Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...

Reparatie acoperis din sindrila b...
 Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...

Black Friday Pro pentru echipamen...
 Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.

Permis suspendat 3 luni
 Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne

Rambursare anticipata credit nevo...
 

Sistem editare video Full HD 2011

- - - - -
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#1
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Salutare la toata lumea. Doresc sa imi iau cat mai repede un sistem pentru editare video Full HD NBC (Nunti, Botezuri, Cumetrii) si alte evenimente. Recent mi-am luat Sony AX 2000 si cum nu cred ca face fata sistemul actual (Intel Core 2 Duo 2, 2 Ghz, 2 gb DDR 2, placa video Nvidia 8800 Gt, 2 harduri WD la 7200 rpm) la editarile Full HD vreau sa mai cumpar inca un calculator. Va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturi privind configuratia acestui sistem. Suma alocata este de 7.000-8.000 lei (sistem+monitor). Daca se poate faceti o lista cu linkuri. Vreau ca monitorul sa fie bun si pentru editari foto. Citisem pe undeva de nu stiu ce paneluri PVA, etc...Multumesc anticipat si astept cu nerabdare sfaturile voastre.

Edited by Avalanche, 25 March 2011 - 23:43.


#2
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
editare
nu stiu cat de mult folosesti CUDA. daca nu te bazezi mult pe ea, merge sa iei si o gts 450.
monitor si cooler, las pe altii sa recomande.

#3
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005

View Postdoctorwho, on 26th March 2011, 00:06, said:

editare
nu stiu cat de mult folosesti CUDA. daca nu te bazezi mult pe ea, merge sa iei si o gts 450.
monitor si cooler, las pe altii sa recomande.
Multumesc pentru raspuns. Referitor la sistemul tau am urmatoarele comentarii:
1. Nu vreau sa cumpar harddisk Samsung. Am o parere foarte proasta despre ele. Nu sunt asa fiabile. Se strica repede.
2. In sistemul ales as vrea sa am un Blu-Ray Writer. As prefera extern ca am si un laptop, dar nu stiu daca ma incadrez cu banii.
3. Procesorul am impresia ca vine blocat. Nu poti face oveclocking. Pentru 1 mil in plus cred ca pot lua ceva deblocat. Trebuie sa studiez si eu putin.  In rest nu prea ma pricep, carcasa mi se pare cam urata desi in review zicea cineva ca raceste bine.
4. Ramii am impresia ca sunt cam putini. Cred ca imi trebuie un minim 12 GB DDR 3.

Nu stiu daca o sa folosesc Cuda. Probabil ca da. Momentan sunt incepator, lucrez in Pinnacle 14, dar vreau sa trec pe Adobe Premiere (eventual Sony Vegas) si After Effects.

Edited by Avalanche, 26 March 2011 - 00:47.


#4
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,978
  • Înscris: 01.07.2007
uite aicio comparare intre codarea x86, intel quick sync, cuda si ati stream. cea mai proasta mi se pare cuda.

#5
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008
La capitolul stocare ce zici de combinația 1 ssd pt sistem + soft și încă 2 harduri normale de 1TB pe sata3 și buffer de 64 MB.
Dacă treci pe Vegas sau CS5 atunci o placă de la nvidia seria GTX pt Cuda.
O unitate Bluray Writer extern e cam 700 lei.

Edited by vgabi, 26 March 2011 - 08:42.


#6
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009

Quote

Multumesc pentru raspuns. Referitor la sistemul tau am urmatoarele comentarii:
1. Nu vreau sa cumpar harddisk Samsung. Am o parere foarte proasta despre ele. Nu sunt asa fiabile. Se strica repede.
2. In sistemul ales as vrea sa am un Blu-Ray Writer. As prefera extern ca am si un laptop, dar nu stiu daca ma incadrez cu banii.
3. Procesorul am impresia ca vine blocat. Nu poti face oveclocking. Pentru 1 mil in plus cred ca pot lua ceva deblocat. Trebuie sa studiez si eu putin. In rest nu prea ma pricep, carcasa mi se pare cam urata desi in review zicea cineva ca raceste bine.
4. Ramii am impresia ca sunt cam putini. Cred ca imi trebuie un minim 12 GB DDR 3.

Nu stiu daca o sa folosesc Cuda. Probabil ca da. Momentan sunt incepator, lucrez in Pinnacle 14, dar vreau sa trec pe Adobe Premiere (eventual Sony Vegas) si After Effects.
samsungu-rile alea sunt foarte bune. in RAID se misca super-rapid. eu am unul de 500gb de ~1 an si merge brici (SO, P2P, gaming etc.). eventual il poti schimba cu alta marca...
blu-ray-ul extern ii foarte scump...
procesorul vine DEBLOCAT. ii cel mai bun din seria lui. potential de OC enorm+HT.
8 gb ajung. iti vor ramane ~6 gb liberi pentru aplicatii, mai mult decat de ajuns.
gtx-ul acela se descurca foarte bine cand vine vorba de CUDA.
in fine, dupa cateva mici ajustari, cam asa arata sistemul.
mai ramane sa mai iei un cooler si un monitor.

#7
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,656
  • Înscris: 16.10.2008
Iar ca monitor poti incerca asa ceva ca sa ajungi in bugetul stabilit.
Daca rezolutia aia ti se pare totusi prea mare uite doua full HD 16:10 ,unul de la HP si unul de la Dell ,ar mai fi si niste variante ceva mai ieftine (tot HP si Dell -asta-i cam mic si e 16:9)

Toate monitoarele aste au panel IPS ,nu cred ca vrei sa folosesti TN-uri pt. editare video si grafica in general...

Edited by edigee, 26 March 2011 - 14:56.


#8
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009
In afara de ce ti-au recomandat colegii forumisti mai aduag si eu ceva , monitorul ar fi bine sa fie unul foarte bun si neaparat calibrat , cu panel S-IPS/ S-PVA , HDD-urile pentru maxima siguranta recomand western digital , nu degeaba sunt mai scumpe.
SSD nu te ajuta la viteza de randare , va fi sistemul de operare mai rapid la comenzi dar  cand dai sa faci DVD-ul tot dupa procesorul astepti.
1 HDD pentru fiecare treaba e de ajuns  ( OS , sursa , output , temp ).
Spor la treaba.

#9
ovi22222

ovi22222

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 03.12.2008
Atentie la cei care recomanda ssd pt sistem si programe deorece adobele cs5 nu poate fi instalat pe ssd

#10
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008
Interesant, e bine de știut dar dă-ne un link să ne convingem.

Edited by vgabi, 28 March 2011 - 08:44.


#11
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008
Ca să nu mai induci în eroare te ajut eu așa http://forums.adobe....message/2858947

#12
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005

View Postedigee, on 26th March 2011, 14:41, said:

Iar ca monitor poti incerca asa ceva ca sa ajungi in bugetul stabilit.
Daca rezolutia aia ti se pare totusi prea mare uite doua full HD 16:10 ,unul de la HP si unul de la Dell ,ar mai fi si niste variante ceva mai ieftine (tot HP si Dell -asta-i cam mic si e 16:9)

Toate monitoarele aste au panel IPS ,nu cred ca vrei sa folosesti TN-uri pt. editare video si grafica in general...
Nici nu am visat la un monitor asa de scump. Nu stiu daca imi ajung banii pentru restul componentelor. Am sa analizez foarte bine acest aspect. Monitoarele date de tine drept model par destul de vechi dupa review-urile acordate. Ma asteptam la ultimile aparitii.... Sau sunt vechi si bune? :)

Edited by Avalanche, 28 March 2011 - 13:40.


#13
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,656
  • Înscris: 16.10.2008

View PostAvalanche, on 28th March 2011, 14:35, said:

Nici nu am visat la un monitor asa de scump. Nu stiu daca imi ajung banii pentru restul componentelor. Am sa analizez foarte bine acest aspect. Monitoarele date de tine drept model par destul de vechi dupa review-urile acordate. Ma asteptam la ultimile aparitii.... Sau sunt vechi si bune? :)
Exact , astea noi ,sunt in mare majoritate 16:9 ,putin mai greu de folosit ,si sunt in general lucrate mai la economie(produse de criza ,deh) ,plus ca diversele combinatii pe care le-au folosit producatorii nu au fost de multe ori foarte fericite(modelele LG cu IPS/LED).

Oricum monitorul e unul din cele mai importante elemente ale sistemului si chiar nu trebuie deloc economie la achizitionarea lui. Plus ca un monitor bun si bine calibrat dpdv al culorilor te ajuta foarte mult in munca ta. Daca folosesti un TN ordinar(cum sunt peste 90%)- "calibrat" din fabrica ,indiferent ca e LED sau LCD clasic, s-ar pute sa ai surprize neplacute la rezultatul final ,mai ales in sensul acuratetii culorilor.

Dell U2311H ar fi cam "minimum minimorum" ,chiar sa dai 1500-2000RON pt. un monitor la un astfel de sistem nu mi se pare deloc mult.

Edited by edigee, 28 March 2011 - 14:20.


#14
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Care e faza cu 16:9 vs 16:10 ca nu m-am prins. E dimineata, is chior de somn. Beau o cafea acum sa ma trezesc :)

#15
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
Simplu: 1920x1080 vs 1920x1200.

#16
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Oameni buni tot nu am inteles la capitolul harddiskuri. Deci cum e mai bine sa iau SSD pentru sistem de operare+ harduri sau numai harduri cate unul pentru fiecare activitate (cate unul pentru OS , sursa , output , temp). Nu ar trebui si un Raid 0 pe undeva? Care le pun in Raid 0? Deci eu inclin spre 3-4 harduri, cate unul pentru fiecare activitate. Referitor la monitor, tare as vrea de 24 inch. Am deja unul de 22 inch si as vrea mai mare. Ce fac ma intorc in urma si iau LCD cu panel bun in loc de LED? Oare nu este un LED cu panel bun, care sa mai fie si ieftin? :)

Edited by Avalanche, 30 March 2011 - 09:39.


#17
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
Pentru sistemul de operare pune ssd. Indiferent ce raid faci, ssd-ul va fi mai rapid. Aici vorbim si de memoria virtuala a windous-ului care este pe hdd-ul cu sistemul de operare, aceasta va fi prezenta indiferent cat ram ai ( ai posibilitatea sa o dezactivezi dar nu-i place windows-ului, acesta fiind un lucru care la un moment dat iti va incetini viteza. In rest pune hdd-uri normale, nu vei avea o crestere spectaculoasa de viteza la raid 0. Pune un hdd pentru captura, unul pentru produsul final si inca unul unde sa-si faca softul temp-ul. La mine in calculator asa sunt si mai am inca unul ca depozit unde imi tin tot ce folosesc, fisiere audio, video, template si multe altele. Ram e bine sa ai 8 gb minim, iar ssd-ul pentru sistemul de operare sa fie minim 64 gb. Referitor la hdd personal recomand WD, dar, am vazut ca iti este frica de  Samsung, am un hdd Samsung de 1.5 T care nu mi-a facut nici o problema si il folosesc de vreo 2 ani. Monitor am  Dell 2407WFPb de care sunt foarte multumit, de 3 ani nu mi-a facut nici o figura si il gasesti relativ ieftin sau din altul din modelele mai noi.

#18
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,656
  • Înscris: 16.10.2008
In niciun caz faptul ca e LED nu garanteaza o calitate superioara. Ba din contra ,la panelurile bune (IPS, PVA ,MVA) cam toate produsele cu iluminare LED au mari probleme in ceea ce priveste uniformitatea iluminarii(glow ,clouding, backlight bleeding). De aceea majoritatea monitoarelor cu pretentii cat de cat ce se pot folosi la aplicatii grafice/video sunt cu iluminare clasica CCFL. Exista displayuri LED profi bune dar sunt pe tehnologia full LED sau RGB LED ,care deocamdata e foarte scumpa(peste 1500 Euro).
LED-urile de pe piata sunt pe tehnologie edge LED la care singurele avantaje ar fi consumul ceva mai mic( nu intotdeauna) si posibilitatea de a se realiza produse cu un design subtire. Atat. Restul sunt simple povesti. Marketingul foarte agresiv a prins ,din pacate ,in detrimentul unei minime informari:
http://www.tftcentra...acklighting.htm
Uite si niste poze dintr-o fabrica sa vezi cum sta faza cu LED-urile:
http://www.digitalve...news-18248.html
Mult mai important decat iluminarea e tipul de panel folosit:
http://www.tftcentra...echnologies.htm
Cum am mai spus , e o prostie ca la asa un sistem sa te zgarcesti la monitor ,oricum sub Dell U2311H nimic nu merita( si la 950-1000RON nu mi se pare deloc scump). Vezi ce foloseste si userul de mai sus ,e tot un IPS Dell de 24'.

Cat priveste celalat aspect eu personal as folosi un Hard Disc mai bun pt. sistem( ex. WD Black Caviar) si doua/trei hard-uri mari(1,5-2Tb) pt. stocare.

Edited by edigee, 30 March 2011 - 10:12.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate