Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Recomandare GPS GSM tracker device pentru masina

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
adrian80

adrian80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,314
  • Înscris: 23.09.2006
Salutari
Ma gandesc sa-mi pun si eu pe masina un GPS tracker, asa doar pentru eventualitate.
Puteti sa-mi recomandati un aparat bun?
Are cineva montat asa ceva pe masina?
http://cgi.ebay.com....7#ht_4949wt_907
(la asa ceva ma gandesc eu)

Sunt curios cat tine bateria?
Se poate lega direct la bateria masinii?
Cum se poate seta ca sa-mi arate daca masina depaseste anumite granite?
Are semnal bun chiar si daca e ascuns undeva sub masina, fara vedere directa la sateliti?

Multumesc anticipat

Attached Files



#2
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Eu mi-as lua numai ceva "vazut" pe ceva forumuri de specialitate, gen gpspassion http://www.gpspassio...asp?FORUM_ID=36 , daca e vorba de lasat in masina sa functioneze non-stop. O chestie interesanta era la http://modmymobile.c...app-midlet.html , aplicatie java care merge pe un mobil ieftin si cu un GPS extern. O chestie interesanta era ca poate sa-ti detecteze mobilul tau (sau orice alt device bluetooth) si implicit sa stie cind nu mai esti pe linga masina (caz in care daca se misca poate trimite alarma pe sms imediat).

#3
adrian80

adrian80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,314
  • Înscris: 23.09.2006
E mai complicat cu telefon ieftin pentru ca ai nevoie de 2 surse de curent.
Aparatul pe care l-am aratat in linkul de mai sus e simplu si compact, GSM si GPS, chiar si GPRS incluse.
E si relativ ieftin, si n-as vrea sa investesc prea mult.
Vreau doar sa aflu detalii despre modalitatea de functionare, fiabilitate si marturii de la utilizatori.
Foloseste cineva asa ceva?

#4
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Ala foloseste un telefon din 2005, de aia solutia e cu GPS extern, nu multe telefoane aveau GPS pe vremea aia (si nu ai nevoie de 2xalimentari, mai tot accepta 5V in ziua de azi, inclusiv device-urile folosite acolo). Daca te-ai apuca acum de asa ceva probabil ai folosi un telefon cu GPS integrat oricum. Ce vreau sa spun eu e ca eu personal nu m-as limita la ceva care sa nu aibe features pe care le aveai acum n ani cu sume sub 100 EUR (ma refer la detectarea soferului autorizat prin bluetooth).

Oricum la sub 50 EUR device-ul tau pare ideal daca face "ce scrie pe cutie".

#5
adrian80

adrian80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,314
  • Înscris: 23.09.2006
Asa ziceam si eu, ca ar fi ideal daca functioneaza exact cum scrie acolo.
Mai ales ca are si GPRS, asta inseamna ca pot sa-l fac sa-mi arate in timp real ruta masinii.
Asta inseamna intradevar conectare la internet si costa mai mult dar sunt acuma tot felul de promotii cu trafic de internet inclus la pret rezonabil.
Ar fi interesant daca ai putea activa GPRSul doar cand realizezi ca masina e furata, trimitand un SMS la device pentru activare.
Si atunci cu un alt telefon destept ai putea urmari pe Google Maps, de exemplu, miscarea in timp real a masinii.
Pana atunci insa, comunicatia sa se rezume doar la SMSuri cu locatia curenta, doar pentru verificare.

#6
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
hai s-o lamurim: jucaria aia e pt copii si animale de companie. sa stii pe unde umbla, sa-i gasesti daca se pierd. o scula "adevarata" e ceva mai scumpa. si asta, si cele adevarate, includ un receptor GPS si un telefon mobil. receptorul culege datele de la satelit, iar telefonul, transmite aceste date in pachete, prin GPRS, nu prin sms sau internet. deci, e nevoie de o cartela sim cu serviciul de date activat. sculele mai serioase, au si doua antene exterioare, una pt GPS si una pt telefon deci pot fi ascunse, doar antelele sa fie mai la "suprafata" sa nu aiba metal deasupra. (sub bord, bara de protectie de plastic etc) de asemenea, au mai multe fire, pt senzori de la usa, portbagaj, capota motor, pot comanda un releu ce sa opreasca motorul trimitand un mesaj pe nr de tel al dispozitivului. toate dispozitivele pot fi setate sa trimita datele pe un anumit numar de mobil, apoi cu ajutorul google maps, de ex, sa se stabileasca traseul si/sau locatia. exista si firme specializate, care ofera monitorizare contra cost, pe baza de abonament. in acest caz, datele sunt trimise la acea firma, urcate pe un server, unde pot fi accesate pe baza de user+parola de pe orice pc legat la net. pe langa  harta mult mai detailata, ofera o gramada de alte facilitati. pot monitoriza consumul de combustibil, abaterea de la un traseu prestabilit, Km parcursi intr-o anumita perioada, vitezele, depasirile de viteza, orele de functionare/stationare etc, etc...

#7
adrian80

adrian80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,314
  • Înscris: 23.09.2006
Stiu si eu de alea cu abonament.
Dar e mult mai scump.
Nu vreau sa investesc atata, ca nici masina nu e asa scumpa.
Mai mult asa de amuzament, si poate de un caz de furt ca sa gasesc masina.

#8
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
mda.... daca ai bord de plastic, il poti ascunde sub el, sa-l alimentezi de la bateria masinii, sa n-ai surprize ca se descarca. si daca iti fura masina cand nu e inorat, hotul o parcheaza in camp deschis, fara blocuri in jur, daca hotul e prea zgarcit sa investeasca 18$ intr-un dispozitiv de bruiaj gps, ( http://www.dealextre...-coverage-55344 ) , chiar ai sanse s-o gasesti.

#9
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postrumegus, on 24th April 2011, 17:17, said:

iar telefonul, transmite aceste date in pachete, prin GPRS, nu prin sms sau internet
Imi spui si mie ce provider si ce APN folosesti de nu iti merge GPRS-ul tau peste internet? Nu zic ca e imposibil ca vreo firma de-asta imensa de securitate sa aibe APN-uri proprii care sa ajunga direct la ei dar oricum noi vorbim de cu totul alt nivel aici. De asemenea in situatia asta SMS-ul e de departe cel mai sfint, cel putin la nivel de particular. La GPRS daca nu ai infrastructura si un cadru foarte controlat nu ajungi nicaieri. O sa ti se intimple tot felul de chestii exact cind te astepti mai putin: o sa iti fure masina cind esti in concediu si calculatorul de acasa care primeste datele o sa fie inchis (sau a picat tensiunea si nu a mai pornit sau a picat internetul acasa) sau te-ai dus in roaming si ti-a consumat GPRS-ul tot creditul de pe cartela (asta daca merge in roaming), etc, etc. SMS mobil (masina) la mobil (buzunar) e cel mai sfint, nu ai nevoie de infrastructura, il poti primi si pe cel mai prost telefon, e acceptabil la pret si in roaming. Ca poti sa faci nspe chestii in plus cind poti sa vorbesti pe GPRS cu mii de caractere pe secunda versus 160 de caractere un SMS din cind in cind asta e evident desigur.

In ceea ce priveste bruiatul GPS-ului ma indoiesc ca hotii fac asta, cel putin la masini cit de cit normale. Pe de alta parte solutia moderna ar fi sa trimita si pozitionarea GSM care nu este asa de rea (ma bazez pe experiente reale cu google maps fara gps), mai ales in oras.

#10
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
eu unul, nu pricep, daca habar n-ai despre ce e vorba, de ce insisti sa dai sfaturi???? intamplator, eu am asemenea dispozitive pe masinile firmei, eu le-am instalat, eu le monitirizez si scot foile de parcurs, am aces la toate datele,  deci stiu ce vorbesc.
daca dispozitivul a fost construit sa trimita pachete de date, la intervale prestabilite de utilizator, ce rost are sa-ti dai cu parerea, ca prin SMS ar fi mai bine? GPRS-ul, transmite datele prin reteaua gsm, n-are nevoie de infrastructura gen EDGE sau 3G. bineinteles, viteza e mult mai mica, dar in cazul de fata, nu conteaza. dar, daca nu merge GPRS-ul, nu prea merge nici SMS-ul... dar aici, iar, are prea mica importanta. dispozitivele au memorie interna. repet, ce-am spus mai sus: GPS-ul culege datele de la sateliti, datele sunt stocate in memoria interna a dispozitivului, apoi, trimise sub forma de pachete de date, la intervale de timp presetate de utilizator. daca nu exista semnal GSM (deci nici GPRS), datele sunt stocate si transmise in momentul in care exista semnal. (acum, depinde de dispozitiv, cata memorie are, cat poate stoca, dar oricum, cand memoria e plina, se sterg datele mai vechi, deci ultimele pozitii sunt transmise sigur! ) apoi, am zis clar, ca nu depinde de calculatorul de acasa, daca e inchis sau nu, daca are net sau nu. dar tu doar scrii, fara sa si citesti.
apoi, iar aberezi: bruiajul, nu depinde de masina, ci de dispozitiv.... dupa mintea ta, un dispozitiv montat pe Mercedes, e mai greu de bruiat, decat un dispozitiv identic, montat pe trabant? sau, hotii de Dacii, nu-si pot permite 18$ pt dispozitivul de bruiaj, doar cei ce fura de la BMW-uri in sus? legat de celelalte aberatii, prefer sa ma abtin....

#11
adrian80

adrian80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,314
  • Înscris: 23.09.2006
f300 zicea ca cei care fura masini mai ieftine, nu se gandesc sa foloseasca dispozitivul ala de bruiaj, mai ales daca masina nu vine din fabrica cu localizare antiefractie prin GPS, cum se stie clar ca au masinile scumpe.

Si, eu nu vroiam chestii scumpe cum ai tu la firma.
Vreau doar ca, de exemplu, sa vad pe umbla sotia cu masina, daca se plimba mecanicul cu masina cand o las la service, daca a imprumutat-o frate-meu si a zis ca merge doar pana la magazin, sa arat prietenilor ca masina e asigurata si, Doamne fereste, in cazul vreunui furt, sa gasesc repede masina, daca e posibil.

#12
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
eu  ti-am prezentat clar, ce poate face dispozitivul, apoi si cum se poate bruia. asta, doar sa stii ca daca masina se teleporteaza brusc, sa stii cam pe unde sa cauti buba....  apoi,sa nu te miri, c-ai bagat seara masina-n garaj, iar dimineata figureza in mijlocul padurii, la 20Km.

Edited by alexpreda, 25 April 2011 - 07:48.


#13
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postrumegus, on 24th April 2011, 22:24, said:

eu unul, nu pricep, daca habar n-ai despre ce e vorba, de ce insisti sa dai sfaturi???? intamplator, eu am asemenea dispozitive pe masinile firmei, eu le-am instalat, eu le monitirizez si scot foile de parcurs, am aces la toate datele,  deci stiu ce vorbesc.
Daca esti asa de priceput de ce tii datele pentru tine, ai spus un singur dispozitiv concret, ce face, ce nu face, daca are vreo problema, daca se blocheaza, etc?

View Postrumegus, on 24th April 2011, 22:24, said:

daca dispozitivul a fost construit sa trimita pachete de date, la intervale prestabilite de utilizator, ce rost are sa-ti dai cu parerea, ca prin SMS ar fi mai bine? GPRS-ul, transmite datele prin reteaua gsm, n-are nevoie de infrastructura gen EDGE sau 3G
Tu ai spus ca GPRS-ul nu merge prin internet. Repet, imi spui si mie ce provider si ca APN folosesti pentru asta de iti ajung datele direct la tine? SMS-ul este cu mult preferabil unei conexiuni de date din motivele enuntate mai sus, pentru aplicatia pe care o doreste initiatorul threadului

View Postrumegus, on 24th April 2011, 22:24, said:

apoi, am zis clar, ca nu depinde de calculatorul de acasa, daca e inchis sau nu, daca are net sau nu. dar tu doar scrii, fara sa si citesti.
Tu degeaba zici, nu poti suspenda chestiile care sint necesare in mod logic doar asa ca ai zis tu. Ok, nu iti trebuie calculator ACASA dar daca trimiti prin GPRS iti trebuie un calculator si un soft UNDEVA ca sa iti primeasca datele alea, sa iti dea alarme, etc. Ca nu e acasa si e la firma sau ca nu este de fapt calculatorul tau deloc si platesti pe unii sa aibe ei serviciul si hardware-ul si soft-ul necesar e nerelevant: calculatorul si softul respectiv trebuie sa existe fie ca le cumperi si intretii tu fie ca platesti pe cineva pentru asta. Si toata chestia asta este mult mai complicata, scumpa si predispusa le erori decit pur si simplu un SMS trimis de la un telefon la alt telefon. Tu n-ai inteles deloc aplicatia care se vrea aici (si pe care o vor majoritatea userilor particulari): nu foi de parcurs, nu monitorizare permanenta cu date stocate si trimise cind isi revine reteaua, nu servere, nimic de genul asta. Trebuie ceva care sa nu necesite costuri de intretinere in afara de eventual (putine) date pe o cartela preplatita si care sa iti spuna cit mai simplu si sigur daca masina a plecat de capul ei (fara internet, servere, calculator, etc deci in mod necesar prin SMS) si eventual ca o a doua prioritate sa poti sa o urmaresti DACA ai internet, calculator, etc la dispozitie (esti curios daca se plimba mecanicul cu ea, etc).

#14
adrian80

adrian80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,314
  • Înscris: 23.09.2006
Exact cum spune f300.
El a inteles bine ce doresc eu.
Multumesc rumegus pentru celelalte idei si completari.

Stiti pe cineva care foloseste asa ceva? (tracker GPS care trimite SMS-uri la cerere pe alt telefon?)
Asa ceva ca in filmulet!

#15
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
prea putine sanse, sa gasesti pe cineva care sa aiba EXACT modelul dorit de tine. oricum, ce-am vazut in filmare, e absurd. chiar si sculele serioase, cu antena externa, ce mai adauga un castig de cativa dB, trebuie sa "vada cerul", adica, antena GPS-ului sa n-aiba metal deasupra. ala din film, il baga in torpedo, sub scaun, ba chiar si sub masina.... nu ti se pare amuzant? sub masina,  nu numai ca nu va functiona, risti sa se desprinda la prima groapa, dar se si umple de apa, doar e clar ca nu e etans. ia incearca cu orice GPS, sa-l bagi sub scaun si vezi ce indicatii iti va da... :)
acum legat de sms, versus gprs: se prefera transmisia de date via gprs, pt ca, de regula, e mult mai ieftin, decat sms-urile. acum, e drept ca exista totfelul de oferte, cu nspe mii de sms-uri gratuite in retea, dar pt care platesti defapt cativa euro/luna. apoi, nu se spune nimic despre setari. cand iti trimite aparatul acele sms-uri? la ce intervale de timp? nu numai ca s-ar putea sa te coste, dar poate sa devina si deranjant, daca primesti sms-uri la fiecare 30 de secunde... ca si comparatie, exista abonamente la firme de monitorizare sub 10$/ luna. nu numai ca nu esti stresat de sms-uri,  dar oricand, poti intra la ei pe sait atunci cand ai tu chef, nu platesti nimic in plus, indiferent ca masina a stat in garaj, sau s-a plimbat 24 ore/zi, daca esti curios unde era masina ta in urma cu X luni, la ora Y, cu ce viteza circula, poti afla din 2 cklicjuri. la fel, poti ala traseul parcurs de masina, intre anumite perioade.  in varianta dorita de tine, chiar de poti seta sa primesti Sms-uri  odata/ora, tot e naspa.... afli unde a fost masina acum o ora, unde e acum, dar nu stii pe unde a circulat intre timp. daca a apucat s-o scoata hotij din tara, adio locatie, ca  n-ai roaming pe cartela....
iti recomand sa-l comtactezi pe vanzator, pt amanunte, sau arunca o privire pe http://www.dhgate.co...ker.html#search care vand aceleasi produs. daca cauti mai atent, gasesti si comentariile celor ce au mai cumparat, pt ca multe saituri ofera bonusuri clientilor ce-au cumparat de la ei si_si dau cu parerea.

#16
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
- primul link dat in threadul asta e pe ebay australia la un produs vindut din Hong Kong (sau ceva similar), daca sint suficiente date despre produs il gasim, nu-ti face tu probleme. TK102 ala la care e un thread de 129 de pagini pe gpspassion e clar gasibil pe ebay, de la mai multi vinzatori (dar destul de scump)
- cu receptia nu sint asa mari probleme, ti-o poate spune oricine a luat contactul cu un GPS pe vremea cind GPS-urile nu erau in telefoane. SIRF III este cuvintul cheie aici si o antena/conceptie ok in jurul functiei de gps (nu de iphone de exemplu). Legendarele Navilock BT-338 sau Royaltek RBT 2010 prind semnal de oriunde (si nu sint nu stiu ce scule profesionale cum ar sugera numele, pur si simplu sint niste scule cu cipsetul standard, cu antena mica standard si cu bluetooth). Dar prind semnal din torpedo, din bord, de sub scaun, din rucsac din portbagaj. Si semnal de-ala de poti sa navighezi cu el, mult mai bun decit iti trebuie pentru localizarea masinii in mod normal (nu cred ca te deranjeaza daca stii unde e masina furata cu precizie de 15m de exemplu pe cind la navigatie te deranjeaza)
- cred ca tu tot n-ai prins aplicatia, tu iti inchipui ca noi vrem sa inlocuim o conexiune de date cu SMS-uri trimise la 30 de secunde (apropo tot nu mi-ai raspuns cum e cu GPRS-ul ala al tau care nu e peste internet, nu zic ca e imposibil dar spune-mi care operator iti ofera asa ceva si pe ce APN). Normal SMS-uri la fiecare 30s e deranjant, scump, ineficient, etc. Aplicatia insa e alta: in mod normal masina nu trimite nici un SMS luni sau ani de zile (sau ideal niciodata). Daca insa se misca atunci cind nu ar trebui (asta poate fi definit in diferite moduri: fie ca nu e mobilul tau inauntru, fie e intr-un interval orar in care n-ar trebui sa se miste, fie ca ai armat-o tu explicit) atunci iti trimite SMS-uri cu pozitia la un interval prestabilit, de obicei de ordinul minutelor (si bineinteles poti tu sa ceri pozitia explicit in orice moment daca sa zicem esti cu politia dupa ei si vrei sa vezi exact atunci ca poate masina s-a miscat). Si evident ca daca au scos-o din tara VEZI toate pozitiile de ambele parti ale granitei. In plus nu inteleg cum poti sa aduci in discutie roamingul, mai ales cu chestii puerile gen "ca n-ai roaming pe cartela". De ce n-ai avea?! Cu SMS treaba cu roamingul e absolut directa: nu cheltuiesti nimic in mod normal si cind iti fura masina iti poti permite si tu 11 eurocenti/SMS (TVA inclus, pret maxim EU) de citeva ori pe ora sa stii unde e masina ta furata. De fapt poti sa stai in roaming si in Romania, de exemplu sa folosesti o cartela din Anglia, Germania sau de unde iti place daca ai la dispozitie si iti place mai mult ca nu iti expira creditul de exemplu. Cu datele in roaming e insa cu totul alta poveste... In primul rind pot sa nu mearga chiar daca esti legat la retea. In al doilea rind iti maninca banii non-stop. In al treilea rind poti fie sa ajungi la facturi imense (sint cazuri de sute de euro pe softpedia, de zeci de mii de euro prin presa). Da, sigur asta cu facturile imense este oarecum rezolvata in EU ca poti sa-ti pui o suma limita. Frumos, doar ca atunci apare problema ca poti sa consumi toti banii aia si sa nu mai poti comunica pe cartela respectiva

#17
adrian80

adrian80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,314
  • Înscris: 23.09.2006
Da, se poate seta cand sa-ti trimita SMS-uri.
Normal, iti trimite doar cand dai tu apel la numar sau cand se termina bateria.
Ar fi interesant daca e cazul de furt, sa poti activa GPRS si sa vezi exact traseul si viteza masinii, pentru ca atunci nu te mai intereseaza costul suplimentar.
Iar daca nu sunt probleme, asa cum zice f300 aparatul nu-ti mai trimite SMS-uri luni intregi. Deci nu apar nici costuri.
Dar si 10 euro abonament ar fi fain, dar numai daca nu e cu contract pe un an sau mai mult.
Mi-as activa doar cand as crede eu ca e necesar (ex: calatorii in zone cu pericol)

Poti sa-mi dai, te rog, numele vreunei firme care face asa ceva?

#18
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
sunt o gramada. cauta pe google "gps tracker" pagini in romaneste.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate