Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe
 Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Subtitrarea film online

Navigatie blocata
 Recomandare tastatura

Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office
 USB-C obligatoriu pe toate dispoz...

Thessaloniki - Izmir Ferry incep...

Informații despre VOYO !

VUNK - Felicitari, ai reusit!
 

Device (modem sau ont) cu user/parola + Router

- - - - -
  • Please log in to reply
165 replies to this topic

#1
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
Avem 3 variante:
  • Setezi modem-ul in mod BRIDGE, setezi router-ul drept client PPPoE (RECOMANDAT)
  • Setezi modem-ul dupa recomandarile celor de la RTC, legi modem-ul de router printr-un port LAN al router-ului si-l folosesti pe acesta pe post de Switch/Access Point
  • Setezi modem-ul dupa recomandarile celor de la RTC, legi modem-ul de router prin port-ul WAN al router-ului, facand de doua ori NAT (NERECOMANDAT)

SOLUTIA #1 (RECOMANDATA)
  • Setezi modem-ul in mod bridge si ai grija sa setezi VPI/VCI cu valoarea 0.35
  • Legi modem-ul de router-ul prin portul WAN al router-ului
  • Setezi router'ul PE PARTEA WAN -->> PPPoE cu userul si parola primite de la RTC (pe care le foloseai cand configurai modem-ul)
  • Tot pe router setezi pt LAN clasa de IP-uri 192.168.1.xxx si sa fie server DHCP
  • Pe statii dai sa obtina IP-urile automat (atat la cele pe fir cat si wireless)

SOLUTIA #2
  • Setezi modem-ul dupa cum ti s-a recomandat de catre RTC*
  • Legi modem-ul de router prin portul LAN al router-ului
  • Setezi pe router PE PARTEA WAN ORICE VREI TU (inclusiv nimic!)
  • Tot pe router setezi pt LAN clasa de IP-uri 192.168.1.xxx si router-ul sa NU fie server DHCP
  • In caz ca statiile nu primesc IP automat, setezi IP-urile manual: IP:192.168.1.eee, Subnetmask:255.255.255.0 Gateway:192.168.1.254 si DNS-urile provider-ului (unde eee = un numar diferit pe fiecare calc, acest numar putand fi intre 1 si 253)

SOLUTIA #3 (NERECOMANDATA)
  • Setezi modem-ul dupa cum ti s-a recomandat de catre RTC*
  • Legi modem-ul de router prin portul WAN al router-ului
    DACA DORESTI SA FACI PORTFORWARD ULTERIOR
    • Setezi pe router PE PARTEA WAN Static IP. De exemplu: IP: 192.168.1.100, Subnetmask: 255.255.255.0 Gateway:192.168.1.254 si DNS-urile provider-ului
    • Pe modem setezi ca router-ul sa fie vazut direct la net (DMZ)**
    DACA NU DORESTI SA FACI PORTFORWARD ULTERIOR
    • Setezi pe router PE PARTEA WAN Dynamic IP (DHCP).
  • Pe router setezi pt LAN clasa de IP-uri 192.168.2.xxx si sa fie server DHCP
  • Pe statii dai sa obtina IP-urile automat (atat la cele pe fir cat si wireless) sau le setezi manual.

Bafta!

* Eu am presupus in toate situatiile ca modem-ul la setarea default va avea ip-ul local:192.168.1.254. Daca are alt ip atunci modificati si voi ip-ul mentionat in cel real care-l are de fapt modem-ul vostru. In toate setarile de mai sus acest IP este trecut la "Default gateway", asa deci si prin urmare:
- daca voi aveti pe modemul RTC ip-ul 192.168.1.1 atunci peste tot din setarile de mai sus se schimba "Default Gateway"
- daca voi aveti pe modemul RTC un ip de gen 192.168.0.1 sau 10.0.0.1 atunci va trebui sa modificati peste tot clasa de ipuri deoarece ip-ul si default gateway trebuie sa fie din aceeasi clasa.
** Cautati in meniul modem-ului aceasta functie: "Assign the public IP address of a connection to a device"

Edited by dani.user, 23 March 2011 - 12:37.


#2
crull

crull

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 792
  • Înscris: 10.01.2010
De ce solutia 3 e nerecomandata?
Ma aflu in situatia urmatoare:Clicknet -> modem router d-link -> router  wireless d-link.
Care ar fi solutia cea mai buna pentru conexiune?

Edited by crull, 23 March 2011 - 13:21.


#3
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,405
  • Înscris: 05.01.2006
Deoarece in ultima varianta mai routezi odata conexiunea prin router si atunci:
1. calculatoarele legate direct (sau prin switch) la modem nu vor putea vedea calculatoarele legate doar la router.
2. in caz ca ai nevoie de port forward catre un calculator din spatele routerului va trebui sa setezi de doua ori port forward si sunt mari sanse sa nu functioneze cum trebuie.
3. in cazul unor probleme la calculatoarele legate prin router va trebui sa verifici setarile si pe modem si pe router ca sa vezi unde e buba.
Si or mai fi si altele, dar astea sunt destul de des intalnite si de ciudate.

Bafta!

#4
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
bravo baieti! felicitarile mele pentru acest sticky topic!

#5
flofik

flofik

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.03.2007
SALUT, AM SI EU UN ROUTER WIRELESS SI INCERC SA II DAU DE CAP:)
AA AM NET DE LA romtelecom printr'un modem speedtouch ...si am adaugat un router wireless TL-WR 340 G ca sa am net si la lapton si sa raman wired la calculator...eu am setat routeru' pe ip dinamic...asa intelesesem eu ca trebuie acum am citit ce ai scris tu si m-am derutat cu totu:)...daca ai vre-un sfat de orice fel ...il astept ! Va multumesc

#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
Sfatul e detaliat sus. N-am sa-l repet pentru fiecare intrebare.

#7
devilboost

devilboost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 952
  • Înscris: 22.09.2009
am folosit prima solutie, dar tot nu reusesc sa deschid porturile.. si inca ceva.. nu mai pot accesa modemul imi scrie 'Se asteapta 192.168.1.1..." si sta asa

desi la portforward imi zice 'We were able to ping your router' dar la port "your port is not open or not reachable!| desi am deschis porturi si in Virtual Server si in Applications

#8
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
Daca ai pus bridge nu mai ai treaba cu modemul. Setarile le faci in router, inclusiv port forward.

#9
devilboost

devilboost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 952
  • Înscris: 22.09.2009
atunci ma poti ajuta sa deschid porturile pe router?? e un D-Link DL-624.. am cautat pe net si na-m dat de nimic bun

#10
mih406

mih406

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 967
  • Înscris: 29.05.2011
Salut

Vreau sa stiu daca routerul wireless TP-LINK TL-WR740N este compatibil cu modemul(de la romtelecom) SmartAX MT 882?
Pentru ca vreau sa imi i-au acest router!

VA MULTUMESC!

Edited by dani.user, 29 May 2011 - 15:15.
semne de punctuatie excesive


#11
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008

 mih406, pe 29th May 2011, 15:55, a scris:

Salut

Vreau sa stiu daca routerul wireless TP-LINK TL-WR740N este compatibil cu modemul(de la romtelecom) SmartAX MT 882?
Pentru ca vreau sa imi i-au acest router!

VA MULTUMESC!


DA

#12
IceMoon

IceMoon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 220
  • Înscris: 07.10.2002

 Ravy, pe 23rd March 2011, 14:48, a scris:

Deoarece in ultima varianta mai routezi odata conexiunea prin router si atunci:
1. calculatoarele legate direct (sau prin switch) la modem nu vor putea vedea calculatoarele legate doar la router.
2. in caz ca ai nevoie de port forward catre un calculator din spatele routerului va trebui sa setezi de doua ori port forward si sunt mari sanse sa nu functioneze cum trebuie.
3. in cazul unor probleme la calculatoarele legate prin router va trebui sa verifici setarile si pe modem si pe router ca sa vezi unde e buba.
Si or mai fi si altele, dar astea sunt destul de des intalnite si de ciudate.

Bafta!

Merci mult Ravy, mi-au fost foarte de folos sfaturile tale !
Bafta in continuare !   :thumbup:
Respect ! :peacefingers:

#13
atr_42_500

atr_42_500

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.02.2012
Salut.

In primul rand, multumesc ca ne-ai impartasit informatiile.

Din pacate tot ce am resit sa fac e sa blochez de doua ori modemul. Dupa ce fac configurarile. daca pun inapoi firul de net in PC nu merge nici cu reboot, trebuie sa sun la Romtelecom.

Marturisc ca sunt total afon, nu inteleg nimic din aceste configurari, dar am incercat sa refac pasii din varianta recomandata.

Am cateva intrebari, inainte sa ma incumet sa incerc din nou.

Am setat la modem optiune bridge.

By default, la VPI/VCI in una din casute nu apare nicio valoare, in a doua apare 35. Trebuie inlocuita cu 0.35 in ambele casute?

Am concetat, introdus la PPPoE user-ul si parola de la Romtelecom.

Problemele cred ca apar la IP. In primul rand, presupun ca IPul e cel pe care mi-l afiseaza find my IP.

Apoi, nu stiu  exact unde trebuie introdus IP-ul. Sunt mai multe campuri.  

Mentionez ca am folosit fara probleme routerul la RDS si ca am dat inainte reset to factory settings.

Va multumesc.

Edited by atr_42_500, 14 March 2012 - 13:56.


#14
khristy36

khristy36

    Sunt bestii care se plimba prea mult pe pamant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,494
  • Înscris: 02.10.2010
Dar setarile pentru modemul HG 658 VDSL +router wrt54gl

#15
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
poti incepe cu solutia 3

#16
geticul

geticul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 17.07.2006
daca avem modem VDSL unde nu mai trebuie sa scriem user si parola cum facem sa fie in bridge?

#17
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
setezi routerul/calculatorul pe dhcp.

@all

ca un mic reminder pentru cei cu vdsl rtc.

ATM - ENABLE
VPI/VCI - 0.35
DSL TYPE - EoA
ENCAPSULATION LLC
SERVICE TYPE - UBR  without PCR
WAN – ENABLE
SERVICE – INTERNET
PORT BIND – LAN1
IPBRIDGED
DHCP TRANSPARENT

-> oricum aria corecta pentru intrebari legate de configurarea vdsl/adsl ar trebui sa fie cea romtelecom.

#18
numaiu

numaiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 31.12.2006
Salut!

Doresc sa conectez o camera ip la net pentru vedea de oriune imaginile transmise de aceasta si ma aflu in situatia urmatoare:
- am internet de la Clicknet
- am modem huawei echolife HG510a (de la romtelecom), adsl
- am router huawei hg655b (de la romtelecom) ,adsl ,fara port WAN
- am camera IP Avtech avn 252

modemul si routerul sunt compatibile?
cum sa le conectez?
cum sa le setez pentru o conexiune cat mai buna?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate