Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

Sistem editare video Full HD 2011

- - - - -
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#73
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Daca te uiti mai bine placa de baza Asus din articolul de pe Tomshardware nu are IEEE-1394. Vezi la I/O Panel Connectors. Ce te-a indus pe tine in eroare este ce ai vazut la Mass Storage Controllers. Asta inseamna ca probabil are controler de firewire dar nu are port. Nu prea inteleg cum vine asta.

#74
bydede

bydede

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 06.05.2006

View PostAvalanche, on 19th May 2011, 12:04, said:

Asta inseamna ca probabil are controler de firewire dar nu are port. Nu prea inteleg cum vine asta.

Pt placa asta, care nu are port dar are controller, îți iei o carcasa cu port 1934, gen Antec nine hundred. Asa ai si I/O panel cu port fireware, pt ca vei gasi un conector PE placa de baza aferent fireware.

#75
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,663
  • Înscris: 16.10.2008

View PostAvalanche, on 19th May 2011, 12:04, said:

. Asta inseamna ca probabil are controler de firewire dar nu are port. Nu prea inteleg cum vine asta.
Are chipsetul(controlerul ala) dar n-are conexiunea fizica (portul firewire). Cu riscul da a ma repeta ,daca e VIA mai bine nu.
Edit: Ma intreb daca e vorba de IEEE1394b sau cum mai e numit "Firewire 800". Exista niste mufe de-a dreptul ciudate pt. conexiunea asta ,probabil exista adaptori si e compatibila backward(portul) cu IEEE1394a

Edited by edigee, 19 May 2011 - 11:35.


#76
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Saptamana asta vreau sa dau comanda de sistemul de editare foto-video Full HD. Am facut acest wishlist Sistem Editare Full HD - varianta 1 cu urmatoarele observatii:
1. Sunt hotarat asupra placii de baza, procesor si cooler+ventilator.
2. Monitorul mi se pare cam scump. Sper sa merite. Vreau ce e mai bun dar am ceva strangeri de inima. Nu am studiat sa vad care sunt diferentele intre Dell ala de 23 inch si asta. Poate imi spuneti voi daca se merita diferenta de pret. Am citit ca la vizionari de filme nu ar fi asa grozav. Cica negrul nu e asa de negru....etc.
3. Memoriile le-am luat cele mai ieftine cu radiator. Am mers pe principiul rami multi si ieftini, dar am urmatoarea dilema. Se pot overclocka ramii astia? Nu ma pricep la overclocking prea bine, insa macar procesorul vreau sa il overclockez. Ma vor trage ramii in jos sau nu?
4. Nu sunt hotarat asupra sursei. Cert este ca vreau sa fie de minim 750 W. E ok asta sau sa iau alta? Buget maxim pt sursa: 500 lei.
5. La harddiskuri am mers pe principiul sa am 1 pentru SO, 1 pentru sursa material video, 1 pentru temporare si 1 pentru export fisiere video finale. Avand in vedere ca vreau neaparat WD am calculat raportul pret/gb si cele de 1,5 Tera ies cel mai bine. In plus decat 3 de 2 Tb mai bine 4 de 1,5 Tb. Pentru 4 de 2 Tb depasesc bugetul alocat. Sunt bune astea de 1,5 Tb de la WD? Cineva zicea in comment ca ar caraii cam tare.
6. Doresc o recomandare de tastatura si mouse fara fir. Daca pana acum am vrut tastatura iluminata, voi renunta la asta in favoarea wirelesului. Vreau sa stau in pat si sa navighez pe pe calculator.
7. La placa video iar nu sunt asa de hotarat. La o prima cautare a rezultat asta. Putin mai buna ca G-Force 460, dar aceleasi nuclee Cuda. Bugetul alocat ar fi cam de 700-800 lei. Desi stiu ca Active Sync e mai bun decat Cuda, prefer sa am si ceva nuclee Cuda. Nu stiu daca este inca soft de editare video gen Premiere care sa lucreze cu Active Sync.

Va multumesc anticipat pentru sfaturile oferite pana acum si astept comentarii pe marginea sistemului.

Edited by Avalanche, 23 May 2011 - 13:37.


#77
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
In locul monitorului ala eu as alege un LCD Samsung 32c530 Full HD si un Spyder3 Data Color pentru calibrare (am unul si este incredibila diferenta cu si fara calibrare). Cam tot pe-acolo ai fi cu banii. Astfel poti sa-ti faci editarile lejer din pat si ai si un TV excelent pentru clipele de relaxare. Nu stiu cat de bine se va vedea de la distanta pe un monitor, oricat de bun ar fi acesta. Plus ca 24 mi se pare cam mic.
La HDD recomand niste matrici RAID 0. Stau de 3 ani cu o matrice RAID 0 formata din 2 Samsunguri de 500 GB si nu am avut niciodata absolut nicio problema cu datele. Eventual matrici RAID 0 pentru lucru si un HDD de 1-2TB pentru bakup ca oricum cred ca vrei sa iti si pastrezi peste timp ceea ce lucrezi in mare parte. Ca un exemplu concret la ce inseamna RAID 0 iti spun ca un blu ray de 45 GB l-am dezarhivat (copiere de fapt ca la ce procesoare sunt acum nu mai conteaza la timp dezarhivarea propiuzisa) in cca 7 minute. de cand am matricea nu as mai conceoe sa ma intorc la HDD normale simple. Ma bate chiar gandul sa-mi mai iau doua si sa fac o matrice de 2 TB din 4 HDD.
La memorii ai grija mai mare. Intra pe aria specifica si intereseaza-te acolo. Nu fa rabat daca nu vrei sa ai probleme mari. Memoriile sunt extrem de importante daca vrei overclock.
Bafta!

Edited by daddy, 23 May 2011 - 14:25.


#78
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Nu voi edita din pat. Voi sta cand si cand la vizionare, cam atat. Si nu voi lucra pe televizor. Am modificat lista Sistem editare foto-video Full HD - varianta 2. Am scos 2 harduri si am adaugat un SSD pe S-Ata 3. Am schimbat sursa. Alte sfaturi? Atentie, trebuie sa ma incadrez in 80.000. Deja am depasit bugetul deoarece Blu-Ray Writer l-am achizitionat. Il am acum in sistem, numai cat il voi muta pe noul sistem. Referitor la DDR is ok sau nu? Ma trag in jos la overclock? Va rog sa raspundeti la celelalte intrebari de la punctele 1-7. Multumesc.

#79
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
M-am hotarat. Acesta este sistemul pe care il comand zilele astea. click aici Am avut de ales intre monitorul HP IPS si acest Dell. Am ales Dell, chiar daca nu voi beneficia de miliardul de culori, eu neavand Quadro. Tastatura si mouse care le-am pus, nu sunt asa incantat de ele, deorece mouse-ul este cam mic si tastatura este glosy (vor ramane amprente pe ea) asa ca nu cred ca le voi comanda. Poata aveti voi vreo sugestie. In viitor este posibil sa mai comand un SSD de 120 Gb ca sa fac raid 0 de SSD-uri Fisierele temporare care le fac softurile de editare le voi lasa pe SSD. :) Ma pot suci pe ultima suta de metri, asa ca astept comentarii pe marginea sistemului.

#80
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,663
  • Înscris: 16.10.2008
Daca nu gaseti dell-ul ar mai fi o solutie si HP-ul asta:
http://www.emag.ro/m...zr24w--pVM633A4 .E tot IPS si are review-uri bune ,e si putin mai ieftin.

Edited by edigee, 31 May 2011 - 13:08.


#81
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009
Mama mama ce bestie de calculator , macar sa il folosesti la capacitatea lui maxima.
Abia astept sa vad si niste materiale facute de tine , ax2000 + calc. de top , vreau sa vad numai nunti de boieri :)

#82
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005

View Postedigee, on 31st May 2011, 14:07, said:

Daca nu gaseti dell-ul ar mai fi o solutie si HP-ul asta:
http://www.emag.ro/m...zr24w--pVM633A4 .E tot IPS si are review-uri bune ,e si putin mai ieftin.
Am scris mai sus ca am avut de ales intre acest HP si Dell. Pur si simplu nu vreau HP. Imi place Dell-ul. Daca a disparut de pe fata pamantului, atunci poate voi lua HP.  :D

#83
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,663
  • Înscris: 16.10.2008
Credeam ca vorbesti de HP-ul asta ,mai scump:
http://www.emag.ro/m...2475w--pKD911A4

#84
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
M-m hotarat sa inlocuiesc SSD-ul actual cu OCZ Vertex 3 de 120 Gb, am citit despre el si sta destul de bine in teste. Am facut sapaturi si se pare ca apar diverse probleme cu OCZ Vertex 3 si acestea se manifesta in special pe placi de baza cu cipset Z68. Sunt in dilema, nu stiu ce sa fac, tare l-as lua, dar va fi nasol daca am probleme cu el. O sa pierd mult timp cu returul si nu imi permit acum luxul asta. Am nevoie de sistem cat mai repede ca sa pot lucra pe el.

#85
crosca

crosca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.03.2006
Buna seara. Deranjez cu o intrebare: Ptr. editare folosesc Studio HD15 si am probleme la editarea proiectului....blocare calculator....., desi acesta are I7 2600k ,8 ram, 4 HDD si 1ssd. Care ar putea fi cauza?

#86
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005

View Postcrosca, on 2nd June 2011, 00:11, said:

Buna seara. Deranjez cu o intrebare: Ptr. editare folosesc Studio HD15 si am probleme la editarea proiectului....blocare calculator....., desi acesta are I7 2600k ,8 ram, 4 HDD si 1ssd. Care ar putea fi cauza?
Problema este ca Pinnacle nu se descurca bine cu fisierele .mts Asta presupunand ca fisierele rezultate din camere sunt .mts Crede-ma ca am incercat in fel si chip. Am renuntat si acum m-am bagat in Premiere. Imi este greu sa lucrez in el pentru ca sunt la inceput. Dar invat repede. Chiar am inceput sa ma obisnuiesc. Iti recomand niste tutoriale pe net. Sistemul actual se misca cat sa-mi pot face treaba. Este un Core 2 Duo oveclockat la 2,9 Ghz, 6 gb DDR 2 si Nvidia 8800 Gt. Curand insa imi va veni noul sistem si se schimba lucrurile.  :coolspeak: O sa postez ce mi-am luat.

#87
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Foarte bun sistemul dar raman la parerea ca SSD inca nu merita. Viteza unui RAID 0 cu 2 hdd bune este chiar superioara, pretul iese la jumatate iar capacitate de 10 sau 20 de ori mai mare (poti face un raid 0 din 2 hdd de 1 TB). Cand se vor mai ieftini poate vor fi bune de luat in seama. Nu uita ca SSD-ul e un moft pentru cei care folosesc computerul pentru oleaca de navigare, ceva office, ceva prezentari video etc. si vor sa le zboare instantaneu. Cand insa e forjat cu multiple scrieri/citiri am inteles ca durata de viata e destul de scurtuta. Mai bine diferenta de bani o mai bagi in memorie si faci un triple channel si/sau in procesor sau placa video. Nu mai spun ca ai putea sa o bagi si in placa de baza. Cu cat mai buna si mai scumpa cu atat mai bine pentru ca un astfel de sistem are nevoie de o placa de baza beton. Nu zic ca nu e bun SSD-ul dar este totusi exagerat de scump.
Pfiu...10 mil un SSD, mama lor... :)
Multa bafta si sa ai parte de el fara probleme.

Edited by daddy, 02 June 2011 - 09:35.


#88
johanes

johanes

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 31.05.2007
Nu vreau sa deschid un alt thread, pentru ca si eu sunt in cautarea unui monitor pentru editare mai mult foto dar si video. Deja mania LED a luat amploare, insa m-am cam saturat sa inghit toate strategiile de marketing si vrajelile producatorilor.

Totusi, la un mic test in magazinele de TV-uri ( Domo, Flanco, eMag etc ) unde e un perete de TV-uri ( LCDuri, Plasme si LED ) - am observat o chestie evidenta. De cele mai multe ori in magazinele cu pricina, pe toate TV-urile ruleaza un trailer de la un film de actiune, sau Avatar - sa dea bine. Pe pannelurile cu iluminare LED, mai ales la scenele de miscare si panning, se observa in mod EVIDENT o fluenta a miscarii, comparativ cu LCD/Plasma a caror miscare are un fliker. Pe LED-uri, fie ele si low-endurile de la LG/Samsung ( 81cm ) miscarile rapide par foarte fluide, parca e joc video. Acelasi lucru l-am observat in TOATE magazinele in care am fost pentru ca de prima data mi-a intrat in cap si mi-am tot confirmat vazand si in alte locuri.

Chiar e un avantaj major la miscari rapide faptul ca au iluminare LED ? De ce nu e trecuta asta in lista de "avantaje" ale LED-ului asa cum sunt trecute pe ditamai stickerele procesarile de 200mhz - 600mhz pe la unele plasme ? Mai ales ca e un lucru destul de vizibil.

Deci daca intr-adevar LCD-urile uzuale stau vizibil mai prost la panning si miscare ca LED-urile .. mai exista discutie pentru editare video ? Aici nu ma refer la LCD-urile de 2000 euro... Nu am avut unde sa vad mai multe monitoare PC care sa ruleze acelasi content si pe ditamai peretele ca la TV-uri insa banuiesc ca e acelasi lucru si acolo.

#89
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,663
  • Înscris: 16.10.2008
Nu are nicio legatura tipul iluminarii cu miscarea flawless sau mai putin ,doar tipul panelului conteaza ,asa zisele LED -uri au exact acelesi paneluri cu displayurile CCFL. Posibil ca acele TV-uri LED sa aibe mai multe engine-uri de miscare ,activate ,chestii pe care posibil alea cu CCFL sa nu le aibe sau sa nu fie pornite dintr-o strategie evidenta de marketing.
La monitoare chestia cu LED plus panel IPS sau VA de cele mai multe ori da rateuri mari in privinta uniformitatii iluminarii(backlight bleeding ,clouding). Singurele monitoare LED viabile raman cele cu panel TN. Dar cu astea nu faci nici intr0un caz grafica si editare video.
Toate monitoarele serioase( sau "profi') pt. grafica si aplicatii video au iluminare CCFL. Tocmai pt. ca alaturarea LED plus panel de calitate s-a dovedit deficitara ,cel putin la monitoare.
Posibil ca alea cu iluminare full LED sa rezolve problema(astea toate din comert sunt EDGE LED) ,dar deocamdata sunt mult prea scumpe.

Edited by edigee, 02 June 2011 - 12:26.


#90
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Imi cer scuze ca nu am mai postat. Am cumparat si asamblat toate componentele. Acesta este: Sistemul de editare video Full HD - VARIANTA FINALA Am randat ieri un blu-ray de vreo 20 gb in 4 ore. Am avut momente cand randarea a folosit toti cei 16 gb DDR 3. Writer-ul Blu-Ray il aveam cumparat deja dar l-am pus in Wishlist ca sa fie sistemul complet. Mentionez ca am stat cu frica cu SSD-ul OCZ, am citit ca sunt diverse probleme cu el si placile de baza cu Z68 (probleme la instalarea windowsului, ceva de genul asta). Am patit o faza intr-o seara, sistemul mergea putin cam greu, mi-a dat "not responding" la ceva, nu am mai avut rabdare si l-am zapacit cu niste ctrl+alt+del si end taskuri si mi-a dat ecran albastru, dupa care nu am mai reusit sa intru in windows. Am fost nevoit sa reinstalez din nou Windowsul (aici am avut iar ceva probleme, a trebuit sa las numai SSD-ul in sistem, am deconectat celelalte harduri ca nu puteam instala). Asta s-a intamplat acum o saptamana, de atunci nu am mai avut probleme, sistemul e functional 100%. Imi mai trebuie un kit de tastatura si mouse wireless la care vreau ca receptorul sa fie mic, tip stick. Aveti vreo recomandare? Bugetul maxim este de 200 lei.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate