Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir
 Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa
 Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 

Radical de ordinul 3

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
autoplayer

autoplayer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,485
  • Înscris: 08.01.2010
Deci vreau sa fac un program care sa extraga radicalul de ordinul 3 dintr-un numar. In c/c++ cred ca e o functie/procedura pt asta dar in pascal nu stiu de asa ceva. Deci imi poate spune algoritmul de extragere a radacinii cubice?

#2
clemhem

clemhem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 23.02.2008

View Postautoplayer, on 2nd April 2011, 18:14, said:

Deci vreau sa fac un program care sa extraga radicalul de ordinul 3 dintr-un numar. In c/c++ cred ca e o functie/procedura pt asta dar in pascal nu stiu de asa ceva. Deci imi poate spune algoritmul de extragere a radacinii cubice?
Incearca sa folosesti
Power(27, 1.0/3.0)
Cel putin asta e una din metodele din C++. In Delphi e posibil sa mearga si cu 1/3 direct, nu stiu exact.

#3
autoplayer

autoplayer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,485
  • Înscris: 08.01.2010
Pai eu lucrez in freepascal si lazarus dar ma uit daca merge.
LE. Nu are nicio functie cu numele asta.

Am gasit - x la puterea y: exp(ln(x)*y).

Edited by autoplayer, 02 April 2011 - 17:44.


#4
clemhem

clemhem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 23.02.2008
In fine, ca principiu, ridicarea unui numar la puterea 1/3 este echivalenta cu extragerea radacinii cubice din acel numar. Aplica asta in functia de ridicare la putere si, in mod normal, ar trebui sa ai rezultatul dorit.

#5
autoplayer

autoplayer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,485
  • Înscris: 08.01.2010
Da ai dreptate. Doar ca la inceput eu nu stiam ca exista astfel de functie in pascal si vroiam sa stiu cum se extrage radacina cubica "pe hartie". Dar daca extista functie nu mai am nevoie.

#6
osmiu

osmiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 28.09.2006
autoplayer ... ai idee de ce in free pascal nu pot sa folosesc un contor mai mare de 33.000 intr-un ciclu for ? adica pot , dar programul nu intra in ciclu si trece mai departe . contorul e reprezentat intern ca numar cu semn pe 16 biti , sau care-i faza ?

#7
GigiMaciuca

GigiMaciuca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 940
  • Înscris: 27.01.2010

View Postosmiu, on 2nd April 2011, 23:09, said:

autoplayer ... ai idee de ce in free pascal nu pot sa folosesc un contor mai mare de 33.000 intr-un ciclu for ? adica pot , dar programul nu intra in ciclu si trece mai departe . contorul e reprezentat intern ca numar cu semn pe 16 biti , sau care-i faza ?
Presupun ca depinde de tipul contorului. Daca l-ai definit integer, da, merge pana la 32767. Detalii aici: http://cs.nyu.edu/co.../variables.html

#8
osmiu

osmiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 28.09.2006
da . in principiu cam asta era . de fapt era un pic mai grav .
program pascal;
const
ct : longint = 100000;
var
rez : longint = 7;
i : integer;

begin
for i := 0 to ct do
begin
inc(rez);
dec(rez);
end;
writeln('rezultatul este : ' , rez , '  i a ajuns la : ' , i);
end.
adica intram in ciclu cu contor de tip integer si limita maxima a contorului o declarasem longint . looool . ciudat e ca nu am primit nici o avertizare la compilare . si programul rula de ziceai ca e totu' ok . numa' ca mesaju' de iesire imi gogona ochii . "rezultatul este : 7  i a ajuns la : 0" . si cand inlocuiam 100.000 cu 30.000 , mergea ca prin farmec . adica :
const
ct : longint = 30000;  ("rezultatul este : 7  i a ajuns la : 30000")
adica compilatorul transforma contorul la tipul cu cea mai mica reprezentare pe biti dintre integer(tipul lui i) si longint(tipul lui ct) . hmmm . astea sunt din dedesubturile ciclului for . loool . nici prin cap nu-mi trecea ca tipul integer e reprezentat pe 16 biti in free pascal , spre deosebire de Delphi . domnilor , va multumesc si va salut !
a votre sante .

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate