Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir
 Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa
 

Primul razboi mondial si Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
135 replies to this topic

#109
SucreBolivar88

SucreBolivar88

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 03.03.2012

View Postmirceavoda, on 27th February 2011, 18:03, said:

tu ești un mic naiv. Li se rupea în 14 marilor puteri de ceea ce își doreau ardelenii sau alții: cehi, sloveni etc. Ele voiau desființarea Imperiului Habsburgic și socoteau că principiul naționalității este cel mai bun. Nu a fost repectat întocmai, dar pe ideea asta s-a mers.
   Cred a este gresit sa supraevaluam in asa hal pe marile puterii , ei faceau planuri de cabinet cum făcea si Wilson dar planurile lor de cabinet erau egale ce 0 daca realitatea din teren era cu totul alta, bine sa presupunem ca din nu stiu ce motive Franta si Marea Britania nu erau de acord cu unirea Transilvaniei cu Romania. Ce faceau? Declarau razboi Romaniei? Putin probabil aveau lucruri mai importante pe cap decat problema Transilvaniei. Ei puteau eventual influenta linia de frontiera dintre Romania si Ungaria de exemplu dar nu cred ca erau in stare si erau motivati sa puna sub semnul întrebări apartenenta Transilvaniei la România

#110
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007
Readuc la suprafata acest topic, deoarece astazi, 5.X.2014 se implinesc exact 100 ani de la incorporarea unuia dintre bunicii mei in randul combatantilor  WWI (o coincidenta, astazi e si ziua mea de nastere).
Roman ardelean, a fost luat sub arme in cadrul Regimentului 64 honvezi (infanterie) din Orastie.
Exista si o carte publicata despre acest regiment: "Istoria regimentului cezar si regesc nr. 64 Orastie (1860 - 1918)"   de Dorin Petresc si Ioan Lazarescu, daca o are cineva, il rog sa ma contacteze.
Regimentul a fost trimis pe frontul italian, unde luptand contra trupelor Imperiului Britanic, a suferit pierderi importante. Bunicul meu a fost ranit si luat prizonier si a fost trimis cu vaporul, prin Gibraltar, intr-un lagar din UK. In 1918 a fost eliberat (imi pare rau ca nu stiu contextul) si s-a intors in....Regatul Romaniei, inrolandu-se ca voluntar in Armata Romana, si participand la interventia contra revolutiei bolsevice din Ungaria. Unitatea lui a ajuns pana la Szolnok. La incheierea ostilitatilor, in 1919 a revenit in sfarsit acasa. Avea 27 de ani, din care 5 petrecuti in armata. Ulterior a facut Scoala de Jandarmi de la  Oradea si a fost jandarm si sef de post pana la pensie. In 1943 s-a inrolat voluntar  (avea 51 ani) si a participat la operatiunile militare impotriva URSS, apoi impotriva Germaniei. A fost decorat de 4 ori, servind sub 2 imparati si 3 regi, 2 decoratii fiind pentru serviciile aduse pe front iar doua fiind pentru serviciile aduse ca jandarm. A murit in 1974, in varsta de 82 ani. Si-a iubit tara si neamul, a urat comunismul si republica...

#111
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Aduc și eu un citat (îngroșările îmi aparțin), care are anumite legături întămplător cu postarea de mai sus a lui Karhu, pe care nu am văzut-o decât acum.

Ungurii urmăresc distrugerea națiunii române

Printre țările Europei, Ungaria era una din cele pentru care războiul fusese foarte binevenit; era ocazia de a tăia cu sabia nodul gordian al chestiei naționalităților. Elementele viguroase ale naționalităților erau trimise pe fronturile de luptă și băgate în prima linie de foc spre a fi sacrificate*.

(*În timp ce soldații naționalităților neungare erau decretați carne de tun – dintre mobilizații români 93% erau pe front -, imensa majoritate a soldaților de origină ungară erau reținuți acasă, ca mobilizați pe loc în diverse administrații, îndeosebi la căile ferate și poștă, în industriile de război și în garnizoanele păstrate pentru paza internă, spre a preveni eventualele răzvrătiri. Din aproape 500.000 români mobilizați, au fost pe front 449.796, iar numai 34.578 au fost sedentari sau auxiliari. 41.739 români au murit pe câmpul de luptă și încă 11.275 au pierit în spitale, în pribegie și în temnițe. Au rămas după urma rănilor căpătate în lupte 25.406 invalizi. Dacă mai adăugăm 38.630 de văduve și 79.226 de orfani de război, avem icoana completă a jertfelor aduse de populația română a Ardealului în războiul mondial.)

(...)

Pe când pe fronturile de luptă se exterminau feciorii, în același timp, pentru cei rămași acasă, opera arsenalul legiuirilor excepționale, al măsurilor polițienești și al corupției. Ele vor desăvârși opera tunului. Mai cu seamă după intrarea României în război, orice rezervă a dispărut. Măsurile draconice, îndreptate împotriva românilor, erau motivate fățiș prin intenția de a anihila naționalitățile „trădătoare”. Legea XVIII stabilește „răspunderea materială a trădătorilor de patrie”. Românii învinovățiți de trădare vor fi pedepsiți cu sechestrarea și confiscarea averilor. (...)

„Democratul” Vaszonyi depune proiectul de reformă electorală care introduce un vot universal sui-generis: procentul votanților nemaghiari scade de la 45,5% la 38,3%, iar acela al ungurilor crește de la 54,5% la 61,7%. Apponyi, călăul învățământului românesc, suprimă învățământul autonom al școlilor confesionale române, instituie comisari ai guvernului cu puteri discreționare și creează de-a lungul fruntariei românești o zonă culturală, în care statifică toate școlile primare românești. Alte două proiecte de legi se pregătesc să dea lovitura de moarte bisericilor române. (..)

În același timp, orașele și satele ardelenești erau golite de toți intelectualii și fruntașii care-și păstraseră curată credința lor și nu se prosternaseră în țărână înaintea tiranilor. Convoaie întregi de români erau îndreptate spre locurile de deportare din pusta ungurească, sau umpleau temnițele ungurești. Numai în temnița de la Cluj s-au perindat timp de doi ani 26.000 români. 132 de preoți au fost smulși de la altarele lor și din mijlocul credincioșilor; dintre aceștia, 11 nu s-au înapoiat, ci au îngroșat rândurile mucenicilor neamului, morți de lipsuri, de chinuri și de maltratările îndurate în închisori. Cine a putut să înregistreze numele sau măcar numărul tuturor celor sacrificați în dosul fronturilor de luptă, în șanțurile taberelor sau în spânzurătorile din spatele cazărmilor de jandarmi?

(Constantin Kirițescu, Istoria Războiului pentru Întregirea României 1916-1919, vol. II, 1989, p. 396-397)

#112
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

RA-HAT!

De la merdre!!

Scheise oder Schreiheit!

My (buffalo) sheet!

Havno psieci! ( de caine)

Ca-cat!!


S-a  hotarat la ,,, ca daca baba avea roate si daca si cu parca erau intr-o barca ..

Tot "intelctaulu" guita  pRostmodern (ca asa citi el pe undeva unde un tonomat bestic manaca ce zise Cambronne !) ca imperiu Habsburg se duse dracului fiindca ca Franta era deja alergica la Habsburgi si ailalti aliati de prima liga (SUA si Anglia) au pus botu' la idiosincrazia franca.
Am de zis 2 cestii.

A) Dintai ca rahatu asta a aparut brusc prin 1990 .. In sFrentia au aprut numa vreo 7 sau 8 carti "destepte" care guitzau ca ce frumops, modern si orrorpean era imperiu Kakanesc la 1900.. 7 sau 8? Inseama ca careav platea ..
Platea o propaganda cu radacini catolice, trotzkiste si bolsevice ca atinci era ma moda UE. Sau Statele Sovietice ale Uniunii Europene! Asa ca trebuia gasit un lat precurosr decat feudalu Frederic Barba Rosie de Hofenstauen!! Si deci precurosu SUE (sau SSUE) ar fi fost Franz Josfeu (cam reactiune catolica da ptr circumstanta "progresist")
Si mancatau de necomestibil continua .. ca omaneii e ca oile .. (nici teletualii ERROR si ORROR peny su=a mai bvreji mai ales can primesc 30 de penny!)

2) Se ignora ISTORIA.
Ca (s)Frentia era alergica la Habsburgi este incontestabil (avea si ceva motive .. vreo 3 secole de conflicte!) insa si <b> adervarat  este ca Kakania era terminata!</b>

Terminata pentru :
Ca in Imperiul kakanesc .. ungurii detestau pe germanii (austrieci) asupritori! - V si monumemtu cu 13 generali!
Ca in Imperiul kakanesc .. cehii detestau pe germanii (austrieci). V defenestrarea din Praga samd.
Ca in Imperiul kakanesc .. polonezii detestau pe germanii (austrieci) asupritori!
Ca in Imperiul kakanesc .. italienii detestau pe germanii (austrieci) asupritori!
Ca in Imperiul kakanesc .. ungurii detestau pe germanii (austrieci) pe slovaci, sarbi, croati, romani (budos olah) pe care ii cam calareau de le lungeau urechile!
Ca in Imperiul kakanesc .. slovacii,sarbii, croatii, romanii ii detestau in aceiasi masura pe unguri pe motiv ca ungurii ii cam calareau de le lungeau urechile!

Unica cestie care ii mai lega era fidelitatea catre persoana Imparatului .. batranul Franzjuska..

Si o majoritate slava (cehi, croati, polonezi, ruteni, sarbi, sloveni, slovaci, ucrainieni) erau proimperiali kakanesti numa ptr ca se cam temeau de slavofilia tarului!!
Se ignora ca Piłsudski , vitor maresal, care lupat ca voluntar ptr Imperiul kakanesc nu isi ascundea intentiile in ce priveste o Polonie renascuta!!
Se ignora ca la 11 noiembrie se proclama Polonia, la noiembrie 1918 ungurii au dat dracului pe austrieci procamandu-si independenta. SAMD samd.
Si ca urma austriecii au zis "da mai duceti-va-ti dracului, noi vrem Anschluss!!"
Si ca la finele 1918 si 1919 austriecii, cehii si ungurii erau mjai doretori de o revolutie bolsevica decat de pastrarea imperiului kakakanesc.

Acu ia sa ne inchipuim ca in 1918 Wilson si le Tigre ziceau "aferim bre! Sa ramana Kakania ca este multinationala si inatistataorea mUE"
Si cu asta ce?

Ca ungurii nu doreau. Ca polonezii nici atata! Ca italienii doreau Venetia! Ca sarbii aveaui si ei niste pretentii.. ca ...
Adica imperiul ala era mort si rudilii se bateau pe mostenire!!

Ce doreati mja sa faca "aliatii" ?
Sa trimita trupe sa ocupe fosta Kakianie , sa sileasca (bata, impuste, spanzure samd) pe unguri, cehi, polonezi si ce mai erau ca sa ramana in .. Lakania? Eventual sa spanzure si vreo 4.000-10.000 de asutroeci sa ii convinga sa ramana fideli imperiului?!
A .. poa daca in1910 faceau Statele Unite ale Austriei Mari .. salvau Imperiul. Ins aungurii au fost principala piedica .Au opreferat razboiul.
In 1918  au vreut o Ungarie independenta ... care sa fie MARE labartata peste altii..

==========================================
Ba voi sunteti seriosi? Sunteti in toaNte mintile voastre (adica nu suntei alienati - adica in toate mintile altuia!) ?
Sau voi doar ... hungaristi (aia de suntei unguri) si prosti (aia care sunteti budos ollah)?!

Ptr prosti : bancu asta este vanturat pe aici (fosta Transleitanie) de hungaristi. Care vor sa va convinga ca Ungaria Mare era visul strabunilor vostri ... desi ungurii au fost f grabiti sa se lapede de Imperiu!!

#113
Resolute

Resolute

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 784
  • Înscris: 28.08.2013

View PostGhita_Bizonu, on 23 noiembrie 2014 - 21:32, said:

Asa ca trebuia gasit un lat precurosr decat feudalu Frederic Barba Rosie de Hofenstauen!! Si deci precurosu SUE (sau SSUE) ar fi fost Franz Josfeu (cam reactiune catolica da ptr circumstanta "progresist")



Nu-mi vine sa cred, recunosti importanta Imperiului Romano-German ca model istoric in realizarea unitatii europene in sec. 20?  

View PostGhita_Bizonu, on 23 noiembrie 2014 - 21:32, said:

Si mancatau de necomestibil continua .. ca omaneii e ca oile .. (nici teletualii ERROR si ORROR peny su=a mai bvreji mai ales can primesc 30 de penny!)

2) Se ignora ISTORIA.
Ca (s)Frentia era alergica la Habsburgi este incontestabil (avea si ceva motive .. vreo 3 secole de conflicte!) insa si <b> adervarat  este ca Kakania era terminata!</b>

Terminata pentru :
Ca in Imperiul kakanesc .. ungurii detestau pe germanii (austrieci) asupritori! - V si monumemtu cu 13 generali!
Ca in Imperiul kakanesc .. cehii detestau pe germanii (austrieci). V defenestrarea din Praga samd.
Ca in Imperiul kakanesc .. polonezii detestau pe germanii (austrieci) asupritori!
Ca in Imperiul kakanesc .. italienii detestau pe germanii (austrieci) asupritori!
Ca in Imperiul kakanesc .. ungurii detestau pe germanii (austrieci) pe slovaci, sarbi, croati, romani (budos olah) pe care ii cam calareau de le lungeau urechile!
Ca in Imperiul kakanesc .. slovacii,sarbii, croatii, romanii ii detestau in aceiasi masura pe unguri pe motiv ca ungurii ii cam calareau de le lungeau urechile!

Unica cestie care ii mai lega era fidelitatea catre persoana Imparatului .. batranul Franzjuska..

Si o majoritate slava (cehi, croati, polonezi, ruteni, sarbi, sloveni, slovaci, ucrainieni) erau proimperiali kakanesti numa ptr ca se cam temeau de slavofilia tarului!!
Se ignora ca Piłsudski , vitor maresal, care lupat ca voluntar ptr Imperiul kakanesc nu isi ascundea intentiile in ce priveste o Polonie renascuta!!
Se ignora ca la 11 noiembrie se proclama Polonia, la noiembrie 1918 ungurii au dat dracului pe austrieci procamandu-si independenta. SAMD samd.
Si ca urma austriecii au zis "da mai duceti-va-ti dracului, noi vrem Anschluss!!"
Si ca la finele 1918 si 1919 austriecii, cehii si ungurii erau mjai doretori de o revolutie bolsevica decat de pastrarea imperiului kakakanesc.

Acu ia sa ne inchipuim ca in 1918 Wilson si le Tigre ziceau "aferim bre! Sa ramana Kakania ca este multinationala si inatistataorea mUE"
Si cu asta ce?

Ca ungurii nu doreau. Ca polonezii nici atata! Ca italienii doreau Venetia! Ca sarbii aveaui si ei niste pretentii.. ca ...
Adica imperiul ala era mort si rudilii se bateau pe mostenire!!

Austria si-a ratat viitorul datorita compromisului din 1867, el insusi rezultat al infrangerii din razboiul austro-prusac din 1866.
Chiar si federalizat, tot s-ar fi descompus dupa Primul Razboi Mondial. In 1918 o Transilvanie independenta nu avea cum sa reziste atacurilor maghiarilor si avea nevoie de sprijinul Romaniei.

Austria a ramas o mare putere europeana pana in 1866 datorita suprematiei si influentei pe care o avea in cadrul Germaniei. Dupa ce a fost invinsa de Prusia si exclusa din spatiul german deja era condamnata la compromisuri pentru a-si pastra macar statutul de putere regionala. Neo-absolutismul de dupa 1849 nu mai putea fi impus de o monarhie care isi pierduse prestigiul si o elita izolata de restul lumii germane.

Dupa 1910 Austria nu ar mai fi supravietuit decat daca ar fi facut urmatoarele lucruri:

1. Federalizare si abtinere de la razboiul cu Serbia in 1914
2. Renuntare la Ungaria, Croatia si Galitia-Bucovina si Anschluss cu Germania doar cu teritoriile din nucleul monarhiei, Austria-Boemia. In schimb influenta asupra fostelor teritorii putea fi mentinuta prin principi si regi din Casa de Habsburg.

Oricum ambele variante erau imposibil de pus in practica cat timp Franz Joseph era imparat.

Edited by Resolute, 28 November 2014 - 20:31.


#114
seeker_of_truth

seeker_of_truth

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 27.11.2016
niste materiale de pe youtube, fac o serie care spune  ce sa intamplat in fiecare sapatamana a ww1 , au un special si despre Romania
plus alte care au tangente si cu Romania

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/a7RGGHaOnfE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/S7-hTqDhps4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cgg7RMOENaA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/fLj2s0mbkVk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#115
seeker_of_truth

seeker_of_truth

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,331
  • Înscris: 27.11.2016
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QNPgmIj53tE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/irT6JOkSzwk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#116
evreul

evreul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 20.02.2016
Primul razboi mondial a fost si ultimul razboi in care au fost pastrate mai mult sau mai putin dichisurile luptelor din trecut.  Atacuri facute frunte in frunte, cavalerie care ataca cu sabii.Prizonierii nu au fost maltratati si nu a fost facut Holocaust la populatia civila.  Adevarat ca au fost folosite gaze insa atuncia nu a fost intelegere internationala care sa opreasca a sa se faca uz de gaze toxice care sa omoare soldati si civili in mod groaznic. in acest razboi s-au ivit primele tancuri care erau mai mult tractoare blindate.
Cu modernizarea si inaintarea industriei s-au ivit si avioane de lupta   care aratau ca trotinete fata de avioanele de azi.

Adevarul istoric este ca Romania , cu toate ca sa aliat cu "aliatii" contra Imperiului Austro Ungar nu prea a luat parte la lupte seriase. Cu toate astea,cand aliatii au invins,Romania a fost recompensata  de aliati cu alipirea Transilvaniei si a Basarabiei. Romania a devenit Romania Mare . Pacat ca in continuare sa aliat  Romania cu cel care a fost invins si asta i-a schimbat soarta cu 180 de grade si si-a pierdut titlul de "Mare"..

#117
ocoleanuionut

ocoleanuionut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 28.09.2009
In 1918 cand nemtii s-au retras din Romania ,von Mackensen a spus :am venit in Romania cu o armata sanatoasa si cinstita .Plec acum insa de aici cu o armata bolnava (luasera sculament de la curve unii soldati  ) si necinstita (invatasera nemtii ce inseamna '' smenul '' ,''inselatoria ''etc de la romani ) :)))

#118
ionelmironescu

ionelmironescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,236
  • Înscris: 25.09.2017
Nu mai dați citate fără linkuri. De unde e chestia asta că Mackensen a spus așa? De unde e informația că se referea el la sculamentul luat de militari de la curve? Chiar așa proști erau nemții? Luau militarii sculament în masă și comandanții dormeau? Nu erau prezervative, nu erau doctori să le trateze pe curve?
Ce șmenuri și înșelăciuni au învățat militarii germani de la români și cum ar fi putut ei să le practice în unitățile lor?
Puteți să scrieți orice, că aici de aia e forum, ca să ne spunem opinia indiferent care ar fi aceasta. E bine totuși să nu mai scrieți din imaginație. M-am uitat în urmă la primele pagini ale topicului și am mai constatat o dată că mulți sînt rău informați. Unii nu știu de ex că SUA au participat și la WW1 și la WW2 contra Germaniei. M-au atenționat că America nu a participat în ww1 și că eu ...confund cu ww2! Păi, dacă ești așa de slab informat, cum vrei să discuți cu cineva care a citit niște cărți pe tema asta și mult material care se găsește pe net?
Mai sus userul evreul scrie:„Cu toate astea,cand aliatii au invins,Romania a fost recompensata  de aliati cu alipirea Transilvaniei si a Basarabiei. Romania a devenit Romania Mare .”
Este absolut adevărat ce a scris el. Ardealu și Basarabia au putut fi alipite României pt că aliații au cîștigat ww1, iar ei au cîștigat pt că AU DEBARCAT AMERICANII! Prin urmare adunarea de la 1 dec la Alba Iulia e de fapt fără nici o insemnătate. Au cîștigat aliații ww1, iar ei au hotărît așa! Nu vă mai faceți iluzii că popoarele ar putea hotărî prin referendumuri, adunări sau demonstrații. Poftim acum în Catalonia: dacă vor niște mari puteri Catalonia se separă. dacă nu vor, Catalonia nu se poate separa. Cînd marile puteri au vrut s-as spart Iugoslavia, Cosovo și declarat independența, Slovacia s-a desprins de Cehia.
Dacă nu voiau marile puteri nu ar fi fost unirea României cu Ardealu!!
Ungurii spun că Trianonu ne-a dat Ardealu. Voi spuneți că nu....că poporul , soldatul român, adunarea de la Alba Iulia de la 1 dec 1918...Trianonu a fost, cum zic ungurii. Nu vă mai faceți iluzii că poate hotărî poporul. Totul depinde de împrejurări și de conducere.

#119
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

View Postevreul, on 07 ianuarie 2017 - 11:50, said:


Adevarul istoric este ca Romania , cu toate ca sa aliat cu "aliatii" contra Imperiului Austro Ungar nu prea a luat parte la lupte seriase. Cu toate astea,cand aliatii au invins,Romania a fost recompensata  de aliati cu alipirea Transilvaniei si a Basarabiei. Romania a devenit Romania Mare . Pacat ca in continuare sa aliat  Romania cu cel care a fost invins si asta i-a schimbat soarta cu 180 de grade si si-a pierdut titlul de "Mare"..


Ha! Adevarul istoric este ca matale ai unele dificultati ...  intelectuale. Ca latfel ai stii ca Marasesti, Marasti, Oituz, Neajlov samd au fots batalii "destul de serioase" prin intenistatea lor.... Si ca pana la urma efortul romanesc a contata sutragand efective germane care nu au mai fost disponibile pe frontul din Vest ....

A! Da. Mar rog comparate cu Somme, Marnba samd a ... batalii de aici nu au fost atat de "grafioase" insa ... insa cqa cum sa iti zic  Romania (mica)) avea 7 milione de locuitori adica mult mai putin decat Grmania, Anglia, Franta, Italia, Kakania. Sa nu mai zic ca francezii plusau cu senegalezi  iar britanicii cu asutralieni ..

#120
ocoleanuionut

ocoleanuionut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 28.09.2009
@ionelmironescu

Dragul meu , ceea ce am afirmat am ''cetit'' in revista Historia Special nr 16 din septembrie 2016.Si pe  langa sculament vezi ca nemtalaii au vandut si masinile generalului Mackensen Posted Image) Atasat marturiile .Citeste rar si cu voce tare Posted Image)

Si iti mai trimit inca una cu ''porcul '' bonus Posted Image)

Attached Files



#121
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Cum „au năvălit“ femei din Transilvania peste armata sultanului pentru a le oferi oştenilor plăceri carnale


Quote

„În Transilvania, prostituatele însoţeau, de obicei, oştirile. La Veneţia în secolul al XVI-lea ele sunt în centrul aparatului diplomatic (curtezanele), în timp ce în oraşele franceze în veacul al XV-lea beneficiază de stabilimente propri. În Transilvania, ele apar, se înmulţesc, devin periculoase în situaţile limită. Secolul al XVII-lea are momentele sale de criză. De obicei, le găsim însoţind oastea. Miile de bărbaţi înarmaţi adună în jurul lor un număr care uneori atinge ordinul miilor. În 1664 o astfel de armată era însoţită de «vreo mie de femei şi muieri destrăbălate» (n.r. - Georg Kraus, „Cronica Transilvaniei“). Numărul vorbeşte de la sine. E vorba de un obicei şi nu e nevoie să mai insistăm cu alte exemple“,

Adevarul e ca transilvanencele au fost mereu cam curve.

Quote

«Câteva din femeile noastre destrăbălate, aflând de poftele urâte ale turcilor şi de aplecarea lor spre destrăbălare şi desfrâu, multe asemenea uşuratice, femei măritate şi fete, atât în oraş (Sighişoara) cât şi din alte oraşe străine şi de la sate, au început să dea năvală la turci. Ele au rămas la turci cu veşminte schimbate şi au fost întrebuinţate de ei ca ţiitoare. Când, însă în cele din urmă, alteţa sa princiară şi domnii s-au văzut că răul se lăţeşte prea mult, iar năvala femeilor sporeşte zilnic şi din ce în ce mai mult, Cuciuc paşa a fost rugat şi ameninţat că dacă nu va pune stavilă neastâmpărului şi vieţii zilnice destrăbălate ale turcilor, precum dacă nu va porunci ca femeile desfrânate care se pripăşiră să fie găsite şi pedepsite, dieta va scrie şi va înfăţişa acestea toate, fără zăbavă, preaputernicului împărat“ În faţa ameninţării paşa admite căutarea şi pedepsirea acestor femei destrăbălate. Oraşul va asista la un spectacol impresionant: «un număr destul de mare de femei au fost aduse în piaţa oraşului, unele fiind îmbrăcate în haine turceşti iar altele în hainele lor. Ele au fost bătute cu nuiele, apoi legate laolaltă cu funii lungi şi alungate din oraş ... »


#122
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,060
  • Înscris: 20.12.2007
Oricare armata atrage genul asta de alai.
Era plin de prostituate in ex-Yugoslavia in anii 90 cu un boom evident atunci cand au venit si soldatii NATO si UN.


#123
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
orice armata in secolele 16-17 era insotita de un numar cel putin egal de civili printre care un numar mare de prostituate sub comanda unui "sergent de curve". uneori alaiul avea chiar propriul steag.

#124
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Faza e ca nemtii s-au ars in secolul XX, in Transilvania :)

#125
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
la ce anume? :huh:

#126
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postlucifer76, on 27 octombrie 2017 - 13:37, said:

Faza e ca nemtii s-au ars in secolul XX, in Transilvania Posted Image
Esti amabil sa dezvolti subiectul?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate