Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce e mai important pe termen lung...

Imposibil de portat vodafone-digi...

Pilotaj drone - curs obligatoriu?...

Probleme submersibila
 Utilizatorii de servicii de comun...

Notificare Anaf pentru venituri d...

Router WiFi care sa stie VLAN si ...

ETL one to many relationship from...
 Trust Wallet

Inmulțire pomi cu flori (meliferi...

Întrebare, facebook in Rusia

Excel scriere numar condensat
 Camera auto DVR PNI Voyager S1700...

PC pentru editare video si putin ...

Sistem de navigatie GPS PNI L710 ...

OnePlus Watch 2
 

Malwarebytes anti malware

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,920
  • Înscris: 21.04.2009
hmm,o intrebare. Malwarebytes e bun ca antivirus? (cand il cumperi,iti protejeaza si sitemu',cica) si nu stiu ce sa fac,sa raman cu el sau sa-mi bag un antivirus in sensu' cuvantului.

#20
rootkit

rootkit

    Awake. Security DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,883
  • Înscris: 07.02.2007
Nu e un inlocuitor de antivirus. Poate fi instalat langa antivirus.

#21
rebroff

rebroff

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 722
  • Înscris: 21.04.2011
Merge sa am si BitDefender si Malwarebytes?

#22
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,214
  • Înscris: 15.06.2004
Da. Asa cum s-a spus in postul de dinaintea ta.

#23
rebroff

rebroff

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 722
  • Înscris: 21.04.2011

View Posteiffel, on 21st October 2011, 13:17, said:

Da. Asa cum s-a spus in postul de dinaintea ta.
Multumesc mult.

#24
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,214
  • Înscris: 15.06.2004
Am cam inceput sa-mi schimb un pic parerea despre Malwarebytes AntiMalware de la o vreme. In special de cand au introdus modul trial si l-am pus pe mai multe calculatoare ptr testare. ( eu unul oricum il am pe calculator cu licenta de vre-un an ).

Daca pe partea de scanare inca il consider de neinlocuit, modulul de protectie mi se pare un simplu fasss. Poate ca unii vor sari repede sa am contrazica, dar...

1. Inca nu am intalnit situatie in care sa-mi blocheze un malware - virus, troian, sau orice.
2. M-a exasperat cu fals pozitive.

In urma cu cateva luni aranjam un site si am facut cateva imagini ptr backround ( intre 500 si 5000 biti ) - gen Tile. Ca sa le testez le redenumeam ptr a corespunde cu denumirea data in codul css. Denumirea aleasa a fost bkg.jpg si bkb.jpg. Imediat dupa redenumirea in total Comander, MBAM imi bloca acesul la fisier in general pe motiv de Malware.Packaging.Gen sau similar. De vre-o doua ori mi-a zis ca e Backdoor.Gen. Evident ca am dat ignore, dar aproape la fiecare redenumire de fisier imi facea figura.

Un calculator care rula MBAM a fost infectat cu Sality - a fost un pic cam ciudat sa vad cum sterg virusul si el reapare dupa cateva secunda iar MBAM nu-l blocheaza. Desi il are in baza de date, iar la scanare il gaseste si-l elimina - cel putin in forma sa pura - nu si din fisierele injectate...

Prin logurile de pe devirusare apareau de multe ori keygenuri. Am facut un experiment, cautand prin sistem mai multe executabile sub 1 mb si redenumindu-le keygen.exe dupa ce in prealabil cu ResourceHacker le-am sters proprietatile. In 3 din 10 cazuri imediat dupa redenumire erau blocate.

In consecinta incep sa cred ca ptr modulul de protectie rezident nu foloseste baza de date ci pur si simplu se ia dupa denumirile fisierelor. Iar tinand cont ca ocupa peste 89 Mb din memorie ptr asta incep sa cred ca acel modul e inutil.

#25
rootkit

rootkit

    Awake. Security DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,883
  • Înscris: 07.02.2007
Raspund si eu la 1 si 2.

1. Corect. Mai mult, si acele mesaje legate de site-urile blocate mise par uneori dubioase.

Am si facut un test. Am luat un program(nu o sa spun numele din diverse motive) cu care analizam traficul pe toate porturile deschise, IP-uri, pachete, etc tot.

In lista aia nu aparea deloc nimic conectat la IP-ul raportat de Malwarebytes.

2. Si aici e o discutie si la ei pe forum: au zis ca nu sunt si nu se considera companie antivirus iar metodele lor de detectie sunt diferite.

In cazul de fata am vazut cazuri in care detectia era facuta dupa numele fisierului sau dupa md5.

Un exemplu concret: daca exista un svchost prin Windows in afara de cel real, e detectat de produs "euristic".

#26
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
Am avut saptamanile astea probleme cu un troian care, printre actiunile lui cele mai evidente, imi redirectiona unele linkuri din google spre diferite siteuri, imi baga un popup, ingreuna sistemul. Mcaffe nefiind update nu l-a detectat dar nu pot sa il acuz. In TM aparea ca lvvm.exe, 4A.exe si inca unul asemanator. Cazuri similare am identificat aici http://forums.techgu...rect-virus.html sau http://forums.techgu...b-backdoor.html . Era raspandit in Program Files unde isi crease un director LP dar si in alte subdirectore din Windows si Doc.&Sett. Manual nu am reusit nimic, am incercat cu Adaware dar nu a mers, in Safe cu Adaware a bootat fara cauza la un moment dat. In final am incercat Malwarebytes si mi-a facut curat. Doar setarile erau schimbate la proxy si a trebuit sa intru din nou pe automat. Cam asta a fost, ideea este ca nu am gasit pe forumurile romanesti "leacul" pentru lvvm.exe si m-am gandit sa punctez aici.

#27
kelppa

kelppa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 15.07.2009
O prbl. pe care poate ma ajutati sa o rezolv.Nu reusesc sa-mi instalez Malwarebytes,indiferent de unde descarc programul,direct de pe site,de pe softpedia ,intampin aceeiasi problema:

Attached Files


Edited by kelppa, 24 December 2011 - 10:42.


#28
rootkit

rootkit

    Awake. Security DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,883
  • Înscris: 07.02.2007
Ai drepturi de admin pe contul din Windows?

#29
kelppa

kelppa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 15.07.2009

View Postcrysty2k5, on 24th December 2011, 16:54, said:

Ai drepturi de admin pe contul din Windows?
hmmm si eu ma gandeam ca tot  pe acolo pe undeva e baiul.pai ca admin eu apar,dar chiar nu stiu care sa fie problema.Chestie e ca pana acum ce-am mai instalat,n-am intalnit chestia asta.Am incercat sa dau run direct,a aparut prima eroare,iar apoi cand am intrat la Run as,am incercat dar..a aparut a 2 variata expusa in poza.Dar la run as imi apar 2 numein 2 casute,primul e administrator,iar al 2 e ovi(asta-s eu)Am incercat si prima varianta unde scrie"protect my computer...dar tot  degeaba.

Attached Files

  • Attached File  mbam.JPG   121.53K   54 downloads


#30
kelppa

kelppa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 15.07.2009

View Postkelppa, on 24th December 2011, 18:30, said:

hmmm si eu ma gandeam ca tot  pe acolo pe undeva e baiul.pai ca admin eu apar,dar chiar nu stiu care sa fie problema.Chestie e ca pana acum ce-am mai instalat,n-am intalnit chestia asta.Am incercat sa dau run direct,a aparut prima eroare,iar apoi cand am intrat la Run as,am incercat dar..a aparut a 2 variata expusa in poza.Dar la run as imi apar 2 numein 2 casute,primul e administrator,iar al 2 e ovi(asta-s eu)Am incercat si prima varianta unde scrie"protect my computer...dar tot  degeaba.


am rezlv ,dar am instalat programul de pe un stick.iar acum fuctioneza.Numai bine !!!

#31
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,433
  • Înscris: 15.07.2008
Malwarebytes' Anti-Malware s-a prostit sau ce ? Am facut update si acum  imi gaseste fisiere din Framework ca fiind infectate, "cica" :
Fisiere detectate: 2
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\AddInProcess32.exe (Trojan.MSIL.FMS)
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Microsoft .NET Framework 3.5\vs_setup.cab (Trojan.MSIL.FMS)

Ca sa fiu sigur am scanat aici (prin reupload )
https://www.virustot...sis/1393632848/
si aici https://www.virustot...sis/1393633742/ Sa inteleg ca sunt  fals-pozitiv din scanarile astea ?

Edited by stlk, 01 March 2014 - 02:36.


#32
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
eu daca instalez Malwarebytes pe langa antivirusul existent pe un pc mi se blocheaza pc merge greu dc?

#33
rafan

rafan

    Banned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,143
  • Înscris: 04.05.2008
Instaleaza Malwarebytes, dar debifeaza protectia activa.Il pui sa scaneze doar cand crezi tu ca ai nevoie. Nu este nicidecum normal sa blocheze pc-ul sau sa mearga greu chiar si cu acea protectie activa. Mai depinde si de configuratie.

#34
Axxxell001

Axxxell001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.10.2015
Eu recomand cu incredere acel soft deoarece mai zilele trecute am patit ceva la mine la serviciu chiar nu prea placut si ma refer la o patanie a mea am descarcat ceva in pc si ma trezesc eu ca mi se instaleaza ceva automat... nu am mai reusit oprirea acelui proces deci ce sa fac?? NU am avut ce sa mai fac si ma trezesc eu ca licenta noastra de aici de la firma de antivirus de mcafee imi spunea ca nu am nici pe dracu in materie de malware sau orice de acest gen insa cand intram pe net dupa prima jumatate de ora de navigare mi se umplea monitorul de tot soiul de avertismente sa descarc nustiuce antivirusi s.a cea mai tare faza a venit cand un amic mi-a recomandat Malwarebytes anti malware am versiunea pro insa pt toate modulele activate recunosc la start c-am simte ceva miscare mai lenta pc-ul meu la doar 2 gb ram insa de la prima scanare ce sa vedeti fratilor a gasit al meu 250 de fisiere miscarete pe acolo printre care troieni si tot tacamul pt un sistem de operare facut praf si recunosc mi-a fost c-am teama sa nu stearga si ceva ce nu trebuie deoarece o reinstalare de windows la lucru era catastrofala era un sistem la un cantar auto si c-am greu ma puteam baga la asta asa ca am zis oricum fie ce-o fi mai dragilor dupa curatarea aceea cu Malwarebytes anti malware nu am mai lasat acel mcafee in pc deoarece el statea degeaba acolo si sa stiti ca si in zi de azi am tot Malwarebytes anti malware si ii merge pc-ului meu foarte bine deci concluziile le puteti trage singuri de aici insa credeti-ma nici nu am crezut ca mai scap fara formatare

Edited by MhG_40, 15 October 2015 - 05:04.
font


#35
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,007
  • Înscris: 02.11.2009
[ http://s24.postimg.org/y4c90z2x1/image.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Imi apare aceasta alerta de multe ori pe zi. Am ajuns sa dezactivez alertele din Malwarebytes ca sa nu ma mai oboseasca si totusi nu inteleg prea bine de ce si cum de mozilla meu incearca sa acceseze acea pagina.

N-am idee nici cum sa fac sa nu se mai intample... Am cautat un pic pe net dar nu m-am lamurit.

Edited by asda, 13 December 2015 - 13:05.


#36
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,007
  • Înscris: 02.11.2009
Nimeni nicio opinie ? :(

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate