Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Unde se duc sufletele celor morti ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
338 replies to this topic

#37
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011

View Postobadia, on 5th March 2011, 18:13, said:

Omul este constituit din trei parti ; material / eteric(duh) / astral(suflet)
Confuzia notiunii de moarte a trupului si somn al sufletului se datoreaza neintelegerii semantice a cuvantului THANATOS(GREACA)Aceste termen inseamna a fi despartit de trupul material ,nu se traduce cu inconstient sau mort.
Omul este alcătuit din trei părți: Duh, Suflet și Trup; 1 Tesaloniceni 5,23. „Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin; și 1duhul vostru, 2sufletul vostru și 3trupul vostru; să fie păstrate întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos”.

            Între „suflarea omului” și „duhul” (sau spiritul) său există o evidentă diferență negată de Martorii lui Iehova și confundată de alții: Isaia 45,2 — „Așa vorbește Domnul Dumnezeu, care a făcut cerurile și le-a întins, care a întins pământul și cele de pe el, care a dat suflare celor ce-l locuiesc, și suflet celor ce merg pe el”.

Destinația sufletului după moarte: Filipeni 1.21-24. „Căci pentru mine a trăi este Hristos și a muri este un câștig. Dar dacă trebuie să trăiesc în trup face să trăiesc, și nu tiu ce trebuie să aleg. Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bune; dar, pentru voi este mai de trebuință să rămân în trup”. 2 Corinteni 5. 6-8 „Așadar noi întotdeauna suntem plini de încredere; căci știm că, dacă suntem acasă în trup, pribegim departe de Domnul — pentru că umblăm prin credință, nu prin vedere. — Da suntem plini de încredere, și ne place mai mult să părăsim trupul acesta ca să fim acasă la Domnul”.

Sufletul este conștient după moarte: Apocalipsa 6. 9-11. „Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră junghiați din pricina Cuvântului lui Dumnezeu și din pricina mărturisirii pe care o ținuseră. Ei strigau cu glas tare, și ziceau: „Până când Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului? Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă și li s-a spus să se mai odihnească puțină vreme, până se va împlini numărul tovarășilor lor de slujbă și al fraților lor, care aveau să fie omorâți ca și ei“. Din textul de mai sus este evident că sufletul omului înseamnă mai mult decât propria lui suflare de viață (eroare pe care o fac Martorii lui Iehova și Adventiștii!). vedem că aceste suflete, din cer, de sub altarul lui Dumnezeu nu sunt niște „suflări de viață” sau „respirații” ci sunt ființe conștiente, înveșmântate și îi strigă lui Dumnezeu pentru răzbunarea sângelui lor!!! Acele suflete sunt conștiente după moarte.


#38
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011
Punctul 1:
(1 Tesaloniceni 5:23) . . .Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe deplin! Iar spiritul, sufletul și corpul să vă fie păstrate întregi, ireproșabile, în orice privință, în timpul prezenței Domnului nostru Isus Cristos. . .

În acest context, Pavel se referea la spiritul, sufletul și corpul întregii congregații creștine, din care făceau parte și creștinii unși cu spirit din Tesalonic. În loc să se roage pur și simplu pentru păstrarea congregației, el s-a rugat pentru ca „spiritul“ ei, sau dispoziția ei mintală, să fie păstrată. S-a mai rugat și pentru „sufletul“ ei, sau viața ori existența ei, dar și pentru „corpul“ ei, sau întreaga clasă de creștini unși (1 Cor. 12:12, 13). Așadar, această rugăciune dezvăluie grija profundă a lui Pavel pentru congregație.
(1 Corinteni 12:12–13) . . .Căci, așa cum corpul este unul, deși are multe mădulare, și așa cum toate mădularele acestui corp, deși multe, sunt un singur corp, tot așa este și Cristosul. 13 Fiindcă, într-adevăr, fie iudei, fie greci, fie sclavi, fie liberi, toți am fost botezați printr-un singur spirit într-un singur corp și tuturor ni s-a dat să bem dintr-un singur spirit.

Punctul 2:
Textul din Filipeni 1:21-24 se referă la dorința pe care o avea apostolul Pavel, precum și ceilalți creștini care fuseseră aleși să guverneze cu Isus în cer.  El spune doar că așteapta cu nerăbdare momentul în care ar fi fost ridicat la cer într-un corp spiritual.  Nu are nicio legătură cu "sufletul"!

(1 Corinteni 15:50) . . .Carnea și sângele nu pot să moștenească regatul lui Dumnezeu. . .
(1 Corinteni 15:44) . . .Dacă este un corp fizic, este și unul spiritual. . .

Punctul 3:

Apocalipsa 6:9-11
Dedesubtul acestui altar se găsesc „sufletele celor ce fuseseră înjunghiați din cauza cuvântului lui Dumnezeu și din cauza lucrării de mărturie pe care o făcuseră“.
Ce înseamnă lucrul acesta? Nu poate fi vorba de suflete imateriale, în care credeau grecii păgâni (Geneza 2:7; Ezechiel 18:4). Dimpotrivă, Ioan știe că sufletul, sau viața, este simbolizat prin sânge și că, atunci când preoții evrei care slujeau la tabernacol înjunghiau un animal de jertfă, ei stropeau „altarul de jur împrejur“ cu sânge sau vărsau sângele „la baza altarului ofrandei arse“ (Leviticul 3:2, 8, 13; 4:7; 17:6, 11, 12). Sufletul animalului are deci o strânsă legătură cu altarul de jertfă. Dar de ce sufletele, sau sângele, acestor slujitori deosebiți ai lui Dumnezeu sunt dedesubtul unui altar simbolic, în cer? Deoarece moartea lor este considerată o moarte de jertfă.
Într-adevăr, toți cei născuți ca fii spirituali ai lui Dumnezeu suferă o moarte de jertfă. Datorită rolului lor în Regatul ceresc al lui Iehova, voința lui Dumnezeu este ca ei să renunțe la orice speranță de viață veșnică pe pământ. Ei își jertfesc această speranță. În acest sens, ei suferă o moarte de jertfă ca să susțină suveranitatea lui Iehova (Filipeni 3:8-11; compară cu 2:17). Acest lucru li s-a întâmplat în sens fizic celor pe care Ioan i-a văzut dedesubtul altarului. Ei sunt creștinii unși care au fost martirizați pentru serviciul lor zelos prin care au susținut Cuvântul și suveranitatea lui Iehova. ‘Sufletele lor au fost înjunghiate din cauza cuvântului lui Dumnezeu și din cauza lucrării de mărturie [martyrían] pe care o făcuseră.’

Nu are niciun rost Obadia.  Sufletul în Biblie reprezintă viața, sau o persoană sau un animal, cât timp sunt în viață.  
Când mor, nu este nicio diferență între un om și un animal.  
Singura diferență este că Dumnezeu are un scop cu oamenii, și că El îi va învia în viitor atât pe cei drepți cât și pe cei nedrepți, cum scrie în cartea Faptele.

(Eclesiastul 3:18–19) . . .Și am zis în inima mea că adevăratul Dumnezeu îi cerne pe fiii oamenilor, ca ei să vadă că sunt ca animalele. 19 Căci sfârșitul fiilor oamenilor este ca sfârșitul animalelor; au același sfârșit. Cum moare unul, așa moare și celălalt; toți au același spirit și omul nu întrece cu nimic animalul. . .
(Faptele 24:15) . . .Și am în Dumnezeu speranța pe care o nutresc și oamenii aceștia: că va fi o înviere atât a celor drepți, cât și a celor nedrepți. . .

#39
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011

View Postobadia, on 1st March 2011, 07:47, said:

În 1 Samuel 28 citim că Dumnezeu a permis duhului profetului mort Samuel să apară și să-i profețească lui Saul. Vrăjitoarea din En-Dor l-a descris pe Samuel lui Saul astfel: „Văd o ființă dumnezeiască sculându-se din pământ.“ (1 Sam. 28:13; subliniere personală) Samuel însuși i-a zis lui Saul: „Pentru ce m-ai tulburat, chemându-mă [sus]?“ (1 Sam. 28:15; subliniere personală). Se pare că duhul/sufletul lui Samuel fusese în Paradis, în inima pământului.

Scriptura pare să sprijinească faptul că, la învierea lui Isus, Paradisul a fost golit, iar cei neprihăniți care au murit în timpul Vechiului Testament au mers în cer cu Isus. Biblia spune că atunci când Isus S-a ridicat la cer din cele mai adânci părți ale pământului „a luat prinși de război“ (vezi Efes. 4:8-9; Ps. 68:18). Presupun că acești captivi au fost toți cei care trăiau în Paradis.

Când mor urmașii lui Hristos, duhul/sufletul lor merge imediat în Rai, unde locuiește Dumnezeu (vezi 2 Cor. 5:6-8; Fil. 1:21-23; 1 Tes. 4:14). Totuși, cândva, în viitor, Dumnezeu va crea un cer nou și un pământ nou, iar noul Ierusalim va veni din cer pe pământ (vezi 2 Pet. 3:13; Apoc. 21:1-2). Acolo, cei neprihăniți vor trăi pentru totdeauna.

Când mor cei nelegiuiți, aceștia se duc imediat în Locuința morților, dar acesta este doar un loc temporar unde vor aștepta ca trupurile lor să fie înviate. Când va veni acea zi, ei vor sta în fața tronului de judecată al lui Dumnezeu și vor fi apoi aruncați în iazul cu foc și pucioasă numit în Biblie Gheena. .

Interpretarile arbitrare le face Satan si baietii lui de la WTC.

Edited by obadia, 07 March 2011 - 15:09.


#40
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postobadia, on 1st March 2011, 07:47, said:

În 1 Samuel 28 citim că Dumnezeu a permis duhului profetului mort Samuel să apară și să-i profețească lui Saul. Vrăjitoarea din En-Dor l-a descris pe Samuel lui Saul astfel: „Văd o ființă dumnezeiască sculându-se din pământ.“ (1 Sam. 28:13; subliniere personală) Samuel însuși i-a zis lui Saul: „Pentru ce m-ai tulburat, chemându-mă [sus]?“ (1 Sam. 28:15; subliniere personală). Se pare că duhul/sufletul lui Samuel fusese în Paradis, în inima pământului.

Scriptura pare să sprijinească faptul că, la învierea lui Isus, Paradisul a fost golit, iar cei neprihăniți care au murit în timpul Vechiului Testament au mers în cer cu Isus. Biblia spune că atunci când Isus S-a ridicat la cer din cele mai adânci părți ale pământului „a luat prinși de război“ (vezi Efes. 4:8-9; Ps. 68:18). Presupun că acești captivi au fost toți cei care trăiau în Paradis. Cu siguranță că Isus nu a eliberat oameni din Sheol/Hades.

Când mor urmașii lui Hristos, duhul/sufletul lor merge imediat în Rai, unde locuiește Dumnezeu (vezi 2 Cor. 5:6-8; Fil. 1:21-23; 1 Tes. 4:14). Totuși, cândva, în viitor, Dumnezeu va crea un cer nou și un pământ nou, iar noul Ierusalim va veni din cer pe pământ (vezi 2 Pet. 3:13; Apoc. 21:1-2). Acolo, cei neprihăniți vor trăi pentru totdeauna.

Când mor cei nelegiuiți, aceștia se duc imediat în Locuința morților, dar acesta este doar un loc temporar unde vor aștepta ca trupurile lor să fie înviate. Când va veni acea zi, ei vor sta în fața tronului de judecată al lui Dumnezeu și vor fi apoi aruncați în iazul cu foc și pucioasă numit în Biblie Gheena. Vom detalia acest subiect pe baza Scripturii.

Tot continui să folosești exemplul din Samuel cu vrăjitoarea.  Biblia ne ajută să înțelegem că în spatele acestei practici sunt forțe demonice.  E normal că demonii vor să ne facă să credem lucruri care vin în contradicție cu învățătura Bibliei.  

În plus, dacă Biblia vorbește clar despre starea morților, și afirmă că morții nu știu nimic, că nu mai au sentimente și că în locuința morților nu este nici lucrare nici plan nici cunoștință și nici înțelepciune, atunci de ce să spunem noi că ei continuă să trăiască într-un alt loc.  Dacă ar fi așa ce rost ar mai avea învățătura despre înviere?  
Pe de altă parte, Biblia nu susține că cei care au trăit în vechime, și despre care citim în vechiul testament, au avut speranța de a merge în cer.
Nici chiar Ioan Botezătorul nu a mers în cer!
(Matei 11:11) . . .Adevărat vă spun că printre cei născuți din femei nu s-a ridicat niciunul mai mare decât Ioan Botezătorul, dar cel mai mic în regatul cerurilor este mai mare decât el.

Această speranță au avut-o apostolii lui Isus.  Ei au fost primii aleși de Dumnezeu pentru a merge în cer cu scopul de a guverna cu Isus ca Regi și preoți peste cei blânzi și drepți care vor trăi veșnic pe pământ.
(Luca 22:29–30) . . .Eu închei un legământ cu voi, așa cum Tatăl meu a încheiat un legământ cu mine, pentru un regat, 30 ca să mâncați și să beți la masa mea, în regatul meu, și să stați pe tronuri ca să judecați cele douăsprezece triburi ale lui Israel.
(Revelația 14:1) . . .M-am uitat și iată că Mielul stătea pe muntele Sion și cu el erau o sută patruzeci și patru de mii care aveau scrise pe frunte numele său și numele Tatălui său. . .

În ce privește expresia "un cer nou și un pământ nou", tu, Obadia, înțelegi acest verset literal?  Chiar crezi că Dumnezeu va distruge acest pământ ca să creeze altul?
Ce versete din Biblie ți-au dat convingerea asta?

#41
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011

Quote

Tot continui să folosești exemplul din Samuel cu vrăjitoarea. Biblia ne ajută să înțelegem că în spatele acestei practici sunt forțe demonice. E normal că demonii vor să ne facă să credem lucruri care vin în contradicție cu învățătura Bibliei.

Daca Samuel era inconstient atunci nu vb cu Saul !Eu nu am zis ca invatatura ocultista este biblica ,ci ca sufletul lui Samuel era viu .Tu ai sub media IQ-ului unui om obisnuit ,vb ca si cu un ciborg .Esti programat de WTC.


Sufletul este conștient după moarte: Apocalipsa 6. 9-11. „Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră junghiați din pricina Cuvântului lui Dumnezeu și din pricina mărturisirii pe care o ținuseră. Ei strigau cu glas tare, și ziceau: „Până când Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?”

Iti mai dau un exemplu .Dar ptr tine cipul programat va da explicatia sectei .

#42
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postobadia, on 7th March 2011, 16:38, said:

Daca Samuel era inconstient atunci nu vb cu Saul !Eu nu am zis ca invatatura ocultista este biblica ,ci ca sufletul lui Samuel era viu .Tu ai sub media IQ-ului unui om obisnuit ,vb ca si cu un ciborg .Esti programat de WTC.


Sufletul este conștient după moarte: Apocalipsa 6. 9-11. „Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră junghiați din pricina Cuvântului lui Dumnezeu și din pricina mărturisirii pe care o ținuseră. Ei strigau cu glas tare, și ziceau: „Până când Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?”

Iti mai dau un exemplu .Dar ptr tine cipul programat va da explicatia sectei .

Hai să o luăm altfel Obadia,

Aceste versete spun că cei morți nu mai sunt conștienți de nimic și că sufletul moare:
(Eclesiastul 9:5–6) 5 Fiindcă cei vii sunt conștienți că vor muri, dar cei morți nu sunt conștienți de nimic și nu mai au nicio răsplată, căci până și amintirea li se uită. 6 Și iubirea lor și ura lor și gelozia lor au pierit deja și nu mai au parte niciodată de ceea ce se face sub soare.
(Eclesiastul 9:10) . . .Tot ce găsește mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Șeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoștință, nici înțelepciune.
(Ezechiel 18:4) 4 Iată că toate sufletele sunt ale mele. După cum sufletul tatălui este al meu, tot așa și sufletul fiului este al meu. Sufletul care păcătuiește, acela va muri.
(Geneza 2:17) Dar din pomul cunoașterii binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, în mod sigur vei muri“.
(Geneza 17:14) Cel de sex bărbătesc care este necircumcis și care nu-și va circumcide carnea prepuțului, da, sufletul acela trebuie nimicit din poporul său. A încălcat legământul meu“.
(Judecătorii 16:30) Și Samson a zis: „Sufletul meu să moară împreună cu filistenii“. Și s-a aplecat cu putere, iar casa a căzut peste domnitorii aliați și peste tot poporul din ea, astfel că atunci când a murit a ucis mai mulți oameni decât a ucis în timpul vieții lui.
(Iov 33:22) Sufletul i se apropie de groapă și viața, de cei ce pricinuiesc moartea.
(Psalmul 78:50) A pregătit o cărare pentru mânia sa. Nu le-a scăpat sufletul de la moarte. Le-a dat viața pradă ciumei.
(Isaia 53:12) De aceea îi voi da o parte cu cei mulți și el va împărți prada cu cei tari, pentru că și-a vărsat sufletul în moarte și a fost numărat cu cei ce încalcă legea. El a purtat păcatul multora și a intervenit pentru cei ce încalcă legea.
(Faptele 3:23) Da, orice suflet care nu va asculta de Profetul acela va fi distrus din mijlocul poporului».
(Romani 6:23) Căci plata păcatului este moartea, însă darul pe care îl dă Dumnezeu este viața veșnică prin Cristos Isus, Domnul nostru.
(Revelația 16:3) Al doilea și-a vărsat cupa în mare, iar ea s-a făcut sânge ca de mort și orice suflet viu a murit, da, lucrurile din mare.

Versetele pe care le folosești tu spun următoarele:
(Revelația 6:9–11) . . .Când a rupt al cincilea sigiliu, am văzut dedesubtul altarului sufletele celor ce fuseseră înjunghiați din cauza cuvântului lui Dumnezeu și din cauza lucrării de mărturie pe care o făcuseră. 10 Ei au strigat cu glas tare, zicând: „Până când, Domn Suveran sfânt și adevărat, te vei reține să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?“ 11 Fiecăruia dintre ei i s-a dat o robă albă și li s-a spus să se mai odihnească puțin timp, până se va completa și numărul tovarășilor lor de sclavie și al fraților lor, care aveau să fie omorâți așa cum fuseseră omorâți ei.

Eu folosesc niște versete ca să-ți arăt că sufletul este o ființă vie, și că nu avem un suflet nemuritor, iar tu folosești alte versete care s-ar părea că arată contrariul.
Însă, Biblia nu se contrazice.  Adică niște versete nu le contrazic pe altele.  
După care considerente tu alegi să susții o anumită învățătură folosind unele versete din Biblie.
De ce alegi aceste versete și nu le alegi pe celelalte?  Nu știu dacă mă fac înțeles ...

Dacă, să presupunem că ar fi așa cum spui tu, ce ne facem cu celelalte versete?  Cum le armonizăm cu întreaga învățătură a Bibliei?
Ai o explicație pentru versetele care arată exact opusul a ceea ce susții tu?

#43
obadia

obadia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 02.01.2011

Quote

Eu folosesc niște versete ca să-ți arăt că sufletul este o ființă vie, și că nu avem un suflet nemuritor, iar tu folosești alte versete care s-ar părea că arată contrariul.

Cipul WTC ,TE incurca .Eu nu am zis ca sufletul este nemuritor ,am zis clar prin versete ,Sufletul care la judecata va fi gasit vinovat acela va murii.Altfel ce rost mai are judecata .

Sufletul este conștient după moarte: Apocalipsa 6. 9-11. „Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră junghiați din pricina Cuvântului lui Dumnezeu și din pricina mărturisirii pe care o ținuseră. Ei strigau cu glas tare, și ziceau: „Până când Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?

#44
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postobadia, on 8th March 2011, 14:30, said:

Cipul WTC ,TE incurca .Eu nu am zis ca sufletul este nemuritor ,am zis clar prin versete ,Sufletul care la judecata va fi gasit vinovat acela va murii.Altfel ce rost mai are judecata .

Sufletul este conștient după moarte: Apocalipsa 6. 9-11. „Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră junghiați din pricina Cuvântului lui Dumnezeu și din pricina mărturisirii pe care o ținuseră. Ei strigau cu glas tare, și ziceau: „Până când Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?


Nu mai este torturat veșnic în focul iadului?  Acuma moare la judecată?

#45
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Sufletul nu moare. In vers este PSUHAS=SUFLET.

Sufletele celor nesalvati merg pana la judecata intr-un loc fara comunicare, la judecata sunt reuniti inca oadata cu corpurile lor si trimisi sub minia lui Dumnezeu pt eternitate.

Sufletele celor salvati merg direct la Hristos si vor fi primi noul corp la revenirea Domnului.



View PostEugen3, on 7th March 2011, 09:26, said:

Punctul 1:
(1 Tesaloniceni 5:23) . . .Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe deplin! Iar spiritul, sufletul și corpul să vă fie păstrate întregi, ireproșabile, în orice privință, în timpul prezenței Domnului nostru Isus Cristos. . .

În acest context, Pavel se referea la spiritul, sufletul și corpul întregii congregații creștine, din care făceau parte și creștinii unși cu spirit din Tesalonic. În loc să se roage pur și simplu pentru păstrarea congregației, el s-a rugat pentru ca „spiritul“ ei, sau dispoziția ei mintală, să fie păstrată. S-a mai rugat și pentru „sufletul“ ei, sau viața ori existența ei, dar și pentru „corpul“ ei, sau întreaga clasă de creștini unși (1 Cor. 12:12, 13). Așadar, această rugăciune dezvăluie grija profundă a lui Pavel pentru congregație.

Apocalipsa 6:9-11
Dedesubtul acestui altar se găsesc „sufletele celor ce fuseseră înjunghiați din cauza cuvântului lui Dumnezeu și din cauza lucrării de mărturie pe care o făcuseră“.
Ce înseamnă lucrul acesta? Nu poate fi vorba de suflete imateriale, în care credeau grecii păgâni (Geneza 2:7; Ezechiel 18:4). Dimpotrivă, Ioan știe că sufletul, sau viața, este simbolizat prin sânge și că, atunci când preoții evrei care slujeau la tabernacol înjunghiau un animal de jertfă, ei stropeau „altarul de jur împrejur“ cu sânge sau vărsau sângele „la baza altarului ofrandei arse“ (Leviticul 3:2, 8, 13; 4:7; 17:6, 11, 12). Sufletul animalului are deci o strânsă legătură cu altarul de jertfă. Dar de ce sufletele, sau sângele, acestor slujitori deosebiți ai lui Dumnezeu sunt dedesubtul unui altar simbolic, în cer? Deoarece moartea lor este considerată o moarte de jertfă.
Unde este PROBA BIBLICA? Tu comentezi la liber niste versuri si argumentezi cu "se refera"....... si imi spui tu mie ce stia Ioan sau ce credeau grecii. Penibil, clasic pt un slujitor al satanei care interpreteaza Scriptura.

#46
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postzexelica, on 8th March 2011, 16:03, said:

Sufletul nu moare. In vers este PSUHAS=SUFLET.

imi spui tu mie ce stia Ioan sau ce credeau grecii. Penibil, clasic pt un slujitor al satanei care interpreteaza Scriptura.

Uite ce știa Ioan ....

UITE ȘI PROBA BIBLICĂ:
Sufletul moare; reprezintă viața unei ființe, om sau animal
(Ezechiel 18:4) 4 Iată că toate sufletele sunt ale mele. După cum sufletul tatălui este al meu, tot așa și sufletul fiului este al meu. Sufletul care păcătuiește, acela va muri.
(Isaia 53:12) . . .De aceea îi voi da o parte cu cei mulți și el va împărți prada cu cei tari, pentru că și-a vărsat sufletul în moarte și a fost numărat cu cei ce încalcă legea. El a purtat păcatul multora și a intervenit pentru cei ce încalcă legea.
(Iov 11:20) . . .Ochiul celor răi se va stinge; ei nu vor mai avea niciun loc de refugiu, iar speranța lor va fi ca sufletul să-și dea ultima suflare?.
(Geneza 17:14) . . .Cel de sex bărbătesc care este necircumcis și care nu-și va circumcide carnea prepuțului, da, sufletul acela trebuie nimicit din poporul său. A încălcat legământul meu?.
(Geneza 37:21) . . .Când a auzit aceasta, Ruben a încercat să-l scape din mâna lor. Astfel, a zis: ?Să nu-i omorâm sufletul!?
(Exodul 12:15) . . .Șapte zile să mâncați turte nedospite. Da, în prima zi să scoateți aluatul dospit din casele voastre, fiindcă oricine va mânca ceva dospit, din prima zi până în a șaptea, sufletul acela trebuie nimicit din Israel.
(Psalmul 106:15) . . .El le-a dat ce au cerut și a trimis în sufletul lor o boală necruțătoare.
(Psalmul 124:4) . . .Atunci ne-ar fi luat apele și torentul ar fi trecut peste sufletul nostru.


Sufletul are sânge, mănâncă și poate muri
(Ieremia 2:34) . . .Pe poalele hainelor tale s-au găsit chiar urmele de sânge ale sufletelor sărmanilor nevinovați. . .
(Leviticul 7:18) . . .sufletul care mănâncă din ea să răspundă pentru nelegiuirea lui. . .


Acum, te rog pe tine să arăți proba biblică pentru această afirmație:
Sufletele celor nesalvati merg pana la judecata intr-un loc fara comunicare, la judecata sunt reuniti inca oadata cu corpurile lor si trimisi sub minia lui Dumnezeu pt eternitate.

Sufletele celor salvati merg direct la Hristos si vor fi primi noul corp la revenirea Domnului.

Edited by Eugen3, 09 March 2011 - 11:38.


#47
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008
1.        Daca moartea inseamna anihilare (non-existenta) dupa cum ne invata Turnul de Veghe, atunci cum se face ca exista o gradare a pedepsei, dupa cum indica clar Matei 10:14,15 si 11:20-24?  Va fi “mai usor ” in ziua judecatii pentru Sodoma si Gomora, decat pentru cei care au vazut minunile facute de Isus. Exista oare o gradare a non-existentei? Daca exista o gradare a pedepsei nu ar trebui ca oamenii sa fie constienti de aceasta?

2.        Daca moartea inseamna anihilare este oare CORECT ca un om drept care nu este martor al lui Iehova sa primeasca aceeasi pedeapsa cu Hitler, Iuda sau alt mare criminal?

3.        Daca in Vechiul Testament evreii credeau ca mortii inceteaza sa mai existe in mod constient, atunci de ce a mai fost  nevoie ca Dumnezeu sa le interzica practicarea necromantiei (chemarea mortilor)?  De ce ar mai incerca cineva sa intre in contact cu mortii, daca considera ca mortii nu au existenta constienta?

4.        Saducheii, ca si Martorii lui Iehova , credeau in anihilarea sufletului la moarte. De aceea Martorii lui Iehova ar trebui  sa raspunda la intrebarea pe care Isus le-a pus-o Saducheilor:”…n-ati citit ce vi s-a spus de catre Dumnezeu cand zice: “Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov?”  Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii” (Matei 22:31-32). Isus citeaza aici din Exodul 3:6, cuvintele care au fost spuse la cateva sute de ani, de la moartea acestor oameni. Dar in conceptia lui Isus ei traiesc inca.

5.        Daca Turnul de Veghe are dreptate cand sustine ca moartea este non-existenta, atunci cum se explica faptul ca Iuda este acum intr-o situatie mai rea decat, daca nu s-ar fi nascut niciodata?  (Marcu 14:21)

6.        Daca moartea este incetarea existentei, atunci Isus a incetat sa mai existe cand a murit. Daca nu a existat atunci, fiinta care a murit pentru pacatele noastre, nu a inviat din morti. N-ar trebui atunci , ca “Isus” cel care a aparut apoi, sa fie o copie perfecta, dar nu originalul ?

#48
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postjeremiah, on 11th March 2011, 21:14, said:

1.        Daca moartea inseamna anihilare (non-existenta) dupa cum ne invata Turnul de Veghe, atunci cum se face ca exista o gradare a pedepsei, dupa cum indica clar Matei 10:14,15 si 11:20-24?  Va fi “mai usor ” in ziua judecatii pentru Sodoma si Gomora, decat pentru cei care au vazut minunile facute de Isus. Exista oare o gradare a non-existentei? Daca exista o gradare a pedepsei nu ar trebui ca oamenii sa fie constienti de aceasta?

2.        Daca moartea inseamna anihilare este oare CORECT ca un om drept care nu este martor al lui Iehova sa primeasca aceeasi pedeapsa cu Hitler, Iuda sau alt mare criminal?

3.        Daca in Vechiul Testament evreii credeau ca mortii inceteaza sa mai existe in mod constient, atunci de ce a mai fost  nevoie ca Dumnezeu sa le interzica practicarea necromantiei (chemarea mortilor)?  De ce ar mai incerca cineva sa intre in contact cu mortii, daca considera ca mortii nu au existenta constienta?

4.        Saducheii, ca si Martorii lui Iehova , credeau in anihilarea sufletului la moarte. De aceea Martorii lui Iehova ar trebui  sa raspunda la intrebarea pe care Isus le-a pus-o Saducheilor:”…n-ati citit ce vi s-a spus de catre Dumnezeu cand zice: “Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov?”  Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii” (Matei 22:31-32). Isus citeaza aici din Exodul 3:6, cuvintele care au fost spuse la cateva sute de ani, de la moartea acestor oameni. Dar in conceptia lui Isus ei traiesc inca.

5.        Daca Turnul de Veghe are dreptate cand sustine ca moartea este non-existenta, atunci cum se explica faptul ca Iuda este acum intr-o situatie mai rea decat, daca nu s-ar fi nascut niciodata?  (Marcu 14:21)

6.        Daca moartea este incetarea existentei, atunci Isus a incetat sa mai existe cand a murit. Daca nu a existat atunci, fiinta care a murit pentru pacatele noastre, nu a inviat din morti. N-ar trebui atunci , ca “Isus” cel care a aparut apoi, sa fie o copie perfecta, dar nu originalul ?

Ieremia, Ieremia, nu amesteca versetele și nu le da interpretări personale.  

1) Faptul că Isus a zis că va fi mai suportabil pentru Tyr sau Sodoma în ‘Ziua Judecății’ nu înseamnă neapărat că oamenii aceia vor fi prezenți în Ziua Judecății. El voia pur și simplu să accentueze cît de nereceptivi și deci condamnabili erau majoritatea locuitorilor din Horazin, Betsaida și Capernaum. Spunem majoritatea, deoarece unii din Capernaum l–au acceptat totuși pe Cristos (Marcu 1:29–31; Luca 4:38, 39). Însă, în general, populația acelor orașe l–a respins. Unii dintre locuitorii lor, la fel ca în cazul scribilor și fariseilor, au păcătuit poate chiar împotriva spiritului sfînt, fapt care nu poate fi iertat nici măcar în ‘sistemul de lucruri viitor’. Acești oameni merg în Gheena. — Matei 12:31, 32; 23:33.

2) Diferența dintre un om oarecare, și unul asemenea lui Hitler, este aceea că poate fi înviat de Dumnezeu, oferindu-i-se posibilitatea să trăiască veșnic pe acest pământ care va fi transformat în paradis.  
(Ioan 5:28–29) . . .Nu vă mirați de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toți cei din mormintele de amintire vor auzi glasul său 29 și vor ieși afară: cei care au făcut lucruri bune, pentru o înviere a vieții, iar cei care au practicat lucruri rele, pentru o înviere a judecății.

3) Chemarea morților este o practică demonică, spiritistă.  Iar demonii vor să-i facă pe oameni să creadă contrariul a ceea ce învață scriptura.  Și se pare că au un mare succes cu unii.
(Deuteronomul 18:9–12) . . .Când vei intra în țara pe care ți-o dă Iehova, Dumnezeul tău, să nu înveți să faci lucruri dezgustătoare așa cum fac națiunile acelea. 10 Să nu se găsească la tine nimeni care își trece fiul sau fiica prin foc, nimeni care ghicește, nimeni care practică magia, nimeni care caută semne prevestitoare, niciun vrăjitor, 11 nimeni care leagă cu farmece, nimeni care consultă un medium sau un prezicător, nimeni care întreabă morții. 12 Fiindcă Iehova detestă pe oricine face aceste lucruri și din cauza acestor lucruri dezgustătoare le alungă Iehova, Dumnezeul tău, dinaintea ta.
Demonii pot imita vocea unei persoane decedate, asemenea unor ventriloci.  

Învățătura Bibliei în această privință este clară și simplă.
(Geneza 3:19) . . .Căci țărână ești și în țărână te vei întoarce“.
(Eclesiastul 9:5–6) . . .Fiindcă cei vii sunt conștienți că vor muri, dar cei morți nu sunt conștienți de nimic și nu mai au nicio răsplată, căci până și amintirea li se uită. 6 Și iubirea lor și ura lor și gelozia lor au pierit deja și nu mai au parte niciodată de ceea ce se face sub soare.
(Eclesiastul 9:10) . . .Tot ce găsește mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Șeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoștință, nici înțelepciune.
(Ezechiel 18:4) . . .Iată că toate sufletele sunt ale mele. După cum sufletul tatălui este al meu, tot așa și sufletul fiului este al meu. Sufletul care păcătuiește, acela va muri.

4) Ar fi bine să te uiți mai bine la contextul cuvintelor lui Isus.  Subiectul principal era ÎNVIEREA.  Saducheii nu credeau în înviere.  De aceea, Isus a vrut să le arate că nu înțeleg scripturile.  Iehova era Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacob înainte de a fi murit ei. El poate fi un Dumnezeu al viului Avraam al viului Isaac și al viului Iacob numai prin învierea acestora din morți

5)  Iuda a comis un păcat de neiertat.  Nu va mai fi înviat niciodată.  A pierdut privilegiul de a domni cu Isus în cer, și implicit viața nemuritoare.

6)  Biblia profețise că Isus va muri, dar și că va sta în mormânt (sau Hades) părți din trei zile și trei nopți.  Când a murit, Isus nu a mers în altă parte.  El a fost în mormânt.  Pe acest Isus, Dumnezeu l-a înviat.  

(Matei 16:4) . . .O generație rea și adulteră caută fără încetare un semn, dar nu i se va da alt semn, decât semnul lui Iona. . .
(Faptele 2:22–27) . . .Bărbați ai lui Israel, ascultați cuvintele acestea: Pe Isus Nazarineanul, un om pe care Dumnezeu vi l-a arătat direct, prin lucrări de putere, prin minuni și prin semne, pe care Dumnezeu le-a făcut prin el în mijlocul vostru, după cum voi înșivă știți, 23 pe acest om, care a fost predat prin scopul hotărât și preștiința lui Dumnezeu, voi l-ați țintuit pe stâlp prin mâna unor nelegiuiți și l-ați ucis. 24 Dar Dumnezeu l-a înviat, dezlegând legăturile morții, pentru că nu se putea să fie ținut în continuare de ea. 25 Căci David spune despre el: «Îl aveam mereu pe Iehova înaintea ochilor mei, fiindcă el este la dreapta mea ca să nu mă clatin niciodată. 26 De aceea, inima mi s-a înveselit și limba mi s-a bucurat mult. Și chiar și carnea mea va locui în speranță, 27 pentru că nu-mi vei lăsa sufletul în Hades, nici nu vei permite ca acela care îți este loial să vadă putrezirea.

Când a murit, Isus a încetat să mai existe.  Apoi, Dumnezeu l-a înviat într-un corp spiritual.  
Pentru un timp, înainte să se întoarcă la cer, Isus s-a materializat într-un corp uman.  
De aceea, apostolii, și ceilalți apropiați nu l-au recunoscut imediat.

Apostolului Toma i-a fost greu să creadă că Isus înviase. „Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede“, a declarat Toma. Când, ulterior, Isus s-a materializat într-un corp care avea urmele lăsate de țintuirea lui pe stâlp, Toma a reacționat favorabil la acest miracol. Însă Isus a spus: „Ferice de cei care n-au văzut și au crezut“. — Ioan 20:25–29.

Vezi tu Ieremiah, ceea ce la prima vedere pentru tine ar părea ilogic, în realitate este foarte logic.  
Trebuie doar studiată Biblia cu atenție și analizate toate versetele care vorbesc despre un anumit subiect, nu doar unele dintre ele care ne convin.
Altfel Biblia s-ar contrazice.  

ÎNVĂȚĂTURA BIBLICĂ:
(Geneza 3:3) . . .Dumnezeu a spus: «Să nu mâncați din el, nici să nu vă atingeți de el, ca să nu muriți»“. . .

ÎNVĂȚĂTURA DEMONILOR:
(Geneza 3:4) . . .șarpele i-a zis femeii: „În mod sigur nu veți muri. . .

ÎNVĂȚĂTURA BIBLICĂ:
(Geneza 3:19) . . .Căci țărână ești și în țărână te vei întoarce. . .
(Ezechiel 18:4) . . .Sufletul care păcătuiește, acela va muri.

ÎNVĂȚĂTURA DEMONILOR:
Sufletul nu moare.  Omul nu se întoarce în țărână, ci continuă să trăiască într-un alt loc sau într-un alt domeniu.
Când Satan a văzut că Abel a murit, a văzut și Eva.  Satan a trebuit să născoceacă o altă învățătură care să-i inducă în eroare pe oameni.  
Păi, de fapt, oamenii nu mor, sufletul lor merge în IAD, sau în RAI.

Gândiți-vă!  Învățătura cui vă modelează gândirea?

(2 Corinteni 11:3) . . .mă tem ca nu cumva, așa cum șarpele a amăgit-o pe Eva prin viclenia lui, mintea voastră să se corupă și să se îndepărteze de la sinceritatea și castitatea care i se cuvin lui Cristos. . .

Morții nu sunt conștienți de nimic

(Eclesiastul 9:5) . . .cei morți nu sunt conștienți de nimic . . .

Morții nu mai au sentimente, nu simt nimic


(Eclesiastul 9:6) . . .Și iubirea lor și ura lor și gelozia lor au pierit deja. . .

Morții nu au nici cunoștință nici înțelepciune

(Eclesiastul 9:10) . . .căci în Șeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoștință, nici înțelepciune.

#49
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

Quote

Învățătura Bibliei în această privință este clară și simplă.
(Geneza 3:19) . . .Căci țărână ești și în țărână te vei întoarce“.

