Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Încălzire în Pardoseala cu agent termic-IPAT, Seria 2 (2011-...)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6625 replies to this topic

#6085
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010
Va rog sa lasati provocarile..toti mai gresim...e omeneste...si Scheleton si Gelu sunt ai nostri ....si avem mare nevoie de ei ...cu ei suntem obisnuiti....eu le multumesc la amandoi ... pentru tot ce au facut pana acum...

#6086
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012
Schele, deseori am fost pe aceeasi lungime de unda, dar de data asta simt ca ceva nu-i cusher in postul tau...

daca nu scriai si ultima fraza as fi inteles conceptul si intentia de "rupere a pisicii" si as fi votat cu draga inima la chestionar... asa insa, mi se pare ca-i doar o continuare a rafuielii tale cu gelu si o incercare de punere la zid a acestuia. sunt sigur ca ai incercat sa rezolvi problema in privat, dar la fel de sigur sunt ca nu ti-ai ales momentul potrivit. concilierea e o treaba foarte delicata si nu se rezolva intr-un minut...
gelu a primit suficient de mult feedback negativ ca sa fie pus pe ganduri... sunt convins ca e foarte calificat dpdv tehnic pt pozitia de "moderator", doar ca mai trebuie sa se rafineze si sa-si autocenzureze pornirile patimase.

#6087
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,538
  • Înscris: 10.05.2007

View Postscheleton, on 13 martie 2013 - 21:02, said:

Thanks god, a vazut forumul altele mai, mai..
Aici nu e "forumul", aici e aria tehnica de casa noastra, unde actioneaza niste profesionisti. Va rog sa va comportati ca atare, asa cum toti incercam s-o facem. Posted Image

#6088
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postmolbro, on 13 martie 2013 - 23:42, said:

gelu a primit suficient de mult feedback negativ ca sa fie pus pe ganduri...
nu, nu a primit destul feed-back negativ. El sustine ca f. f. multi useri vechi il sprijina, si de fapt aria rasufla usurata ca a scapat de mine. Mai sustine ca desi mi-am dat demisia, e doar o manevra marsava de-a mea, si vreau de fapt sa ma intorc (?!). Mai scriu inca odata si aici: nu ma intorc. Si ma lasam oricum de forum, nu depinde de gelu sau de altcineva asta. Momentul decizei insa da, are legatura cu el.

Eu am comunicat la admin sa ma stearga si de la Aircon, unde mai eram Mod, ca sa nu mai scrie sub mine Mod, ci sa scrie User sau Ban-at. Lasa sa scrie sub gelu Mod sau Super-Mod.

Tinand cont de cele de mai sus, am considerat ca o consultare a obisnuitilor ariei este necesara, ca ar lamuri lucrurile: posibil sa confirme ce afirma gelu peste tot, nu ?
Ce zici, rationez logic ?

Vad ca unii deja isi exprima acordul pt. initierea acestei consultari. Dar nu e obligatoriu s-o facem, procedam cum vreti voi si ..gelu, bineinteles.

View PostAstrul, on 13 martie 2013 - 23:42, said:

Aici nu e "forumul", aici e aria tehnica de casa noastra, unde actioneaza niste profesionisti.
sa nu exageram -e totusi un forum, nu un portal B2B sau B2C. E un joc de societate, daca vrei.

#6089
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,538
  • Înscris: 10.05.2007

View Postscheleton, on 13 martie 2013 - 22:44, said:

dupa cum ti-am scris si pe PM, iti propun sa initiem un Chestionar, cu 2 intrebari:
1) Vreti sa ramana gelu Moderator sau e suficient Florin ? Da, vreau sa ramana gelu. Nu vreau sa ramana gelu, e suficient florin.
2) scheleton si-a facut bine treaba ca Mod ? Da, sau e mai bine ca a plecat (nu te speria -nu ma intorc ca Mod. Intrebarea are scopul de-a demonstra dispretul forumistilor pt. mine, ok ?)

Done: http://forum.softped...i-vechi-si-noi/

#6090
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View PostAstrul, on 13 martie 2013 - 23:58, said:

Done:
cool !
Ca sa detensionezi atmosfera si sa mearga lumea "la vot" relaxata puteai sa pui titlul Ciocoii vechi si noi !
[ http://fl1.shopmania.org/files/p/ro/t/704/ciocoii-vechi-si-noi~40113704.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Propun deasemeni, sa lasi si posibilitatea unor raspunsuri-text si a comentariilor, de ce nu.
Mai stii, poate doreste cineva sa comunice ceva, sa-l injure pe unul motivat, sau sa-l felicite pe altul explicit (cum e la astia cu motiunile: votez cu udrea, ca aduce reforma, votez cu blaga ca reprezinta stabilitatea, etc.).

Aaa, si inca ceva -ar fi bine sa se vada cine ce a votat, ca sa nu fie suspiciuni ca au venit clone cu duiumul sa voteze.

#6091
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View PostPPPPP, on 09 martie 2013 - 16:19, said:

Citeam cu cateva pagini in urma faptul ca in cazul imobilelor multinivel nu e recomandat 1 singur GPA ci cate 1 pe nivel.
Daca centrala este electrica sau in condensatie si ii ceri o anumita temperatura pt. toata instalatia inteleg rolul pompei autoreglabile dar totusi la ce mai foloseste amestecul?
De ce spun asta... In cazul unei constructii noi, unde sunt 3-4 etaje nu cumva beneficiarul ar trebui sa stie ca o centrala in condensatie (care aparent este mai scumpa cu x lei decat cea traditionala) genereaza o economie prin lipsa unor unitati de amestec?

View PostPPPPP, on 09 martie 2013 - 16:40, said:

E un punct de vedere dar reciproca ar fi la fel de utila.
Cand gandesti un sistem trebuie sa tii cont de variabile.
Decat sa cumperi 3-4 GPA x 2-3000 lei vs 1 pompa + 1 centrala mai performanta... s-ar putea sa fie mai economic.
DT nu cumva este setabil la anumite centrale? - Aceasta ar fi o intrebare pt. topicul de centrale dar totusi eu cred ca este adiacenta aici.
ca sa nu raman aici in topic doar cu flameurile in care am tot fost atras, am sa scriu si mesajul despre centrale termice de care pomenisem in urma..
S-a mai vorbit de chestia asta de mai multe ori, nu insa in detaliu -o detaliati cu firma voastra de instalatii, daca e cazul (respectiv, daca poate centrala pe care v-o permiteti sau pe care o alegeti.).
Uite aici a scris sbarsanescu, care a inteles despre ce e vorba. Stie si florin despre ce vorba (ca nu degeaba e autorizat Iscir),
Pe scurt, producatorii de centrale au tendinta si posibilitatea sa integreze in panoul centralei termice cat mai multe din comenzile si reglajul diferitelor sisteme, inclusiv a incalzirii in pardoseala si a instalatiei solare.

Un astfel de exemplu e cunoscuta automatizare cu senzor exterior Vitotronic 200 de la Viessmann. Mai sunt si alte exemple, dar parca niciunul asa de complex.
-atasez documentatia de service (salvati-o undeva, ca e valoroasa), si cine are rabdarea sa parcurga intregul document, se va minuna de ce setari si de cate setari se pot face.:
Attached File  instructiuni de service Vitodens 200 45 si 60 kW romana.pdf   4.72MB   21 downloads

Attached File  schema.jpg   82.54K   18 downloads Attached File  inclinare-curba.jpg   125.55K   26 downloads

In general, casele de la noi se pot incalzi in proportie de 90% cu o centrala cu condensare de 35 kW. Si la puterea asta Viessmann are si o varianta simpla de centrala cu condensare, Vitodens 100-W.. Multi m-au intrebat care e diferenta intre Vitodens 100 si Vitodens 200: sunt ceva diferente la blocul hidraulic, dar marea diferenta consta tocmai in automatizare, ca vitodens 100 are o automatizare simpla, ce-l transforma intr-un immergas sau ariston.
Tendinta la instalatiile moderne e sa fie din ce in ce mai automatizate, astfel incat casa va fi plina de automatizari diverse.. Beneficiarul o sa sune la service si o sa zica Vino ! Ca nu merge.. SI service-ul o sa-i ia bani odata pt. reglaj automatizare solara, reglaj automatizare vana cu 3 cai, si reglaj automatizari IPAT sau mai stiu eu ce alte automatizari.
-n-ar fi mai bine sa ai o automatizare centrala, pe cat posibil, si instalatiile sa fie optimizate una cu cealalta ?

Sigur, centralele cu Vitotronic 200 costa, nu gluma (dealtfel, doar de pe la 45 kW se mai ofera -desi cu putin efort gasesti si la 35 kW). Costa si la producatori concurenti o solutie similara. Dar si daca mergi la honeywell si iei tu solutii echivalente, iesi de fapt mai scump.

Nu am avut de gand sa va ofer o solutie, ci sa va pun pe ganduri la alternative pe care sa le discutati cu firma voastra de montaj. Si daca veti porni discutia cu o firma care va monteaza centrala, nu ipat-ul, veti avea mai mult ca sigur de-a face cu o firma autorizata Iscir, ceea ce va insemna un alt grad de profesionalism.
Attached File  schema-instalatii.jpg   98.87K   28 downloads

#6092
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009

View Postscheleton, on 14 martie 2013 - 01:30, said:

Nu am avut de gand sa va ofer o solutie, ci sa va pun pe ganduri la alternative pe care sa le discutati cu firma voastra de montaj. Si daca veti porni discutia cu o firma care va monteaza centrala, nu ipat-ul, veti avea mai mult ca sigur de-a face cu o firma autorizata Iscir, ceea ce va insemna un alt grad de profesionalism.
Si care autorizare ISCIR e binecunoscuta ca  da competente in automatizari , IP si  in general in toate domeniile tehnicii !  Vesnica  simpatie intre specialisti. Unii , dintre cei mai buni , au " competente " date de cursul scurt Viess....despre ce e Vitotronicul .  In fapt se transfera punctul de " interfata " dintre prestatorii de servicii din casa omului ,  dar in caz de vreo problema situatia devine maro.  Cu un GPA conventional  situatia sta asa :
- cei cu centrala isi dau drumul la centrala si primesc un START de la automatizarea IPAT ; pe cele doua tevi catre aceasta trebuie doar sa circule agent termic. In caz de probleme cel cu "teava insirata in pardoseala"  nu prea are cu cine sa se certe pentru ca avand agent termic IPAT trebuie sa functioneze.
Cu Vitotronic sau echivalentul :
- fiind binecunoscut  faptul ca se monteaza mii de asemenea sisteme combinate ( IPAT + solar + CT + ce o mai fi ) si specialisti  sunt o gramada .  Dar sunt baieti scoliti, ei nu toarna sapa , nu pun tevi in pardoseala ( ne place sau nu   , e o meserie diferita ) , si in caz de vreo problema  tot cel cu " teava in pardoseala " e chemat sa rezolve problema .
- Vine omul , ii demonstreaza celui cu Vitotronicul ca shuntul, pompa....chestii .....orice altceva , dar circuitele lui sunt in regula.
- Incep  distractiile  cu Vito... : ca setarea aia era altfel in varianta  de soft 4.18, ca curba de temp. exterioara trebuia aleasa cu doua mai sus,  samd.
- Fiecare pas dureaza cate doua-trei zile pentru ca deh, normal, toata lumea are productie de facut . Doar ca probleme se intampla prin  dec-ianuarie si din fericire in timpul asta sunt reduceri la calorifere electrice.
Nu e un caz general  dar incerc sa spun ca indiferent de divaisurile deshtepte pe care le gasim  cel mai important e sa gasim si pe cineva sa lucreze cu ele .  Si cum cei care fac servis / PIF la centrale nu au in portofoliu decat putine instalatii combinate e  mare probabilitatea ca instalatia ta de acasa sa fie instalatie scoala. In plus, in perioada cu probleme ei sunt aglomerati cu volumul principal de reparatii & reglaje la instalatii / centrale normale.  Cam toti fabricantii mari au dezvoltat automatizari  combinate  dar daca intrebam pe aria de centrale  aflam si cate asemenea solutii ( procentual din total ) s-au montat .

Edited by ggelu, 14 March 2013 - 03:33.


#6093
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
Un astfel de exemplu e cunoscuta automatizare cu senzor exterior Vitotronic 200 de la Viessmann. Mai sunt si alte exemple, dar parca niciunul asa de complex.
-atasez documentatia de service (salvati-o undeva, ca e valoroasa), si cine are rabdarea sa parcurga intregul document, se va minuna de ce setari si de cate setari se pot

Schele, functiile pe care le are Vitotronic le-am regasit si la condensatia de la Ariston. Exista niste periferice care permit automatizari suplimentare, din care cea mai ieftina este sonda exterioara, cu aceleasi pante setabile(pe acestea le folosesc si eu cu succes).

Viessmann in condensatie am vazut ca au modulare 4:1, ceea ce este super ok.

@ggelu: la mine acum 2 ani cand sa fac PIF, au venit de la firma 2 persoane in 3 randuri. Se pare ca nu prea ii scoleste nimeni cand este vorba de modele noi, mai ales daca sunt varf de serie cu vanzari modeste. Sa nu mai spun ca prima oara mi s-a spus ca am gresit ordinea tevilor Posted Image

Edited by apanoiu, 14 March 2013 - 07:42.


#6094
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,529
  • Înscris: 30.01.2008

View PostAstrul, on 13 martie 2013 - 23:42, said:

In regula. Sa inteleg ca acum stie toata lumea despre ce vorba. Acuma sper ca putem sa ne intoarcem la ceea ce are nevoie Aria de Instalatii-discutii si sfaturi pertinente.
Despre restul discutam peste o luna indiferent din ce pozitie. Atunci o sa va pot arata cum arata o manipulare,unii o stiu, altii o "miros"(culmea useri la care nu ma asteptam) iar altii iau de bun doar ce vad.
Si cu asta am incheiat.
Consider ca s-a spus tot ce era de spus  pe tema asta si discutiile se vor incheia aici.
Va rog sa postati on-topic!!

#6095
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postggelu, on 14 martie 2013 - 03:33, said:

Si care autorizare ISCIR e binecunoscuta ca  da competente in automatizari , IP si  in general in toate domeniile tehnicii !  Vesnica  simpatie intre specialisti. Unii , dintre cei mai buni , au " competente " date de cursul scurt Viess....despre ce e Vitotronicul . ..
degeaba stie tehnicianul vitotronicul, daca nu stie Logamatic-ul de la Buderus, nu ? Sau automatizarile Ariston cum spune apanoiu, sau ale lui Baxi (care sunt Siemens).
Eu am spus doar ca autorizarea asta da doar un grad de profesionalitate in plus (nu mai mentionez partea legala..). Diferentele le vezi cel mai usor fata de firmele de aer conditionat, care nu sunt si n-au nevoie de nici-o certificare. Ti se par mai profesioniste ..?

Iar cu service-ul la instalatiile complexe, chiar e o problema.. Ca nu e numai automatizarea centralei si sistemul IPAT, mai e deobicei si instalatia solara, uzual din alte surse (sa zicem tuburi chinezesti +controllerul aferent), si mai pot fi si alte device-uri, poate fi si o piscina, cu pompa de piscina, solarele pot fi cu aport la incalzire, si atunci se face legatura si cu instalatia de incalzire, pufferul poate fi din alta sursa, bulgaresc sa zicem, si la achizitionarea lui nu s-a tinut cont de ce puteri termice are, de ce senzori are nevoie si la ce automatizari se vor lega acesti senzori.

Pe scurt, ambele variante sunt posibile, insa in varianta cu instalatia cumparata pe bucati si proiectata pe bucati e mai greu de servisat. Insa nu imposibil, si daca cel care concepe instalatia stie f. bine ce face, ce sa ia, de unde sa ia, o sa fie bine.

#6096
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009

View Postscheleton, on 14 martie 2013 - 09:54, said:

Pe scurt, ambele variante sunt posibile, insa in varianta cu instalatia cumparata pe bucati si proiectata pe bucati e mai greu de servisat. Insa nu imposibil, si daca cel care concepe instalatia stie f. bine ce face, ce sa ia, de unde sa ia, o sa fie bine.
Sau are un proiect  sau stie ce a facut  meseriasul acolo.  Dar cand stai doar in servisul de la o firma ( producator ) si  omul competent in problema ta te programeaza  peste 2 luni parca iti schimbi nitzel optica .
N-am inteles chestia cu Logamaticul ,  Vitotronicul & altele .  La nivel de functionare uzuala  nu ma  indoiesc ca exista  specialisti .  Dar vezi si postul lui Apanoiu ; eu am evitat sa dau exemple de astea desi am podul plin.
"la mine acum 2 ani cand sa fac PIF, au venit de la firma 2 persoane in 3 randuri. Se pare ca nu prea ii scoleste nimeni cand este vorba de modele noi, mai ales daca sunt varf de serie cu vanzari modeste. Sa nu mai spun ca prima oara mi s-a spus ca am gresit ordinea tevilor"
In sfarsit, nu o sa aflam  noi aici ce a fost mai intai : ou sau gaina !  Important e ca cei care efectueaza lucrarea sa fie competent in ceea ce face si sa dea garantiile corespunzatoare .  Ca beneficiarul alege o solutie integrata sau una specializata e alegerea lui si nu exista retete universale.  .

#6097
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postggelu, on 14 martie 2013 - 12:28, said:

N-am inteles chestia cu Logamaticul ,  Vitotronicul & altele..
tu ai zis ca vin destui de la service centrale care habar n-au cum e cu vitotronicul. Iar eu am spus ca si chiar daca ar stii perfect vitotronicul, ce folos, ca poate data viitoare dau de un Buderus logamatic sau de alta automatizare.. Sigur, un tehnician bun le invata pe toate in timp, numai sa aiba ocazia. Nu uita insa ca tehnician service centrale termice nu inseamna implicit automatist de varf -una e una, alta e alta.
-insa cu atat mai mult, ca serviceman-ul nu e un automatist stralucit, tu ce faci, il pui sa-ti regleze si restul prin casa.. controllerul solar chinezesc, automatizarea danfoss ipat, etc. ? Ca altfel nu-ti demonstreaza ca merge instalatia bine, nu ? nu e cald in casa, etc.
Stiu ca e mult de scris pe tema asta, si n-are rost aici, am vrut doar sa mentionez si alternative (le-am mentionat la distanta de 100.. de pagini intre ele). Gandeste-te ca pe topicul de Solare s-ar vorbi exclusiv de instalatia solara (ca functioneaza in fond si fara restul.. daca vorbim de Apa calda menajera), fara a tine cont de restul instalatiilor. Ok, atat pe tema asta.

#6098
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009
Discutam oarecum din alta perspectiva si de aici paralelismele in idei . Nu , nu pui servisul de la centrala sa-ti regleze functionarea panourilor   decat in cazul in care tot firma  respectiva le-a instalat ; de  altfel cred ca nici un om intreg la cap nu pune gradinarul  sa-i faca instalatia de alarma auto doar asa , ca tot l-a prins tunzand iarba prin gradina. Asta ai inteles din tot ce-am scris eu mai sus ?  Pai atunci la sistemul integrat care mai e avantajul daca tot trebuie sa umbli dupa fiecare in parte ?  Adica Ionescu  stie partea cu CT iar  colegul Popescu  ( cel care vine spatamana viitoare )  va  regla IP ? Si Georgescu vine pentru panouri ?
Dar hai sa o lasam moarta ca noi o sa gasim solutia valabila la tine si la mine in cartier. La Strehaia sigur  au alte obiceie.

#6099
jemy

jemy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 16.02.2010

View Postgelunechifor, on 14 martie 2013 - 08:27, said:

In regula. Sa inteleg ca acum stie toata lumea despre ce vorba. Acuma sper ca putem sa ne intoarcem la ceea ce are nevoie Aria de Instalatii-discutii si sfaturi pertinente.

Posted Image Gelule eu cred ca numai si numai de asa ceva avem nevoie aici . sfaturi pertinente, dar de bun simt.
Fara nici o aluzie.

#6100
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,529
  • Înscris: 30.01.2008

View Postjemy, on 15 martie 2013 - 11:13, said:

[/size]
Posted Image Gelule eu cred ca numai si numai de asa ceva avem nevoie aici . sfaturi pertinente, dar de bun simt.
Fara nici o aluzie.
Mda ,nu inteleg da sa zicem ca e de bine :)

#6101
jemy

jemy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 16.02.2010
Este Gelule, estePosted Image

#6102
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,529
  • Înscris: 30.01.2008

View Postpredoiu, on 15 martie 2013 - 11:25, said:

Cred c-am nimerit intr-un moment prost....mai fac o incercare totusi, ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Pai pina la urma vrei sa stii in primul rind ce fel de sursa sa achizitionezi, sa inteleg?
Dupa aceea te vei hotari la sistemul de incalzire al casei?
Da si tu mai multe amanunte despre ce vrei sa faci ca sa nu raspundem(daca avem ce) pe ghicite!!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate