Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum isi mai petrec romanii vacant...

Fronius Gen24 Hibrid country code?

Compatibilitate placa de baza/pro...
 Identificare soi vita de vie

Iritatie ciudata pe picior

Problema Phillips 50PUS8536/12

Examen restant
 Colonoscopie

sisteme de operare 32 bit si 64 b...

Recomandari producatori pergole, ...

Prima iesire cu masina in Grecia,...
 A mai cumparat cineva tastaturi d...

Generator hidro artizanal

Convertire imprimanta pt sublimare

Despagubire defectiune curent?
 

Switchers

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#37
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004

View Post.ral:cr, on Dec 12 2005, 22:07, said:

inca o intrebare. dmg-urile sunt instalatoarele pt mac? unde o sa gasesc dopaia programul instalat? unde gasesc toate programele instalate ca nu sunt doar alea 10 din bara de jos sigur?
merci
ok, vad acum o sectiune pentru tonti, revin doar dupa ce parcurg ce-i acolo.

.dmg sau .img sunt formate de distributie si sunt imagini de disc. ai sa observi ca pe mac este foarte la indemina sa lucrezi cu aceste imagini. ele pot fi imagini de hdd, cd-rom sau chiar de marimi specificate de tine.

odata ce ai o imagine, dai dublu-click si daca nu te-ai jucat in preferintele Finder-ului ar trebui sa apara pe desktop un disc virtual. de cele mai multe ori, aplicatiile se afla in acest disc si trebuie un simplu drag-drop pe desktop pentru a le instala.

un tip de installer mai rar este .pkg sau .mpkg. acestea se instaleaza cu ajutorul lui Apple Installer, un program asemanator MSI ca si  functionalitate. mare atentie cu aceste pkg (mai ales la originea lor), pentru ca de multe ori iti cer admin password. odata ce dai acest password programul poate face modificari serioase in sitemul de operare.

aplicatiile se gasesc in folderul "Applications" de pe HDD-ul tau. le gasesti "explorind" Macintosh HD sau cu combinatia <Apple><Shift><A>

B)

#38
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
alta. de ce mi-a zis omu care mi-a facut proba ca hardu are 80G si mai am liber 74 cand eu vad acum ca hardu are 74G si mai e liber 63G?
n-am instalat nici un program inca, l-am lasat cu ce a venit. poate sa ocupe sistemul 10G? in aplicatii nu e mare lucru, cateva printre care si un word expirat.

am gasit adresa mac in about this computer.

si inca ceva care mi se pare important. trebuie sa-l partitionez nu? mai ales pt o viitoare formatare. cu ce se face si cum imi recomandati sa fac partitiile? am vazut pe la "tonti" ca e o idee buna sa fac 3 partitii, una de swap.
as vrea sa fac asta acum cat nu instalez nimic.

#39
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
cred ca system profiler e mai serios si nu e business-oriented  :D, plus ca HDD-urile se masoara in Gigabits la magazin iar acasa se masoara in Gigabytes

daca folosesti aplicatii DTP atunci e bine sa faci trei partitii dupa cum ai citit pe forum. pentru o utilizare obisnuita doua partitii sau chiar una sunt suficiente. ia in considerare ca multe fisiere mici pot scadea performanta os-ului daca se afla pe aceeasi partitie.

parerea mea este sa nu-l partitionezi inca, obisnuieste-te intii cu functionarea Mac OS X si a aplicatiilor. ia-l de la zero dupa ce te simti "confortabil" si vei face mai putine greseli de operare.

Edited by Centris, 14 December 2005 - 15:33.


#40
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
ok, nu folosesc dtp. si pt ca nu mi-ai aratat cum se face nu ma complic deocamdata, la prima busire :)
revin ca mai am.

#41
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
ok, revin cu una mai grea. pana reusesc sa dau de administrator ca sa-mi schimbe adresa mac verau s-o modific manual:

Mac OS X
Under Mac OS X, the MAC address can be altered in a fashion similar to the Linux and FreeBSD methods:

sudo ifconfig en0 lladdr 00:01:02:03:04:05
or

sudo ifconfig en0 ether 00:01:02:03:04:05
This must be done as the superuser


la urmatorul rebooot cica uita ce am setat da nu-i asta o problema ca pc-ul obisnuiesc sa-l tin cu saptamanile deschis. si oricum daca dau restart o sa invat pe de rost comanda tot scriindo.

asta pare ca trebuie scris in consola ca la linux. dar unde-i consola? cum devin superuser? exista deja o parola setata?

#42
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
se pare ca n-a fost greu. is pe mac acum. :)

#43
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
voila !       :coolspeak:

cu Mac schimbat ?

#44
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
ma ajuta si pe mine cineva sa folosesc mlMac ? de unde ma conectez fratilor, n-are nici un buton si cand il deschid imi spune ca-s deconectat. aDonkey merge in schimb da e varza si nici nu downloadeaza ca pe win, dar gaseste mai bine.

#45
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
probabil e o problema de conexiune sau un firewall. In mod normal mlmac se conecteaza automat la boot

#46
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
cred ca are serverul din lan firewall, al meu e oprit si asa a fost mereu. si totusi aMule merge.

#47
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
mlmac a ramas putin in urma concurentei in multinet. incearca si Poisoned sau Xfactor, s-ar putea sa mearga mai bine

#48
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
am mai incercat poisoned si nimic.

in fine, incepe sa ma cam dezamageasca sistemu asta de operare la unele chestii:
- firefoxu tocmai mi-a crapat si nu se mai deschide
- si pe Firefox si pe safari paginile cu java crapa
- am incercat sa inchid VLC uitat de aseara si a crapat si docku. e tare ca sa deschis singur dopaia.
- simt ca nu pot controla spatiul care-l ocupa toate fisierele, sa dus juma de hard. eu care ma incadram foarte bine in 20G cu tot cu sistem

sa pierdut conexiunea la internet in timpu noptii, poate asta a cauzat asa multe probleme.

in rest n-am ce zice da pacat de micile astea detalii.

#49
mindsoul

mindsoul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 968
  • Înscris: 03.05.2004

View Post.ral:cr, on Dec 20 2005, 08:00, said:

am mai incercat poisoned si nimic.

in fine, incepe sa ma cam dezamageasca sistemu asta de operare la unele chestii:
- firefoxu tocmai mi-a crapat si nu se mai deschide
- si pe Firefox si pe safari paginile cu java crapa
- am incercat sa inchid VLC uitat de aseara si a crapat si docku. e tare ca sa deschis singur dopaia.
- simt ca nu pot controla spatiul care-l ocupa toate fisierele, sa dus juma de hard. eu care ma incadram foarte bine in 20G cu tot cu sistem

sa pierdut conexiunea la internet in timpu noptii, poate asta a cauzat asa multe probleme.

in rest n-am ce zice da pacat de micile astea detalii.

fiind user win de o viata ii stii toate problemele, si , stiind-ule acestea nu mai sunt probleme.

acum si cea mai mica problema pe nou OS ti se pare grav pentru ca nu stii de unde sa incepi, este nou totul, asa m-am izbit si eu cu multe chestii, dar se merita oricum.

#50
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004

View Post.ral:cr, on Dec 20 2005, 08:00, said:

am mai incercat poisoned si nimic.

in fine, incepe sa ma cam dezamageasca sistemu asta de operare la unele chestii:
- firefoxu tocmai mi-a crapat si nu se mai deschide
- si pe Firefox si pe safari paginile cu java crapa
- am incercat sa inchid VLC uitat de aseara si a crapat si docku. e tare ca sa deschis singur dopaia.
- simt ca nu pot controla spatiul care-l ocupa toate fisierele, sa dus juma de hard. eu care ma incadram foarte bine in 20G cu tot cu sistem

sa pierdut conexiunea la internet in timpu noptii, poate asta a cauzat asa multe probleme.

in rest n-am ce zice da pacat de micile astea detalii.

.ral:cr nu te demoraliza. majoritatea problemelor tale nu au de-a face cu OS X (ma rog, mai putin java)

-daca nici celelalte aplicatii client multinet nu functioneaza inseamna ca porturile de care au nevoie (inafara de porturile clasice edonkey) nu sunt deschise "la sursa"
-firefox "crapa" cel mai des din cauza extensiilor. daca nu l-ai rezolvat spune-ne si te asistam
-java e nitel in urma ce-i drept ca si stabilitate si viteza, dar sa speram ca se rezolva
-multe aplicatii de p2p aloca un fisier temporar egal cu sursa. asa ca daca dai la downloadat 7 DVD-uri atunci ai sa ramii fara spatiu foarte repede.
-un restart poate face minuni uneori

stabilitatea OS X e foarte buna, si de aceea o aplicatie care cade nu o sa atraga un dezastru informatic  :) si este nevoie de o eroare foarte urita ca sa blocheze Finder-ul ("Explorer"-ul de pe Apple)

Edited by Centris, 20 December 2005 - 15:47.


#51
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004

View PostCentris, on Dec 20 2005, 15:45, said:

-un restart poate face minuni uneori

stabilitatea OS X e foarte buna, si de aceea o aplicatie care cade nu o sa atraga un dezastru informatic  :) si este nevoie de o eroare foarte urita ca sa blocheze Finder-ul ("Explorer"-ul de pe Apple)

dupa ce a crapat si adiumx cand am dat un paste la un link, a crapat si dockul, si apoi toate la rand la care vroiam sa mai fac ceva, doar alimentarea a fost solutia.

unul dintre lucrurile cele mai improtante la macosx este ca nu gasesti virusi pt el, da uite ca la mine sa intamplat ceva si browserele ma anunta:Attached File  Picture_1.png   36.62K   89 downloads
cand vreau sa dau search pe google. minunat. acum ce-i de facut?

#52
mindsoul

mindsoul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 968
  • Înscris: 03.05.2004
firefox-ul noul 1.5 ,
i-mi cade si mie (pe win), si banuiesc ca dupa cum zice si centris din cauza extensiilor, pentru ca mi se intampla cand transfer fisiere cu fire ftp.

#53
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
.ral:cr,

nu e nimic de facut decit sa astepti citeva minute. daca nu esti legat "direct" la internet atunci se poate sa fie altcineva din retea care foloseste acelasi gateway.

B)

#54
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
belea, merge. acum is mai linistit. :)

la Firefox avea 2 extensii default si le-am scos acum pe amandoua, nu cred ca-mi trebuie.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate