Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Femeia la volan

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
4546 replies to this topic

#4303
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,302
  • Înscris: 02.02.2006
Despre ce mașină vorbești?

#4304
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
:))) asa se zice in romania cand ceva nu e cum trebuie. or fi inventat dealerii nostri pachetul frane inteligente.

#4305
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
Alexe, du niste flori Zamfirei. Succes cu rasturnatul. Posted Image

In cazul meu vb despre un model de Mercedes. Nu pot spune ca ma intereseaza enorm gradul de inteligenta al franelor, pt ca le prefer pe astelalte de pe masina mea.
Sunt absolut sigura ca in engleza au o denumire ceva mai realista - dar repet, am condus un pic, am decis ca nu, am revenit la a mea. Apoi am ajuns la serviciu unde am primit, desigur, discursul despre cum acele frane sunt inteligente, ceea ce sperie nevestele.
Nici la mine nu te duci direct in nas imediat ce pui frana, insa genul ala de franare de la cealalta masina nu ma face sa ma simt safe.

#4306
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
Intalnit cu unul din instructorii de la scoala de soferi. Salutari calduroase, alea alea.
Zic "unul dintre", pt ca am facut scoala cu 3, prin rotatie, ca sa fiu sigura ca o termin odata in maxim 2 luni, nu ca ma lalai juma de an.
Ceea ce s-a si intamplat, prin vara m-am apucat, in octombrie aveam permis - cumva am nimerit un interval in care se suplimentasera aia de la examen, ca altfel, stiu pe unul care a inceput scoala 1 luna dupa mine si inca isi mai asteapta programarea.

In fine. Revenind la peripetii.

Inainte sa imi iau permisul, sotul + amicii barbati mi-au oferit cateva caveat, sa zic asa, cateva "vezi sa nu cumva sa".

1. Vezi sa nu cumva sa te uiti la permis, apoi sa-l pui la sertaras si sa nu te mai urci la volan.
2. Vezi sa nu cumva sa te astepti sa poti conduce doar cu barbatul langa tine, ca eu nu-s arab, plus, de aia te-am incurajat sa iti iei permisul de atat amar de zile, ca sa zburdam fiecare fericiti unde avem treaba.
3. Vezi sa nu te blochezi pe un traseu, sa ajungi ca pensionarii aia care traiesc de 70j de ani in Bucuresti, dar stiu sa mearga doar de la piata acasa.

Daca primele 2 le-am ocolit cu succes, era sa pic in capcana de la pct 3. Vreo juma de an am mers de acasa la serviciu. Adica intr-o mare linie dreapta, cu o curba la final, ca nu poti totusi sa parchezi oriunde.
Apoi am adaugat timid un Carrefour la traseu.
Apoi am descoperit traseul spre mall. Ce fericire pe mine.
Apoi ala spre medici.
Apoi ala spre cursurile de pian pt copil.
si cam atat.
Fiecare traseu nou ma umplea de neliniste. Daca iar moare telefonul? Daca iar se blocheaza Waze? de unde stiu pe unde s-o iau? De unde stiu unde sa ma incadrez? Daca nu am unde parca acolo? Cum adica "vezi si tu?" etc etc etc

Pana la urma, realizand ca mi-am prefabricat un destin de sobolan in laborator, cu traseele mele predeterminate, mi-am luat inima in dinti si am inceput sa merg si la plezneala, in destinatii necunoscute. Da, m-am ratacit infiorator de vreo doua ori si da, nici cand m-au adus in excursie la Bucale n-am vazut orasul pe atatea parti ca acum, dar nu, n-am patit nimic totusi.

Inca sunt zone in care nu am ajuns pana acum, din simpul motiv ca n-am ce cauta acolo. Imi trebuie totusi un motiv, nu pot sa poluez asa de dragul expeditiei.
Insa recent a trebuit sa iau niste chestii de la o prietena, altfel nu se putea, deci am ajuns pe....Planeta Berceni!

E un cartier absolut strain mie. N-am lucrat acolo, n-am stat acolo, n-am invatat acolo si n-am vizitat in veci pe nimeni acolo pana acum. Pentru noi, astia din celelalte planete, din nordul capitalei, e un taram cetos si indepartat, de unde se aud uneori strigate slabe: "dar e foarte frumos aici!.... Stau la 20 minute de Unirii!....Avem metrou macar!"

Asa ca m-am urcat in masina, verificat motorina, luat baterie portabila sa nu mai crape telefon cu Waze cu tot, si du-te, Rosinanta.

Si m-am tot dus. Frate, da departe mai sta. Stiti ca inca aveam un rest de emotii cu giratoriile. Mi-au trecut. La cate giratorii erau.
N-am ratat aproape nimic, exceptand un coscogeamite pasajul, dar am revenit pe traseu cu succes.

Pt urmatoarele luni, din motive medicale, expeditiile mele vor fi purtate in stil Jules Verne, adica din fotoliu sau din pat, cu gandul.

Dar si cand m-oi scula. Sa vezi atunci haladuit.

#4307
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
scuze ca nu stiu cum se numesc masinile neinteresante, sunt cam inexistente pt mine. masina trebuie schimbata pt ca diesel, asta argument!

#4308
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
N-am mai scris pt ca nu am mai avut ce, dar m-am gandit ca acu, pe aproape final de an de incepator, ar merge un mic speech motivational.

Ma adresez deci doamnelor si domnisoarelor care au aruncat un ochi pe topicul asta, probabil cu scopul de a se scandaliza si de a decide ca oricum nu aveau ce cauta la volan, in asa adunatura de mârleți misogini.

Stimate colege de tigaie și volan.

Ba da, aveți. Mergeți și faceți școala, și după ce mergeți și faceți școala mergeți și conduceți.
Nu puneți permisul 7 ani la păstrare, că nu e bourbon să-l învechești în stejar, nu vă cramponați de obiceiuri cvasi-patologice gen „eu merg doar cu soțul lângă mine, doar când nu e trafic, doar în zile impare și doar dacă pot să scap de intersecții nesemaforizate”.
Argumente:
  • Mai ales când ai copil / copii e foarte practic să poți conduce. Medic, școală, cumpărături, ieșit un pic din oraș, etc. Ajuns în timp util ȘI LA SERVICIU.
  • (Foarte) gravidă fiind, sunt întrebată obsesiv cât mai conduc. De parcă alternativa de a mă bălăbăni la 40j de grade pe jos, prin RATB sau prin mașina vreunui tăntălău care nu ratează niciun capac de canal e mai bună. Bonus - scăpați și de discuțiile nedorite despre sarcină și alte alea. Cumva, toți șoferii devin obstretricieni amatori când transportă o gravidă. Și când ești însărcinată ajută enorm - e practic - să poți ajunge rapid unde ai nevoie. Nu vă claustrați cu lunile prin casă, de gura lumii - om fi noi mai conservatori uneori, dar nici chiar așa talibani.
  • Aud des povestiri de groază din cadrul orelor de condus. Dintr-un soi de impuls monogamic + sindrom Stockholm se pare că multe dintre voi preferați să terminați școala cu câte un ciufut plictisit, care nici nu vă învață nimic, vă toacă ș de bani și vă lasă și fără timp. Eu am rulat 3 instructori pe perioada școlii - fix pt că doream să termin în 2 luni școala, să nu mă prindă iarna și pt că nu vedeam de ce m-aș ține după programul lui nea Fasolă. Și colegii lui tot instructori erau, nu era vreunul patiser-cocător.
  • Bărbații vor face o obsesie din a concura între ei și a găsi 10001 motive pentru care voi conduceți mai prost. Mare revelație mare - nu e nevoie să conduci *cel mai bine*. Nici ca fiecare traseu să fie o competiție. Dacă atingi un minim de atenție și cunoștințe cât să nu periclitezi siguranța celor din trafic (da, aici includem și pietonii!!!) ești absolut ok. Ține cont de faptul că majoritatea faptelor de mare vitejie și măiestrie sunt pur declarative. Cei mai lăudăroși și sfătoși șoferi întâlniți de mine s-au dovedit a fi proporțional de smuciți și tălâmbi, în realitatea cu aplicabilitate imediată.
  • Scăpați de taxi.
  • Implicit, scăpați de taximetriști.
  • Nu mai depindeți de diverși prinți consorți să vă ducă și să vă aducă de parcă ați fi sfintele moaște.

Edited by Ina.Click, 17 August 2017 - 09:54.


#4309
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,860
  • Înscris: 06.10.2003
@Ina: Mi-ai inveselit ziua!!!!!!! Posted Image

Ce m-a secat pe mine epiziotomia ce m-a tinut 2-3 saptamani departe de masina la primul copchil. La al 2-lea am scapat fara; ca norocul; ca a trebuit sa ma plimb primarie-ambulanta-primarie sa-i pot face certificatul de nastere la copilul cel mic.Posted Image
Sa nu uitam ce usor se poate alimenta bebe mic in masina proprie...

#4310
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
Eu mi-am convins trei colege pana acum sa se apuce de scoala. Mi-am adus obolul la acest topic cu varf si indesat. :)))
Spre tristetea mea, una a lalait cursurile pana cand i-a expirat scoala de-a binelea.
A doua a zis ca schimba instructorul cu unul specializat pe femei. Nu reusesc sa-mi scot din cap imaginea vreunui tip gen Fabio, care zice "Stanga. Cealalta stanga!"
A treia cred ca inca isi face curaj.

Insa revenind la o constatare mai veche - mai multe piedici decat ne punem singure sau noi intre noi nu vor pune nici 5 batalioane de misogini, jur.

De exemplu , dupa ce am luat permisul m-am pus pe condus - cum de altfel stiti din acest topic.

Reactiile barbatilor:
- Aoleu, unde ai parcat?
- Lasa ca merge
- Incet incet...
- Super fain, ai nimerit si adresa de data asta
- Sa venim sa te ajutam cand ajungi?
- Mergi foarte bine si foarte ... drept. Sa stii ca poti ocoli cate un canal din cand in cand.
- Nu baga pe nimeni in seama, ia si condu acolo, nu-ti face inima rea
- cred ca ambulanta aia si-ar dori s-o lasi sa treaca.
- Sa incerci sa te plimbi si prin afara orasului un pic
etc

Reactiile femeilor
- omg, ce nebuna esti.
- eu intru in al 3lea an cu permis si tot nu merg singura
- FARA SOTUL TAU??? (cu variatia "si barbatu-tau ce zice?")
- mai bine ai merge primele luni noaptea in jurul blocului sau intr-o parcare
- si daca patesti ceva?!?
- Eu n-as putea. (cu un bizar subinteles de "cum indraznesti sa poti")
- sa parcam aici zici? ok. hai sa chemam un barbat, ceva....

Deci.
Nu stiu cine a inceput, dar am face bine s-o terminam noi. Indiferent de numarul de asemenea subiecte pe forumuri, noi ne batem cu mult spor cele mai adanci cuie in talpa.

Hai spor la chestionare :D

#4311
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,696
  • Înscris: 23.04.2007
O mașină, parcată pe trotuar, a traversat singură strada! Șoferința nu poate explica cum a fost posibil

#4312
DannyMC

DannyMC

    Bug freak

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,992
  • Înscris: 09.05.2009
Cutie de viteze hidramata my ass! Jurnalisti idioti!

#4313
Ina.Click

Ina.Click

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 09.07.2007
Stai, cum?
Je suis fimeie, deci imi trebuie explicatii si mie pentru fenomenul de mai sus. A parcat aia asa si a zis ca masina i-a luat-o razna?

Apropos, pe 10 oct am sărbătorit (în gând) 1 an de la permis în care nu am bușit, blocat, zgâriat, lățit, atins pe nimeni.
Și la fix O ZI după fericitul eveniment, i-am dat un șut mașinii vecinului în timp ce parcam, și i-am îndoit numărul. Cu vecin cu tot de față.

#4314
DannyMC

DannyMC

    Bug freak

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,992
  • Înscris: 09.05.2009
Eu inteleg din articol ca a parcat pe trotuarul de vizavi si masina a trecut singura strada! :)

Edited by DannyMC, 18 November 2017 - 10:51.


#4315
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,497
  • Înscris: 13.10.2010

View PostIna.Click, on 18 noiembrie 2017 - 09:42, said:

Apropos, pe 10 oct am sărbătorit (în gând) 1 an de la permis în care nu am bușit, blocat, zgâriat, lățit, atins pe nimeni.
Și la fix O ZI după fericitul eveniment, i-am dat un șut mașinii vecinului în timp ce parcam, și i-am îndoit numărul. Cu vecin cu tot de față.
Bine ai revenit! Posted Image

#4316
vasile59

vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,608
  • Înscris: 23.09.2009
"Daca @Ina.Click nu e (aici) nimic nu e"
Esti amuzanta foc in postarile de pana acum.
Eu astept in continuare "aventurile" din trafic.(parca as citii o carte).
Succes in continuare.

#4317
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
O doamna prostuta, frustrata ca nu e lasata sa se bage cu japca, hotareste sa-l pedepseasca pe cel care avea prioritate. Il urmareste si face o manevra la intimidare.
Doar ca in prostia ei pierde controlul si derapeaza.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/oUj2b_1NNnQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4318
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 30.01.2006
Astia din filmarea asta sunt 2 boi cu tzatze. Asta care filma putea bine mersi sa ii lase sa treaca daca tot oprise, macar pe aia cu skoda, ca ea s-a bagat din cauza aluia cu duba, dar daca tot faci o treaba o faci pana la capat. Dar noi, romanii... nuuuu frate, nu mi se baga nimeni in fata, eu am prioritate si punct. Iar aia cu Skoda, si-a demonstrat prostia din momentul in care l-a injurat pe desteptul care filma si care crede ca el a reactionat perfect normal, la fel cum cred probabil 99% din soferii romani. Asta e tara in care traim si meritam fiecare cacat care se intampla in ea.

#4319
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,696
  • Înscris: 23.04.2007
Şoferiţă din Vaslui, beată criţă

#4320
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Am comandat ieri un Uber, pentru o cursa de vreo 15km. Am nimerit o domnișoara tinerica (maxim 25 de ani ochiometric), cu un Clio combi, care a condus IMPECABIL!
Și sa fi vrut, nu as fi avut ce sa ii comentez.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate