Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cum consumati alcool?
Last Updated: Dec 14 2021 10:22, Started by
Ann0nyym0us
, Apr 15 2011 17:25
·
0
#37
Posted 19 April 2011 - 15:23
Cum consumati alcool?
-Aproape tot timpul din pahar. Consumati alcool? -Da. Cum beti vinul? -Tot din bahar; demisec roșu. Cum consumati? -Dacă e de calitate; mult. Dacă nu mai puțin spre deloc. Ann0nyym0us, on 15th April 2011, 18:51, said: Totusi, se gaseste in magazin ceva vin calitativ? Am inteles ca Lacrima lui Ovidiu este mai bun. Ai înțeles greșit. richelieu, on 18th April 2011, 15:32, said: Ce-i aia...putin? :lol: |
#38
Posted 19 April 2011 - 15:35
Sa stii ca la ala m-am gandit si eu....da' imi trecuse perioada in care pot edita postul :lol:
|
#39
Posted 19 April 2011 - 15:43
Morosanul, on 19th April 2011, 15:15, said: Lacrima lui Ovidiu e un vin fortificat Edited by andreic, 19 April 2011 - 15:45. |
#40
Posted 19 April 2011 - 15:48
andreic, on 19th April 2011, 15:43, said: Aoleu, sa n-aud de ala... e sirop pentru domnisoare. Am baut odata si aproape mi-a venit sa vars la scurt timp... Doar ca nu i-am pastrat tot postul în citat. P.S. Vinurile de genul ăsta nu se beau, se gusta :) Edited by Morosanul, 19 April 2011 - 15:51. |
#41
Posted 19 April 2011 - 15:51
andreic, on 19th April 2011, 16:43, said: Aoleu, sa n-aud de ala... e sirop pentru domnisoare. Am baut odata si aproape mi-a venit sa vars la scurt timp... ia un vin calumea cilian, australian ori de al noi de pe Olt ori Timis sec/demi etc... sa vezi acolo vin adevarat. E un vin de desert (personal nu agreez genul sau ideea) care se bea cu ...paharelul ;). Nici mie nu-mi plac vinurile dulci, dar sunt amatori destui si pentru asa ceva. Totusi, am avut de-a face cu un singur vin licoros, de desert, care mi-a placut si ca aroma si ca textura si ca...tot (pana la urma a sfarsit intr-o crema de Tiramisu) : Icewine canadian. Am vazut la un moment dat prin Kaufland un icewine facut in ...Republica Moldova :). Nu stiu cum e si care-i treaba cu el, nu am fost intr-atat de curios incat sa-l gust. Totusi, pentru un amator de vinuri din astea, ar merita incercat. |
#43
Posted 19 April 2011 - 15:59
richelieu, on 19th April 2011, 15:51, said: Am vazut la un moment dat prin Kaufland un icewine facut in ...Republica Moldova :) R. Moldova si-a facut o industrie din vinuri dulci de tot felul si de tot ... (scuzati) Dulci, licoroase, inghetate, orice numai proaste sa fie si multi isi strica impresia pe nedrept despre un anumit gen de vinuri. Icewine - Elvetia, Gemania si Canada please :) |
#44
Posted 19 April 2011 - 16:47
Am vazut in Kaufland, ceva icewine, nemtesc, era vreo 40 de lei doua sticle de jumatate de litru ! Nu imi mai amintesc producatorul, dar sigur era neamt !
Ati baut careva asa ceva? |
#45
Posted 20 April 2011 - 10:42
Eu am luat cu siguranta ceva icewine nemtesc de la noi care a fost bun - dar scump.
De fapt scumpe sint si la ei, asa ca daca gasiti ieftin sa va ganditi ca ceva e in neregula. :) In general vinurile dulci nu sint facute sa se bea cantitate mare, intre 200 - 350 ml e destul, iar Licoroasele cam 100 - 200 ml. Un vin dulce chiar 100% natural da durere de cap daca se bea mult. Vinurile de masa sint general seci (personal pe cele albe le prefer demiseci) in tarile producatoare de cele mai multe ori asta nici nu scrie pe vin, un vin e by default sec. Scrie numai daca nu e sec. P.S. Si inca o mentiune, vinul e foarte sanatos pentru organism. Problema e ca peste o anumita cantitate efectele pozitive sint anulate de alcool care impiedica absorbtia vitaminelor si a altor principii benefice. Limita asta e pe undeva la 350 ml +/- dupa masa corporala. |
#46
Posted 20 April 2011 - 17:57
Sir_Obsoletus, on 18th April 2011, 14:34, said: Chestionar făcut aiurea... Daca eu la ultima întrebare am și alte variante de răspuns ce fac ? Nu mai votez ? :eek: Am cerut sa fie editat... se pare ca nu am fost luat in seama. Morosanul, on 19th April 2011, 15:15, said: Multumesc pentru indrumari! m3th0dman, on 19th April 2011, 16:23, said: Prim-ministru rus. My fault, nu folosesc diacritice, deoarece in mare parte a timpului scriu in engleza. andreic, on 19th April 2011, 16:43, said: Aoleu, sa n-aud de ala... e sirop pentru domnisoare. Am baut odata si aproape mi-a venit sa vars la scurt timp... ia un vin calumea cilian, australian ori de al noi de pe Olt ori Timis sec/demi etc... sa vezi acolo vin adevarat. Eu doar am intrebat, asa am auzit, nu l-am incercat. |
|
#47
Posted 22 April 2011 - 06:52
andreic, on 19th April 2011, 16:43, said: Aoleu, sa n-aud de ala... e sirop pentru domnisoare. Am baut odata si aproape mi-a venit sa vars la scurt timp... Am ajuns odata intr-un bar (eram deja servit bine) si le-am baut (cu un prieten) toata lacrima lu' peste. Cand am urcat in taxiu aveam in mana un energizant desfacut, la prietenu' meu i s-a facut rau de la mirosu' energizantului (si de la gramada de vin/bere/coniac bauta inainte). |
#48
Posted 22 April 2011 - 07:47
De la carcalete asa se intampla de obicei, te ia cu greturi. :)
Personal, nu prea imi place sa amestec, daca am "luat-o" pe o anumita licoare pe aia raman, chiar si la chefuri sau betii de-o noapte. De asemenea, important e ca fiecare sa bea in ritmul lui, fara sa-i pese de cat de repede sau incet golesc ceilalti paharele. De obicei, dupa "intreceri" din astea apar si primele victime... le auzi prin baie, dand la boboci. |
#49
Posted 22 April 2011 - 10:09
In general, vin. Fara apa/sifon.
Rar, whisky cu Cola. Foarte rar, bere neagra (celelalte nu le suport). |
#50
Posted 22 April 2011 - 10:14
Mocebon, on 22nd April 2011, 08:47, said: Personal, nu prea imi place sa amestec, daca am "luat-o" pe o anumita licoare pe aia raman, chiar si la chefuri sau betii de-o noapte. Nici io nu le amestec, da' in practica se intampla doua lucruri: 1 - Se termina taria da' inca ii loc de baut. 2 - Nu mai intra berea, caz in care trec pe tarie. |
#51
Posted 24 April 2011 - 08:43
"Cum consumati alcool?"
Regulat :) Singurele bauturi cu care nu "ma impac" sunt vodca si cele ce contin anason(ouzo,pastis,sambuca,etc). Cu privire la "Lacrima lui Ovidiu":vinul e foarte bun,cu conditia sa bei putin.E un vin licoros,nu se bea la masa,nu "se trag betii" cu asa ceva.Lucru valabil si pentru Sherry sau Porto. |
|
#52
Posted 24 April 2011 - 09:52
Ce inseamna LICOROS ? am mai auzit de cateva ori acest termen dar nu stiu exact la ce se refera.
|
#53
Posted 24 April 2011 - 12:14
Consum alcool foarte putin, doar la ocazii speciale - petreceri, socializare cu obligatii de acest gen, unde nu poti refuza ceea ce-ti ofera gazda, etc. Vinul il beau sec. Prefer ceva de calitate dar putin, decat mult si prost.
|
#54
Posted 24 April 2011 - 14:20
Fulgeratoru, on 24th April 2011, 09:52, said: Ce inseamna LICOROS ? am mai auzit de cateva ori acest termen dar nu stiu exact la ce se refera. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users