Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
raw-vegan
Last Updated: Jul 16 2020 17:46, Started by
simply_me
, Apr 17 2011 16:17
·
0
#5185
Posted 11 February 2019 - 23:02
#5186
Posted 11 February 2019 - 23:06
Am zis ca nu e bun la prajit. E foarte bun crud.
Are punctul de ardere jos. Pentru prajit, cea mai ok soluție e uleiul de floarea soarelui rafinat. Nici ăla presat la rece nu e bun. |
#5187
Posted 11 February 2019 - 23:39
Dintre uleiurile usor de gasit in RO, cel dublu-rafinat de floarea soarelui e cel mai rezistent la prajit: arde pe la 252-254°. Apoi cel de palmier care ia foc la 235 grade si imediat cel de soia (234 grade).
Lista lunga aici. Uleiul extra virgin de masline rezista pana la 190-207 grade. Merge cu cartofi la cuptor. In friteuza cu aer cald as putea folosi fara frica pentru ca temperatura poate fi si mai mica. Azi prajii la 160 grade. Uleiul de in nu rezista decat pana la 107 grade. Stiam deja ca nu poate fi folosit la prajit. |
#5188
Posted 12 February 2019 - 02:57
richelieu, on 11 februarie 2019 - 23:06, said:
Pentru prajit, cea mai ok soluție e uleiul de floarea soarelui rafinat. Nici ăla presat la rece nu e bun. Ca uleiuri, sunt recomandate doar de masline presat la rece si de in. In ultima instanta e mai bun cel de palmier. Edited by Kriss77, 12 February 2019 - 03:02. |
#5189
Posted 12 February 2019 - 07:11
#5190
Posted 12 February 2019 - 07:17
Kriss77, on 12 februarie 2019 - 02:57, said: In cazul asta cea mai buna solutie e sa nu mai prajesti nimic. E foarte inflamator si toxic uleiul rafinat de floarea-soarelui. Ca uleiuri, sunt recomandate doar de masline presat la rece si de in. In ultima instanta e mai bun cel de palmier. Prajitul insa, dacă e făcut corect, înseamnă sa se absoarbă cantități infime de ulei in alimentul respectiv. Însă cel de măsline extravirgin, când se arde, devine pe lângă toxic și inflamator....și cancerigen |
#5191
Posted 12 February 2019 - 08:11
AlexEn, on 12 februarie 2019 - 07:11, said:
Si la tine s-a auzit, da? Ala clar de la alimentatia vegana a crescut asa. richelieu, on 12 februarie 2019 - 07:17, said:
Însă cel de măsline extravirgin, când se arde, devine pe lângă toxic și inflamator....și cancerigen Insa cel mai bine e sa nu prajesti nimic. Edited by Kriss77, 12 February 2019 - 08:10. |
#5192
Posted 12 February 2019 - 09:06
Prajit se refera la prajirea in baie de ulei perioada indelungata, valabil pentru cartofi si cam atat.
Pentru orice altceva, sotat niste legume, o omleta, prajit bucata de carne, orice, medietraneenii folosesc doar ulei de masline de mii de ani si se zice ca traiesc bine mersi. Oricum in momentul in care pui orice aliment in uleiul fierbinte temperatura scade foarte mult, toata chestia e sa nu incingi uleiul pana la fumegare pana atunci. |
#5193
Posted 12 February 2019 - 10:10
Kriss77, on 12 februarie 2019 - 08:11, said: Insa cel mai bine e sa nu prajesti nimic. nnestor, on 12 februarie 2019 - 09:06, said:
Prajit se refera la prajirea in baie de ulei perioada indelungata, valabil pentru cartofi si cam atat. Pentru orice altceva, sotat niste legume, o omleta, prajit bucata de carne, orice, medietraneenii folosesc doar ulei de masline de mii de ani si se zice ca traiesc bine mersi. Oricum in momentul in care pui orice aliment in uleiul fierbinte temperatura scade foarte mult, toata chestia e sa nu incingi uleiul pana la fumegare pana atunci. |
#5194
Posted 15 February 2019 - 19:06
De ce nu? Oare ce se intampla cu particulele de ulei care se afla in imediata vecinatate a metalului iar acesta e pe foc?
|
|
#5196
Posted 15 February 2019 - 21:43
Banuiesc ca se degradeaza mai mult decat la fierbere, de exemplu. De ce nu se pun ca prajit, atunci, sotarea si calirea...
Faptul ca nu iese fum din ulei nu inseamna ca el e foarte sanatos. |
#5197
Posted 15 February 2019 - 21:43
Pentru ca nici una, nici cealaltă, nu sunt echivalente cu prajitul
Diferă multe, de la cantitatea de grăsime folosită, pana la timpi și temperaturile utilizate. |
#5198
Posted 25 December 2019 - 05:37
Salut, îmi spuneți vă rog dacă este suficient ca un blender să aibă 350W pentru a face „lapte” de migdale (almond milk)?
|
#5199
Posted 30 December 2019 - 19:09
Înțelegeți?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4uredLzJa6k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#5201
Posted 06 January 2020 - 23:20
Medic cardiolog și profesoară, Alice Stanton este invitată să ia cuvântul la o conferință a crescătorilor de animale și le pune un pansament pe rana de aproape 200 000 000 lire sterline.
Nu scrie în acest articol pe ce se bazează afirmația că a scăzut la jumătate nivelul de nutrimente din vegetale. Din toate vegetalele? Toate micro-nutrimentele?! Aoleu! O fi văzut Alice vreun studiu care arată asta, nu știu. Apocalipsa alimentară a venit acum 20 de ani și nici nu ne-am dat seama. Eu știu însă acest studiu publicat în 2005 și care a mai fost prezentat pe forum. Să avem în vedere că se compară date vechi obținute în alte condiții și cu alte rigori iar diferențele variază de la soi la soi și de la o zonă la alta. Mă uit în tabel la două dintre cele care mă interesează pe mine mai mult. La linte: Potasiul a crescut în culturile noi, calciu a crescut mult, magneziul, fierul, cuprul au crescut și ele, sodiul a scăzut, potasiul a scăzut foarte mult. La fasole: Potasiul a crescut, calciul a crescut un pic, magneziul a crescut mult, fierul doar un pic, cuprul a scăzut mult, sodiul a scăzut, clorul a crescut un pic, la fel și potasiul. Deci da, multe au scăzut de-a lungul zecilor de ani. Altele au crescut. Diferențele nu sunt îngrijorătoare. Unele scăderi sunt cauzate de ameliorarea fertilizatorilor în sensul că au o puritate mai mare acum - nu mai sunt contaminate cu alte minerale. Să nu pierdem din vedere că aplicațiile gen Cronometer pe care le folosim pentru a vedea dacă și cum ne obținem doza zilnică din diverse vitamine și minerale, au în baza de date cantitățile de micro-nutrimente determinate recent, deci produse agricole moderne și că aceste informații pot fi actualizate oricând specialiștii consideră că e nevoie. Apoi, ghidurile alimentare au de obicei la baza alimentației cerealele și iată ce ne arată studiile despre dietele care includ cereale: Quote Consumatorii de cereale integrale au avut un aport nutritional mai bun decat al celor care nu consuma, inclusiv un aport mai mare de vitamine si minerale ca procentaje din doza zilnica recomandata dar si cantitati mai mari de nutrimente per 1000 kilocalorii. De asemenea au avut un aport total mai mic de grasime, grasime saturata si zaharuri adaugate ca procentaje din totalul caloriilor. Consumatorii de cereale se apropie mai mult de recomandarile cuprinse in piramida alimentara. Păi dacă erau așa lipsite de valoare nutrițională de ce mai au acest efect? Recomandările specialiștilor se bazează și ele pe informații despre micro-nutrimente mai noi de 1900 toamna. Quote În 2019, Comisia EAT-Lancet a stabilit primele obiective în mod științific pentru un sistem alimentar sustenabil și sănătos, inclusiv un ”plan alimentar planetar” cu intervale de cantități consumate pentru fiecare grupă de alimente. Acest șablon alimentar - compus dintr-o varietate de alimente vegetale de calitate superioară și cantități scăzute de alimente cu origine animalieră, cereale rafinate, zaharuri adăugate și grăsimi dăunătoare - este conceput să fie flexibil pentru a fi potrivit situațiilor locale și individuale, tradițiilor și preferințelor alimentare. Păi recomandarea grupului de specialiști contrazice opinia doamnei Alice Stanton care consideră carnea vitală. Dacă Comisia avea aceeași părere, punea carnea cu minim mai mare de 0. Iată ce zice și Ministerul Sănătății din UK: Quote
Eat some beans, pulses, fish, eggs, meat and other protein These foods are good sources of protein, vitamins and minerals. Pulses, such as beans, peas and lentils, are good alternatives to meat because they're lower in fat and higher in fibre and protein, too. The Eatwell Guide Păi dacă leguminoasele erau așa de slabe cum zice Alice Stanton mai erau ele alternative bune la carnea vitală? Chiar și Stanton declară: Quote
“It is possible to have a balanced diet with vegetarianism. It’s a little bit more challenging but still possible with veganism. However, it requires a lot of knowledge and effort, which doesn’t happen in the majority of the population. People don’t have time to invest in getting a really balanced diet through a range of plant-based foods.” |
#5202
Posted 16 July 2020 - 09:55
Salutare, vi s-a întâmplat să aveți lipsă de fier (anemie, hemoglobină scăzută)? Ce recomandați ca dietă vegetală?
Edited by onisifor12, 16 July 2020 - 10:06. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users