Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Prima Casa 3, 2011

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

    Se introduce condiția de desemnare a unui reprezentant dintre asociați, in loc de 7 asociati

Pentru impulsionarea construirii de locuințe noi în sistem asociativ, s-a eliminat condiția de asociere a unui număr de 7 beneficiari și se introduce condiția de desemnare a unui reprezentant dintre asociați, în scopul îndeplinirii formalităților prealabile obținerii autorizației de construire pentru ansamblul de locuințe în care fiecare dintre beneficiarii asociați deține o singură locuință și pentru gestionarea relației cu finanțatorul, și se precizează necesitatea ca cel puțin unul dintre asociați să fie proprietarul terenului pe care urmează să se construiască locuințele.

    Se stabileste posibilitatea de preluare în proprietate exclusivă

Pentru întregirea dreptului de proprietate, atât în situația în care beneficiarul are în proprietate cote-părți din locuință (indiferent de modul de dobândire) și intenționează să achiziționeze restul de cote-părți, respectiv dacă imobilul a fost achiziționat în cadrul programului de 2 beneficiari și unul renunță din diferite motive (ex: în urma divorțului creditul și locuința sunt preluate de către unul din soți, în cazul coplătitorilor unul dintre
aceștia cedează creditul și locuința în favoarea celuilalt coplătitor) se stabileste posibilitatea de preluare în proprietate exclusivă

    Apar garantiile suplimentare pe conturile curente ale imprumutatilor

Se introduce o garanție suplimentara prin instituirea în favoarea băncii a unui gaj pe conturile curente ale împrumutatului, de natură să protejeze interesele tuturor părților implicate în acordarea și garantarea creditului, pentru cazurile în care s-ar institui popriri asupra conturilor clienților. Aceasta are în vedere preîntâmpinarea cazurilor în care, în urma înființării de popriri pe conturile beneficiarilor de credite Prima casă de către creditorii urmăritori, s-ar ajunge în situația executării garanțiilor. Pentru a se evita trecerea la restanță a creditelor și executarea garanției, se statuează posibilitatea de reeșalonare, rescadențare sau de modificare a valutei creditelor acordate, în conformitate cu normele interne de creditare ale finanțatorilor, sub rezerva
verificării de către FNGCIMM a menținerii condițiilor de eligibilitate a programului, precum și a menținerii valorii garanției acordată inițial fiecărui beneficiar în cadrul programului și obținerii acordului FNGCIMM.

Având în vedere faptul că tot mai mulți beneficiari ai locuințelor construite prin programele ANL doresc să achiziționeze aceste locuințe prin programul Prima casă, este necesar a se preciza că, în locul antecontractului de vânzare-cumpărare aceștia vor prezenta finanțatorilor documentele specifice programelor ANL.

    Plafonul garanțiilor care pot fi emise este 200 milioane euro

De asemenea, în cazul cumpărării de locuințe scoase la licitație de către ANAF în cadrul executării silite, pentru recuperarea valorii de executare a garanțiilor, beneficiarii vor prezenta finanțatorilor în locul antecontractului de vânzare-cumpărare, documentele specifice procesului de licitație. Pe parcursul derulării programului s-a constatat apariția unor evenimente de daune parțiale la locuințele achiziționate (inundații, furturi), pentru acoperirea cărora, Ministerul Finanțelor Publice trebuie să-și dea acordul privind încasarea lor de către beneficiari. Din experiența membrilor UNSAR și practica curentă a societăților de asigurare, în cazul daunelor parțiale produse locuințelor achiziționate sau construite în cadrul programului,
pentru despăgubirile a căror valoare este de până la 20% din suma asigurată, fără a depăși echivalentul în lei al sumei de 10.000 EURO, societatea de asigurare efectuează plata direct către proprietarul locuinței.
Pentru anul 2011 plafonul garanțiilor care pot fi emise este 200 milioane euro, reprezentând diferența neutilizată la finele anului 2010, din plafonul de 1,7 miliarde euro, alocat programului Prima casă, în anii 2009-2010

Sursa: Hotnews

Attached File  document_2011_01_17_8215227_0_pc17012011.pdf   88.66K   29 downloads

Prima Casă cu garanții mai mari: gaj pe conturile bancare

Quote

Guvernul urmează să modifice programul “Prima Casă”, prin care statul garantează și impune costuri mici pentru creditele ipotecare obținute de cei care nu mai au locuințe în proprietate, în încercarea de a stimula construcțiile noi. În același timp, plafonul maxim de garanții a fost redus la 200 de milioane de euro, reprezentând diferența de 1,7 miliarde stabilită la inițierea programului și fondurile consumate până la finalul anului trecut, de aproximativ 1,5 miliarde euro.

Pe de altă parte, anticipând probabil riscuri tot mai mari de nerambursare a creditelor, statul și băncile constată că ipoteca pe locuință nu mai reprezintă o garanție suficientă și rapid executabilă, astfel că introduce una suplimentară: gaj pe conturile bancare ale împrumutatului, instituit în favoarea băncii, garanție care nu există nici măcar în cazul creditelor ipotecare obișnuite.

Potrivit notei de fundamentare a noii legi ce urmează a fi aprobată miercuri, „principalul obiectiv urmărit în continuare în implementarea programului, constă în obținerea unui efect antrenant în economie, prin încurajarea construcției de locuințe, cu un accent deosebit pe asigurarea surselor de finanțare necesare construcției de locuințe noi.”

În acest sens, legea va fi modificată pentru impulsionarea construirii de locuințe noi în sistem asociativ. Concret, se elimină condiția de asociere a unui număr de 7 beneficiari și se introduce condiția de desemnare a unui reprezentant dintre asociați, în scopul îndeplinirii formalităților prealabile obținerii autorizației de construire pentru ansamblul de locuințe în
care fiecare dintre beneficiarii asociați deține o singură locuință și pentru gestionarea relației cu finanțatorul.

De asemenea, doar cel puțin unul dintre asociați trebuie să fie proprietarul terenului pe care urmează să se construiască locuințele. Iar dacă imobilul a fost achiziționat în cadrul programului de doi beneficiari și unul renunță din diferite motive, se stabilește posibilitatea ca primul să preia imobilul în proprietate exclusivă.

O altă modificare importantă ce urmează a fi adoptată se referă la introducerea unei garanții suplimentare. Astfel, se arată în nota de fundamentare, „se introduce o garanție suplimentară prin instituirea în favoarea băncii a unui gaj pe conturile curente ale împrumutatului, de natură să protejeze interesele tuturor părților implicate în acordarea și garantarea creditului, pentru cazurile în care s-ar institui popriri asupra conturilor clienților. Aceasta are în vedere preîntâmpinarea cazurilor în care, în urma înființării de popriri pe conturile beneficiarilor de credite Prima casă de către creditorii urmăritori, s-ar ajunge în situația executării garanțiilor.”

De asemenea, se mai arată în documentul publicat de Ministerul de Finanțe, „pentru a se evita trecerea la restanță a creditelor și executarea garanției, se statuează posibilitatea de reeșalonare, rescadențare sau de modificare a valutei creditelor acordate, în conformitate cu normele interne de creditare ale finanțatorilor, sub rezerva verificării de către FNGCIMM a menținerii condițiilor de eligibilitate a programului, precum și a menținerii valorii garanției acordată inițial fiecărui beneficiar în cadrul programului și obținerii acordului FNGCIMM.”


#2
Corina2009

Corina2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,429
  • Înscris: 11.03.2009
Astazi a fost aprobata Prima casa 3.
Pentru cei din prima casa 1 si 2 pot cere reesalonarea creditului si schimbarea modedei de plata.

Edited by Corina2009, 19 January 2011 - 19:41.


#3
zet105

zet105

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 505
  • Înscris: 28.04.2007
A pornit cineva demersurile unui imprumut prin prima casa? Personal am fost la BRD si mi-au zis ca abia in februarie se pot acorda noi credite prima casa.Mai stie si altcineva noutati?

#4
elby_82

elby_82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 28.09.2009

View Postzet105, on 20th January 2011, 16:55, said:

A pornit cineva demersurile unui imprumut prin prima casa? Personal am fost la BRD si mi-au zis ca abia in februarie se pot acorda noi credite prima casa.Mai stie si altcineva noutati?


eu am sunat astazi la Raiffeisen Bank si mi-au spus ca inca nu stiu noile conditii, asteapta sa se publice in Monitorul Oficial. Am cautat pe net detalii despre prima casa 2, am gasit ca de la aprobarea Hotararii de Guvern si pana la publicarea ei in MO au durat 3 zile, asadar, nu ar trebui sa dureze nici acum mai mult de cateva zile... Apoi intra in vigoare la 7 zile dupa publicarea in MO

Edited by elby_82, 20 January 2011 - 17:23.


#5
zet105

zet105

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 505
  • Înscris: 28.04.2007
Certificatul energetic este obligatoriu la prima casa?? M-a sunat astazi de la brd sa ma anunte ca va fi nevoie de acest certificat.Stie cineva mai exact cat poate influenta acest certificat aprobarea finala?

#6
crystynalyn

crystynalyn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.01.2011
buna.sunt si eu interesata de programul prima casa si as vrea sa imi ziceti si mie daca stiti daca la un salariu de 1500ron pe carte de munk ar fi vreo sansa sa mi se acorde creditul.si as mai vrea sa stiu daca trebuie sa ai mai multe luni consecutive acest salariu sau doar in momentul in care te duci la banca(adica o luna sa am 1500 ron iar cu o luna in urma sa am alt salariu).sper ca m-am facut inteleasa.multumesc anticipat

View Postzet105, on 20th January 2011, 16:55, said:

A pornit cineva demersurile unui imprumut prin prima casa? Personal am fost la BRD si mi-au zis ca abia in februarie se pot acorda noi credite prima casa.Mai stie si altcineva noutati?




eu am fost la bcr si mi sa spus ca dosarul se poate primi iar in momentu in care se da drumul la fonduri daca e dosarul aprobat se poate merge mai departe.

#7
MadalinIlie

MadalinIlie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 29.10.2007

View Postcrystynalyn, on 24th January 2011, 22:46, said:

buna.sunt si eu interesata de programul prima casa si as vrea sa imi ziceti si mie daca stiti daca la un salariu de 1500ron pe carte de munk ar fi vreo sansa sa mi se acorde creditul.si as mai vrea sa stiu daca trebuie sa ai mai multe luni consecutive acest salariu sau doar in momentul in care te duci la banca(adica o luna sa am 1500 ron iar cu o luna in urma sa am alt salariu).sper ca m-am facut inteleasa.multumesc anticipat






eu am fost la bcr si mi sa spus ca dosarul se poate primi iar in momentu in care se da drumul la fonduri daca e dosarul aprobat se poate merge mai departe.

Salut,

Trebuie sa mai spui si suma care o doresti imprumutata - pentru 20.000 euro cred ca te incadrezi; mai trebuie sa spui de cand ai 1500 Ron - adica nu de 3 luni - o sa iti ceara fisa fiscala etc.
Dute la banca si simuleaza cu ei - o sa iti spuna sigur.


NUmai bine,
MI

#8
poseidon4me

poseidon4me

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 28.09.2007
Stie cineva cand se publica Hotararea de Guvern sau propunerea celor de la finante in Monitorul Oficial?
Fara aceasta publicare in Monitorul Oficial.
Anul trecut s-a intamplat in 19 Februarie 2010.

#9
elby_82

elby_82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 28.09.2009

View Postposeidon4me, on 25th January 2011, 12:29, said:

Stie cineva cand se publica Hotararea de Guvern sau propunerea celor de la finante in Monitorul Oficial?
Fara aceasta publicare in Monitorul Oficial.
Anul trecut s-a intamplat in 19 Februarie 2010.


s-a publicat deja in Monitorul Oficial : http://www.monitorul....itor--339.html , M Of. partea I nr 59 din 24.01.2011

#10
razvan_77

razvan_77

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,561
  • Înscris: 16.11.2005
stie cineva cum ramane cu dosarele din anul 2010? am ajuns cu el la bcuuresti la garantie si au venit sarbatorile...acum stau ca pe spini ca expira antecontractulde  vanzare-cumparare..si alte acte..
o sa intru sub legea 2011 sau o sa raman pe 2010???
mai e cineva in situatia asta?

#11
commonrail

commonrail

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 15.12.2009
Fara a face publicitate (pozitica sau negativa) UNELE site-uri sunt demne de luat in considerare ???
Eu nu am timp sa ma plimb pe la toate bancile si acolo primesc "ofertele generalizate" de la toate bancile...
De ex. acum la BRD pare a fi promotie la dobanda, care este 3,53% sau 3,59% pe 30 de ani ...
Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi ... ?
sau toate bancile sunt la fel cand e vorba de relatia cu clientii ...?
sau nu inseamna ca daca un client e nemultumit de o banca, aceea banca chiar e "naspa" ...

P.S. se pare ca .....................  este din prima spam... asa mi-l face automat postarea pe softpedia... de aceea am pus cu spatii ....

Mai  util sa generalizam, decat nume clare, merci!

Edited by Corina2009, 09 February 2011 - 09:38.


#12
valentyna8

valentyna8

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 16.02.2011
Buna!
Mai e cineva care isi incearca norocul la Prima Casa 3? Si daca da, in ce stadiu sunteti cu dosarele?

Edited by valentyna8, 17 February 2011 - 18:05.


#13
commonrail

commonrail

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 15.12.2009
eu as vrea sa aflu daca sunt eligibil ... adica in cazul in care posed un teren extraviran mai pot fi admis pentru programul Prima Casa 3?
De la o banca am primit un raspuns "neoficial" ca nu as fi eligibil pentru ca legea prevede sa nu fi fost proprietar sau sa nu fii proprietar al unui imobil si cel de la banca mi-a zis ca terenul este imobil... I-am dat initial dreptate, dar apoi am gasit pe net informatii despre Programul Prima Casa 3 unde scrie asa:

"Beneficiarii programului «Prima casă» sunt persoane fizice care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență nu au deținut și nu dețin, individual sau în comun, împreună cu soții lor ori cu alte persoane, în proprietate o locuință, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepția cotelor-părți din locuințe dobândite prin moștenire și nici nu au achiziționat după această dată o locuință, indiferent de modul de dobândire"

sursa: link

Puteti sa ma ajutati careva dintre voi ? :wacko:

#14
nile

nile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 999
  • Înscris: 03.10.2006
Eu zic ca esti eligibil exact cum scrie in declaratia aia notariala. La mine scria in ea "declar ca nu am detinut o locuinta, indiferent de modul de dobandire, singur sau impreuna cu sotul/sotia, din 2000 si pana in prezent ...".

O parcela de pamant vecina cu porumbul nu e locuinta. Daca exista conditia respectiva, trebuie sa fie scrisa undeva. In declaratia notariala nu e.

Pot sa fie 30j de conditii pe care le inventeaza banca (nu alea care pot fi probate rapid printr-o adeverinta de salariu de exemplu), ce conteaza este ca sa fie specificate undeva .. asta in primul rand. In al doilea rand, nu cred ca verifica nici dracu.

Edited by nile, 22 February 2011 - 18:56.


#15
zet105

zet105

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 505
  • Înscris: 28.04.2007
@commonrail

Esti elgibil.Sunt proprietarul unui teren si nu au fost probleme la banca.Am zis ca am o parcela de teren si  zis ca nu e nici o problema.Sa nu fi avut apartament/casa in proprietate si ATENTIE din anul 2000 si pana in prezent.Daca ai avut apartament si l-ai vandut in 1999 intri in acest program (bineinteles sa mai ai si cei maxim 35ani)
Momentan astept raspuns de la fond (inceput dosarul la 1 februarie)

#16
ado1983

ado1983

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.02.2011

View Postvalentyna8, on 17th February 2011, 18:56, said:

Buna!
Mai e cineva care isi incearca norocul la Prima Casa 3? Si daca da, in ce stadiu sunteti cu dosarele?

Buna Valentyna,
Uite ca si eu astept la prima casa 3. astept si eu sa imi ajunga dosarul la fond. tu in ce stadiu esti cu dosarul?

#17
gabiss

gabiss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.02.2007
Bunz aiua,
Ma poate ajuta cineva cu informatia daca pot sa obtin credit prin prima casa 3 in cazul in care in anul 2008 am cumparat un apartament prin credit....mai exact.....sa fac o refinantare a acelui credit prin programul prima casa,multumesc.

#18
nile

nile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 999
  • Înscris: 03.10.2006
Io zic ca nu.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate