Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Recunoștință și respect față de părinți

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#37
citronelle

citronelle

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 10.10.2009

View PostPrien, on 5th April 2011, 21:25, said:

.....


Adevarul e poti sa le fii recunoscator si pentru faptul ca nu te-au aruncat la canal imediat dupa ce te-au nascut desi aveau toate conditiile s-o faca, si poti sa-i respecti pentru taria de caracter pe care ti-ai dezvoltat-o traind alaturi de ei, printre puscariasi si cersetori.  Si culmea e ca unii primesc fazan si caviar cu multe batai, si altii au net si TV piratat de la vecini. Din pacate nu toate familiile sunt ideale.

#38
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009

View PostPrien, on 5th April 2011, 21:25, said:

Intrebarea e pusa la misto? Pot sa intreb si eu daca cel/cea carea pus-o e handicapat(a) intelectual?
Nu, nu vreau sa jignesc, vreau doar sa ma interesez. Adica sa aflu daca eu gandesc gresit sa nu.
Auzi, daca m-au facut sa ma tina, e obligatia lor, ce le-am cerut eu..
Cred ca asta-i formularea adecvata, ca sa fie limpede, Ba, sau fa, nu-i asa ca puteau sa iti dea doar paine si apa+multe batai? Sa te trimita pe strada sa va prostituati, scuze, doar sa cersiti? Cica asa fac unii parinti, de o numita etnie, nu mai stiu cum ii zice, parca eschimosi?...
Eu remarc ca dvaostra aveti acces la internet unde puneti intrebari inteligente, nu ca gepizi..

Chiar, cam ce note aveti dvoastra la scoala? Si parca nu imi aduc aminte sa va fi gasit nick-ul nici la literatura, unde am comentat niste carti, nici la muzica, sectiunea opera, ma rog, presupun ca nu prea sti ce e aia, si nici la filme. Nu va spun spun cam ce am facut pe acolo..
Indica-mi unde, daca am gresit..
Chiar, ai dumitale te-au dus la vre-un spectacol doar ca sa iti faca placere?

Sa mai zica cineva ceva despre tinerii de azi...Evident de bine....

Am si eu o cotraintrebare. Trebuie sa ii fi recunoscator tarfei pe care o platesti pt felatie sau cuniligus? A, scuze, aici vorbeam de parinti. Aia care au stat langa dta cand facei bolile copilarie, ti-au cumparta haine normale, te-au dus in excursii, ti-au platit tabere, etc..
Am gresit, recunosc, inchirez cenusa second hand sa mi-o torn in cap...
Restule pierdere de vreme, vanare de vant. Scarba cuvenita.

Vai de capul tau si de copiii ce-i vei avea. Nu, nu-mi raspunde, nu meriti.

#39
yasmi

yasmi

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,504
  • Înscris: 20.02.2009

View Postadadoi, on 4th April 2011, 11:09, said:

de unde le vei fi scoțând, nu știu. Auzi, să cerșească atenție și afecțiune. Jiiz, ai văzut vreodată un om beat, mai ales de-ăia pe care îi lovește afecțiunea?
Da, e un lucru îngrozitor, da' relația nu s-a rupt, respectul n-a existat niciodată, părinții ăia sunt alcoolici de când au deschis puradeii ochii, vorba aia, nu cunoșteau alt gen de părinți. De iubit, în schimb, e altceva.

Tu nu mai stii nici sa citesti ?

Ia o pauza, respira si mai citeste o data. Vrei sa ma contrazici pina nici n-ai terminat de citit ce am scris.

Copiii chiar daca sunt tratati prost, de multe ori ( nu generalizez)ajung sa creada ca din vina lor se intimpla toate, ei trebuie sa fie mai buni, mai ascultatori, ajungind sa "cerseasca" atentia acelor parinti descelerati. Asta pina mai cresc si isi dau seama ca nu traiesc intr-o normalitate. Normal ca ala prost, agresiv si beat, nu vrea afectiune.

Edited by yasmi, 06 April 2011 - 07:33.


#40
Manowar

Manowar

    Iubitul mileniului.

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,869
  • Înscris: 24.11.2004

View PostChupacabracretz, on 5th April 2011, 20:03, said:

Eu remarc ca dvaostra aveti acces la internet unde puneti intrebari inteligente, nu ca gepizi..

Sigur se fute cu vreunul pentru accesu' la internet.

#41
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
unii parinti merita mai mult respect si recunostinta decat altii....
stiu cazuri de parinti care spargeau bani pe haine si vacante  si nu-i dadeau copilului niste bani sa se duca intr-o tabara dar si pariti care se imprumutau si se sacrificau sa-si trimita plodul intr-o vacanta ... de aici incolo intervine constiinta fiecaruia ...

#42
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
de-aia spun eu că majoritatea pur și simplu nu pot face altfel. Așa-s ei, unii pun preț mai mare pe haine, taberele sunt câh cu ploșnițe, alții au alte idei. Nici unul n-o face din respect.

De respectat îl respecți pe, știu io, profu' de mate, academicianu' X, pictorul Y, doctorul Z. Pe părinți îi iubești.

#43
darkangelo

darkangelo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,499
  • Înscris: 12.09.2006
maica-mea a fost crescuta cu ideea ca bataia-i rupta din rai si unde dai creste, si in capul ei n-a fost nicio secunda ideea ca face ceva rau caftindu-ma. nici acum bataia nu i se pare un lucru anormal. a fost crescuta in ideea ca parinti sunt parinti si trebuie iubiti si respectati orice-ar face, ea crede chestia asta in continuare. nu sunt capabila sa fiu ranchiunoasa si sa urasc oameni straini care-mi fac rau, d-apai p-ai mei, luand in considerare si faptul ca ei chiar au crezut ca asa e cel mai bine pentru mine. ca imi scoate pe nas de cate ori are prilejul tot  ce a facut ea pentru noi si cat s-a sacrificat, e deja obisnuinta si nici nu o mai aud. si adevarul e ca multa vreme am crezut ca trebuie sa-i fiu recunoscatoare ca nu m-a dat la orfelinat si nu si-a refacut viata dupa divort.

#44
yasmi

yasmi

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,504
  • Înscris: 20.02.2009

View Postadadoi, on 6th April 2011, 10:17, said:

Pe părinți îi iubești.

Si iubirea exclude respectul ?

#45
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
Daca luam definitia din Dex, respectul se refera numai la sentimente de inalta stima. Asemenea sentimente nu sint compatibile cu verbul a trebui. Nu cred ca pot fi impuse. Se cistiga.
Un sens mai larg s-ar referi la respectarea unor reguli. Aici respectul este necesar intr-o familie, cum e necesar si la serviciu, la scoala, in armata, fata de colegi si fata de superiori (parinti, sefi, profesori, ofiteri) din simplul motiv ca altfel institutia respectiva nu si-ar atinge scopul (daca nu dai doi bani pe profesori nu inveti mai nimic, daca te doare in cot de sarcinile trasate de sef firma merge inapoi, daca nu asculti de parinti nu isi pot indeplini obligatia de a te creste). Aici presupunem ca functia unei familii cu copii este sa creasca copiii pina la virsta la care pot trai independenti. A creste include a educa, a indruma, a proteja, a hrani, a arata lumea etc.
Daca luam un sens si mai larg, respect e bine sa aratam fata de toti semenii, prin urmare se includ aici si parintii. Sensul acesta cel mai larg se refera la o atitudine politicoasa, la o conduita corespunzatoare, si ajuta la mentinerea unei vieti linistite. Ar fi urit sa ne imbrincim si sa ne injuram intre noi.

Recunostinta e mai greu de evaluat. Citi pot spune ”simt recunostinta pentru parintii mei”? Io nici nu imi dau prea bine seama cum se ”simte” acest sentiment. Oricum, nu cred ca poate fi vorba de recunostinta in situatiile cu parinti degenerati. Si nici cu parinti bine-intentionati dar exagerat de protectori, sau severi. Un copil tinut prea din scurt poate creste la fel de strimb ca unul complet neglijat. Va fi mai educat, dar e foarte posibil sa fie atit de stingaci in relatiile sociale incit sa le reproseze asta parintilor toata viata. Cred ca poti simti recunostinta numai daca esti multumit de tine. Sau daca stii ca au facut niste sacrificii mari in situatii limita ca sa iti salveze viata sau sanatatea.

Au vreo datorie copiii fata de parinti? Aici cred ca se poate scrie o carte. Pur natural nu au nici una, doar parintii au, fata de copii - sa ii creasca pina la obtinerea independentei (legal datoria inceteaza la 18 ani, natural poate dura mai mult, pina la finalizarea studiilor de pilda). Dar cind intervine morala, constiinta, spiritualul, nu mai e loc pe un forum (pe linga faptul ca nici nu are cine sa scrie despre asta, iti trebuie un bagaj larg de cunostinte de logica, morala, religie, sociologie, antropologie etc. ca sa poti explica sursa diferitelor obligatii si cerinte, sociale sau morale). Nu poti dezbraca omul de milenii de credinte si obiceiuri ca sa raspunzi la intrebare.

Asa ca ce ramine caracteristic relatiilor familiale e iubirea. Cel putin in copilarie, ea exista, si deriva si din dependenta copiilor fata de parinti. (De la parinti catre copii e naturala, e necesara pentru a isi indeplini rolul de parinti, desi nici aici nu e mereu implicita). Totusi, ca orice iubire, trebuie intretinuta, pentru ca e destul de frecvent ca ea sa se stearga in timp, cind incep anumite reprosuri dintr-o directie sau alta. Uneori chiar nu mai ramine decit acea datorie morala pe care o simtim chiar si fara iubire, si care zic eu mai sus ca e greu de stabilit de unde vine. Alteori nici asta.

#46
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006

View Postyasmi, on 6th April 2011, 12:52, said:

Si iubirea exclude respectul ?
am spus eu așa ceva?

#47
yasmi

yasmi

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,504
  • Înscris: 20.02.2009
Pai atunci pe ce ne contrazicem ?

#48
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009
Nu, mai, Yasmi, e o chestie d'aia cu Diagrama Ven Euler :

#49
yasmi

yasmi

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,504
  • Înscris: 20.02.2009
asta am spus si io niste posturi mai devreme, de aia nu vad unde e contradictia, poate nu ma exprim romaneste.

#50
Charger

Charger

    Viitor baștan

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,874
  • Înscris: 12.01.2011

View PostOscilatrix, on 7th April 2011, 10:08, said:

Nu, mai, Yasmi, e o chestie d'aia cu Diagrama Ven Euler :

E o prostie.
Nu trebuie sa fie neaparat intersectate.

#51
malicious earn

malicious earn

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 463
  • Înscris: 27.09.2006

View PostJudith, on 2nd April 2011, 14:32, said:

De ce trebuie sa le fim recunoscatori la maxim parintilor doar pentru ca ne-au dat viata? Si doar pentru asta sa trebuiasca sa-i respectam indiferent de relatia noastra cu ei?

Si care-i faza cu "Daca nu-ti dadea mami/tati bani de laptop/internet, mai puteai debita chestiile astea pe internet?"
Nu e normal sa-mi dea bani de mancare, sa ma creasca si sa-mi ofere tot ce au ei mai bun? Din moment ce m-au facut pe lumea asta? Nu e de parca mi-au facut o favoare doar pentru ca si-au tras-o si am fost nascuta.
Trebuie sa le fac o statuie si sa-i inalt la rangul de divinitate doar pentru ca au facut ceea ce trebuie?
Chestia asta se aplica la mai multe faze, din cate am vazut, la poporul nostru. In mai multe domenii, trebuie sa te consideri norocos doar pentru ca ai fost servit cum trebuie.
Poate daca am avea alta atitudine, chestiile astea ar veni by default si nu "din noroc maxim".

Nu trebuie sa te consideri norocos doar pentru ca ai fost servit cum trebuie, dar reversul medaliei e ca trebuie sa raspunzi la fel.
Asa si cu parintii. Puteau sa nu isi faca datoria. Dar si-au facut-o. Acuma tu nu mai poti sa nu ii respecti. Sucks, nu?

P.S. Nu, nu trebuie sa le fii recunoscator la maxim. Dar si ei sunt oameni ca si tine. Tu daca ai avea un copil si ar trebui sa ii oferi tot ce ai mai bun, zi de zi forever and ever, doar pentru ca ai vrut un pic de sex, nu i-ai cam uri?
Cine zice nu, e ipocrit. Think about it.

Edited by malicious earn, 17 May 2011 - 22:55.


#52
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
cine zice da, n-are copii sau n-ar trebui să aibă. think about it.

#53
yasmi

yasmi

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,504
  • Înscris: 20.02.2009
Ai copii ?

Asa iti imaginezi ca i-ai uri pt ca te obliga sa fi dedicat lor ??

Poate unii si-i doresc, poate altii nu o simt ca obligatie.

#54
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,866
  • Înscris: 22.12.2005

View PostJudith, on 2nd April 2011, 15:32, said:

De ce trebuie sa le fim recunoscatori la maxim parintilor doar pentru ca ne-au dat viata? Si doar pentru asta sa trebuiasca sa-i respectam indiferent de relatia noastra cu ei?

tine de alegeri
daca tot ce ai inteles tu este ce ai scris...nu ma mir de situatia in care am ajuns  ca natiune.

da. parintii sunt sacri - ti i da Dumnezeu. pe prieteni ti-i alegi singur..

si inca o idee - suntem tot ceea ce suntem datorita parintilor. inclusiv intrebarea asta pe care o pui, tot lor li se datoreaza. cum te au  "crescut" , asa te au

ma uit la diferenta ( inca ) enorma intre modul de a gandi "urban" si cel " rural". in mare ,la "tara" inca mai exista FAMILIA.
la oras (majoritar cele mari ) s a pierdut cam tot  si s-a ajuns la intrebari ca asta..din topic, fara nimic sfant in ea..

Edited by foxbat, 18 May 2011 - 07:30.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate