Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Idee partitionare SSD 480GB - mul...

accident ,masina neinmatriculata RO

Magazin Play

Probleme tavan generate de condens
 Scrip pentru un website cu subtit...

Invertor offgrid cu acumulator la...

Perioada de bulking

Grecia Clasica: Sparta vs Atena
 Amplificator boss Ch350

Grosimi diferite gresie/faianta

Probleme boxa Ibiza

Upgrade de la 300 la 1000
 Eroare 9 decodor kaon digi

Carucior transport cu roti mici

Restaurare esuata Windows 10

Duelul ansamblurilor protv - cost...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Contestatie amenda viteza (radar)

- - - - -
 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
breitner

breitner

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,499
 • Înscris: 17.05.2010
 • ID membru: 590,859
 • Locație: Ro & D
cum poti contesta amenda pentru depasirea vitezei gasesti aici : http://www.1000euro....ontestatie.html

#2
tchoara

tchoara

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,354
 • Înscris: 05.02.2007
 • ID membru: 137,974
 • Locație: Bucuresti
O tampenie de site plin de informatii gresite.

De pe urma site-urilor ca asta apar "juristii de cartier" carora le ia permisul, fac contestatie, si apoi ii auzi cum dau sfaturi pe la coada la arhiva la Judecatorie despre cum se castiga procese.

@autorul site-ului:

Contestarea procesului verbal de depasire a vitezei:

Quote

În momentul în care polițistul vă oprește pentru depășirea vitezei, la cererea dvs., el TREBUIE să aibă asupra lui și să vă prezinte: certificatul de omologare a aparatului radar de către Biroul Român de Metrologie Legală, buletinul de verificare metrologică în termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuării verificării și autorizația de operator radar pentru cel care vă încheie procesul-verbal.

Nu, nu trebuie nici macar sa le aiba asupra lui, daramite sa ti le prezinte tie. In unele cazuri, nici in instanta n-apuci sa le vezi din moment ce unele sunt clasificate "confidential", le examineaza doar judecatorul si le returneaza. Politistul este considerat omul legii si nu trebuie sa se justifice "pe strada" pentru orice pulifrici care e suparat ca el a fost fraierul pe care l-a prins cu radarul, in afara de legitimatia de serviciu si celelalte insemne cerute de lege (uniforma, insigna etc).

Quote

Lipsa oricăruia din aceste documente trebuie prevăzută de dvs. la rubrica ?alte mențiuni" și este caz de nulitate absolută a procesului-verbal.

Cazurile de nulitate sunt prevazute in OG 2/2001 pe la art. 17 si 16 alin. ultim. Lipsa rahaturilor pe care le-ai mentionat tu nu atrage nulitatea procesului verbal.

Quote

Polițiștii nu au voie să meargă cu radarul mobil oprit și să-l pornească atunci când dvs. sunteți foarte aproape de el. [...]

Afla ca radarele noi au functie omologata de Instant-On. Poti sa ma crezi pe cuvant sau poti sa citesti pe la aria Info Corner.

Quote

[...] și nici nu au voie sa folosească un paravan pe care să-l ridice la apropierea autovehiculului.

Nu vei demonstra tu in veci pururi ca aia aveau staniol in fata oscilatorului (antenei radarului), camera nu este acoperita la niciun moment.

Quote

Ordonanța 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor prevede că agentul care constată contravenția se numește agent constatator. Agentul constatator este și cel care aplică sancțiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absolută. Deci, dacă un agent constată contravenția, dar procesul-verbal este întocmit de un alt agent (situația în care se transmite viteza prin stație), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare și în urma contestației dvs. instanța îl va anula, va anula și amenda și punctele.

Daca politistul vede inregistrarea, poate sa-ti dea amenda si ala de la sectie, nu trebuie sa fie neparat agentul care a vazut LIVE pe camera cum o ardeai tu cu 200. Politistul constata depasirea limitei maxime de viteza admise in urma consultarii inregistrarilor efectuate cu mijloacele tehnice omologate. Asta inseamna ca daca au filmul, pot sa-ti dea amenda si dupa 2 saptamani, agent constatator putand fi orice politist cu jurisdictie.


Quote

Aparatul radar de tip staționar nu poate fi amplasat în apropierea unei surse puternice de radiații electromagnetice, adică un stâlp de radio, televiziune, telefonie mobilă sau, cel mai des, o instalație electrică de înaltă tensiune. Normele pentru proiectarea și amplasarea unei locuințe prevăd pentru evitarea poluării electromagnetice amplasarea locuinței la cel puțin 200m de o rețea electrică de înaltă tensiune. Deci, aparatul radar trebuie să fie cel puțin la 200m de instalația electrică de înaltă tensiune, în afara câmpului electromagnetic. Aparatul radar staționar are lungimea fascicululuide 400-500m. Dacă acest fascicul este îndreptat spre instalația electrică de înaltă tensiune în timpulmăsurării ceea ce se poate determina foarte ușor din fotografie, atunci distanța la care trebuie săfie amplasat aparatul radar staționar crește până la 400-500m funcție de unghi.

De unde ai scos cifrele astea? In NML 021 scrie doar ca se recomanda se se amplaseze radarul astfel incat sa se evite pozitionarea lui in apropierea surselor puternice de radiatii electromagnetice, dar nu da calcule de unghi, abatere, eroare estimata s.a.m.d. Mai mult decat atat, in NML scrie ca nu trebuie sa amplaseze RADARUL langa sursa de radiatii electromagnetice, nu zice ca nu trebuie sa-l indrepte spre sursa de radiatii. Adica ei pot sa stea si cu releul in spatele masinii, ca in poza n-o sa iasa nimic si tu nu vei putea demonstra in veci pururi.


Quote

principiul buclei inductive: în asfalt sunt amplasați doi senzori electromagnetici la o distanță de 5 metri unul de celălalt. La trecerea prin dreptul primului senzor acesta imprimă autovehiculului o amprentă magnetică unică. La trecerea prin dreptul celui de-al doilea senzor acesta calculează viteza și dacă este mai mare decât cea legală, trimite comanda către camera digitală care face fotografia din spate.

Esti departe de a intelege principiul de functionare a buclei inductive. Bucla este ingropata in asfalt si tinuta sub tensiune, generand un camp magnetic. Cand o masa feroasa suficient de mare trece pe deasupra buclei, ii "deranjeaza" campul magnetic. Fluctuatia este inregistrata de un aparat de masura care determina cat de repede circula obiectul feros respectiv si declanseaza camera foto. Nu este vorba de nicio imprimare de amprenta magnetica unica, senzori si alte nebunii.

Restul informatiilor sunt copy/paste din OG 2/2001, adica nimic nou si nimic spectaculos.

Ce sa te astepti de la un site care spune ca amenda pentru depasirea vitezei in Austria este intre 21 si 36 de euro? Nici in Romania nu mai poti sa iei amenda de 21 de euro, sunt convins ca in Austria e mult mai ieftin.
:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Edited by tchoara, 19 March 2011 - 13:28.


#3
dorin_2k

dorin_2k

  Master Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 19,963
 • Înscris: 01.12.2001
 • ID membru: 102
 • Locație: RO - SV
Si inca o "dudă" de pe acel total aiurea site:

Quote

Punctul de amenda de circulatie s-a marit de la 1 ianuarie 2011 la 60 de lei!
E de fapt 67 parca.

:thumbdown: pt site. Informatii total aiurea.
Propun proprietarului site-ului sa-si revizuiasca informatiile ca mai citesc si unii de 18 ani pe aici si or crede toate alea de acolo. Si or plati saracii copiii amenzi din cauza ca "au citit ei pe net ca asa e!!!"

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users