Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nici hackerii nu mai sunt ce-au f...

Pana unde poate merge o acuza5...

lipsa simtului realitatii in poli...

Arici in curte
 Telefoane achizitionate de pe OLX

Incalzire pardoseala slim (renova...

Probleme echitatie amatori

Scurgere chiuveta -> teava co...
 Trigger Warning (2024)

Pareri cartiere/zone in care ati ...

Care este culoarea normala de soia?

Comertul cu arcuri si arbalete
 Masini pe benzina usor pretabile ...

Am primit facturi dupa ce am renu...

Camere video, supraveghere curte....

Epilator care nu smulge puful
 

Instalare decodor HUMAX digi+c

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,020
  • Înscris: 12.01.2004
Humaxul trebuia sa vina cu un cablu SCART. Daca ai nevoie de RCA-uri, gasesti in comert.

#20
stefbv

stefbv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 19.06.2007
am si cablu scart conectat dar tot nu se aude.
daca schimb pe radio imi apare mesajul ca sonorul nu este disponibil

#21
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,020
  • Înscris: 12.01.2004
Poate nu ai introdus mufele scart cum trebuie, complet. Verifica si pinii mufelor scart sa fie aliniate si sa nu fi intrat vreun pin in interior. Eventual, daca TV-ul are mai multe intrari SCART,  testeaza-le. Joaca-te si cu reglajul de volum din TV si decodor.
Ce TV ai?

#22
stefbv

stefbv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 19.06.2007
mersi de ajutor, am schimbat capetele mufei si am vazut ca nu erau aliniate f bine cateva. Acum merge!
La unele posturi apare : eroare potrivire - smartcardul se initializeaza cu un alt decodor. Postul respectiv merge f bine doar pe cablu.
Am dat cautare pt posturi, acum le am de 2 ori, unele se vad altele apare post codat asa ca va trebui sa le sterg. La fel si la posturi radio.
Am mai invatat ceva azi

#23
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,553
  • Înscris: 16.12.2006
In primul rand da o revenire la setarile din fabrica si nu o sa mai ai dubluri. Parola este 0000. Legat de canalele cu eroare potrivire - smartcardul se initializeaza cu un alt decoder, trebuie sa activezi smarcardul. Lasi pe canalul respectiv si suni in call-center, ceri activarea smartcardului si le dai seria ce iti apare pe tv (e scrisa si pe cartela).

Poti sa faci si activare online de pe site-ul rcs-rds.ro, doar ca trebuie sa-ti stii id-ul de client.

Dupa ce ti se face activarea cartelei o sa ai imagine pe toate canalele.


#24
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,020
  • Înscris: 12.01.2004
La meniul Instalare, dai setari implicite/revenire la setarile fabricantului. Asta pentru canalele care apar de 2 ori.
Pentru eroarea de smartcard, trebuie activata. http://www.rcs-rds.r...digi-tv-satelit sau suni la deranjamente si precizezi mesajul care apare pe ecran.

#25
Gaby_M

Gaby_M

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,686
  • Înscris: 29.04.2014
Buna ziua
Cam in perioada de cind sint postarile precedente am primit si eu in custodie acest model de decodor. Din motive pe care nu are rost sa le amintesc l-am folosit putin timp dupa care l-am pus la pastrare.
Zilele trecute din cauza modificarilor de programe din grila analogica si a disparitiei unora dintre ele al decis sa-l repun in functie. Trebuie sa mentionez ca-l folosesc cu un TV mai vechi CRT cu ecran 4:3. Totul a functionat normal. Dupa ce l-am lasat sa-si faca actualizare de software am observat unele probleme. Este ciudat faptul ca nu s-au manifestat imediat ci numai dupa vreo doua-trei opriri si reporniri.
Una este faptul ca imaginea este afisata in format ingust cu margini negre sus si jos. O data problema s-a remediat prin oprirea si repornirea decodorului. Acum nu mai raspunde la aceasta manevra. Am verificat in Meniu - Preferinte - Control AV - Mod imagine sa fie 4:3. Cealalta optiune este 16:9. Modul de afisare al meniului se modifica in functie de aceasta setare, dar al imaginii nu. Derulind programele am vazut ca putine dintre ele (National TV, Prima, Pro Gold) apar in mod Full screen. Dupa cum am mentionat, aceasta problema nu s-a manifestat la prima repunere in functie.
Alta problema suparatoare este aceea ca la pornire, dupa incarcarea programului apare mesajul: Anunt Actualizare lista canale si care dureaza destul de mult. Nici acest lucru nu s-a manifestat prima data.
Sper sa-mi puteti data niste idei si scuze pentru foarte lunga postare.
Multumesc

#26
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,249
  • Înscris: 22.02.2017
In primul rand decodorul e vechi, ar trebui schimbat. In al doilea rand iti apar dungi sus si jos ca sa nu se vada intins. Posturile de se vad pe full screen inca emit 4:3, sau au semnalizarea proasta.

#27
Gaby_M

Gaby_M

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,686
  • Înscris: 29.04.2014
Faptul ca problemele au aparut dupa actualizarea de software sa nu fie numai o coincidenta?

#28
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,249
  • Înscris: 22.02.2017
Nu, din cate stiu decodorul e vechi... e SD, nu?

#29
Gaby_M

Gaby_M

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,686
  • Înscris: 29.04.2014
Da, decodorul este SD
Azi am hotarit ca batrinul meu televizor care m-a servit 15 ani fara sa-mi faca nici cea mai mica problema trebuie scos la pensie si am comandat unul nou.

#30
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,249
  • Înscris: 22.02.2017
Felicitari pt alegere. Daca ai probleme cu configurarea lui, ma poti contacta in privat.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate