Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Indepartare pete infiltratii cu c...

Sfaturi pentru ingrasare

Relatie disfunctionala cu sotul d...
 Decizia FINALA a boxelor de podea...

Propaganda actuala, mai eficienta...

R.I.P. Anne Heche.

Caut o manea veche
 De ce le place tinerilor din ziua...

Problema mare actualizare win 10

Trenul Metropolitan Bucuresti

Sfat alegere hidroizolatie pentru...
 Remuscarea dupa o infidelitate

probleme senzor incuietoare haion...

Recomandare Gratar Electric pentr...

Se pot refinanta IFN-urile la banci
 

Help!!!

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001
Am o camera dv, o placa ieee1394. Soft cumparat cu placa: Ulead 6 LE. Spatiu liber pe hard: 9.5GB.

Problema: cum transfer filmul pe computer intr-un format comprimat?

Cu softul primit filmul e transferat in format avi necomprimat, iar vreo 10 minute de film ocupa cam 2.5GB... :ciocan:  :eek: Si in plus daca vreau sa opresc inregistrarea din soft, NU merge... :ciocan:

Am codec-uri necesare, divx4 si 5, dar cum le folosesc? Mai am si Adobe Premiere 6, dar nu stiu sa il folosesc... :(

Mersi de ajutor celor care ma pot ajuta.

#2
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
>Cu softul primit filmul e transferat in format avi necomprimat

Gresit, este copiat bit cu bit de pe banda, rata de compresie este aprox 6:1, spatiul alocat undeva pe la 4MB/sec, o secunda necomprimat la 720x576 are in jur 25 MB (inmultesti rezolutia cu 3 octeti pe pixel cu 25 fps)

cel mai simplu este sa iei un harddisk serios, captura si compresie video nu se face cu 3-4 GB ramasi liberi pe o partitie de windows, ci cu un hdd care il tii doar pt asa ceva (defragmentat) si cu spatiul pe la 60-80GB. copiezi de pe banda si comprimi filtrat cu Virtualdub (trebuie "deinterlaced" trackul video, poate si o corectie de culoare, etc)

compresie prin mufele de analogic cu re-transcodare se poate face cu un procesor peste 850MHz, la rezolutie maxima 352x288, direct in DivX tot cu virtual dub daca stii sa-l folosesti si sa-ti configurezi placa de captura/tunerul perfect pt asa ceva, solutia asta neutilizand HDD mai deloc....

sau compresie ceva mai lejera cu un codec gen picvideo sau huffyuv, undeva pe la 1.5MB/sec si apoi post-compresie in divx tot cu virtualdub

#3
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001
Mersi. Astept un hard serios, care va fi dedicat numai pentru asa ceva. Daca nu ma descurc, am sa tip... :drac:  :cya:

#4
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001
Am copiat cu Ulead 6 filmul pe hard (un hard nou, luat pentu asa ceva) si am un fisier de 18GB. Am facut initial pentru fiecare scena un fisier, dar erau prea multe...

L-am transformat cu Adobe Premiere 6 intr-un divx (comprimat cu divx 5.02). Fisierul rezultat e prea mare (1.47GB) si nu incape pe 2 cd-uri... Totodata e si mare imaginea si se misca greu (720x576).

Intrebare: ce alta marime la imagine se poate alege? Nu vreau sa tot fac la experimente, o comprimare dureaza cam 4 ore... Mersi de raspunsuri.

#5
Darlock

Darlock

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 256
  • Înscris: 04.06.2002
Se poate alege orice marime vrei. Nu ar trebui sa fie o problema.
Codecul DivX are incluse in setarile de configurare urmatoarele obtiuni:
1. La "General Parameters" --> enable resize. Poti alege ce vrei (de preferat multiplii de 16)
2. La "DivX Codec" ai posibilitatea sa alegi rata de compresie. In functie de cifra aleasa se va obtine marimea fierului final. Regula de calcul e simpla:
bitrate(kbps) * timp(s) / 8000 = dimensiune(M)

Nota: cu cat bitrate-ul de compresie este mai mic, cu atat mai multe resurse vor fi necesare la redare ("se misca greu ").

#6
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001

Quote

Originally posted by Darlock

Nota: cu cat bitrate-ul de compresie este mai mic, cu atat mai multe resurse vor fi necesare la redare ("se misca greu ").

Vrei sa zici ca la valoarea implicita a codec-ului (788) sint necesare mai multe resurse? Eu am vazut ca daca aleg calitate, creste valoarea, dar si necesarul de resurse.

Sau bitrate-ul de compresie e ceva raport? Unde e aratat/setat?

#7
Darlock

Darlock

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 256
  • Înscris: 04.06.2002
Scuze de întarziere. Am avut ceva probleme cu contul de email si d'abia acum am vazut postul tau.
Eu nu ma folosesc de Adobe Premiere 6 si nici nu-mi aduc aminte meniurile si stilul de lucru. Raspunsul meu se referea la configurarea codecului DivX. In general, cand alegi dintr-un program codecul de lucru, ti se ofera posibilitatea configurarii acestuia. Configurarea se face printr-un meniu oferit de codec care evident este acelasi indiferent de programul care-l foloseste. De aceea eu m-am referit numai la codec.
Bitrate-ul (rata de compresie) poate fi setata din ecranul de configurare al codecului si reprezinta o valoare pe care codecul va incerca sa o respecte cat mai bine. Deci la o valoare de 780 kbps va incerca sa aduca dimensiunea tuturor frame-urilor (imagini) dintr-o secunda la valoarea de 780k. Evident operatia este destul de dificila pentru ca fiecare frame se poate compresa mai bine sau mai rau. Daca se doreste o precizie si o calitate cat mai buna atunci operatia se face in mai multi pasi (TMPGEnc Server poate realiza compresii mpeg in 25 de pasi).
Pot compara operatia de compresie cu ce se intampla si la fisierele normale. Cu cat duci compresia catre best la zip-uri sau rar-uri cu atat timpii de decompresie cresc. Acelasi lucru si aici: cu cat inghesui o cantitate mai mare de informatie intr-un spatiu mai mic (=bitrate mic) decompresia cere mai multe resurse --> imaginea se misca greu.

NOTA: nu uita sa iei in calcul si track-ul audio. Formula de mai sus este numai pentru stream-ul video.

#8
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
se poate da jos un fisier din asta si pe bucati. apoi compresezi, stergi sursa...
720/576 e standard compatibil pal. urmatorul valid (mai mic) e 352/288.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate