari specii animale, iar în noua serie documentară captivantă difuzată de Viasat Nature, sunt studiate șase dintre cele mai mari, mai rare și mai rapide animale de pe continent. În sălbăticia Europei are premiera luni, 6 februarie, la orele 20:00, și fiecare episod prezintă un animal sau o familie de animale, explorând provocările lor într-o lume în schimbare, modul în care modificările climatice îi afectează și felul în care își apără habitatul împotriva influenței umane, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către DH Satelit România.

De la vulturul cu barbă, cunoscut de români drept zăgan, cea mai mare pasăre de pradă din Europa, până la foca cenușie, cel mai mare prădător de apă al continentului; de la zimbru, cel mai greu mamifer terestru din Europa, până la elan, cea mai mare dintre speciile de cerb; de la vânătorul de noapte, râsul, la gluton, un mamifer carnivor asemănător unui urs, capabil să doboare un elan cu dinții săi - acestea sunt cele mai impresionante specii din Europa.

Tehnologia specială de filmare ne aduce în apropierea acestor animale, chiar în habitatul lor natural, ajutându-ne să trăim mai îndeaproape experiențele și provocările lor zilnice. Camerele montate la sol surprind momente speciale și neașteptate, în timp ce dronele și elicopterele filmează de sus, pentru a nu le deranja în habitatul lor unic.

Seria prezintă, de asemenea, oameni de știință și experți care ne oferă un context aprofundat al acestor specii de animale, punându-le în legătură cu alte populații de animale. Mergem într-o călătorie de descoperire prin zone unice și peisaje primordiale, și trecem granițe politice de care animalele nu sunt conștiente în călătoria lor, pentru a vedea Europa în toată diversitatea ei. Poate mai important decât orice, documentarul vorbește, de asemenea, despre dispariția unora dintre specii, atrăgând atenția asupra animalelor al căror habitat este amenințat de oameni și de schimbările climatice, dezvăluind, însă, și aspecte pozitive, precum reintroducerea speciilor rare.

Acesta este un safari cinematografic care duce telespectatorii în inima celor mai frumoase peisaje ale Europei, inclusiv în România, într-o călătorie unică alături de animale, folosind unele dintre cele mai avansate tehnologii de filmare din lume.

Știați că?

Zăganul este:
  • Cea mai mare pasăre de pradă din Europa, și una dintre cele mai rare
  • Printre cele mai mari păsări zburătoare din lume
  • Habitat: regiuni montane alpine deasupra liniei arborilor
  • Special: în perioada curtării, descrie bucle în zbor
Foca cenușie este:
  • Cel mai mare prădător de apă din Europa
  • Habitat: Secțiuni de coastă bogate în pește, răcoroase, dar nu ape arctice
  • Special: Recreerea la soare joacă un rol major pentru focă
Bizonul este:
  • Cel mai greu mamifer terestru din Europa: cântărește puțin sub o tonă
  • Ultima specie de vite sălbatice din Europa
  • Habitat: foiase și păduri mixte
  • Special: motiv popular în picturile rupestre preistorice
Glutonul:
  • Crește până la 1 metru înălțime și seamănă mai degrabă cu un urs, decât un jder
  • Speranța de viață: 8 - 10 ani
  • Un singuratic rătăcitor prin păduri de conifere, mlaștini și munții.
  • Special: poate doborî cu dinții un tânăr elan
Elanul este:
  • Cea mai mare specie de cerb din lume, cu coarne de până la 2 metri în dimensiune
  • Vegetarieni: se hrănește cu până la 10 kg de iarbă, copaci tineri și scoarță pe zi
  • Habitat: păduri și mlaștini puțin accesibile
  • Special: Împerecherea elanului durează doar două secunde.
Râsul este:
  • Cea mai mare pisică sălbatică din Europa
  • Un singuratic căruia îi place să vâneze noaptea
  • Habitat: regiuni de pădure muntoase
  • Special: poate auzi un șoarece de la 50 de metri
Sursa: https://www.hdsateli...salbaticia.html

#111
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,800
  • Înscris: 06.11.2018

Episodul 3 al documentarului "În sălbăticia Europei", la Viasat Nature pe 13 februarie 2023


Sălbăticia Europei include unele dintre cele mai rare și cele mai periclitate specii de pe continent. În data de 13 februarie, la ora 20:00, televiziunea Viasat Nature difuzează episodul 3 al seriei documentare „În sălbăticia Europei”, dedicat zimbrului sălbatic european, iar telespectatorii vor avea ocazia de a afla despre eforturile de reintroducere a acestuia în Europa, cu precădere în Munții Țarcu, din Carpații românești, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Zimbrul. Puternic, dar grațios, cel mai mare mamifer terestru din Europa, zimbrul european era cândva aproape dispărut, dar acum își reia încetul cu încetul teritoriul.

Timp de mii de ani, aceste creaturi antice au fost o caracteristică a peisajului european. Desene vechi de 15.000 de ani, precum cele din peșterile Altamira din Spania, ne indică ce semnificație au aceștia în istoria omenirii. Zimbrii de stepă, strămoșii zimbrilor de astăzi, au fost cel mai probabil o sursă importantă de hrană pentru oamenii din epoca de piatră.

În epoca modernă, zeci de mii de zimbri cutreierau prin pădurile și câmpiile Europei. Însă, de-a lungul timpului, oamenii nu numai că au intensificat vânătoarea de zimbri, ci și au tăiat o mare parte din pădure, distrugându-le habitatul.

În Europa, ultimul zimbru sălbatic a fost împușcat în 1927 în Caucaz.

Întreaga populație sălbatică de zimbri europeni de astăzi provine din 12 animale ținute în captivitate. Azi, habitatul zimbrilor se întinde din Carpații României, în Germania, până la coasta olandeză a Mării Nordului.

Aflați în Carpații Meridionali, munții Țarcu, cunoscuți pentru pădurea lor virgină, oferă spațiu de explorare uneia dintre cele mai mari populații de zimbri sălbatici din lume. Peste 150 de specii de plante și plante medicinale cresc aici în cele mai bune condiții. Multe dintre ele sunt hrana ideală pentru zimbri, care, la două sute de ani după ce au dispărut de aici, repopulează regiunea.

Majoritatea celor peste 60 de exemplare care trăiesc aici provine din grădini zoologice și din programe de reproducție. În Munții Țarcu, reintroducerea zimbrului a început în 2014, cu exemplare dintr-o rezervație  din Germania, de la Springe, un mic sat de lângă Hanovra. Rezervația de zimbri din Springe a fost cândva un teren de vânătoare regal. Ca parte a unui efort de salvare a speciei, zimbrii sunt crescuți acolo de mai bine de 90 de ani. Din 1928, în Springe s-au născut peste 370 de zimbri și toți au nume care încep cu SP, astfel încât să fie clar de unde provin.

Zimbrii europeni sunt strâns înrudiți cu verii lor americani și sunt ultimele bovine sălbatice din Europa. Se trezesc la prima rază de lumină și dimineața devreme, turma se grupează pe pajiști pentru a pleca în căutare de hrană. Mănâncă multe ore pe zi, iar hrana lor zilnică poate fi de până la 60 kg. Pentru asta, zimbrii pot parcurge distanțe uriașe. Terenul divers le asigură o dietă foarte variată. Spre deosebire de bovinele domestice, ei pot digera bine plante lemnoase ori mai vechi, ceea ce le permite accesul la diferiți nutrienți. Având instincte foarte dezvoltate pentru a găsi hrană, ei preferă lăstărișul de zmeur, mur, salcie. Toamna mănâncă castan și fagi, pentru a stoca energie pentru iarnă.

Zimbrii sunt înotători pricepuți. Le place apa, dar și să se scalde în nisip pentru a scăpa de insectele de pe piele. Aceste băi controlează creșterea vegetației și expun suprafețe mari de nisip, deschizând astfel calea pentru tot felul de alte animale mai mici, ca reptilele sau insectele.

Când năpârlesc, ei se freacă de copaci pentru îndepărta lâna uscată. Aceasta, foarte asemănătoare celei de oaie, foarte moale și pufoasă, este folosită de păsări pentru a-și construi cuiburile.

Zimbrii pot atinge vârsta de 25 de ani.

Este ușor să distingem între masculi și femele. Taurii sunt întotdeauna cu o treime mai mari decât femelele. Taurii adulți pot ajunge până la o greutate de 1000 de kilograme. În ciuda greutății și înălțimii lor (pot depăși 2 metri), bizonii rămân svelți și agili și pot alerga chiar și cu 60 km/ oră.

Nu au cel mai bun simț al văzului, dar lua urma unui miros de la până la 2 km distanță, având de asemenea un auz destul de bun.

O turmă este formată din femele, conduse de una dominantă. În mod uzual, ea este cea mai în vârstă și cea mai experimentată, treaba ei fiind să orienteze migrațiile și să dea exemplu.

Taurii trăiesc singuri, cu excepția sezonului de reproducere din august, când se luptă pentru cele mai bune femele. Aceste lupte stabilesc dominația și drepturile de împerechere. Lupta se termină în mod normal când unul dintre tauri renunță, dar poate duce la răni grave, potențial fatale. Fiecare taur se împerechează cu mai multe femele și petrece câteva zile cu ele.

Primii pui se nasc exact nouă luni mai târziu. La naștere, un vițel cântărește aproximativ 27 de kilograme. În primele douăsprezece luni de viață, ei beau în principal laptele mamei lor.

Odată ce au atins maturitatea, tinerii tauri părăsesc turma.

Întrucât toți zimbrii europeni de astăzi provin din doar o duzină de animale, unul dintre cele mai mari riscuri pe termen lung pentru supraviețuirea lor este bazinul genetic mic, care poate da naștere la diverse boli. Drept urmare, împerecherea lor este monitorizată îndeaproape și înregistrată într-o „carte genealogică”.

Astăzi, peste 6000 de zimbri trăiesc în Europa în sălbăticie. Încă sunt considerați pe cale de dispariție. Pentru a avea șanse de supraviețuire, turmele trebuie să devină mult mai mari. Au nevoie de spațiu și de ecosisteme sănătoase. Și au nevoie ca oamenii să-i accepte și să-i lase să prospere în habitatul lor, cu toate consecințele pe care le poate avea acest lucru.

Episodul 3 al documentarului În sălbăticia Europei (sezonul 1, Germania, 2020) poate fi urmărit în 13 februarie, orele 20:00, la Viasat Nature.

Sursa: https://www.hdsateli...tarului-in.html

#112
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,800
  • Înscris: 06.11.2018

"Vikingii: povestea adevărată" și "Vikingii: regatul pierdut", noi documentare la Viasat History


Toată lumea a auzit de vikingi, o rasă războinică cunoscută pentru impactul lor semnificativ în multe zone din Europa. Aceștia erau cunoscuți pentru atacurile lor brutale, jafurile și pierderile umane, lăsate în urma lor pe tot continentul. În cadrul "Sezonului Vikingilor", Viasat History va difuza două noi documentare intitulate "Vikingii: povestea adevărată" și "Vikingii: regatul pierdut", care oferă o perspectivă nouă și fascinantă asupra acestei legendarului popor scandinav, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România. În continuare, vom detalia câteva dintre descoperirile recente prezentate în aceste documentare.

Vikingii nu ar fi apărut din senin în secolul al VIII-lea

Potrivit istoriei, Epoca Vikingilor a fost declanșată la sfârșitul secolului al VIII-lea, mai precis în 793 d.Hr., când au atacat insula Lindisfarne din apropierea Angliei. Aici, ei au provocat adevărate tragedii, au jefuit și au asuprit populația și au continuat această practică timp de aproximativ 300 de ani. Cu toate acestea, s-a pus întrebarea dacă acești războinici au apărut pur și simplu din senin sau nu. Din moment ce nu există înregistrări scrise de la vikingi despre istoria lor, istoricii au putut doar să speculeze când a început dominația lor, și de obicei acesta a fost legată de atacul de la Lindisfarne. Cu toate acestea, cercetările recente au arătat că imaginea este mult mai complexă decât se credea inițial.

În 1852, s-au găsit rămășițele unei nave vikinge într-un mormânt mare în Borre, Norvegia. Mormântul era înconjurat de armuri, arme, cai, harnașamente, argint și aur, indicând faptul că aparținea unui om bogat sau unui clan puternic. Cu toate acestea, cercetătorii nu au reușit să stabilească datarea navei decât 150 de ani mai târziu, cu ajutorul tehnologiei actuale. S-a descoperit că, în momentul atacului de la Lindisfarne din 793 d.Hr., mormântul era deja vechi de secole. Astfel, cultura puternică a scandinavilor exista deja cu mult înainte de începerea perioadei vikingilor.

De-a lungul timpului, au fost descoperite tot mai multe dovezi care indică faptul că vikingii aveau o economie prosperă cu mult înainte de sfârșitul secolului al VIII-lea. Dețineau piețe și centre comerciale, produceau fier și extrăgeau cărbune, și vindeau o gamă largă de mărfuri, de la obiecte de uz cotidian la articole de lux care simbolizau statutul social. Aceștia au desfășurat afaceri comerciale prin intermediul unei rețele comerciale bine organizate, iar piețele erau conectate prin râuri și canale – unele dintre ele uscate în prezent. Astfel, vikingii au avut o societate economică înfloritoare mult înainte de a ajunge pe malurile Angliei.

Sclavia ar fi avut un rol important în istoria vikingilor

Comerțul cu ființe umane a fost o parte semnificativă a rețelei lor comerciale, deoarece sclavii erau considerați cea mai ieftină sursă de forță de muncă pentru agricultură, producție și construcții. Cu toate acestea, din cauza lipsei de înregistrări scrise și a dificultăților în identificarea rămășițelor de sclavi, studiul sclaviei în Scandinavia este împiedicat. Deși au fost descoperite resturi de cătușe și lanțuri de fier, nu se poate confirma că au fost folosite pentru sclavi.

În timp ce vikingii începeau să atace Marea Britanie, au început și atacurile în Irlanda. În jurul anului 841 d.Hr., au fondat o bază într-un port natural adânc, într-o depresiune retrasă, unde au început să captureze și să transporte oameni. Există multe înregistrări în arhivele irlandeze care atestă faptul că vikingii au luat oameni din casele lor. În anii 830 și 840 au luat doar câțiva captivi individuali, dar în următorii ani, au devenit din ce în ce mai lacomi. Un exemplu notabil este anul 895, când vikingii au atacat Omagh, un important centru religios din Irlanda, și au luat 710 oameni. În unele cazuri, oamenii erau răpiți pentru răscumpărare, deoarece vikingii au realizat că era mai profitabil să-i vândă înapoi în comunitatea lor decât să-i transporte pe o piață îndepărtată de sclavi. Sclavii erau adesea folosiți și ca asasini pentru bani.

Specialiștii consideră că insula Gotland din Marea Baltică, aproape de coasta Suediei, a reprezentat o oprire importantă pe ruta comercială a vikingilor. Pe această insulă s-au descoperit mai multe tezaure de argint din epoca vikingă decât în oricare altă regiune, precum și un număr mare de monede care provin din califatul islamic. Cu toate acestea, cum au ajuns aceste comori acolo rămâne o enigmă. Cercetătorii presupun că în secolele al VIII-lea și al IX-lea, comerțul cu sclavi a fost un aspect crucial al afacerilor vikingilor cu Estul, posibil cu Arabia sau chiar mai departe. Este neclar câți oameni din Europa, inclusiv Irlanda și Marea Britanie, au fost luați și transportați în Estul îndepărtat de vikingi.

Borre și alte așezări vikinge erau deja bogate cu mult înainte de atacul menționat mai sus asupra Lindisfarne, sugerând că societatea vikingă era deja dezvoltată și structurată comercial, cu o economie comercială înfloritoare. Acestea sunt doar câteva dintre secretele dezvăluite în Vikingii: povestea adevărată și Vikingii: regatul pierdut, două seriale care vor fi lansate în timpul Sezonului Vikingilor în martie, pe Viasat History.

Pe 10 martie la ora 22:00 va fi difuzat episodul de 60 de minute intitulat "Vikingii: Regatul pierdut". Acesta a fost lansat în anul 2021 și va fi difuzat în premieră.

De asemenea, începând cu 3 martie, vineri de la ora 22:00, va fi difuzat primul sezon format din 2 episoade a câte 60 de minute al documentarului "Vikingii: Povestea adevărată", care a fost lansat în anul 2022 și se concentrează pe istorie, arheologie și expediții.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/6gjFw1gC_GI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sursa: https://www.hdsateli...i-vikingii.html

#113
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.11.2021
●Noutățile lunii martie la Viasat Explore:

☆Clubul Explore- În zilele din timpul săptămânii, în luna martie

☆Tractări extreme -sezonul 2 ,vinerea, din 3 martie, ora 22:00

☆Blestemul aurului pierdut- duminica, episoade duble, din 12 martie, ora 22:00

☆Rable și bani gheață: Mașini clasice refăcute- vinerea, din 17 martie, ora 23:00.


●Noutățile lunii martie, la Viasat History:

☆Vikingii: Povestea adevărată- vineri, 3 martie, episoade duble, ora 22:00;

☆Vikingii: Regatul pierdut- vineri, 10 martie, ora 22:00;

☆Mistere criminale naziste- lunea, din 20 martie, ora 22:00.

●Noutățile lunii martie, la Viasat Nature:

☆În sălbăticia Europei-Sezonul 2, lunea, episoade duble din 6 martie, ora 21:00;

☆În sălbăticie cu Patrick Aryee- lunea, din 20 martie, ora 21:00.

Edited by _Gaby_, 05 March 2023 - 16:14.


#114
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.11.2021
"Rable și bani gheață: Mașini clasice refăcute", la Viasat Explore

O nouă serie spin-off intitulată "Rable și bani gheață: Mașini clasice refăcute" vine de la creatorii celebrei serii Viasat Explore. Această serie de șase părți urmărește afacerea familiei Mathewson din Thornton le Dale, North Yorkshire, ca și seria originală. Cu toate acestea, de data aceasta, o echipă pasionată de mașini clasice a cumpărat câteva proiecte la licitație și și-a investit propriile fonduri pentru a restaura aceste mașini cu meticulozitate și unicitate. Speră să obțină un profit din acest proces. "Rable și bani gheață: Mașini clasice refăcute" va fi difuzat pe Viasat Explore, începând cu 17 martie, vineri la ora 22:00, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România. Într-o lume în care mulți cred că restaurarea mașinilor clasice nu poate aduce profit, maestru al licitațiilor Derek Mathewson a fost clar și direct: "Toată lumea știe că nu poți să faci bani refăcând mașini clasice". Cu toate acestea, acest lucru nu i-a oprit pe cameramanul și producătorul celebrei serii TV „Rable și bani gheață", care au hotărât să-i ignore sfatul și să urmeze pasiunea lor pentru mașinile clasice. În fiecare episod al acestei serii, băieții pun ochii pe niște mașini scoase la licitație publică de familia Mathewson, iar apoi le cumpără cu banii lor personali. Acesta este doar începutul procesului autentic de restaurare, care implică găsirea și angajarea profesioniștilor specializați în refăcut mașini clasice, care au misiunea de a readuce la viață mașinile achiziționate. Proiectele de restaurare sunt absolut autentice și încep prin a-i găsi și plăti pe cei mai buni în domeniul lor. Munca de restaurare este detaliată și urmărită îndeaproape, iar pasiunea băieților pentru modelele auto clasice este evidentă. Fiecare etapă a procesului este autentică și 100% reală, inclusiv mașinile în sine și munca de restaurare. În final, momentul culminant al fiecărui episod este licitația, unde adevărații câștigători și învinși sunt dezvăluiți. În această serie, băieții demonstrează că refacerea mașinilor clasice poate fi o afacere profitabilă și, mai presus de toate, o pasiune autentică pentru această artă. În fiecare episod al seriei, telespectatorii vor avea ocazia să asiste la o mulțime de proiecte de restaurare, fiecare cu propriile sale provocări și dificultăți. Printre modelele auto incluse se numără un Opel Astra GTE care a fost vopsit într-o nuanță de roz pal, o motoretă care are 67 de ani și necesită multă muncă pentru a fi adusă la viață, un MG Montego Turbo cu motorul amplasat în portbagaj, un rar Lotus Elan S1 care a stat nemișcat timp de 47 de ani, un Land Rover din anii 1950 și un Lotus Esprit din anii '80. Prin urmărirea fiecărui proiect, telespectatorii vor fi martorii eforturilor considerabile depuse pentru a restaura aceste mașini clasice și pentru a le readuce la viață, evidențiind provocările și plăcerile ce vin odată cu un astfel de demers. În cadrul serialului "Rable și bani gheață: Mașini clasice refăcute", obținerea unui profit se dovedește a fi o provocare majoră pentru echipa condusă de pasionații auto, care sunt nevoiți să se confrunte cu multiple obstacole în procesul de restaurare a mașinilor clasice. Deși sunt avertizați de experiența lui Derek, Dave și Paul Mathewson, ei cad în capcanele celebre întâlnite de proprietarii de astfel de vehicule atunci când încearcă să le restaureze singuri. De exemplu, piesele necesare nu sunt ușor de găsit, procesul de refacere durează mult mai mult decât au anticipat, iar costurile cresc alarmant. "Rable și bani gheață: Mașini clasice refăcute" este o serie documentară autentică, care surprinde adevărata pasiune pentru mașinile clasice și munca intensă depusă în restaurarea lor. Această serie este disponibilă în premieră începând cu data de 17 martie, la ora 23:00, și include 6 episoade a câte 60 de minute fiecare. Genul filmului este o combinație de documentar, reality show, afaceri și mașini, iar titlul original al seriei este Bangers & Cash: Restoring Classics. Lansată în anul 2022, această serie oferă o privire captivantă asupra procesului de restaurare a unor modele auto clasice.

Sursa: https://www.hdsateli...lasice.html?m=1

Edited by _Gaby_, 13 March 2023 - 18:30.


#115
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,800
  • Înscris: 06.11.2018

Viasat Nature va difuza documentarul "În sălbăticie cu Patrick Aryee"


Începând cu data de 20 martie, va fi prezentat documentarul "În sălbăticie cu Patrick Aryee" pe canalul Viasat Nature, în care reputatul biolog și explorator britanic Patrick Aryee va fi urmărit în aventura sa în jurul lumii, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Scopul călătoriei este de a răspunde la câteva dintre marile întrebări despre lumea noastră naturală, pornind de la jungla din Costa Rica, trecând prin pădurile tropicale din Columbia Britanică și ajungând până la vârfurile copacilor și lumea nevăzută de sub picioarele noastre. Patrick Aryee dezvăluie complexa rețea de interacțiuni care leagă cele mai mici creaturi cu cele mai puternice carnivore de pe planetă.


Pe parcursul aventurii sale, Patrick Aryee examinează impactul perturbărilor asupra ecosistemelor și cum acestea pot afecta multiple specii. Împreună cu activiști și cercetători locali, el descoperă povești pline de inspirație despre biodiversitate și restaurarea mediului. Printre întrebările pe care le adresează sunt: ce anume face ca unele creaturi să strălucească în întuneric în adâncurile oceanului? Cum supraviețuiesc animalele din deșert fără acces la apă? De ce unele animale pot trăi sute de ani? Și ce se întâmplă cu ornitorincul cu cioc de rață?


În primul episod al documentarului, Patrick Aryee se concentrează pe una dintre cele mai afectate ecosisteme ale lumii, Marile Câmpii ale Americii de Nord, fiind fascinat de una dintre poveștile acestei zone. Determinat să înțeleagă legătura complexă dintre ierburile de pe prerie, gândacii de bălegar, zimbri și temutul urs grizzly, Patrick pornește în investigația sa.


Următorul popas al lui Patrick Aryee este în Columbia Britanică, pentru a urmări migrația anuală a somonului. Acest fenomen spectaculos nu numai că ajută la supraviețuirea speciei de somon, ci susține și întregul ecosistem al pădurii tropicale. Cu o scădere semnificativă a populației de somon, Patrick se alătură anchetatorilor locali pentru a documenta această schimbare a peisajului.


În al treilea episod al documentarului, Patrick călătorește într-un parc național îndepărtat din Costa Rica pentru a documenta fenomenul anual de cuibărit în masă, numit "arribada", în care mii de țestoase marine vin la țărm pentru a-și depune ouăle. Cu toate acestea, există o problemă: acest eveniment atrage și jaguari, o creatură care vine în zonă pentru pradă, ceea ce poate fi o amenințare majoră pentru aceste țestoase deja pe cale de dispariție.


În episodul final al documentarului, Patrick Aryee pătrunde în adâncimile junglei din Costa Rica pentru a investiga efectele devastatoare ale secetelor și inundațiilor asupra numărului de insecte. În încercarea sa de a înțelege cât de departe se răsfrânge această scădere a populației de insecte, Patrick descoperă că modelele meteorologice în schimbare au un impact direct asupra fiecărei specii din această regiune uimitoare. Cu toate acestea, există speranță că oamenii pot acționa pentru a proteja și a restabili această biodiversitate unică.


Începând cu data de 20 martie, în premieră, Viasat Nature va difuza primul sezon al documentarului "Lumea sălbatică a lui Patrick Aryee", care are patru episoade a câte 60 de minute fiecare. Productia se încadrează în genul documentarelor despre lumea naturală, expediții și știință și are titlul original "Patrick Aryee's Wild World". Acesta a fost lansat în anul 2022.

Sursa: https://www.hdsateli...entarul-in.html

#116
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.11.2021
Noutățile lunii aprilie la:

●Viasat Nature:
☆Sezonul giganților preistorici- luni-vineri, de la ora 22:00, din 3 aprilie
☆Weekend de Ziua Pământului- Toată ziua, sâmbătă, 22 aprilie și duminică 23 aprilie

●Viasat History:
☆Ultimele 24 de ore ale cuirasatului Bismark- sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 22:00.
☆Normandia: Ţinutul războinicilor- vinerea, din 7 aprilie, de la ora 22:00.
☆Femei sub steagul lui Hitler-sâmbătă, 8 aprilie, două episoade, de la ora 22:00.

●Viasat Explore:
☆Crapi monstruoşi-sezon nou (s7),sâmbăta, din 1 aprilie, ora 22:00
☆Cherestea la greu-miercurea, din 12 aprilie, ora 22:00
☆Clubul Explore: bloc de programe, în fiecare zi, în timpul zilei

Edited by _Gaby_, 01 April 2023 - 17:02.


#117
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.11.2021
Noutățile lunii mai, la:

●Viasat Nature:
☆În natură: Atacuri fulgerătoare-lunea, din 1 mai, ora 21:00;
☆Poveștile animalelor preistorice-sâmbăta, din 6 mai, ora 21:00;
☆În natură: Atacuri în grup-lunea, din 15 mai, ora 21:00;
☆Mama Natură-vineri și sâmbătă, din 26 mai, ora 20:15.

●Viasat History:
☆Dosarele secrete ale Vaticanului: Papa și Diavolul- lunea, din 1 mai, ora 22:00;
☆Mistere descifrate: Crime străvechi-joia, din 4 mai, ora 22:00;
☆Mongolia lui Ginghis Han- cu episoade triple, vineri, 12 mai, ora 22:00;

●Viasat Explore:
☆Căutătorii de aur din Australia: Mineri la ananghie”-lunea, din 1 mai, cu epidoade duble, de la ora 22:00;
☆Marea aventură la pescuit- sâmbăta, din 13 mai, de la ora 22:00;
☆Clubul Explore-bloc de programe, zilnic.

#118
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,800
  • Înscris: 06.11.2018

Viasat Nature marchează "Ziua Internațională a Oceanelor" cu noi serii și documentare


Covorul albastru al oceanului domină majoritatea planetei noastre, dar a fost doar superficial explorat. Deși esențial pentru existența noastră și având o dimensiune covârșitoare, oceanul nu primește suficientă atenție și resurse din partea noastră. Însă tendințele încep să se schimbe și Națiunile Unite au ales ziua de 8 iunie pentru a celebra "Ziua Internațională a Oceanelor", un îndemn pentru a acorda oceanului importanța cuvenită. În acest context, Viasat Nature se alătură inițiativei prin difuzarea unei selecții speciale de programe dedicate oceanelor și ecosistemului acestora, în fiecare duminică a acestei luni, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Astfel, în fiecare duminică, începând cu ora 15:00, va fi transmisă în premieră o serie inedită, "Un an sălbatic în Atlantic". Această serie de patru episoade ne însoțește într-o călătorie prin Oceanul Atlantic, o întindere vastă și sălbatică care ocupă 20% din suprafața Pământului. Se întinde de la Antarctica până în regiunea Arctică și de la Americi până la coastele Africii și Europei. Cu valurile sale puternice care modelează continentul, creaturile care reușesc să supraviețuiască în aceste ape turbulente și pe țărmurile sale trebuie să fie reziliente și puternice. Seria dezvăluie o poveste de viață și moarte, de luptă și supraviețuire, urmărind fiecare anotimp în acest ocean și pe țărmurile sale, prin ochii speciilor care îl populează.

Pe 11 iunie, în cadrul evenimentului "Duminica Oceanelor", va fi lansată noua serie "Planeta Rechinilor", de la ora 15:45. Această serie de trei episoade reunește experții de top în studiul rechinilor pentru a dezvălui misterele celor mai temuți prădători ai Pământului, prezentând specii recent descoperite, habitate extreme și comportamente surprinzătoare. Urmează "Pacificul", o serie ce explorează oceanul care acoperă jumătate din planeta noastră, de la apele puțin adânci până la cel mai mare recif de corali din lume, de la ora 17:40. La 19:30, "Salvatorii din Pacific" ne prezintă un grup de veterani și tehnicieni care își dedică viața salvării mamiferelor marine de pe coasta pitorească a Canadei.

În iunie, celebrăm "Ziua Mondială a Oceanului" cu aceste serii noi și multe altele, în fiecare duminică pe Viasat Nature.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/etTv7m7YpRs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Sursa: https://www.hdsateli...heaza-ziua.html

#119
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,800
  • Înscris: 06.11.2018

Descoperă comorile blestemate la Viasat History


Din adâncurile timpului, strălucesc comori care au inflamat imaginația omenirii, atrăgându-i cu frumusețea și bogăția lor, dar ascunzând în adâncul lor întunericul și blestemul care a căzut asupra celor care le-au creat și le-au păstrat. Viasat History te invită să te alături unei serii de neuitat, care debutează pe 15 iunie, și să pătrunzi în lumea fascinantă a unora dintre cele mai celebre comori din istorie, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Pe parcursul acestor zece episoade, vom călători pe urmele unor obiecte enigmatice și pline de mister, începând de la celebrul mormânt al lui Tutankhamon și încheind cu bijuteria scânteietoare numită Camera de Chihlimbar. Aceste comori au cucerit mințile și inimile celor care le-au întâlnit, fascinându-i și, în același timp, terorizându-i cu puterile lor neobișnuite. Prin intermediul interviurilor exclusive cu istorici și experți în domeniu, ne vom apropia de misterele și blestemele care planează asupra acestor obiecte neprețuite.

Comori blestemate explorează nu numai povestea fiecărei comori în parte, ci și impactul pe care acestea l-au avut asupra celor care le-au posedat sau le-au căutat. Încă din zorii civilizației, oamenii au creat comori pentru a celebra și venera liderii lor, iar multe dintre aceste obiecte au fost ascunse, pierdute sau jefuite de-a lungul secolelor. În ultimele două sute de ani, oameni precum Andrew Carnegie sau Lordul Carnarvon au pornit expediții costisitoare și periculoase în căutarea acestor comori, dorind să le aducă la lumină și să le aducă un nou sens în lumea modernă. Cu toate acestea, aceste căutări au fost umbrite de tragedii și pierderi, cu fiecare descoperire fiind plătită cu un preț incredibil de înalt, adesea în sânge.

În timp ce cercetăm aceste obiecte valoroase, ne punem întrebarea: au fost aceste decese și nenorociri rezultatul unor accidente sau al unor probleme de sănătate, sau poate a fost vorba de o putere blestemată care a încercat să își protejeze comorile? Este știința capabilă să ofere un răspuns obiectiv la această întrebare veche de secole?

Prin intermediul călătoriei noastre captivante, vom explora legăturile dintre comori și blesteme, căutând explicații bazate pe dovezi științifice și raționament logic. În căutarea adevărului, echipa noastră va străbate planeta de la Anglia la China, de la America la Rusia și de la Spania la India, adunând fragmente de informații și dezlegând misterele comorilor blestemate.

Comorile blestemate va fi prezentată în premieră pe Viasat History începând cu data de 15 iunie, la ora 22:00. Seria documentară cuprinde zece episoade pline de suspans, fiecare având o durată de 60 de minute, în care vei explora cu pasiune domeniile documentar, istorie, arheologie și mister. Fiecare poveste unică va pătrunde în esența obiectelor neprețuite și în spiritele celor care au intrat în contact cu ele, lăsându-ți imaginația să zboare într-o lume în care blestemul și frumusețea se întrepătrund într-o dansă enigmatică.

Descoperă poveștile ascunse ale comorilor blestemate și fii martorul conexiunii uluitoare dintre trecut și prezent. Seria documentară Comorile Blestemate te va captiva și te va transporta într-o călătorie fascinantă în universul necunoscut al comorilor care au rămas îngropate în pământ sau ascunse în adâncurile mărilor timp de milenii.

Alătură-te Viasat History începând cu 15 iunie și pregătește-te să descoperi tainele și misterele care încă leagă omenirea de comorile sale blestemate!

Sursa: https://www.hdsateli...-la-viasat.html


#120
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.11.2021
Noutățile lunii iulie, la:
●Viasat History:
☆Construcții de demult : Taj Mahal-marți, 4 iulie, ora 22:00;
☆Lucruri dintre cele mai bizare-Sezonul 2, joia, din 6 iulie, ora 23:00.

●Viasat Explore:
☆Camionagiu în Australia-episoade noi ,zilnic, începând de luni, 3 iulie, ora 18:10;
☆Marea excavație a verii-bloc de programe, zilnic,începând de luni,3 iulie, ora 20:10;
☆Clubul explore: bloc de programe, zilnic, în timpul zilei.

●Viasat Nature:
☆Canada: Un an în sălbăticie-lunea, din 3 iulie, ora 21:00;
☆Alaska: Un an în sălbăticie- marțea, din 4 iulie, ora 21:00;
☆Marile Lacuri neîmblânzite-miercurea, din 5 iulie, ora 21:00;
☆Canada: Supraviețuire în Marele Nord-joi, 6 iulie, ora 21:00;
☆Pășunile sălbatice ale Americii de Nord-vineri, 7 iulie, ora 21:00;
☆Păsările-de vineri 28 până duminică 30 iulie, ora 20:15;
☆Se întorc vulturii-duminică, 30 iulie, ora 21:00.

#121
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.11.2021
Noutățile lunii august, la Viasat Explore:
☆Căutătorii de aur din Australia-sezon nou(s8), din 7 august, lunea, de la ora 22:00.

#122
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.11.2021
Noutățile lunii august, la
●Viasat History:
☆Pompei:Secrete îngropate în Villa Giuliana-documentar, pe 6 august, duminică, ora 22:00;
☆În slujba dușmanului-serie nouă, din 14 august,lunea, ora 22:00;
☆Bettany Hughes:Comori-sezon nou(s2),din 18 august, vinerea, ora 22:00;

●Viasat Nature:
☆Sezonul Safari de vară-bloc de programe, din 1 august, de luni până vineri, ora 21:00;
☆Zile de foc:Africa-serie nouă, din 1 august,marțea,ora 21:00;
☆Câinii sălbatici:Viața în haită-serie nouă, din 2 august, miercurea,ora 21:00;
☆A fost odată ca niciodată în Tsavo-serie nouă, din 3 august,joia, ora 21:00;
☆Marea migrație-documentar, vineri, 4 august, ora 22:00;
☆Jane Goodall și cimpanzeii salvați din Congo-serie nouă, din 5 august, sâmbăta și duminica, ora 20:00;
☆Monștri apelor-serie nouă,din 7 august, de luni până vineri, ora 19:25.

Edited by _Gaby_, 01 August 2023 - 19:32.


#123
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,800
  • Înscris: 06.11.2018

Documentarul "Jane Goodall și cimpanzeii salvați din Congo", pe 27 august la Viasat Nature România


Acest documentar, realizat pe parcursul unui an, prezintă povestea impresionantă a adăpostului fondat de Dr. Jane Goodall în Republica Congo destinat cimpanzeilor orfani. În acest loc, se pregătește un grup select de cimpanzei, cei mai potriviți pentru a fi reintroduși în natură. Documentarul va fi transmis în întregime de Viasat Nature România pe 27 august, între orele 14:50 și 19:10, precizează televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit.



Cu toate acestea, procesul de reacomodare nu este simplu, deoarece aceste animale nu au experiența necesară vieții într-o pădure reală și nu sunt conștiente de pericolele care le așteaptă. Trebuie să parcurgă un lung proces de învățare înainte ca îngrijitorii să fie convinși că reintroducerea în natură va fi un succes. Documentarul surprinde eforturile cimpanzeilor de a deveni un grup coeziv, pregătit să trăiască în mediul său natural. Această poveste captivantă este completată de cercetări științifice avansate și interviuri cu experți, inclusiv cu Dr. Jane Goodall. Se oferă astfel o perspectivă asupra vieții din sanctuar și lupta constantă a acestei specii pentru supraviețuire, sub atenta supraveghere a personalului dedicat al adăpostului.

Privind în lumea Dr. Jane Goodall

Născută la 3 aprilie 1934, Dr. Jane Goodall și-a început călătoria în Londra, însă inima ei a fost captivată de sălbăticia Tanzaniei. Cu o pasiune imensă pentru animale, a început o expediție revoluționară pentru a studia cimpanzeii în mediul lor natural. Ajungând în Tanzania în 1960, a demarat o odisee științifică care a redefinit cercetarea faunei sălbatice. Într-un timp scurt, a înființat Centrul de cercetare Gombe Stream, care rămâne o referință în studiul cimpanzeilor.

În dialog cu Dr. Jane Goodall

Reflectând asupra propriei sale călătorii, Dr. Goodall își amintește: „La zece ani, visam să trăiesc cu animale sălbatice în Africa și să scriu despre ele”. Cu sprijinul necondiționat al mamei sale și în pofida scepticismului altora, la 26 de ani, ajungea în Parcul Național Gombe Stream, gata să sfideze convențiile și să exploreze necunoscutul. Abordarea ei inovatoare, care a implicat numirea cimpanzeilor și recunoașterea personalităților și emoțiilor lor, a oferit perspective revoluționare asupra acestor animale, demonstrând calități anterior considerate specifice numai oamenilor.

Detalii despre documentar

Data difuzării: 27 august, de la 14:50
Numărul de episoade: 6 x 60 minute
Gen: Documentar, natură, știință
Titlu original: Rescued Chimpanzees of the Congo with Jane Goodall
Anul producției: 2022

Sursa: https://www.hdsateli...cimpanzeii.html

#124
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.11.2021
Noutățile lunii septembrie, la
●Viasat Nature:
☆Uriașii-serie nouă, din 3 septembrie, duminica, ora 14:05;
☆Pantalan,Brazilia:un miracol al naturii-documentar,pe 3 septembrie, duminică, ora 15:00;
☆Cum se doarme în sălbăticie-documentar,pe 17 septembrie, duminică, ora 13:05;
☆La vânătoare de umbre:Leoparzii zăpazilor-serie nouă, din 23 septembrie, sâmbăta, ora 14:30.

●Viasat History:
☆Enigma din adâncul lacului Iznik-documentar, pe 3 septembrie, duminică, ora 22:00;
☆Frontiera Americii-serie nouă, din 22 septembrie, vinerea, ora 22:00.

●Viasat Explore:
☆Greșeli inginerești grave-sezon nou, din 7 septembrie, joia, ora 22:00;
☆Rable salvate din sălbăticie-serie nouă, din 8 septembrie, vinerea, ora 22:00;
☆Monștri apelor-sezon nou,marțea, din 12 septembrie,  ora 22:00.

#125
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,800
  • Înscris: 06.11.2018
Noutățile lunii octombrie, la
  • Viasat Explore
Căi ferate imposibile - serie noua - din 5 octombrie - joi - 22:55
Vânătorii de nestemate de la antipozi - sezon nou (2) - documentar - din 16 octombrie - luni - 22:00
  • Viasat History
Mormântul secret al Cleopatrei - serie noua - din 3 octombrie - marti - 22:00
Cum trăiau soldații romani? - serie noua - din 8 octombrie - duminica - 22:00
China reinventată - serie noua - din 18 octombrie - miercuri - ora 22:00
  • Viasat Nature
Anglia: Un an în sălbăticie - serie noua - din 2 octombrie - luni - ora 21:00
Lupii: Hoinari fără frontiere - serie noua - din 4 octombrie - miercuri - ora 21:00

#126
_Gaby_

_Gaby_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 15.11.2021
Noutățile lunii noiembrie, la Viasat Explore:
☆Eroii din port-serie nouă, din 7 noiembrie, marțea, ora 22:00;
☆Greșeli inginerești grave-sezon nou, din 16 noiembrie, joia, ora 22:00;
☆Căi ferate imposibile-sezon nou, din 16 noiembrie, joia, ora 22:55;
☆Colin McLaren:Mafioți ucigași-serie nouă, din 22 noiembrie ,miercurea, ora 22:00.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate