Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cazanul de tuica
Last Updated: Apr 23 2024 19:32, Started by
sudest_om
, Apr 04 2011 19:21
·
32
#883
Posted 08 December 2016 - 12:57
Un ghiveci condimentat cu minciuni. N-am pus pe nimeni să planteze. Am vorbit de avantajul plantării de toamnă, am spus de câteva ori că asta se face când sunt temperaturi pozitive și alte alea. Am dat și citate din cărți.
Tu vorbești de calusare la plantare, ceea ce este o gafă de proporții, dar nu vrei să ți-o asumi. Tu vorbești de plantarea viței-de-vie în livezi, iar asta este o perlă. Cum tot perlă este afirmația că plantare are propriul ceas cu senzori. Păi, râd și curcile. Iar tot acest pachet consistent de gafe și perle spune foarte mult despre seriozitatea și credibilitatea afirmațiilor pe care le faci. Nu mai vorbesc de faptul că se vorbește de una și tu o dai în bălării cu alta sau de evitarea răspunsurilor la întrebări punctuale. Astea țin tot de seriozitate. |
#885
Posted 10 December 2016 - 20:52
Salutare !!!
Daca doresc participanti cu cunostinte mai aprofundate decat mine sa imi spuna si mie cate foi de tabla de 1000*2000 imi intra la un cazan de 220-250 de litri . Multumesc ! |
#887
Posted 10 December 2016 - 21:23
AlexandruMC86, on 10 decembrie 2016 - 20:52, said:
Salutare !!! Daca doresc participanti cu cunostinte mai aprofundate decat mine sa imi spuna si mie cate foi de tabla de 1000*2000 imi intra la un cazan de 220-250 de litri . Multumesc ! Am si eu o intrebare: ce vrei sa faci cu tuica pe care o produce acel minunat cazan de 250 litri? |
#888
Posted 10 December 2016 - 21:54
corsica, on 10 decembrie 2016 - 21:23, said:
Am si eu o intrebare: ce vrei sa faci cu tuica pe care o produce acel minunat cazan de 250 litri? Ai idee cata tabla imi trebuie ? Sau incerci doar sa m-a certi ? scaiba, on 10 decembrie 2016 - 21:05, said:
Multumesc frumos ! P.S; daca toti am avea aceleasi cunostinte nu am mai vorbi uni cu alti ca nu am mai avea de ce , si nici topicul nu ar mai exista si multe altele , iti multumesc pentru link . Bafta ! |
#889
Posted 14 July 2017 - 17:56
As vrea sa aflu de ce iese tuica acra. Ar putea fi calitatea fructelor? Exista vreun remediu pentru problema asta? Daca o mai fierb odata, rezolv ceva?
|
#890
Posted 14 July 2017 - 18:09
Trebuie mai multe detalii, e acreala ca de otet sau de fructe verzi? Din ce e facuta tuica? Daca fructele au fost coapte poate fi vina unei fermentatii proaste care a acrit plamada.
Cand distilai a curs acra de la inceput? Daca nu, puteai sa opresti distilarea inainte sa curga acru, dar la fel poti face la a doua distilare. Cu foc mic sa pice incet licoarea, arunci fruntea, si incepi sa gusti. Separi cand incepe sa curga acreala. Daca e prea tare ce s rezultst diluezi cu apa demineralizata. |
#891
Posted 14 July 2017 - 18:15
robuadr, on 14 iulie 2017 - 17:56, said:
As vrea sa aflu de ce iese tuica acra. Ar putea fi calitatea fructelor? Exista vreun remediu pentru problema asta? Daca o mai fierb odata, rezolv ceva? iese acra fiindca ai tinut borhotu neinvelit cu plastic ca lumea. ori capac la butoi, ori polietilena legata la gura butoiului. a fermentat acetic in prezenta aerului (oxigenului), daca o "sigilai" si statea borhotul in mediu de dioxid de carbon, fermenta alcoolic si aveai o tuica super, din aceleasi fructe. remediu? te costa. cat dai sa te scap de problema? Edited by casuta_papusilor, 14 July 2017 - 18:22. |
#892
Posted 14 July 2017 - 18:32
hai sa-ti zic, ca sa nu zici ca-s bulangiu de tot.
o pui din nou la fiert cu sare sau chiar cu bicarbonat de sodiu (din acela pentru gatit). 2 linguri de sare sau 1 lingura de bicarbonat la 20 de litri de tuica acra. amesteci si le dizolvi pana cand se incalzeste si pui capacul la cazan. se mai duce si din aroma fructelor, iese mai vodca, dar macar poti s-o bei. probat. Edited by casuta_papusilor, 14 July 2017 - 18:34. |
|
#893
Posted 14 July 2017 - 19:08
#894
Posted 14 July 2017 - 19:11
mda.
daca scade sub 40-42 de grade, scade mult la gust. vin cozile la rand si vine toata rautatea. |
#895
Posted 14 July 2017 - 23:58
Multumesc mult CASUTA_PAPUSILOR si IONUT_MYSTIC. Am luat nota de cele ce m-ati invatat si voi incerca sa rezolv problema. Domnule BUMBU, sunt dezamagit. Sesizez in limbajul tau o "chestie" un fel desconsiderare a celor din sud. De ce oare? La vasta ta cultura pe care am observat-o si pe aici si pe la electronisti, nu ai aflat zicala cu obiceiul si bordeiul? "Cate bordee atatea obicee" si cred ca toate obiceele isi au valoarea lor. Nu e prima data cand cei din sud sunt luati pe sus. Intamplarea face ca eu sa ma trag din Cluj-Napoca. Am copilarit in Dambul Rotund pe Papiu Ilarian, am pescuit in Nades si am facut si ceva scoala pe acolo. Atata cat sa-ti scriu tie acum. Sa stii ca nu ma simt cu nimic mai presus decat sudistii sunt chiar oameni de treaba si sa stii ca spre deosebire de tine ei vad si apreciaza ceea ce e bun in Ardeal si Banat. Apreciaza si PALINCA, cred ca tot asa ii spui si tu, sau poate ii zici PALINKA. Am simtul umorului si stiu sa fac diferenta intre o gluma si o marlanie. Puteai sa comentezi la subiectul dat, sau sa taci. Era mult mai intelept. Domnilor moderatori, poate ar trebui sa interveniti si nu prin stergerea postului, sau prin excluderea mea, ci prin luarea de pozitie impotriva a ceea ce se numeste descriminare pe criterii geografice.
|
#897
Posted 15 July 2017 - 04:54
|
#898
Posted 15 July 2017 - 07:48
robuadr, on 14 iulie 2017 - 23:58, said:
Multumesc mult CASUTA_PAPUSILOR si IONUT_MYSTIC. Am luat nota de cele ce m-ati invatat si voi incerca sa rezolv problema. nu mai lasa fructele la fermentat neacoperite fest. eu leg bine butoiul la gura cu folie inca din prima zi. daca fierbe prea tare, ii dau gaura sa iasa dioxidul. important e sa nu stea deschis recipientul/butoiul/cada (sau cum se zice in zona fiecaruia), sa nu vina aerul cu oxigen la borhot, sa stea borhotul mereu in atmosfera de dioxid de carbon, aia intepatoare la nas, eliberata de propria fermentatie. numai asa eviti fermentatia acetica, cea care da gust acru la final, specific tuicii "acre". sarea de bucatarie sau bicarbonatul de sodiu ajuta la scoaterea gusturilor din rachiuri la distilare. dar trebuie sa stiti din start ca le scoate si p-alea rele, dar si p-alea bune, aromele asa bune de fructe. in cantitati mici face tuica mai fina. daca scapi prea mult cu sodiu in ea, incepe sa dispara aromele de fructe dimpreuna cu cele puturoase. am fiert odata o tuica de prune a doua oara cu bicarbonat, incat nimeni n-a mai stiut din ce e facuta. eu, care stiam ca e pruna 100% nu mai reuseam sa gasesc vreun gust cat de mic de fruct. am "stricat-o", adica era aproape vodca. foarte buna, foarte fina, deluxe, dar io vroiam tuica de prune, nu vodca dreapta. a fost bun ca experiment, dar esec total ca tuica de prune. Edited by casuta_papusilor, 15 July 2017 - 07:49. |
#899
Posted 15 July 2017 - 07:50
Definitia tuicii zice ca este o bautura distilata din prune, sau alte fructe, fermentate. Nimic de concentratia alcoolica.
Sunt de acord insa ca tuica la 28-30 grade cum o fac majoritatea e prea slaba, dar si la 50 gr e exagerat. Nu mai simti deloc aroma de pruna. 40 grade este o valoarea buna, dupa parerea mea-dar sunt sudist si nu fac parte din cei ce au pus coada la pruna. |
#900
Posted 09 August 2017 - 09:19
sebybastian, on 08 august 2017 - 12:40, said:
Buna ziua. Am vrut sa deschid topic separat (poate nu ar fi rau pe viitor) sa poata fi gasit mai usor, dar vazand ca s-a mai discutat aici atunci scriu si eu tot aici... |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users