In ce forma de existenta era Adam inainte de a crea Dumnezeu o casa de lut ?Vezi Gen 1;27 .Mai întîi a fost creat Adam într-un trup duhovnicesc, și anume după chipul lui Dumnezeu . În cap. 2 se relatează că Adam a fost apoi făcut din pămînt. Astfel a devenit o ființă duhovnicească trăind într-un chip pămîntesc. Cînd Adam era în trupul duhovnicesc, Eva era deja în el. Ea a fost scoasă abia după ce el a fost creat în trupul de carne.Omul a fost cazut din forma lui de lut .De aceea YHWH a venit intr-o forma asemanatoare omului cazut ,ptr al readuce in forma sa duhovniceasca de slava .

Pavel zice ca omul este ;trup -duh -suflet !
1 Tesaloniceni 5:23
Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

#50
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postjeremiah, on 12th March 2011, 19:00, said:

In ce forma de existenta era Adam inainte de a crea Dumnezeu o casa de lut ?Vezi Gen 1;27 .Mai întîi a fost creat Adam într-un trup duhovnicesc, și anume după chipul lui Dumnezeu . În cap. 2 se relatează că Adam a fost apoi făcut din pămînt. Astfel a devenit o ființă duhovnicească trăind într-un chip pămîntesc. Cînd Adam era în trupul duhovnicesc, Eva era deja în el. Ea a fost scoasă abia după ce el a fost creat în trupul de carne.Omul a fost cazut din forma lui de lut .De aceea YHWH a venit intr-o forma asemanatoare omului cazut ,ptr al readuce in forma sa duhovniceasca de slava .

Pavel zice ca omul este ;trup -duh -suflet !
1 Tesaloniceni 5:23
Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

O explicație mai proastă ca asta n-am întâlnit până de curând.  
Înainte ca Dumnezeu să-l creeze pe Adam din țărâna pământului, acesta NU EXISTA NICĂIERI.  

(Geneza 1:27) . . .Și Dumnezeu a creat omul după chipul său, l-a creat după chipul lui Dumnezeu; i-a creat de sex bărbătesc și de sex femeiesc. . .
(Geneza 2:7) . . .Și Iehova Dumnezeu l-a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață și omul a devenit un suflet viu. . .

În Geneza 1, Biblia afirmă că Dumnezeu a creat omul după chipul său, ADICĂ CU CALITĂȚI ASEMĂNĂTOARE CU ALE LUI DUMNEZEU, nu că ar fi semănat cu Dumnezeu.
Iar în capitolul 2, este adăugat detaliul că a fost creat DIN ȚĂRÂNA PĂMÂNTULUI.  

Observă că, numai după ce Dumnezeu i-a suflat în nări suflare de viață, Adam A DEVENIT un suflet viu.  

De ce, după părerea ta, Dumnezeu ar fi trebuit să-l creeze pe Adam mai întâi ca persoană spirituală, și apoi să-l "pună" într-un corp de țărână?

În ce privește textul din Tesaloniceni, am mai postat o dată explicația corectă a acestui verset.  Contextul în care vorbea Pavel aici este diferit.

(1 Tesaloniceni 5:23) . . .Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe deplin! Iar spiritul, sufletul și corpul să vă fie păstrate întregi, ireproșabile, în orice privință, în timpul prezenței Domnului nostru Isus Cristos.

Pavel se referea la spiritul, sufletul și corpul întregii congregații creștine, din care făceau parte și creștinii unși cu spirit din Tesalonic. În loc să se roage pur și simplu pentru păstrarea congregației, el s-a rugat pentru ca „spiritul“ ei, sau dispoziția ei mintală, să fie păstrată. S-a mai rugat și pentru „sufletul“ ei, sau viața ori existența ei, dar și pentru „corpul“ ei, sau întreaga clasă de creștini unși (1 Cor. 12:12, 13).

Nu mai amestecați lucrurile!  Nu au legătură unul cu altul.

#51
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

Quote

(Geneza 1:27) . . .Și Dumnezeu a creat omul după chipul său, l-a creat după chipul lui Dumnezeu; i-a creat de sex bărbătesc și de sex femeiesc. .

Sa inteleg ca Dumnezeul tau este din lut ? :naughty:

#52
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postjeremiah, on 12th March 2011, 19:23, said:

Sa inteleg ca Dumnezeul tau este din lut ? :naughty:


Te rătăcești ....

Adam a fost creat cu calități asemănătoare cu ale lui Dumnezeu

Noua personalitate se înnoiește "după chipul celui care a creat-o"

(Coloseni 3:10) și îmbrăcați-vă cu noua personalitate, care, prin cunoștința exactă, se înnoiește după chipul Celui care a creat-o
(Iacov 3:9) Cu ea îl binecuvântăm pe Iehova, da, pe Tatăl, dar tot cu ea îi blestemăm pe oameni, care au fost făcuți ?după asemănarea lui Dumnezeu?.


Observi cum clarifică Biblia expresia "după chipul și asemănarea" lui Dumnezeu?
Nu trebuie să faci tu filozofie ....

Edited by Eugen3, 13 March 2011 - 16:27.


#53
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

Quote

Adam a fost creat cu calități asemănătoare cu ale lui Dumnezeu

Daca era asa ,nu cadea la amagirea lui Eva .Al 2 lea Adam era chipul lui Dumnezeu .Vezi Colos 1;15.si 1 Corint 15.

#54
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postjeremiah, on 13th March 2011, 20:02, said:

Daca era asa ,nu cadea la amagirea lui Eva .Al 2 lea Adam era chipul lui Dumnezeu .Vezi Colos 1;15.si 1 Corint 15.


Interpretarea asta e de doi bani.  
A avea calități asemănătoare celor pe care le manifestă Dumnezeu, nu exclude liberul arbitru!  
Nu are nicio legătură una cu alta ...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate