Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2
 Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...
 Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...
 Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display

Produse comandate din china (wish...
 

Sistem editare video Full HD 2011

- - - - -
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#37
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
Era vorba de un sistem cu minim I7, mai multe hdd, minim 8 gb ram, placa video serioasa . La o randare full hd doar writer-ul nu-l folosesti, in rest este folosit tot sitemul aproape la capacitate maxima. Acum daca faci un calcul vezi ca iese altceva, nu te mai tine o sursa de cateva sute de wati.

#38
marcopolo80

marcopolo80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 09.02.2004
Si ce facea placa serioasa la o randare? Iti afisa remaining time for rendering :D Cam cate date crezi ca sunt procesate intr-o secunda? Gigabytes? De unde,cativa MB amarati(la o randare realtime-30fps-la un bitrate de 40Mb/sec-bluray max quality-ai 5MB/sec de date).Iar ca sa faci randare full hd realtime h.264 crede-ma ca iti trebuie un procesor competent. Placa video este usseles in acest moment(daca vrei calitate maxima).
S-a mai discutat despre calitatea transcodarii folosind GPU,din punctul meu de vedere mai bine iei o placa de baza dual cpu si ii pui 2xquad core xeon sau 2x12 core AMD Opteron decat sa pui un quad core desktop+placa video superperformanta.
Mai exista solutia ferma de randare cu compuri chioare(MB/CPU/RAM) cu proace competente si placi gigabit si cu softul adecvat dai bucati din material spre transcodare la mai multe pc-uri simultan.Iar PC master le "lipeste" in material finit.

Edited by marcopolo80, 02 April 2011 - 16:02.


#39
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
Era vorba doar de consumul unui calculator de ultima generatie cu componentele care s-au spus mai sus. Mai departe, ce face fiecare componenta nu conteaza decat in contextul in care creste sau scade consumul. Vorbim aiurea. Eu mi-am spus parerea si gata. Nu ma mai intereseaza. Fiecare sa-si faca calculatorul dupa cum il duce capul si dupa preferintele proprii.

#40
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009

View Postironzzz, on 2nd April 2011, 15:07, said:

Eu am APC1500 care imi da consum la calculatorul meu cand randez 680w. Pe site-urile de specialitate, pentru un calculator serios sant indicate surse de putere mare. Ca o concluzie, eu spun ca e bine o sursa mai mare daca tot te apuci sa faci sistemul de la zero.
Wow , imi permiti sa nu te cred pana nu aduci dovezi ?
Daca ai baga un OCCTpe un core i7 overclockat intr-o nesimtire , adica cu voltaj absurd de mare , care rupe si mb-ul si procu si ai avea nevoie si de o racire cu apa , cu un GTX480 care consuma mai mult daca zici ca folosesti si placa video la compresie , sa zic ca in situatia asta cu OCCT poate ajungi la 680w , dar la randare video ? nici o sansa.
Doar daca in timpul randarii mai joci si un joc , arzi si un DVD , si un blu-ray , bagi prin USB cateva HDD externe , ai a gramada de ventilatoare in calc. din alea delta de iti decoleaza calc. ....... din astea , si asa e greu de crezut.
Dovezi VIDEO , pozele merg trucate , cu task manager deschis.

#41
marcopolo80

marcopolo80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 09.02.2004
Eu,daca as avea banii respectivi,asa mi-as face un PC pt editari video FULL HD:
Attached File  sistem.jpg   184.03K   108 downloads
Attached File  intel.jpg   182.74K   77 downloads

#42
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007

View Postleonard_222003, on 2nd April 2011, 18:35, said:

Wow , imi permiti sa nu te cred pana nu aduci dovezi ?
Daca ai baga un OCCTpe un core i7 overclockat intr-o nesimtire , adica cu voltaj absurd de mare , care rupe si mb-ul si procu si ai avea nevoie si de o racire cu apa , cu un GTX480 care consuma mai mult daca zici ca folosesti si placa video la compresie , sa zic ca in situatia asta cu OCCT poate ajungi la 680w , dar la randare video ? nici o sansa.
Doar daca in timpul randarii mai joci si un joc , arzi si un DVD , si un blu-ray , bagi prin USB cateva HDD externe , ai a gramada de ventilatoare in calc. din alea delta de iti decoleaza calc. ....... din astea , si asa e greu de crezut.
Dovezi VIDEO , pozele merg trucate , cu task manager deschis.
Dovezi ? Nu ma intereseaza sa-ti aduc dovezi. Fa-ti ce sistem vrei cu ce resurse vrei. Chiar nu ma intereseaza. TU ? Ai dovezi sa demonstrezi ca nu e asa ? Eu pot sa-ti fac si un calcul matematic simplu. In rest, chiar imi pierd timpul , faceti configuratia care o vreti.
Avalanche, stii unde ma poti gasi si stii ca ne putem vedea. Cand vrei, iti stau la dispozitie, inclusiv cu o demonstratie cu surse diferite si cu aparatura performanta.

#43
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009
Lol   :rolleyes:  , nervozitatea ta din post tradeaza "sinceritatea" ta.

Edited by CristianAdrian, 12 April 2011 - 10:11.
scos citat inutil


#44
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Nu are sens sa va certati. Eu unul prefer o sursa mai mare decat sa ma trezesc ca nu e suficient de puternica. Pana la urma ce se poate intampla daca iau mai puternica? Cheltui putin mai multi bani si poate consuma putin mai mult. Ati tot discutat despre sursa si nu ati zis nimic de rami. Eu m-am uitat la cateva placi de baza si toate aveau cate 4 sloturi. Majoritatea dimurilor le-am vazut de 4 gb. Deci pe astea 4 sloturi as putea sa ma duc cu maxim 16 gb ddr. Dar daca in viitor mai vreau sa mai pun niste placute? Ma uitam spre ex aici Pun unul din kiturile astea si s-au ocupat toate sloturile  :confuzzled: As prefera o placa de baza cu 6 sloturi DDR. Ce diferente sunt intre tipurile astea de Corsair? La prima vedere, numai pretul si culoarea :)

Edited by Avalanche, 03 April 2011 - 14:37.


#45
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008
Eu zic să începi construirea sistemului de la placa de bază pe care dacă o alegi cum trebe vei putea face și upgrade de componente în viitor.
În prezent cel mai mare modul de RAM ddr3 pe care l-am văzut eu este de 8 GB, prețul pe măsură.
Plăcile care acceptă module cu viteza de peste 1800 fără OC sunt de la Gigabyte, la fel cu nr de sloturi max 6. Plus conectică completă.
La Corsair în funcție de culori ai și performanțele diferite, viteză și CL.

#46
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009
16 gb de ram cred ca e destul , sa vrei 6 sloturi de ram pentru mai mult ram mi se pare  e prea mult.
Cand se va ajunge sa nu mai ajunga 16 gb de ram atunci fi sigur ca un sandy bridge sau core i7 va fi depasit si vei fi nevoit sa
Mai bine spune-ne ce vei folosi pentru editare , ai de gand sa folosesti Maya ? Cinema 4D ? After effects in care sa faci efecte extrem de complicate de genul unui film de hollywood ?
Intreb pentru ca mi se pare prea mult ce vrei sa iei tu , 16 gb de ram ? raid 0 ? SSD ? depsre ce vorbim aici ? editezi material 4k ?

Ram ti-am spus intr-un post anterior , vezi pe pagina 2.

#47
marcopolo80

marcopolo80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 09.02.2004
8GB de ram si cel mai potent procesor ar trebui sa fie inceputul.Partea cu OC este destul de tricky si nu m-as aventura pt un sistem "de productie".Prefer stabilitatea cand am de codat ore in sir.Un UPS cu AVR ar fi de asemenea un must have.La placa video,daca softul nu te ajuta macar la efecte/retusuri/corectii cu accelerare prin GPU nu m-as arunca la cine stie ce placa.

#48
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005

View Postironzzz, on 2nd April 2011, 13:35, said:

Cine ti-a spus sa-ti iei sursa de  800w ti-a spus bine. Un calculator bun consuma peste 600w. Va merge si cu o sursa mai slaba dar vei avea surprize la scrisul discurilor blu-ray cat si a dvd-urilor, pot aparea erori.
Pentru a nu mai aparea discutii in contradictoriu si in ceea ce priveste sursa din partea "cunoscatorilor" ai aici un link unde poti sa-ti calculezi singur sursa de care ai nevoie. http://educations.ne...calc/index.html
Eu personal am sursa de 1000w, asta de cand m-am saturat sa tot incerc pe banii mei surse mai mici ca "merg" ( chiar daca era de al firme renumite ). De cand am sursa asta in calculator nu am mai avut nici o  problema ( temperaturi ridicate, reateuri la scriere dvd, blu-ray, ecrane albastre...............)
M-a convins linkul asta referitor la sursa. Abia acum am intrat pe el. Categoric iau sursa de 800W. O sursa de brand, in functie de buget. Chiar daca ar fi mai mare, care e problema? Consum inca 50W in plus? Prefer asta decat sa am erori si blocaje. I-am dat la repezeala Intel Core I8 (LGA 1156) ca nu aveam Sandy, Regular Desktop Motherboard, Nvidia GTX 480, 2x4Gb DDR3, 1 DVD-RW si 4 harduri la 7200 rpm. Mi se recomanda sursa de 698 W, iar daca pun 4 DVD-RW (eu acum am 4 in unitate), recomandarea creste la 815W.

Edited by Avalanche, 04 April 2011 - 08:08.


#49
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009
Nu e nimic rau sa iti iei o sursa si de 2000W daca doresti , dar site-ul ala iti calc. W necesari gresit , functioneaza in interesul vanzarii si nu al tau de a cheltui putini bani.
Exemplu ? http://www.xbitlabs....erclocking.html citeste aici si o sa te luminezi.
Cei batrani care au mirosit multe calc. la viata lor , stiu povestea sursei si marketingul puternic , in realitate calc. nu  consuma nici pe departe pe cat ar vrea producatorii sa te faca sa crezi , interesul lor e sa fie bine sa vanda toata lumea.
http://www.xbitlabs....g_14.html#sect0
core i7 , tehnologie 45 nm si consuma 153 W cand face compresie video - consum sistem total si procesor stock
acealsi core i7 cu 1,4 voltaj la 4,2 ghz - 241 W consum - consumt sistem total bineinteles.
Acu imagineaza-ti ca sandy bridge este pe 32 nm  , consuma si mai putin curent decat core i7 , cat crezi ca o sa consumi tu daca e stock , cred ca nu depasesti 300W pe stock nici cu prime95 si FurMark deschis pe un GTX460/560
http://www.xbitlabs....g_16.html#sect1
Forjat la maximum posibil si abia se ajunge la 530W , situatia asta nu poate fi reprodusa cu programe de editare video nici in  ruptul capului , au facut testul cu linx si furmark.

#50
marcopolo80

marcopolo80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 09.02.2004
Nu stiu de ce ne mai dam cu parerea noi astia care nu punem botul la marketing.
Off topic rau de tot:ia o sursa de 1000w si o sa-ti creasca viteza de codare de 2 ori.Dar neaparat brand.Si neaparat 16GB de ram.Procesor poti pune orice,si un dual core,ce musai quad.Oricum nu te intereseaza parerea noastra,te-a convins link-ul ala

#51
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Tin cont de parerea la toata lumea. Altfel nu mai deschideam topicul asta. Cand ma hotarasc la varianta finala de sistem o sa o postez aici pentru discutii finale.

Edited by Avalanche, 05 April 2011 - 14:46.


#52
videoprod

videoprod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 24.06.2009
Sal.Observ ca toata lumea iti recomanda HDD-uri,procesoare,SURSE,rami,placi video...NIMENI nu ti-a recomandat sa-ti iei o placa de editare video DEDICATA.Si ma intreb de ce? Exista MULTE avantaje atunci cand folosesti pt editare video o astfel de placa...in primul rand,iti elibereaza procesorul de o gramada de sarcini,pt ca acestea vor fi efectuate de catre procesorul placii de editare,care este SPECIAL conceput sa lucreze cu fisiere video.Apoi,vb de timpi de randare si export:in foarte multe cazuri,unul sau 2 efecte aplicate pe tot materialul video nu vor implica timpi mai mari de randare,permitandu-ti sa faci playback in timp real,la rezolutie Full HD...de asemenea,exportul in formatul final se face tot in real-time.mai putem povesti si despre o mai buna posibilitate de customizare a efectelor,de posibilitatea de a urmari ceea ce lucrezi pe un monitor full hd...intr-un cuvant,discutam de un workflow bine pus la punct.Si daca calculezi ca folosirea unei astfel de placi iti permite sa mai reduci din cerintele ozenistice ale unui sistem de editare software-only,vei intelege ca fara a cheltui bani mai multi,sau cu o suma mica in plus,poti avea un sistem de editare video pt multi ani de acum inainte...
   Asa ca iti recomand sa arunci o privire in ograda celor de la Matrox,de unde poti alege intre RTX2 sau varianta superioara AXIO,sau la BlackMagic.Asta daca nu iti doresti sa lucrezi cu Final Cut,caz in care nu ai nevoie de hardware dedicat,dar ai nevoie de un Mac...

   Cam asta e parerea mea...oricum,tu faci cum vrei...

#53
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
Din cate observ, la prima vedere, RT.X2 nu suporta avchd, deci Avalanche nu are ce face cu aceasta placa. Exista alte solutii, insa nu stiu cat de ieftine.

In privinta consumului estimat de Newegg, este mult exagerat. eu am un q9550 cu 5 hdd, gtx470, 2 writere, sursa 520w, n-am probleme de niciun fel. Am masurat puterea consumata, mai demult cand aveam un ati 4870, cu un wattmetru (cred ca asta e denumirea corecta) in jocuri si randari si ajungea la vreo 400 w

#54
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009
RT.X2  nu se merita , daca editeaza in premiere pro cs5 si are CUDA s-a terminat cu smecheria , RT.X2  egal cu 0.
Zice asa pe site-ul lor

Quote

Certain features will not be supported with Adobe CS5 including:
Matrox GPU effects
Accelerated exports

CS5 will be the last major Adobe software release that Matrox will support on the Axio and RT.X2 product lines, but you can rest assured we will continue to offer the outstanding technical support you have come to expect from Matrox.
aaa ? Accelerated exports nu e suportat , ce inseamna asta ?
E si scumpa placa si e si depasita de solutiile oferite de placile Nvidia , nu cred ca are suport pentru Sony Vegas pro in caz ca te aventurezi pe acolo , de Avid nu stiu si de edius stiu ca au propriile placi de compresie hardware.
Atatea sfaturi de mega scule de editare video , sa fim seriosi , nu o sa editeaza zi si noapte , nu lucreaza in televiziune si editarile de nunti sunt simple , simple taieturi si pe alocuri o tranzitie ceva , un slow motion , vrajeli din astea care si un copil le face la montajele lui de COD4.
Daca e genu cu animatii ( pinnacle ) nu cred ca o sa avanseze la after effects  , poate nici la premiere sau vegas pro , acolo nu sunt facute deja sa tranteasca poze si clip-uri ,  si e grele , fuge de mananca pamantul.
Pentru editare cu bun gust eu cred ca e deja prea mult configuratia care se discuta acum , hai inteleg , ca de ce sa nu isi ia ultimul racnet daca tot are bani de cheltuit , ca poate peste 2-3 ani o sa avem camere 2k si sa isi ia un calc. future proof , dracu stie , fix in momentul asta un sandy cu 8gb ram si placa Nvidia (compatibila cu CS5 ) este destullll , bine HDD-uri sursa bla bla , se intelege , chestiile exotice gen Matrox sunt deja basini.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate