Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?

sistem afore aton,eroare citire c...
 Renunțam la tot pentru linis...

BSOD help - Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina

Șuierat scurt Volvo V50 2.0 ...
 The Mother (2023)

The Last Of Us (2023)

Problema masina de spalat Gorenje...

Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...
 Sfaturi curatare incalzire pardos...

CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM

Montare sau nu vana cu 3 cai!?

Sugestie salariu arhitect
 

O noua versiune Slackware

- - - - -
  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#73
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009

 schrodinger, on 6th November 2011, 00:58, said:

...

Oi fi și tu vreun Linux guru? Ăăăăă, pardon, Slack guru...  :cursing:
Băi frate, da' văd că vă dă modestia afară din casă rău de tot, chiar sunteți simpatici.  :naughty:

#74
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007

Quote

Cine stie linux, isi pune Slack.
Cine nu stie linux, dar vrea sa invete, isi pune Slack.
Cine nu stie linux, nu vrea sa invete cum functioneaza sistemul pentru ca il foloseste strict ca o unealta pentru a face un job, isi pune orice alta distributie.
Cine nu stie linux, a incercat Slack si a vazut ca e prea greu pentru el isi pune oricealta distributie, pozeaza in expert linux si arunca cu noroi in Slackware.
Pentru ultimii, a instala un linux si a folosi package manager-ul atunci cand sistemul se plange de de o lipsa echivaleaza cu a sti linux. "Opaa...ce-mi zice in terminal ca lipseste? xnbshga. Aha...ia sa deschid package man...ooo...uite-l! Dau aici click si apoi install....gata! Merge!! I`m a linux master!!"
Unde l-ainstalat? De ce avea nevoie de el? Ce dependente avea? De ce avea acele dependente? Ai fi stiut sa-l instalezi manual? Nu. Epic fail!
Asa, si?

Edited by Fratello_2007, 06 November 2011 - 19:33.


#75
soarce

soarce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,467
  • Înscris: 02.10.2008

 Fratello_2007, on 6th November 2011, 18:33, said:

Asa, si?
Pai dupa ce ai terminat de invatat Slack treci de la Debian.

#76
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Cu parere de rau te anunt ca Slackware a fost prima mea distributie folosita.
Pe orice distributie poti invata ceea ce poti invata pe slackware.
Peste ceva posturi sper sa va aud de LFS sau Gentoo. :)

Edited by Fratello_2007, 06 November 2011 - 20:30.


#77
schrodinger

schrodinger

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 220
  • Înscris: 09.03.2008

 shogun1, on 6th November 2011, 11:15, said:

Oi fi ?i tu vreun Linux guru? Ăăăăă, pardon, Slack guru...  :cursing:
Băi frate, da' văd că vă dă modestia afară din casă rău de tot, chiar sunte?i simpatici.  :naughty:


Ba, din pacate nu sunt. Inca. Mereu e ceva de invatat. Nu am facut decat o impartire a utilizatorilor linux. Nu consider ca am lezat pe careva. Poate doar pe aia care au intrat la ultima categorie.

@Fratello: A fost prima ta distributie? :) Si? N-ai stiut sa dai "startx" si ai trecut la ubuntu? :))
E doar o gluma.  :peacefingers:

Se poate invata si pe alta distributie, dar nu la un nivel atat de profund.

Edited by schrodinger, 08 November 2011 - 22:56.


#78
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010
Am instalat Slackware-13.37 pe un HDD.
Îm timpul instalării am făcut
chroot /mnt
vi /etc/modprobe.d/blacklist.conf

blacklist drm
blacklist ttm
blacklist nouveau

am editat /etc/fstab

/dev/sdb1	/mnt/usb	  auto		  noauto,user	  0  0	
/dev/fd0		 /mnt/floppy	  auto		noauto,owner	 0   0

Am adăugt utilizatorul meu în grupurile wheel, audio,cdrom,plugdev pentru a putea manipula CDROM/DVD și usb-stickuri fără privilegii de root, așa ca în Red Hat de exemplu.

Am instalat nvidia și am editat /etc/X11/xorg.conf et voila!
My Linux desktop is ready for use.

#79
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
Slackware e una dintre cele mai bune distributii ptr a "invata" cum lucreaza o masina GNU/Linux, insa are dezavantajul ca nu se adreseaza utilizatorilor newbie, trebuie sa ai ceva cunostinte ptr a putea "tine in mana" distributia, iar daca vrei sa instalezi un pachet trebuie sa ai grija de dependinte, iar lucrul asta iti  mananca o gramada de timp, in rest e la fel ca oricare alta distrubutie,doar ca foloseste scripturile de initializare mod BSD in loc de system V.

#80
Rdcristescu

Rdcristescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 14.06.2007

 dan_slack, on 14 iulie 2011 - 21:45, said:

@same75,

Eu am invatat linux pe Slack, nu sunt elitist, nu-i desconsider pe alti linux-isti, si nici macar pe cei ce sunt fani Windows sau Mac.

Slack mi se pare o distributie eleganta, plina de inteligenta si... umor.

E o gluma, de ce te enerveaza?!

Have fun!

Dan
Fara comentarii.

#81
master-of-puppets

master-of-puppets

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 13.02.2010
Cu ceva versiuni in urma, exista un pachet pentru desktop (in GNOME, cred) care se numea "globe" sau ceva asemanator si acuma, din cate am observat, este o varianta "imbunatatita" in KDE (world globe, mai exact: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZyuUNgfuuZM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]).

Intrebare: stiti cumva daca vechiul "globe" (care, din cate stiu, era prezent si in RedHat, si din cate imi amintesc se sincroniza doar dupa data/ora) mai poate fi instalat/folosit in actualul Slackware (pentru GNOME sau KDE) ?

#82
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Nu știu de vechiul glob (orice-o însemna ”vechiul”), dar de câțiva ani în Kde poți utiliza ca wallpaper globul terestru, în câteva variante; glob, hartă plană, proiecție Mercator, interactiv (micșorezi/ mărești globul, îl rotești cu mouse-ul, ca-n video), sau să urmeze mișcarea de rotație, sau fix.
https://i.imgur.com/e5sKx.png
https://i.imgur.com/kwQqv.jpg
https://i.imgur.com/XTb1s.png

Edited by shogun1, 21 December 2012 - 19:59.


#83
fdc

fdc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 22.01.2007

 master-of-puppets, on 21 decembrie 2012 - 18:12, said:

Cu ceva versiuni in urma, exista un pachet pentru desktop (in GNOME, cred) care se numea "globe" sau ceva asemanator si acuma, din cate am observat, este o varianta "imbunatatita" in KDE (world globe).

Intrebare: stiti cumva daca vechiul "globe" (care, din cate stiu, era prezent si in RedHat, si din cate imi amintesc se sincroniza doar dupa data/ora) mai poate fi instalat/folosit in actualul Slackware (pentru GNOME sau KDE) ?

În cadrul proiectului KDE, varianta actuală a programului respectiv se numește Marble și este inclusă în pachetele Slackware oficiale (kde/marble).

Nu are nepapărat nevoie de KDE (dependență opțională setată prin parametru specificat la compilare), însă necesită QT.

 shogun1, on 21 decembrie 2012 - 19:58, said:

Nu știu de vechiul glob (orice-o însemna ”vechiul”), dar de câțiva ani în Kde poți utiliza ca wallpaper globul terestru, în câteva variante; glob, hartă plană, proiecție Mercator, interactiv (micșorezi/ mărești globul, îl rotești cu mouse-ul, ca-n video), sau să urmeze mișcarea de rotație, sau fix.

Fundalul de ecran cu hărți folosește tot Marble, printr-un modul adițional, care, de obicei, se află într-un pachet separat (în cazul Slackware, pachetul kde/kdeplasma-addons).

PS: există versiuni KDE mai recente decât cele oficiale (inclusiv un script modular, care poate fi modificat pentru compilarea unui singur pachet - sursele pot fi downloadate selectiv, cu rsync), pe serverul lui Eric Hameleers.

#84
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Sincer să fiu chiar nu realizasem că Marble e ”vinovat” de globul afișat pe desktop... :(   Cu toate că-i evident.
Cât privește versiunile KDE mai recente nu mă interesează, deja am Kde 4.10.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate