Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren
 

Viasat History HD, Viasat Explore HD și Viasat Nature HD.

- - - - -
  • Please log in to reply
138 replies to this topic

#55
amic

amic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 30.10.2002
Nu poți să ai pretenții exagerate față de prețul pe care îl plătești.
Și dacă tot suntem la capitolul preț, merită amintit și serviciul de Internet oferit de Digi Slovacia:
Standard: 30 Mb/s download, 15 Mb/s upload la ”doar” 14 Euro ~ 67 lei.
Premium: 50 Mb/s download, 25 Mb/s upload la ”doar” 17 Euro ~ 81 lei.
S-ar putea şi la ei Gigabit (ca la noi, în lumea a 3-a), dar "nu se vrea".

#56
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,836
  • Înscris: 07.07.2009
Nu sunt canale ca să fie în nu știu ce pachet extra. La noi sunt deja în grilă la Ines (toate 3) și Akta (mai puțin Viasat History HD).

Edited by _-KALMAN-_, 03 April 2019 - 13:49.


#57
serpiko33

serpiko33

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,298
  • Înscris: 16.05.2005

View Postamic, on 03 aprilie 2019 - 13:19, said:

Te-ai uitat și la prețurile Digi (Telekom) Slovacia? Așa... din curiozitate?
Pachet standard - 9,60 Euro ~ 46 lei
Pachet extra/premium (include canalele din standard) - 13,60 Euro ~ 65 lei
La Digi România ai toată grila la 30 lei, care conține mare parte din canalele care în Slovacia sunt în pachetul extra.
Cele 3 HBO-uri (fără Cinemax) - 6 Euro ~ 29 lei. La Digi ai în plus Cinemax și HBO Go la 15 lei.

Pai da-mi voie la extraoptiuni pentru care sa platesc... Nu imi arunca totul intr-o oala... Macar o extraoptiune HD ar fi binevenita cu vreo 10-15-20 canale HD extra...

#58
Fly_85

Fly_85

    #5

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,263
  • Înscris: 15.06.2014
Tocmai, pentru faptul asta, ca internetul a facut boom-ul infrastructurii in Romania, si la cati IT-isti calumea avem in tara asta, pe partea de TV/IPTV, trebuia sa fim cam pe acelasi loc in care ne regasim la capitolul TOP viteza internet in lume !

chiar daca pentru asta, ar trebui sa platim undeva , sa zicem un 10-12 euro pe pachetul de baza

#59
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,220
  • Înscris: 22.02.2017
Inca emite...

Attached Files



#60
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018

Povestea controversată a brățărilor dacice de aur la Viasat History


Povestea controversată a brățărilor dacice de aur va fi difuzată la Viasat History, joi, 30 iulie 2020, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Attached File  Screen shot 2017-11-07 at 8.03.33 AM.png   303.27K   0 downloads

THE HUNT FOR TRANSYLVANIAN GOLD - Povestea impresionantă a artefactelor arheologice din Transilvania, vechi de 2.000 de ani, traficate ilicit în Europa și SUA, difuzată în iulie și august, la Viasat History.

Attached File  TransilvaniaGold.jpg   127.04K   0 downloads

Documentarul dezvăluie o călătorie lungă de zeci de ani a unor artefacte transilvănene de aur - brățări dacice datând din secolul 1 î.H. Traficate din România printr-o largă și profesionistă rețea de intermediari sârbi, acestea ajung pe piețele europene și americane de antichități și, în cele din urmă, la magazine de antichități și case faimoase de licitații, precum Christie’s.

Attached File  IMG_0725.JPG   115.74K   0 downloads

Procurorul Augustin Lazăr, neobosit în investigațiile sale în opt țări, ordonă în cele din urmă arestarea a treizeci și trei de persoane și solicită mărturia în instanță a peste 100 de persoane. Eforturile sale au dus la recuperarea a treisprezece din cele douăzeci și patru de spirale din aur masiv, expuse la Muzeul Național de Istorie a României în 2011.

Attached File  Augustin_Lazar.jpg   47.05K   0 downloads

În 2011, la București, 13 spirale de aur au fost făcute publice la Muzeul Național de Istorie a României, după ce 4 fuseseră aduse în capitală în 2007. Erau însă artefacte originale, parte din tezaurul dacic, ori sofisticate falsuri, măiestrit realizate?

Attached File  DACIA-1-small.jpg   95.67K   0 downloads

Primul dintre obiectele pe care arheologul german Barbara Deppert-Lippitz le numește „cele mai senzaționale descoperiri ale secolului trecut” nu a ieșit la suprafață într-un muzeu, ci la casa de licitații Christie's din New York.

Attached File  Barbara Deppert-Lippitz.png   281.59K   0 downloads

Între mai mult de o sută de piese de bijuterii antice aflate la vânzare în 8 decembrie 1999, se afla Lotul 26, o brățară din aur în formă de șarpe, pe care casa de licitații a identificat-o drept „podoabă pentru braț, greacă ori tracică, din aur masiv”. Christie estima că o va vinde cu până la 100.000 de dolari. Vânzarea a fost, însă, anulată din pricină că originea nu i-a putut fi stabilită cu exactitate, iar brățara și proprietarul acesteia au dispărut din nou în lumea subterană a artefactelor antice.

Attached File  DACIA-2-small.jpg   68.77K   0 downloads

A fost nevoie de 11 ani pentru ca arheologii și oamenii legii din România să conecteze această podoabă cu diverse alte rapoarte de jafuri din munții Transilvaniei.

Attached File  IMG_7474.jpg   120.42K   0 downloads

Deși nu a fost niciodată recuperat, Lotul 26 a pornit o căutare internațională pentru a recupera moștenirea pierdută a Daciei, căutare care s-a purtat pe două continente și în cel puțin 8 țări.

Sursa: https://www.hdsateli...bratarilor.html

#61
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018

“Pe urmele lui Attila: Regele hunilor”, în premieră, la Viasat History


Era cunoscut sub numele de Biciul lui Dumnezeu. Se spunea că, pe unde trecea calul său, iarba nu mai creștea. Se numea Attila. A domnit doar 20 de ani, dar iată că, 1.500 de ani mai târziu, memoria lui rămâne gravată cu fier și foc în mintea noastră. Pentru mulți, era figura Diavolului – răul întrupat.

Cu toate acestea, Attila și hunii pe care i-a condus ca rege rămân un mister. Aproape nimic nu se știe despre ei; de secole, istorici, arheologi, oameni de știință au abordat misterul în zadar. Chiar și limba vorbită de hunii ne este necunoscută.

Dar acum, o descoperire arheologică fără precedent poate expune secretele cele mai profunde ale hunilor – un sit gigantic, pierdut în sălbăticia Kazahstanului, numit Altynkazgan. În kazahă înseamnă „locul în care este îngropat aurul'. Acesta este un sit unde, împotriva oricăror prognoze, arheologii ruși care efectuează săpături din 2014, au dezgropat comori îngropate de huni. Ar putea enigma hunilor să fie rezolvată prin descoperiri ascunse în acest colț pierdut al Asiei Centrale?

Filmat în mare parte alături de echipa arheologică rusă în timp ce lucrează, intercalând secvențe evocatoare reconstituite din cronicile romane ale domniei lui Attila, filmul oferă o călătorie fără precedent prin timp și spațiu, în căutarea secretelor hunilor.

Săpăturile din Kazahstan, care ne-au adus mai aproape de înfricoșătorul, sau genialul, lider – în funcție de cine vorbește – Attila, au început în 2014. Acesta este un documentar captivant în două părți ce povestește munca minuțioasă a arheologilor, precum și artefactele nou descoperite.

Attached File  P1000186.jpg   409.13K   0 downloadsAttached File  P1000221.jpg   514.85K   0 downloadsAttached File  P1000294.jpg   273.01K   0 downloadsAttached File  P1000198.jpg   496.8K   0 downloads
Pe urmele lui Atila: Regele hunilor analizează relațiile de rudenie huno-ungare și viața socială a acestora cu ajutorul unor instrumente și artefacte nou descoperite. Potrivit istoricilor romani, hunii și liderul lor întărit de luptă, Attila, au apărut într-o bună zi, din senin, apoi au atacat și au îngenunchiat Imperiul Roman despre care se credea că nu poate fi învins. Viața și filosofia de luptă a lui Atila sunt încă învăluite în necunoscut, dar arheologii sunt mai interesați de circumstanțele morții sale, de locația mormântului său și de relațiile sale de sânge.

În 2014, la 5.000 de kilometri de Roma, un vânător de comori a găsit câteva uimitoare artefacte și comori hunice în Kazahstan. Zona a fost rapid preluată de arheologi, care au excavat deja niște comori noi. Din acestea, s-ar putea presupune că hunii aveau o elită care prelucra aurul jefuit de la romani și făcea din acesta catarame de pantofi. Experții discută despre originile numelui lui Atila și analizează compoziția societății hunice și instrumentele pe care le-au folosit, dar vorbesc și despre faptul că, în multe povești din acea perioadă, regele hunilor a fost descris ca un barbar malefic sau drept „Biciul lui Dumnezeu'. În același timp, ungurii îl consideră propriul lor rege. Cum a apărut această situație paradoxală?

Dr. Genetician Tibor Török, discutând despre metodele de analiză ADN în docuserie, spune:

„Cronicile noastre medievale menționează hunii ca rude și predecesori ai maghiarilor, dar istoriografia modernă respinge această ipoteză. În timpul dezbaterii, mai mulți experți au subliniat deja că în Europa medievală a fost deosebit de dezavantajos a se menționa că hunii barbari au fost predecesori ai maghiarilor, iar Attila, înaintașul regilor maghiari. Studii arheologico-genetice recente par să susțină cronicile, deoarece cromozomii Y ai nobililor huni asiatici au arătat cea mai mare asemănare cu cei ai sciților din Asia, ai lui Bela III, și cu cromozomii celor din clasa conducătoare a triburilor cuceritoare. Datele genetice sugerează din ce în ce mai mult că acești cuceritori au avut ceva de-a face și cu hunii, mai exact sciții. Legătura dintre clasa conducătoare și casa regală este destul de sigură, deocamdată întrebarea este relația cu oamenii de rând, dar pentru aceasta vom găsi răspuns prin studii viitoare'.

Pe urmele lui Atila: Regele hunilor va fi difuzat în premieră în zilele de 14 și 15 septembrie, orele 23:05, la Viasat History.

Sursa: https://tvmania.ro/p...ory-276443.html

#62
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,836
  • Înscris: 07.07.2009

Viasat Nature: Trei serii documentare noi de Ziua Mondială a Animalelor


Ziua Mondială a Animalelor este un eveniment anual, desfășurat pe 4 octombrie, care are ca scop creșterea importanței acordate animalelor, pentru a dezvolta standardele de bunăstare a acestora în întreaga lume. Prin creșterea gradului de conștientizare și educație, putem crea o lume în care animalele sunt recunoscute ca ființe simțitoare și se acordă întotdeauna atenție bunăstării lor, anunță televiziunea Viasat Nature printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Attached File  galapagos.jpg   66.13K   0 downloads

Primul din acest trio al premierelor este filmul unic Madagascar: Galapagosul Africii (la ora 14:05). Madagascar găzduiește o gamă largă de specii bizare și o lipsă interesantă de prădători tradiționali. Nu există deloc pisici. Nu există prădători mari din clasa mamiferelor, cu excepția unui singur carnivor ciudat cunoscut sub numele de fosă. În ciuda modului său clar felin, nu este de fapt o pisică. Este vag legat de manguste și civete, dar rămâne o familie în sine - în plus, cu ritualuri de împerechere bizare. Acest documentar dezvăluie o parte dintre locuitorii insulei, de la fosa la aye aye - posibil cea mai ciudată creatură de pe Pământ.

Attached File  galapagos 2.jpg   61.19K   0 downloads Attached File  galapagos 3.jpg   59.47K   0 downloads

Tot în această zi, va avea premiera la Viasat Nature seria Inginerii din lumea animalelor (la ora 15:00). O casă este o structură sigură ce ne protejează de lucrurile pe care nu le putem controla, cum ar fi vremea și intrușii, și ne ajută să ne creștem familia în siguranță. Animalele construiesc case din motive foarte similare, dar o fac de mult mai mult timp. Primul episod din această serie incredibilă se concentrează pe cuiburi ca minune arhitecturală și inginerească, și centrul vieții de familie, pentru reproducere, creșterea puilor și apărarea lor. Cuiburile sunt construite cu o mare complexitate, de obicei cu materiale găsite, dar uneori cu unele realizate din propriul corp.

Attached File  inginerii.jpg   73.11K   0 downloads

Furnicile lui Attenborough (ora 15:55) încheie acest bloc de programe dedicat Zilei Mondiale a Animalelor. Munții din Jura elvețiană au pregătit scena pentru o dramă naturală - povestea epică a două orașe. La suprafață, ele par aproape identice, însă, pe parcursul unui an, aceste orașe vor aduna averi total diferite. Ca orice oraș, sunt alcătuite din rețele sociale și infrastructuri de transport, pentru a menține locuitorii informați și hrăniți. Dar, spre deosebire de junglele noastre urbane, aceste orașe sunt făcute și conduse de furnici de lemn. În acest documentar unic, David Attenborough dezvăluie tărâmul misterios al furnicilor, prezentând o distribuție de regine și muncitori, cercetași și soldați cu toate poveștile lor uimitoare.

Attached File  furnicile.jpg   141.91K   0 downloads

Duminică, 4 octombrie, la Viasat Nature:
Madagascar: Galapagosul Africii, ora 14:00
Inginerii din lumea animalelor, ora 15:00
Furnicile lui Attenborough, ora 15:55


Sursa: https://www.hdsateli...ocumentare.html

#63
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018
Viasat partajat (Viasat Nature/Viasat History) HD se inchide la sfarsitul lunii octombrie in Polonia
http://satkurier.pl/...e-w-polsce.html

#64
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018

"Misterul uriașilor din epoca de gheață", pe 2 decembrie la Viasat Nature


În timpul erei glaciare, animale gigantice, mamuți, leneși uriași, feline cu dinți de sabie și lei de peșteră, au dominat stepele și chiar au supraviețuit schimbărilor climatice în epoca de gheață timp de multe mii de ani datorită adaptabilității lor. A venit apoi omul, și a schimbat totul. Acesta este subiectul noului film documentar de la Viasat Nature, "Misterul uriașilor din epoca de gheață", care va avea premiera în 2 decembrie, de la orele 20:00, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit,com.
Attached File  mister 1.jpeg   41.21K   0 downloads
Dick Mol, unul dintre cei mai cunoscuți paleontologi ai lumii, ne ghidează pe tărâmul giganților de stepă cu ajutorul unor oase și artefacte vechi, amprente de tălpi și resturi de arbori din startul de permafrost.

De ce mâncau oamenii mamuți? Oasele de mamut găsite în peșterile ce au servit ca adăpost omului preistoric au făcut inițial comunitatea științifică să se întrebe dacă oamenii din epoca de gheață adunaseră oasele mamuților morți pentru a le folosi pentru diverse obiecte sau dacă au fost chiar ei aceia care au vânat aceste animale. S-a dovedit ulterior că a doua variantă era cea adevărată. Un mamut era o pradă ideală pentru oameni nu numai pentru că puteau obține multă hrană vânând un singur exemplar, ci și deoarece carnea acestuia era foarte grasă.

Vitamina D era extrem de importantă pentru oameni în vremurile preistorice, aceștia având pielea mai închisă la culoare. Cum lumina solară din regiunile nordice era puțină, iar plantele nu conțineau vitamina D, aceasta putea fi asigurată doar prin alimente de origine animală, respectiv carne și pește.

Era deja posibil a se conserva carnea astfel obținută: fie expusă în vânturi reci, uscându-se în aer liber, fie prin afumare în corturi, dar o metodă obișnuită era și aceea ca prada să fie îngropată în pământul rece. Omul era un vânător experimentat, iar regnul animal nu era pregătit pentru asta.

Era deja posibil a se conserva carnea astfel obținută: fie expusă în vânturi reci, uscându-se în aer liber, fie prin afumare în corturi, dar o metodă obișnuită era și aceea ca prada să fie îngropată în pământul rece. Omul era un vânător experimentat, iar regnul animal nu era pregătit pentru asta.
Attached File  mister 2.jpeg   51.54K   0 downloads
Omul era un vânător foarte eficient. Se deplasa în grup, și dezvoltase tehnici diverse – o parte abătea atenția animalelor, cealaltă lansa atacul. Nici chiar giganții cei mai mari ai epocii glaciare, nu numai mamuții, ci și fioroșii urși ai peșterilor, nu erau în siguranță. Dar a existat un animal care s-a dovedit a fi un adversar prea puternic: Smilodonul, cu cele 280 de kilograme ale sale și cu caninii săi ca niște săbii, lungi de 20 de centimetri, a fost invincibil pentru o lungă perioadă de timp. Dar, în cele din urmă, omul a găsit o cale nu foarte ușoară de a câștiga lupta și împotriva acestuia: a vânat mai eficient decât Smilodonul, acoperind terenul de vânătoare al acestuia.

Deoarece dinții uriași erau potriviți doar pentru consumul de pradă mare, felinele cu dinți de sabie au murit de foame încet, pe măsură ce animalele mari au dispărut. În timp ce omul trăia din carnea animalelor mai mici sau chiar a plantelor, Smilodonul nu s-a putut adapta, ceea ce a determinat în cele din urmă sfârșitul speciei.

În ce fel niște urme pe nisip ne arată cum vânau oamenii leneși uriași? Ce impact au avut retragerea stepei și împădurirea asupra nutriției giganților din Epoca de Gheață? În ce fel dieta omului preistoric a avut legătură cu albirea pielii sale? Câte kilograme de iarbă mânca un mamut? Ce impact au avut activitățile preistorice asupra schimbărilor climatice? Au fost câteva mii de oameni preistorici cu adevărat capabile să extermine numeroasele mamifere din Europa?

Acestea, și multe altele, vor ieși la iveală în Misterul uriașilor din epoca de gheață de pe Viasat Nature.

Sursa: https://www.hdsateli...-de-gheata.html

Edited by IceCoolExtreme, 30 November 2020 - 15:15.


#65
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018

Călătorie în lumea antică la Viasat History


Inundațiile anuale erau foarte importante în Egiptul antic, însă nivelul acestora era cel care determina gradul lor de utilitate. Dacă nivelul apelor era prea mare, provoca distrugere, dacă era prea mic, ar fi determinat secetă. Nilometrul era o construcție folosită la măsurarea clarității și nivelului apei. În această lună, Viasat History prezintă o serie de Dezvăluiri Istorice, cuprinzând programe tematice în fiecare zi, inclusiv premiere în exclusivitate. Începând cu 21 decembrie, a treia parte din blocul de programe "Dezvăluiri Istorice" prezintă documentare dedicate lumii antice, anunță televiziunea Viasat History printr-un comunicat remis c[tre hdsatelit.com.

Attached File  AZTEC_TFX_30_PYRAMID_Img01.jpg   91.27K   0 downloads

Prima dintre premierele acestei săptămâni va fi "Piramidele pierdute ale aztecilor", o emisiune specială în două părți, difuzată în exclusivitate luni 21 decembrie la 20:30. Astăzi, multe dintre secretele aztecilor se află îngropate sub Mexico City. Arheologii sapă mai adânc ca oricând pentru a afla cine au fost aztecii și cum și-au construit remarcabilul imperiu. Beneficiind de imagini CGI, de un acces fără precedent la săpături în curs de desfășurare și un experiment inovativ pentru construirea unei replici a unei piramide aztece undeva în mediul rural mexican, aceasta este o investigație captivantă asupra lumii dispărute a acestei civilizații fascinante.

Attached File  Les mystères du Nil - PHILAE © Label News.jpg   76.7K   0 downloads

Un alt titlu nou al săptămânii este documentarul "Misterele din Saqqara". Încă înconjurat în mister, Egiptul Antic continuă să ne fascineze. Necropola de la Saqqara, aflată la aproximativ 30 de kilometri de Cairo, ascunde una dintre cele mai uimitoare comori ale Egiptului: piramida faraonului Pepi al II-lea. Puțini sunt cei care știu de existența ei, fiindcă e închisă publicului larg, însă aici se află cea mai vastă colecție de texte din toate piramidele cunoscute la ora actuală. Acum, pentru prima dată în ultimii 90 de ani, echipe ale misiunii arheologice internaționale din Saqqara deschid și explorează acest mormânt uluitor. Cum au reușit vechii egipteni să construiască piramidele? Pereții lor sunt acoperiți cu hieroglife, dar ce povești ne spun ele? Și cum se pot descifra misterele unor texte vechi de mai bine de 4000 de ani? Premiera luni 21 decembrie la 21:35.

Attached File  Philippe Collombert sans synthé 1 ©Label News - Label Image.jpg   47.47K   0 downloads

Tot în 21 decembrie, va avea premiera la orele 22.35 seria documentară "De-a lungul și de-a latul Nilului". Faimosul râu a dat naștere unei civilizații antice uimitoare. Dar cum anume? Această serie spectaculoasă formată din patru părți  relatează o călătorie de-a lungul a 5.000 de ani și intenționează să prezinte dovezi asupra rolului imens jucat de râul sacru în dezvoltarea Egiptului Antic, datorită utilizării celor mai noi tehnologii în arheologie, unele dintre ele folosite pentru prima dată în Egipt.

Attached File  MEGAPOLIS_TIKAL_06.jpg   75.77K   0 downloads

Va încheia săptămâna Lumii Antice documentarul "Megapolis", difuzat în premieră miercuri, 23 decembrie, la 21:20. Patru episoade prezintă patru orașe legendare, Atena, Alexandria, Tikal și Roma, precum și unele dintre cele mai faimoase situri arheologice din lume. Construite ca temple ale cunoașterii, aceste orașe extraordinare au fost inima vie a lumii antice. Din secolul al V-lea î.Hr. până la Imperiul Roman, combinând reconstrucții CGI complexe cu imagini contemporane ale vestigiilor acestor situri și prin contribuția unor experți renumiți, această serie aruncă o nouă lumină asupra acestor comori arhitecturale și asupra civilizațiilor pierdute care au pus bazele lumea noastră modernă.

Sursa: https://www.hdsateli...-la-viasat.html

#66
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018

"Extreme polare", un nou documentar în două părți la Viasat Nature


"Extreme polare", un nou documentar în două părți, în care renumitul paleontolog Kirk Johnson se aventurează într-o aventură epică în timp, la extremele polare ale planetei noastre, va fi difuzat de Viasat Nature, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către hdsatelit.com. Luând-o pe urmele unor fosile ciudate găsite în tot felul de locuri neașteptate - fagi în Antarctica, mamifere asemănătoare hipopotamului în Arctica - Johnson descoperă istoria bizară a polilor, de la straturi de gheață înalte de kilometri până la pădurile polare, calde și pline de viață.
Attached File  polar doc.JPG   91.14K   0 downloads
Ce ne pot fosilele din Antarctica și zonele arctice învăța despre viitorul nostru pe Pământ?
În prezent, regiunile arctice se încălzesc mai repede decât oricare altă zonă din lume, iar Antarctica are suficientă apă blocată în gheață cât pentru a ridica nivelul mării cu 61 de metri. Modul în care polii răspund unei clime mai calde este una dintre cele mai mari necunoscute în prezicerea viitorului nostru climatic. Johnson folosește istoria Pământului, scrisă în piatră, drept cifru pentru a decoda ceea ce se întâmplă la extremele polare astăzi și ce poate aduce viitorul.
Attached File  polar.jpg   54.29K   0 downloads
Știm deja că, din cauza dioxidului de carbon produs de oameni, planeta se încălzește în fiecare zi, dar fosilele ne pot oferi și o privire asupra efectului asupra viitorului nostru. Potrivit rămășițelor găsite în gheața ghețarilor, acum 3 milioane de ani Pământul era cu 3-4 grade mai cald decât este acum și, din pricina nivelului mai ridicat al mării, coasta de est a SUA se afla la 137 de kilometri mai spre interior. Dacă încălzirea globală continuă în ritmul actual, atunci câteva milioane de kilometri pătrați vor fi înghițite de mare, inclusiv orașe și habitate.
Attached File  dino.jpg   59.64K   0 downloads
Johnson și echipa sa se "deplasează" cu 15 milioane de ani în urmă pentru a încerca să afle cum a funcționat odată lumea și cum se leagă acest lucru de modul în care funcționează ea astăzi. În ceea ce privește schimbările climatice, Johnson este foarte direct:
Attached File  oase.jpg   148.03K   0 downloads
„Oamenii acționează astăzi pentru prima dată ca o forță la scară geologică. Acum facem parte din sistemul Pământului și îl împingem într-o direcție clară”.

Amintiri surprinzătoare din trecutul cercurilor polare

În nord, există o insulă numită Ellesmere chiar în largul coastei Groenlandei, care se află la doar 1200 de kilometri de Polul Nord. Nu există copaci pe o rază de aproape 1500 de kilometri și totuși, pe această insulă au fost găsite rămășițele fosilizate ale unei păduri vechi de 50 de milioane de ani. Dovezi ale unor arbori sequoia uriași, care nu numai că au crescut până la aproximativ 160 de metri înălțime, dar, în funcție de rădăcinile lor, s-au înălțat peste mlaștini. Astfel, pământul, care acum este un peisaj sterp și înghețat, a fost o mlaștină subtropicală populată de viață sălbatică luxuriantă.
Attached File  prezentator.jpg   69.76K   0 downloads
În sud, se află Antarctica, în cea mai mare parte a sa acoperită de gheață, în unele locuri având o grosime de 1500 de metri. Nici aici nu vom găsi copaci, dar pe Insula Nelson, care face parte din continent, există dovezi ale unei păduri de fag. Potrivit rămășițelor fosilizate, în urmă cu 83 de milioane de ani, părți din Antarctica erau acoperite de păduri de fag și ferigi, iar temperatura rar cobora sub zero. Oasele unui Titanosaurus, un nume de-a dreptul sugestiv, au fost de asemenea găsite pe continent. Această ființă era atât de mare, încât vertebrele sale aveau fiecare mai mult de 91 de centimetri lungime.
Attached File  antartica 2.jpeg   63.32K   0 downloads
Kirk Johnson este director al Muzeului Național de Istorie Naturală Smithsonian din Washington, D.C., unde supraveghează cea mai mare colecție de istorie naturală din lume. Înainte de sosirea sa la Smithsonian în 2012, Johnson a fost paleontolog la Muzeul Naturii și Științei din Denver, conducând expediții în 18 state și 11 țări.
Attached File  schelet.JPG   145.72K   0 downloads
Cercetările lui Johnson se concentrează pe fosilele de plante și pe dispariția dinozaurilor. În 2011, a condus un șantier în Snowmass Village din Colorado, timp în care au fost recuperate părți din peste 50 de schelete uriașe din epoca de gheață. Este cunoscut pentru articolele sale științifice, cărțile populare, expozițiile muzeale, documentarele și colaborările cu artiști.
Attached File  fosile.JPG   121.23K   0 downloads
Istoria polară ne poate ajuta la prezicerea viitorului omenirii: secrete bizare, descoperiri surprinzătoare și avertismente despre schimbări naturale dramatice. Vizionează documentarul joia, pe 21 și 28 ianuarie, de la ora 20:00, pe Viasat Nature.
Sursa: https://www.hdsateli...umentar-in.html

#67
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018

Documentarul „Fabrici de război” revine la Viasat History cu un nou sezon


Attached File  fabrici_de_razboi-1024x769.jpeg   108.2K   0 downloads
Viasat History pregătește un al doilea sezon al seriei documentare „Fabrici de război”. Noi episoade se pot urmări începând de luni, 8 februarie, la ora 22:00.

Documetarul dezvăluie cei mai importanți factori și tendințe ale industriei de război. Câteva exemple:

Petrolul – Cea mai importantă armă a celui de-al Doilea Război Mondial

Baku, în Azerbaidjan, cunoscut și sub numele de „orașul negru”, a fost unul dintre cele mai importante centre, și din această cauză, ținte, ale celui de-al Doilea Război Mondial, deoarece jumătate din petrolul mondial provenea de acolo.

Adolf Hitler era obsedat de petrol, pentru că fără acesta, războiul său fulger – Blitzkrieg – ar fi fost un eșec. Cu toate acestea, Germania a avut acces redus sau nul la această resursă, așa că înainte de război a încheiat un pact de neagresiune cu Rusia, în care a fost de acord să dea bani și arme rușilor în schimbul petrolului.

În 1941, Hitler a rupt acest pact și a invadat Rusia pentru petrolul său: toate acele tancuri, avioane și arme care au atacat Patria Mamă funcționau cu petrol rusesc.

Fiat și politica războiului

Înființată în 1899, compania Fiat a devenit rapid unul dintre cele mai importante bunuri ale industriei italiene, datorită inovațiilor și produselor ieftine, precum și datorită lui Giovanni Agnelli, CEO și fondator al acesteia, care avea o minte politică strălucitoare.

După eșecul Marelui Război, fascismul a devenit din ce în ce mai răspândit în Italia, așa că Agnelli a început să-l susțină pe Mussolini, a cărui ascensiune la putere a ajutat Fiat să fie mai puternică ca niciodată.

Dar chiar și cu atât de multă susținere, nu a reușit să facă față cererii născute odată cu începutul celui de-al Doilea Război Mondial, iar Mussolini a fost nevoit să apeleze la ajutor american, pentru a micșora deficitul de producție.

Însă cel mai mare eșec al partidului fascist italian a fost determinat de o grevă a muncitorilor Fiat, provocată de continuele bombardamente ale Aliaților asupra fabricilor, grevă în urma căreia Mussolini a fost înlăturat de la putere. Singura modalitate de a-și recâștiga poziția a fost ajutorul german.

La acest moment, Fiat lucra doar la produse pentru prima linie, iar Agnelli nu a avut niciun cuvânt de spus în această privință, așa că a decis să încheie o înțelegere cu Rezistența.

Oficial, el a susținut în continuare eforturile de război ale regimului, oferind, în același timp, informații și arme Rezistenței. O mișcare riscantă, care probabil a salvat Fiat odată cu terminarea războiului, reușind să rămână unul dintre centrele producției auto.

Cursa atomică și finalul războiului

La o lună după atacul asupra Pearl Harbor, Roosevelt a dat undă verde proiectului bombei atomice, care i-a fost explicat de către fizicieni de frunte – inclusiv Albert Einstein.

Ceea ce a fost ulterior cunoscut sub numele de Proiectul Manhattan se referea la valorificarea energiilor incredibile prin divizarea unui atom și apoi construirea unei bombe folosind acea energie.

La vremea respectivă, acest plan exista doar în capul oamenilor de știință, dar Roosevelt știa că poate pune capăt războiului cu o armă ca aceasta, așa că a accelerat proiectul.

Atât de mult, încât dezvoltarea bombei se desfășura simultan în mai multe locuri diferite, iar în iunie 1944, SUA au început să construiască prima lor bombă atomică, care, după victoria de la Normandia, nu a fost aruncată în Europa, ci asupra Japoniei.

Bomba a fost aruncată pe 6 august 1945, chiar deasupra Hiroshimei și detonată înainte de a lovi pământul, ucigând instantaneu 80.000 de oameni.

Trei zile mai târziu, SUA au aruncat o altă bombă asupra Nagasaki, iar Japonia s-a predat în nouă zile. Bombele au ucis peste 100.000 de civili, dar au salvat, de asemenea, o mulțime de vieți care s-ar fi pierdut în luptele din Japonia continentală.

SUA au dorit, de asemenea, să-și demonstreze puterea către Rusia, care a devenit mai puternică în timpul războiului, sovieticii începând să lucreze la propria lor bombă atomică.

Din aceasta s-a născut Războiul Rece, susținut de cursa pentru înarmare, iar în 1985, punctul culminant al conflictului, America avea deja 20.000 de focoase nucleare, în timp ce Uniunea Sovietică avea 38.000 – în condițiile în care 400 ar fi fost suficiente pentru distrugerea totală a civilizației.

Sursa: https://tinyurl.com/378s4vun

#68
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018

"Istoria imperiilor: Otomanii", o nouă serie documentară în șase părți, debutează din 15 februarie la Viasat History


Călătoria unui tânăr sultan de la Constantinopol la Istanbul poate fi vizionată din 15 februarie, la Viasat History, anunța televiziunea printr-un comunicat emis către HD Satelit Romania.

În 1453, impenetrabilitatea Constantinopolului – o teorie considerată a fi un fapt timp de mai bine de o mie de ani - a fost contrazisă. Istoria imperiilor:
Otomanii, o nouă serie documentară din șase părți, care debutează la 22:55 în 15 februarie pe Viasat History, nu spune doar povestea acestei bătălii istorice, ci dezvăluie și primii ani ai cuceririlor otomane, care au lăsat o amprentă semnificativă asupra lumii.

Constantinopol, un oraș indestructibil?

Până la mijlocul secolului al XV-lea, Constantinopolul - condus de împăratul Constantin al XI-lea Paleologul - și câteva avanposturi sunt tot ceea ce rămâne din puternicul Imperiu Roman de Răsărit.

Orașul, fondat în 324 d.Hr. de Constantin cel Mare și inaugurat la 330, a fost centrul Imperiului Bizantin și era protejat de cele mai puternice ziduri din lumea cunoscută, adăpostind, la apogeul său, aproape un milion de oameni. În istoria sa de 1100 de ani, multe armate au încercat să străpungă zidurile orașului.
Toate au eșuat. Chiar și Attila, căpetenia hunilor, s-a mulțumit doar să taxeze orașul pentru păstrarea autonomiei. A venit apoi anul 1453, și a adus cu el sfârșitul Constantinopolului.

Un sultan de 19 ani, o armată de 80.000 de oameni și un ungur ingenios

Mahomed al II-lea a urcat prima oară pe tronul noului Imperiu Otoman când avea 12 ani. Mai târziu, a visat un imperiu care să se întindă până la marginile lumii, iar primul său pas important a fost cucerirea Constantinopolului. În acest scop, a adunat o armată de 80.000 de oameni, a construit o nouă flotă și a tocmit un inginer de tunuri pe nume Orbán, posibil maghiar din Brassó (Brașovul românesc de astăzi), să creeze o nouă artilerie pentru armata sa. Orbán își oferise înainte serviciile mai întâi la Constantinopol, dar împăratul a refuzat propunerea. La cererea sultanului, Orbán a construit un tun care a reușit să spargă zidurile groase ale Constantinopolului. A fost numit Bazilica, cel mai mare tun pe care l-a văzut vreodată lumea, având o lungime de aproape 8 metri și un diametru de 77 de centimetri.

Asediul orașului a început la 6 aprilie 1453, dar oricât de mult ar fi bombardat otomanii zidurile - mai mult decât oricine înainte – acestea au rezistat. În plus, Mahomed a aflat că Papa trimite întăriri pe mare. În ciuda faptului că armata sultanului depășea numărul apărătorilor de mai bine de 10 ori - întrucât orașul a fost apărat doar de 7.000 de soldați - asediul a fost o afacere lungă, sângeroasă, care a durat opt săptămâni, constând în bătălii disperate pe uscat și pe mare. Mai mult, propriul său imperiu fiind asaltat de dușmani externi și interni, părea că sultanul trebuie să se retragă.

Legenda Lunii Sângerii

După încercările eșuate de a cuceri orașul, moralul celor din tabăra lui Mahomed era scăzut, dar apoi, pe cerul nopții, a apărut un semn care a adus o schimbare în soarta următoarelor bătălii. Luna sângerie (un nume de-a-dreptul sugestiv dat, de fapt, unei eclipse totale de lună) era considerată de rău augur pentru oamenii din Constantinopol, aceștia crezând că ea însemna căderea orașului, după cum spunea o profeție. Pentru otomani, a fost exact opusul: Luna sângerie le-a dat un nou avânt, iar Mahomed și-a încercat din nou norocul, asaltând zidurile pentru ultima oară. El și-a desfășurat chiar trupele de elită, ienicerii. În cele din urmă, la 29 mai 1453, otomanii au reușit să străpungă zidurile slăbite de bombardamentul constant și să învingă puținii apărători demoralizați. Astfel, Mahomed a risipit o legendă ce dura de 1100 de ani.

Sursa: https://www.hdsateli...nii-o-noua.html

#69
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018

Două documentare în premieră în acest weekend la Viasat Explore: „Crapi monstruoși” și „Munții vrăjiți din inima Germaniei”


Viasat Explore difuzează în premieră de sâmbătă, 27 martie, sezonul al cincilea al serialului-documentar „Crapi monstruoși', iar Viasat Nature a programat pentru duminică, 28 martie, „Munții vrăjiți din inima Germaniei'.

„Crapi monstruoși'
Attached File  Crapi-monstruosi3-1600x667.jpg   216.05K   1 downloads
În cel de-al cincilea sezon al seriei, Ali Hamidi, Tom Dove și Neil Spooner trebuie să-și unească forțele și cunoștințele când pleacă să caute crapi masivi prin tot felul de locuri noi, dar mai ales când au de înfruntat mai multe specii pe care n-au mai încercat până acum să le prindă. Locațiile unde pescuiesc sunt extrem de diverse, de la o proprietate idilică, de pe malul unui lac din zona rurală britanică, până la o stațiune de lux pentru pescuit, în Thailanda, adică la celălalt capăt al lumii. Programul este extrem de distractiv, nu lipsesc hohotele de râs, dar nici informațiile utile, care îi ajută pe toți pescarii amatori să prindă o pradă mai bogată.

„Munții vrăjiți din inima Germaniei'
Attached File  Muntii-vrajiti3.jpg   492K   1 downloads
Munții din nordul Germaniei reprezintă o regiune foarte generoasă, cu multe specii sălbatice, viscole strașnice pe timp de iarnă și păduri udate din belșug de ploi vara. Singurele două specii de feline sălbatice din Germania – lynxul și pisica sălbatică – hoinăresc pe aceste coline, ca și multe alte animale care preferă să rămână incognito, ca oile sălbatice sau căprioarele. Uwe Anders, specialist în filme cu animale și bun cunoscător al Munților Harz, a tot vizitat regiunea, mai bine de doi ani, ca să facă acest documentar despre natură, cu care a reușit să realizeze un portret pitoresc și plin de forță.

Sursa: https://tvmania.ro/d...iei-286353.html

#70
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018
Reality-show-ul „Febra turcoazelor” debutează pe 20 aprilie la Viasat Explore. Află toate detaliile!

Pe 20 aprilie începe la Viasat Explore, în premieră pe micile ecrane românești, reality-show-ul „Febra turcoazelor', despre viața de zi cu zi a unei familii de americani, proprietara mai multor mine de turcoaze.

Folosită de oameni de mii de ani la realizarea de bijuterii, turcoazul este o piatră prețioasă căutată și foarte îndrăgită pentru tot în lume. Se spune că îi protejează pe cei care o poartă, că le aduce sănătate și noroc și pace sufletească. Dar ca să ajungă în mâinile noastre, cu ale sale culori fabuloase, turcoazul este un minereu ce trebuie scos din adâncurile pământului. Iar îndeletnicirea aceasta, după cum veți putea descoperi în „Febra turcoazelor', reality-show ce începe la Viasat Explore marți, 20 aprilie, nu prea are nimic fabulos în ea. Din contră, este o muncă dificilă, uneori periculoasă de-a dreptul, care necesită nu doar perseverență, dar și intuiție și un dram de noroc.

Clanul Otteson caută turcoazele

În statul american Nevada, undeva la nord de Las Vegas, într-un peisaj deșertic neprietenos, există câteva mine de turcoaze deținute de același clan, familia Otteson. De trei generații, aceștia își câștigă existența ca mineri, căutând și extrăgând din pământ unele dintre cele mai frumoase pietre prețioase de acest tip din lume (care acolo, la fața locului, arată cu totul altfel decât ce știm noi).

Capul familiei este Donna Otteson, o doamnă drăguță, cu niște bijuterii superbe. Însă nu vă lăsați înșelați de aparențe. Nu numai că Donna este cea care coordonează activitatea cumnaților și a nepoților săi (toată familia e implicată în afacere), dar nu ezită să-și suflece mânecile atunci când situația o cere. În chiar primul episod, doamna aceasta drăguță se urcă pe cal și pleacă în deșert călare, ca să caute un tip foarte rar de turcoaz, pentru un client japonez care vrea să-și extindă afacerea.

E adevărat că membrii familiei Ottenson, mai ales bărbații – toți cu mâinile bătătorite și hainele prăfuite de la munca la mine – vorbesc despre bani și afacere și clienți. Însă, dincolo de toate, ceea ce îi unește este această febră a turcoazelor. „Este o patimă adevărată. Nu poți scăpa de ea', explică pentru pvtimes.com Tony Otteson, în timp ce fratele său, Trenton Otteson, e și mai plastic: „E în sângele nostru. Sângele nostru e turcoaz'.

https://tvmania.ro/r...ile-289350.html

Edited by KLM2009, 14 April 2021 - 13:53.


#71
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018

Planeta Comorilor, o nouă serie la Viasat History


Planeta Comorilor, această serie magnifică, în premieră în curând pe Viasat History, vă va duce într - o călătorie către cele mai interesante minuni ale lumii, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

În antichitate erau șapte minuni ale lumii, iar astăzi UNESCO numără 1.153 de monumente protejate. O bună parte dintre acestea sunt, însă, amenințat de dezastre naturale, război, urbanizare sau decădere. În Planeta comorilor , noua serie în șase părți difuzată de Viasat History începând cu 8 august, orele 21:00, istoricul Sir Christopher Clar k prezintă cele mai frumoase locuri din întreaga lume.

Drumul său duce de la Marea Piramidă din Giza în Egipt, până la Parcul Național Serengeti din Tanzania, de la Palatul Vânturilor din Jaipur, India, spre deșertul iordanian, din orașul - lagună Veneția în orașul mexican Teotihuacan și Hue din Vietnam, dar și spre multe alte monumente culturale și naturale impresionante.

În primul episod, Christopher Clark călătorește pe continentul african – încep ând di n Egipt, acolo unde se află moștenirea faraonilor. C omplexul Piramidei din Giza este singur a dintre cele șapte minuni antice ale lumii încă intact ă . În Etiopia, cunoscută pentru tradiția sa imperială și rădăcinile creștine antice, Clark vizitează bisericile tăiate în stâncă din Lalibela și districtul Palatu lui din Gondar. Trece prin uluitorul parc național Serengeti din nordul Tanzaniei înainte ca a sa călătorie în Africa să se încheie pe insula Lamu de pe malul Keniei. Clark se îndreaptă apoi spre India, pe măsură ce cunoaște diversele și istoricele sale situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO.

Drumul său începe în Varanasi , orașul hindus de pelerinaj, pe malul râului Gange. Următoarea oprire este mega - orașul Mumbai și Insula Elephanta, urmat e de castelele monumentale și palatele pompoase din Rajasthan. Ap oi de Taj Mahal din Agra, una dintre cele mai faimoase embleme ale țării. Prin gări uriașe și pe ș ine înguste, Clark ajunge la Sundarbans și, în cele din urmă, la poalele Himalay ei . Din India , continuă până în Orientul Mijlociu , la faimoasele situri ale P atrimoniului Mondial UNESCO găsite în Iran și Iordania. Clark îi întâlnește pe berberii nomazi, vizitează un a dintre cele mai vechi așezări ale omenirii , la Wadi Rum , și explorează vechiul oraș comercial Petra.

Următoarea sa oprire este orașul antic Persep olis, capitala Imperiului Persan în urmă cu aproximativ 2 . 500 de ani. Se îndreaptă apoi la Isfahan cu moscheile sale magnifice, clădirile guvernamentale și Marele Bazar înainte de a ajunge în Yazd, în zonele muntoase iraniene. Mai aproape de casă, Clark s e găsește în Europa, făcând cunoștință cu numeroasele situri culturale. Începe la Veneția, un oraș comercial puternic timp de o mie de ani, dar în zilele noastre pus în pericol de turismul de masă.

Apoi explorează castele de pe Rin înainte de a ajunge la Paris, orașul luminilor și al iubirii. De - a lungul Senei explorează comorile acestui sit al Patrimoniului Mondial: Notre Dame, Luvru și Turnul Eiffel. În cele din urmă, ajunge la „Völklinger Hütte” î n Germania , exemplu de industrializare . Î ș i finalizea ză turneul european în pitorescul Kew Gardens din Londra, care găzduie ș te cele mai mari colecții botanice și micologice din lume. În u ltimul episod din Planeta comorilor , Christopher Clark explore a z ă bogăția culturală din Asia de Sud - Est. Angkor , î in Camb odgia , a fost odată cel mai mare oraș din lume, dar în zilele noastre ruinele orașului - templu sunt cel mai mare monument religios din regiune.

Clark experimentează modul de viață budist în Luang Prabang din Laos, unde cunoaște palatele și templele orașului și explorează terasele impresionante de orez din Bali, Indonezia. În cele din urmă, aventura sa globală se apropie de sfârșit în Vietnam, țara cunoscută pentru Golful Ha Long și cele mai mari peșteri din lume. În America Latină, Lumea v eche și cea n ouă se împletesc și se poate găsi moștenirea civilizațiilor precolumbiene, arhitectura colonială și frumusețea magnifică a naturii. Aici Christopher Clark vizitează structurile spaniole în stil colonial din Havana și Quito, în timp ce învață despre muzica cubaneză de renume mondial și găsește un alt exemplu tipic de stil de viață cubanez în Valea Viñales. În cele din urmă, explorează Parcul Național Galápagos, la 1000 de kilometri de țărmul sud - american, o faimoasă locație istorică ce găzduiește animale să lbatice unice.

Planeta comorilor , care va avea premiera la Viasat History, duminică 8 august la 21:00 , va familiariza publicul internațional cu patrimoniul cultural mondial, deoarece îi duce pe spectatori în cele mai incitante locuri din lume.

Sursa: https://www.hdsateli...a-serie-la.html

China sălbatică la Viasat Nature


Ray Mears ( cunoscut din emisiunile Extreme Survival și Wild Britain), autor britanic, prezentator TV și entuziast al lumii naturale , pleacă în China, una dintre cele mai mari țări din lume pentru a explora ș i prezenta cele șapte regiuni diferite ale acestea, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit Blog România.

De la junglele dense până la vârfurile înzăpezite, de la bufnițele salvate , la elefanții sălbatici, Mears prezintă această țară magică în imagini uimitoare și o abunde nță de curiozități interesante.

Această serie documentară î n șapte părți, China sălbatică cu Ray Mears , debutează pe 8 august, ora 15:15 , la Viasat Nature. Mai jos , împărtășim câteva fapte bizarre despre animalele speciale originare din China pe care Mears le întâlnește în spectacol. Pânza păianjenilor țesători aurii poate rezista ani de zile În jungla sud - vestică a Yunnanului, Mears întâlnește unul dintre cei mai mari artropode din China, paianjenul țesător auriu , renumit pentru c apacitatea sa de a construi o pânză de un metru și jumătate până la doi metri lățime care poate dura ani de zile.

Pânza lui este atât de puternică, încât poate prinde inclusiv păsări de dimensiuni mici. Păianjenul este un membru al genului Nephila și este numit după culoarea pânzei sale, care în lumina soarelui strălucește auriu și atrage albinele , iar la umbră se contope ș te cu împrejurimile. Ș i d imensiunea sa este impresionantă: femelele au corpul lung de 3 - 4 cm, dar picioarele lor pot crește până la 10 - 12 cm lungime. În ciuda aspectului său înfricoșător, nu este agresiv , doar atunci când este provocat, iar veninul nu este mortal . Totuși, este mai bine să nu ispitim soarta.

Mai puțin de 2000 de urși panda trăiesc în sălbăticie Un tur de explorare a Chinei nu ar putea fi complet fără o vizită la uriașul sanctuar pentru urși pa nda din Sichuan, unde una dintre cele mai iconice specii de animale din lume trăiește încă în sălbăticie. M ai puțin de 2.000 panda trăiesc în păduri, fapt parțial generat de dificultăț i le lor de reproducere. Astăzi simbol al Fondului Mondial pentru Natură, ursul panda este protejat încă din 1939, lucru luat atât de în serios în China, încât, până în 1997, vânarea sa ilegală era pedepsită cu moartea.

Panda se hrănește aproape exclusiv cu bambus, motiv pentru care se presupune că numele său provine din nepalezul „nigalya ponya” , ce înseamnă mâncător de bambus. Panda trăiește pe o suprafață de puțin peste 6.000 kmp , în principal pe versanții montani acoperiți de pădure densă. Deși pot urca în copaci și înota, în mare parte a timpului , acești urși doar stau - pot petrece până la jumătate de zi într - un singur loc, mestecând bambus. Un leopard al zăpezii poate s ă ri până la 15 metri.

În turul țării, Mears vizitează și Platoul Tibetan, care se află la altitudine așa mare, încât este numit vârful lumii. Aici trăiește leopardul zăpezii , pe care localnicii îl numesc leopard ul - fantomă. Animalul, care trăiește la o altitudine de 2.000 de metri iarna și se ridică până la 6.000 de metri vara, este un v ânător singuratic al munți lor . Deoarece trăiește în zone slab populate, trebuie să parcurgă până la 25 kmp în căutarea prăzii. B lan a sa îl protejează de soarele arzător în timpul verii, precum și de frigul iernii, iar picioarele sunt acoperite cu o blană g roasă care funcționează ca niște rachete de zăpadă. Animalul , lung de până la un metru jumătate , cântărește între 25 și 50 de kilograme și, de obicei, își incapacitează prada cu o singură lovitură . Poat e sări până la 15 metri distanță , o performanță unică î ntre feline . Leopardul zăpezii este încă considerat o specie pe cale de dispariție , chiar dacă, din anii șaizeci, când doar aproximativ o mie de exemplare trăiau în sălbăticie, până astăzi, numărul acestora a crescut semnificativ.

Maimuța cu nas turtit d oarme complet nemișcată pentru a rezista temperaturilor scăzute Conform legendei, Shangri - La era un regat în care oamenii nu îmbătrâneau niciodată. La peste 3.900 metri în Himalaya, unde vremea se schimbă rapid, se află una dintre cele mai rare creaturi din lume, maimuța neagră cu nas turtit . Sunt mai puțin de 2.000 de exemplare în sălbăticie, toate în regiunea Shangri - La. Trăiesc în grupuri de până la 400 de exemplare, împărțite în familii de până la zece membri, cu un mascul, mai multe femele și pui. De ș i blana groasă le protejează de temperaturi scăzute, ele dorm nemișcate, ghemuindu - se una într - alta pentru a nu pierde căldură. Petrec 90% din timp în copaci și se hrănesc în special cu un lichen special.

În aventurile sale, Ray Mears nu numai că aruncă o privire mai atentă asupra acestor patru animale rare, dar întâlnește și elefanți sălbatici asiatici și urși bruni și își spune poveștile prin scene fascinante ș i detalii explicative , în documentarul China sălbatică cu Ray Mears , care debutează pe 8 August , la Viasat Nature .

Sursa: https://www.hdsateli...sat-nature.html

#72
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,816
  • Înscris: 06.11.2018
Pentru a promova noul sezon Cautatorii de aur din Australia care incepe pe 19 august, Viasat Explore a schimbat culoarea siglei.
Attached File  Screenshot (1243).png   163.56K   30 downloads

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate