Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cresterea sangerului si a novacului
Last Updated: Mar 26 2017 18:15, Started by
samsomn
, Mar 30 2011 10:22
·
0
#1
Posted 30 March 2011 - 10:22
Se puate realiza o crestere semi-intensiva, (5 tone/ha) intr-un iaz de 2ha , a sangerului si novacului fara combinatii cu alte specii de pesti.?
|
#2
Posted 30 March 2011 - 11:43
5 t/ha nu e chiar semi-intensiva ci spre intensiva.
Este cam complucata cresterea lor in monocultura din simplul fapt ca zoo si fitoplanctonul se epuizeaza repede si ne-avand specii care sa produca suplimentar mitriti/nitrati pt productia de plancton, veti fi nevoit sa introdu eti in permanenta ingrasaminte naturale (balegar) sau artificiale. A doua varianta ca si prima, este foarte riscanta a se face cu pestii aflati in plin proces de crestere. Poate in qcest caz, solutia asiatica de a creste pasari de balta alturi de pesti este foarte indicata. |
#3
Posted 30 March 2011 - 12:03
Sangerul,este un peste fara nici o valoare,gust, calitate .Cel putin eu sa nu-l vad in fata ochilor,in tari ca SUA este exterminat si lasat sa putrezeasca pe mal,deoarece sufoca baltile si consuma hrana in exces.In schimb novacul este delicios chiar daca creste mai incet.
|
#4
Posted 30 March 2011 - 12:36
Viorelsolar, on 30th March 2011, 12:03, said: Sangerul,este un peste fara nici o valoare,gust, calitate .Cel putin eu sa nu-l vad in fata ochilor,in tari ca SUA este exterminat si lasat sa putrezeasca pe mal,deoarece sufoca baltile si consuma hrana in exces.In schimb novacul este delicios chiar daca creste mai incet. Edited by cetnik, 30 March 2011 - 12:37. |
#5
Posted 30 March 2011 - 16:52
cetnik, on 30th March 2011, 12:36, said: Dupa stiinta mea americanii nu mananca nici un fel de crap, nici macar crap comun. Si astazi ii injura pe europeni ca le-au adus crapul in America. Acolo sunt declarate specii invazive, nu ca la noi. Ai sa gasesti pe youtube clipuri cu duiumul. Cauta "silver carp" , "jumping carp" sau "flying carp". Este vanat cu arcul si prins cu minciogul deoarece fiind sperios sare cand se apropie cu barcile cu motor. Te contrazic in ceea ce priveste valoarea sa, costa cca. 7-8 lei/kg la piata si este considerat pestele saracului in Romania de azi. Piscicultorii nu investesc prea mult in hranirea si cresterea luilui. Pe de alta parte are rolul lui bine definit in baltile piscicole. Din pacate majoritatea pescarilor sportivi de la noi gandesc ca tine. Nu se prinde la bat, "este un peste fara nici o valoare,gust, calitate...". Mai gandeste-te si la altii! Tu ai mancat vreodata peste cu gust de paie ? ,daca nu stiai ti-o spun eu care sunt crescut la Dunare (Galati) Sangerul este asa cum spui tu mancarea saracului ,dar mie daca mi-l dai degeaba,il toc la rate,si prefer sa mananc mamaliga goala .Sa nu comparam gustul Crapului romanesc cu Sangerul adus din China,este o diferenta de la cer la pamant,iar americanii sunt niste cretini care vor doar peste fara solzi si daca se poate fara oase,cap ,mate,piele etc,astia nu-i poti compara cu europenii care stiu sa aprecieze gustul pestelui,probabil ca daca pestele avea gust de cheesburger,haleau tot si era pe cale de disparitie in toate baltile lor. |
#6
Posted 30 March 2011 - 17:19
Viorelsolar, on 30th March 2011, 16:52, said: Tu ai mancat vreodata peste cu gust de paie ? ,daca nu stiai ti-o spun eu care sunt crescut la Dunare (Galati) Sangerul este asa cum spui tu mancarea saracului ,dar mie daca mi-l dai degeaba,il toc la rate,si prefer sa mananc mamaliga goala .Sa nu comparam gustul Crapului romanesc cu Sangerul adus din China,este o diferenta de la cer la pamant,iar americanii sunt niste cretini care vor doar peste fara solzi si daca se poate fara oase,cap ,mate,piele etc,astia nu-i poti compara cu europenii care stiu sa aprecieze gustul pestelui,probabil ca daca pestele avea gust de cheesburger,haleau tot si era pe cale de disparitie in toate baltile lor. Edited by cetnik, 30 March 2011 - 17:31. |
#7
Posted 30 March 2011 - 18:13
Scump,da bun!!! .Dupa carnea de somn pana-n 10 kg,asta-i pe locul doi la gustul meu
|
#8
Posted 30 March 2011 - 22:37
Eu nu cred ca daca cineva pune o intrebare despre tehnologie, vrea sa afle parerea unora sau altora despre gustul pestelui. Repet, discutiile depsre gustul pestelui nu isi au locul aici. Deschideti un topic despre asta daca doriti sa polemizati.
E dreptul celui ce deschide topicul sa vrea sa afle chestiuni practice. Daca un peste, oricare ar fi el... aduce profit fie si de 1 ron/kg, atunci el merita atentia acvacultorului, mai ales ca exista cumparator. Desi credeti ca acesti pesti au gust de paie (ati repetat la obsesie chestia asta), ei au gustul banilor. Se primeste in Romania si 5 ron/kg, unde cred ca 3 ron/kg este profit. Deci??? merita sa discutam despre "chinezi"??? Este irelevant ca americanii sunt cretini, ca preferati sa mancati mamaliga goala, sau ca (ma repet si eu) are gust de paie. Important este ca novacul este o afacere, si inca una foarte buna!!! |
#9
Posted 31 March 2011 - 08:40
DOMNULE PROFESOR STURIO...legat de subiectul ,,novacul este o afacere",nu am inteles puteti sa dezvoltati in cateva cuvinte subiectul.Multumesc.
|
#10
Posted 31 March 2011 - 10:00
Am cerut sfaturi legate de cresterea intensiva a sangerului si novacului din urmatorul motiv.Dupa amenajarea iazului ,am ramas cu f putini bani,..o crestere semi-intensiva a crapului nu am posibilitate(materialul biologic costa mult,apoi hrana crapului cu extrudat de buna calitate costa la fel de mult).Atunci m-am gandit sa populez iazul cu fito vara a doua 100-250gr, aproximativ 800kg pentru S IAZ 2HA,sa-l hranesc cu gunoi natural pana in toamna evitand luna iulie.Si pe langa fito sa populez cu 500 kg crap 800gr-1000gr, pentru pescuit sportiv.Nustiu daca este o solutie buna................O alta varianta , am gasit la un pret bun sa cumpar in amestec crap vara unu 50gr, crap idella vara unu 20gr si fito 100gr ,proportia fiind 50% fito,30%crap si 20%idella.Am posibilitatea sa deviez apa la intrare in iaz,prin uluci de tabla cu o lungime de 60 m si sa alimentez iazul noaptea cu cata cantitate de apa doresc.PROBLEMA este ca nu mai am bani pentru hrana crap de tip extrudat.SI NU CUNOSC daca este bine in sistem semi-intensiv ,crapul alaturi de idella. Daca puteti sa-mi dati un sfat ar foarte bine pentru mine.
|
|
#11
Posted 31 March 2011 - 15:10
samsomn, on 31st March 2011, 11:00, said: Am cerut sfaturi legate de cresterea intensiva a sangerului si novacului din urmatorul motiv.Dupa amenajarea iazului ,am ramas cu f putini bani,..o crestere semi-intensiva a crapului nu am posibilitate(materialul biologic costa mult,apoi hrana crapului cu extrudat de buna calitate costa la fel de mult).Atunci m-am gandit sa populez iazul cu fito vara a doua 100-250gr, aproximativ 800kg pentru S IAZ 2HA,sa-l hranesc cu gunoi natural pana in toamna evitand luna iulie.Si pe langa fito sa populez cu 500 kg crap 800gr-1000gr, pentru pescuit sportiv.Nustiu daca este o solutie buna................O alta varianta , am gasit la un pret bun sa cumpar in amestec crap vara unu 50gr, crap idella vara unu 20gr si fito 100gr ,proportia fiind 50% fito,30%crap si 20%idella.Am posibilitatea sa deviez apa la intrare in iaz,prin uluci de tabla cu o lungime de 60 m si sa alimentez iazul noaptea cu cata cantitate de apa doresc.PROBLEMA este ca nu mai am bani pentru hrana crap de tip extrudat.SI NU CUNOSC daca este bine in sistem semi-intensiv ,crapul alaturi de idella. Daca puteti sa-mi dati un sfat ar foarte bine pentru mine. Quote Este cam complucata cresterea lor in monocultura din simplul fapt ca zoo si fitoplanctonul se epuizeaza repede si ne-avand specii care sa produca suplimentar mitriti/nitrati pt productia de plancton, veti fi nevoit sa introdu eti in permanenta ingrasaminte naturale (balegar) sau artificiale. Acum sa revenim la ultima intrebare Dupa parerea mea prima varianta enuntata de tine este cea mai buna, fara sa ai insa pretentii de productie ridicata (daca in regim natural -fara furajare-poti miza pe o productie de 250-500 kg la hectar- daca ar fi mai mare bazinul si apa mai calda, s-ar fi putut si 1000 kg/ha; cu ajutorul gunoiului de grajd si ceva mancare de la tine si nada de la pescarii sportivi vei putea miza pe o productie de max. 2000 kg/ha. In acest caz, gastele desi ar fi fost utile pentru ingrasarea bazinului, deranjeaza pescarii sportivi, iar fitofagul mic va creste bine pe langa crapul mare. Din cand in cand mai ingrasi bazinul cate putin, dar atentie la dezvoltarea algelor. Pentru cine nu stie, idella este ctenul sau cosasul. Proportia de populare este buna, dar dieta lui preferata este celuloza, adica plantele verzi, nu numai algele ca fito. Ai verdeata suficienta in bazin? La 20 gr e mic si concureaza crapul la mancare, dar de la 200gr. in sus are nevoie de multa verdeata (vegetatie de balta) sau plante terestre cosite (trifoi, lucerna) iar acestea "strica" repede apa daca nu sunt consumate in totalitate. Ca o sugestie de buget redus (desi nu agreez ideea) poti baga si putin caras pe langa crap. Este ieftin, putin pretentios si unditarii il iubesc de-a dreptul...le place saramura |
#12
Posted 01 April 2011 - 06:50
Domnule ACVABIO ,multumesc mult pentru sfat si informatii.Pentru mine sant de mare ajutor aceste informatii,...de foarte mare ajutor.
|
#13
Posted 01 April 2011 - 16:34
sturio, on 30th March 2011, 22:37, said: Eu nu cred ca daca cineva pune o intrebare despre tehnologie, vrea sa afle parerea unora sau altora despre gustul pestelui. Repet, discutiile depsre gustul pestelui nu isi au locul aici. Deschideti un topic despre asta daca doriti sa polemizati. E dreptul celui ce deschide topicul sa vrea sa afle chestiuni practice. Daca un peste, oricare ar fi el... aduce profit fie si de 1 ron/kg, atunci el merita atentia acvacultorului, mai ales ca exista cumparator. Desi credeti ca acesti pesti au gust de paie (ati repetat la obsesie chestia asta), ei au gustul banilor. Se primeste in Romania si 5 ron/kg, unde cred ca 3 ron/kg este profit. Deci??? merita sa discutam despre "chinezi"??? Este irelevant ca americanii sunt cretini, ca preferati sa mancati mamaliga goala, sau ca (ma repet si eu) are gust de paie. Important este ca novacul este o afacere, si inca una foarte buna!!! Am dreptul sa-mi spun parerea,daca este vorba despre acest peste si gustul acestuia,nu cred ca am discutat despre biscuiti si bomboane pe aceasta discutie.Esti tu in masura sa-mi inchizi gura ?,ma obligi sa fiu de acord cu punctul tau de vedere ? . Vreau si eu pe viitor sa populez cu crap un iaz in curtea mea ,la care mai am de lucru cu aprobarile de la primarie. |
#14
Posted 02 April 2011 - 06:12
#15
Posted 05 February 2012 - 12:18
horia66, on 2nd April 2011, 05:12, said: Usurel, mai oameni buni, nu va-nfierbantati... Eu stiam ca pescarii sunt oameni calmi. Iar, "de gustibus, non disputandum". In SUA ,,crapul sanger si novacul,, sunt necomestibili ca orce peste cu oase.Dar fiind criza s ar putea sa si schimbe parerea. Din punct de vedere economic cei doi sunt vandabili ,romanii il apreciaza datorita raportului calitate pret. |
|
#16
Posted 05 February 2012 - 21:48
LDanesti, on 5th February 2012, 12:18, said: Asa este ,subscriu.Sanger nu am mancat pana acum 6 ani cand mi au facut la gratar niste pescari .Cu mujdei a fost bun.Pentru oameni obisnuiti este un peste bun.Daca esti in Top 300 numai sturionul e comestibil. In SUA ,,crapul sanger si novacul,, sunt necomestibili ca orce peste cu oase.Dar fiind criza s ar putea sa si schimbe parerea. Din punct de vedere economic cei doi sunt vandabili ,romanii il apreciaza datorita raportului calitate pret. Edited by acvabio, 05 February 2012 - 21:51. |
#17
Posted 05 February 2012 - 21:58
Bagi tu mina-n balta cu pirahna ca, criza-i a lu Boc!
|
#18
Posted 06 February 2012 - 19:58
omnitera, on 5th February 2012, 21:58, said: Bagi tu mina-n balta cu pirahna ca, criza-i a lu Boc! Pentru informatii suplimentare privind aceste specii: crapii chinezesti I si crapii chinezesti II Edited by acvabio, 06 February 2012 - 20:05. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users