Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cazanul de tuica
Last Updated: Apr 23 2024 17:27, Started by
sudest_om
, Apr 04 2011 19:21
·
32
#919
Posted 20 September 2017 - 16:34
Or fi tradus cu gogu. Cazanele par a fi din alea sarbesti care se vand si prin Dedeman si nu numai, n-au ei nici o treaba nici cu ciocanitul nici cu facutul tuicii
|
#920
Posted 24 September 2017 - 14:42
Buna ziua.In concluzie,dupa ce s-a scos mustul,s-a adaugat apa si zahar pentru tuica( 15 kg la bidonul de 200 l ),strangem capacele pentru a intra cat mai putin aer ?
|
#921
Posted 24 September 2017 - 18:18
Se pate folosi un arzator vertical de ulei uzat la un caza de tuica? Respectivul arzator functionaeaza cu flacara verticala, la fel ca si un arzator pe gaz!
|
#923
Posted 08 October 2017 - 17:31
Da, produce caldură si chiar am reussit sâ-l folosesc. E drept ca durează cu aproape o treime mai mult ca timp decât cu lemne, însă, are avantajul reglării temperaturii de ”fierbere”. Am reușit să aduc temperatura in cazan la maxim 98 de grade cu arzătorul respectiv, insa nici nu e nevoie de mai mult.
|
#924
Posted 13 October 2017 - 11:44
Salutare baieti!
Ce presiune e necesara ca sa explodeze un cazan de tuica? Probabil dupa ce ati citit ce am scris mai sus, v-ati blocat. Dar vreau sa evit explozia printr-o supapa de suprapresiune in capacul cazanului. Intamplator m-am intalnit astazi cu nasul meu de cununie care mi-a povestit ca a fost ieri la o inmormantare a unui fost coleg de serviciu care a decedat in urma arsurilor provocate de explozia cazanului de tuica. Mai exact a sarit capacul cazanului si vaporii adunati in jur au explodat. Asta s-a intamplat la a doua fierbere. Ce cauzeaza o astfel de treaba? Acumularea presiunii? - pai aburul format nu se duce pe teava? nu se condenseaza? Eu am in capacul cazanului un termometru cu teaca si cand ajunge la 78 de grade ( temp de evaporare a alcoolului) las focul mai moale, dar ma gandeam sa pun o supapa de presiune de genul celor de la centralele termice. |
#925
Posted 13 October 2017 - 12:18
Este sistem deschis, nu are cum sa se formeze presiune. Poate i-au scăpat vapori pe undeva și s-au aprins. Oamenii mai fac și greșeli, mai ales când gusta prea des din licoarea care curge pe țeavă.
|
#926
Posted 13 October 2017 - 14:09
Greseala mare la cazanele facute pe la noi este ca teava de legatura dintre cazan si condensator este foarte subtire. Daca se face ceva spuma in cazan si acesta este prea plin, se va infunda cu usurinta acea teava si astfel se creaza presiune.
Rezolvarea acestei probleme se face prin intercalarea unei "cepe" si prin marirea diametrului tevii de legatura (Lyne arm). La mine diametrul pleaca de la 100mm si scade pana la 38 mm la condensator. |
#927
Posted 13 October 2017 - 15:16
Am scris in graba mesajul de mai sus si acum nu ai pot sa editez...
Cand m-am referit la "subtirimea" tevii, am vrut sa spun ca diametrul ei este prea mic. Scuze! |
#928
Posted 13 October 2017 - 22:38
bogdanhbc, on 13 octombrie 2017 - 11:44, said:
Salutare baieti! Ce presiune e necesara ca sa explodeze un cazan de tuica? Probabil dupa ce ati citit ce am scris mai sus, v-ati blocat. Dar vreau sa evit explozia printr-o supapa de suprapresiune in capacul cazanului. Intamplator m-am intalnit astazi cu nasul meu de cununie care mi-a povestit ca a fost ieri la o inmormantare a unui fost coleg de serviciu care a decedat in urma arsurilor provocate de explozia cazanului de tuica. Mai exact a sarit capacul cazanului si vaporii adunati in jur au explodat. Asta s-a intamplat la a doua fierbere. Ce cauzeaza o astfel de treaba? Acumularea presiunii? - pai aburul format nu se duce pe teava? nu se condenseaza? Eu am in capacul cazanului un termometru cu teaca si cand ajunge la 78 de grade ( temp de evaporare a alcoolului) las focul mai moale, dar ma gandeam sa pun o supapa de presiune de genul celor de la centralele termice. Probabil capacul era prins cu suruburi,legatura dintre cazan si racitor facuta cu piulite olandeze.Deci in cazul in care a spumat si s-a infundat a aparut o crestere de presiune si de aici explozia.Daca utilizatorul nu a sesizat ca sunt probleme si nu opreste imediat focul si nu pleaca de linga cazan pina se raceste se lasa cu evenimente nefericite.Supapa nu rezolva nici ea problema deoarece in cazul unei spumari stutul de la supapa se infunda iar supapa nu isi mai face datoria. De asta nu se foloseste sistemul de imbinare rigid cu suruburi.Tot cazanele cu capace care sunt lipite cu mamaliga sunt mai sigure,deoarece in cazul unei spumari si infundarii a sistemului, presiunea se va elimina pe la zonele de imbinare si nu vei avea o crestere de presiune periculoasa ca in cazul unui sistem inchis unde poate atinge usor si intr-un timp foarte scurt valori critice. |
|
#929
Posted 30 October 2017 - 21:40
in sfirsit am inteles de ce nu se compara tuica sau palinca romaneasca obisnuita cu tsipouro sau grappa sau cu unele tuici/palinci deosebite gasite si pe aici dar f rar,de caise si prune
pai daca ne uitam la clipurile de pe youtube,se pune practic mustul fermentat cu struguri (fara ciorchini!),deci in loc sa faca vin se face distilat. nu din corcoduse gratis mucegaite sau din boasca stoarsa si cu zahar mult adaugat la 2 lei/kg struguri ,avind in vedere ca din struguri iese cam 55% vin de 12% alcool,rezulta cam 15-20 lei/kg doar costul materialului,in cazul nostru strugurii daca adaugam combustibil,manopera,utilaje,taxe si adaos comercial... |
#930
Posted 06 December 2017 - 20:26
Salutare. La ultimu cazan care l am făcut din boască , am lăsat un artist să bage pe foc si când am golit era lipit.boasca arsă pe fundu cazanului.e tare beton.cazanu e de aramă s au cupru nu stiu exact. Cum pot sa l curăț? Am incercat cu diverse dar nu s a înmuiat. multumesc anticipat. Multă sănătate .
|
#932
Posted 06 December 2017 - 20:54
Multumesc. Am să mai încerc,ca doar nu pot lăsa baltă un asemenea instrument atât de important 😂
|
#933
Posted 06 December 2017 - 22:42
Cu un flacon de Triumf pentru curatat aragaz, il inmoi bine si iese ca nou fara sa freci.
|
|
#934
Posted 01 April 2018 - 09:36
O parere , doua , daca se poate pentru acest mic cazanel de 5 l de pe emag ?
Am ceva borhot de mere si ma gandeam sa nu bag in el tot borhotul , ci doar ce rezulta dupa o buna stoarcere . Iese ceva sau o las balta ? Foloseste cineva astfel de alambicuri? (povernele s-au cam inchis , la aceasta data .. aia e problema ) Attached Files |
#935
Posted 01 April 2018 - 09:39
Problema este ca nu poti amesteca si se va prinde de fund.
|
#936
Posted 01 April 2018 - 10:11
M-am gandit la asta .. dar am si storcator de struguri si l-as fi presat putin sa am 80% lichid...
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users