Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aplicatie medicala / asistent med...

Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 

Insula Thassos

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
7063 replies to this topic

#3997
puty11

puty11

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 14.03.2008
Nu stiu de ce am impresia (si acum o sa fiu considerat un pic rau)... ca in perioada asta doar o "parte" a bucurestenilor au ales sa plece in insula, datorita preturilor mai mici la cazare... In fine, sper ca in august sa nu am probleme de acest gen.

Si noi speram sa nu avem probleme de acest gen. Am ales perioada asta de frica sa nu fie calduri prea mari in iulie-august. Acum am auzit ca sunt tantari. In septembrie sunt albine. Oare ideal ar fi la inceputul lui iunie? Cand ne intoarcem va tinem la curent cum a fost drumul, cazarea, plajele, tavernele si "concetatenii".

#3998
oldbull

oldbull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 21.05.2009

 Daniel64, on 22nd June 2009, 21:45, said:

am o mare rugaminte la tine. Te rog sa-mi spui daca in apropierea hotelului exista totusi parcare. Multumesc anticipat.


exista.

daca te uiti pe google map in dreptul liniei de ferryboat e parcare.
in relalitate ferry te lasa mai in stanga.

strada care trece prin dreapta hotelului ( pe harta Theagenous) e cu sens unic SPRE apa!

 blue_wings, on 22nd June 2009, 22:40, said:

Sa continui cu povestirea...mai devreme am discutat despre drum...acum despre insula...

In general ceea ce s-a spus pana acum despre insula este inca valabil. Apa la jumatatea lui iunie este calda, pe la amiaza caldura devine insuportabila si necesita pornirea AC-ului in camera. Nu am vazut albine, si am stat in Sk. Potamia.
Despre statiuni si plaje:
Cea mai buna plaja mi s-a parut Paradise Beach, mai mult ca perfecta pentru copii dar si pt. snorkeling. Intrarea suparator de lina in mare, te plictisesti pana iti ajunge apa la brau. Partea proasta este drumul de pamant care coboara de sus de la drumul principal...iti cam da emotii si la coborare si la urcare (cu masina).
Cel mai fin nisip de pe insula l-am gasit pe plaja din Sk. Potamia, un nisip fin si alb. In Sk. Panagia (Golden Beach) nisipul este auriu si mai grunjos putin. Ce nu s-a spus pana acum pe forum (eu nu am vazut mentionandu-se asa ceva) este ca intre aceste doua plaje este o zona cu pietre / bolovani, unde nu se poate face plaja. Aceasta zona incepe chiar in dreptul terasei Krambousa, si am vazut multe pensiuni cunoscute in zona cu pietre. Daca luam cazare la ele, luam o mica teapa (ei spun ca sunt la 20m de apa, dar nu precizeaza ca nu exista plaja, si ca pana la plaja ai de mers 2-300m).
Am mai fost si pe alte plaje: Tripity, Metallia, Potos, Psili Amos, Aliki...sunt toate frumoase, au fiecare cate ceva in particular, insa pentru un copil mic de 3-5 ani nu prea sunt potrivite. De fapt nici Golden Beach nu este asa potrivita pt. copii mici pentru ca la intrarea in apa exista un "sant" mai adanc, apoi apa redevine mica. Prin urmare, nu poti lasa copilul in voie sa se joace.

Alte precizari:
Am vazut pe insula reclame la sporturi nautice, acvatice si subacvatice si calarie; daca tin minte bine, prin Potos sunt astfel de agentii.
Am avut probleme cu masina si am apelat la un service din Sk. Potamia. JALNIC. Va recomand ca in astfel de situatii sa mergeti direct in Limenas, unde este un singur service mai mare. Pana la urma am reparat tot eu masina, prin telefon, primind explicatii de la un mecanic din RO. Avand masina stricata, am vrut sa inchiriez o masina (kia picanto) si pretul cu toate asigurarile incluse era de 60 euro / 2 zile sau 85 euro / 3 zile. Pretul afisat la intrare in agentie era de 49 euro / 3 zile.
Si ca tot am ajuns la capitolul preturi, mie unul mi s-au parut mari preturile pe insula. Ma asteptam ca fructele, legumele, maslinele si uleiul de masline sa fie mai ieftine pe acolo, insa sunt mai mari decat in RO.
Pentru ca s-au spus pana acum preturile pe la taverne, completez si eu cu preturile prin super-marketuri:
rosii - intre 1,45 si 1,60 euro
nectarine - intre 2,40 si 2,90 euro
ulei de masline - 4 euro / 1 litru
masline - aprox. 4-5 euro / kg
Coca Cola (la 1,5 litri, ca mai mare nu am vazut) - minim 1,10 euro
bere Vergina - 0,60 euro doza
lapte la cutie de 1 litru - intre 1,45 si 3,50 euro in fct. de marca si perioada de valabilitate (alea UHT care rezista juma' de an sunt mai scumpe)
salam - de la 8 la 15 euro / kg
unt - aprox. 2,50 euro pachetul
margarina - 0,95 euro pachetul
cornuri cu ciocolata - 0,90 euro

Si inchei cu o ultima remarca: insula nu e plina de romani, e plina de bucuresteni (in afara de zeci de masini de bucuresti am mai vazut o masina de TM, vreo doua de BV, si chiar una de CT). Si in urma acestei vacante am ramas profund scarbit de atitudinea lor...pe plaja auzeam numai "ba grasule, bagami-as...." "m**e" "ce **** mea"  si alte expresii spuse in gura mare.
Pe sosea eram agasat de masinile bucurestenilor...ei nu stiu ce e aia prioritate, sau coada (la ferry).
Din nefericire la pensiunea unde am fost cazat au mai stat niste romani (tot bucuresteni) si am avut parte de niste faze de fata cu gazdele care m-au facut sa rosesc si sa imi fie rusine ca sunt roman (cea mai tembela faza a fost cand trei bucuresteni piliti incepusera sa isi bata joc si sa il injure pe copilul de 6 ani al gazdei, iar copilul aproape plangand a mers la parinti sa le spuna).

Dar in fine...tragand linie, insula este foarte frumoasa, asa cum ma asteptam sa o gasesc. Pacat ca au aflat de ea si gunoaiele umane care locuiesc prin Romania.


cred ca e stupida discutia despre bucuresteni vs nebucuresteni.
vestea proasta e ca orasul asta mult hulit e plin, foarte plin, exagerat de plin de nebucuresteni.

#3999
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006
:OK: Corect !

#4000
alinuta123

alinuta123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 03.08.2007

 blue_wings, on 22nd June 2009, 19:40, said:

Pacat ca au aflat de ea si gunoaiele umane care locuiesc prin Romania.

Felicitari pentru faptul ca ai avut curajul sa pui punctul pe "i"!

 blue_wings, on 22nd June 2009, 19:40, said:

ulei de masline - 4 euro / 1 litru
masline - aprox. 4-5 euro / kg

O sa fii surprins, dar in Kavala preturile erau mult mai mari decat pe insula, asa ca "am luat teapa" cand am vrut sa ne facem cumparaturile de acolo...

#4001
kostello

kostello

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 13.06.2009

 SoNice, on 22nd June 2009, 17:58, said:

Navigand pe net....Am descoperit distante intre localitati in Thassos ceea ce va impartasesc si voua:
http://www.thassos-h...com/chartro.htm
poate stiati,dar pt ceilalti care nu stiu.
Sau
http://www.thassos-h...ro/spotamia.htm
Ce m-a interesat pe mine
De aici   http://www.thasos.hu...46:hertz_terkep   ,poti descarca harta automobilistica a insulei Thassos(foarte detailata 22MB)

#4002
alinuta123

alinuta123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 03.08.2007

 blue_wings, on 23rd June 2009, 06:31, said:

Insa tind sa cred ca cei care au masini mai scumpe (X5, Q7, passat, Audi si BMW) si mai de fitze sunt mai marlani si se cred mai importanti.

Cred ca este o greseala sa generalizam... Te-ai gandit ca poate sunt posesori de astfel de masini carora uneori le e rusine/frica sa vorbeasca in limba romana atunci cand se afla peste hotare, tocmai din cauza marlaniei unora dintre conationalii lor sau care incearca sa schimbe in bine "parerea" strainilor vis-a-vis de romani??? Pacat insa ca suntem asa de putini...

Edited by alinuta123, 23 June 2009 - 09:54.


#4003
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006
Anul trecut in Balchik, seara pe langa faleza... Eu, imbracat sport, cu familia dupa mine, copil, etc... eram la plimbare. El, un domn distins la costum, pe la vreoi 50 de ani... tot la plimbare cu sotia probabil si cu o doamna fff in varsta. :rolleyes: I-am auzit vorbind romaneste si m-am dus brusc la el sa-l intreb ceva banal dar care ne interesa pe noi... in mod direct. M-am adresat respectuos... In momentul in care m-a auzit vorbind romaneste, s-a uitat la mine de sus si mi-a raspuns in scarba mai ca era sa ma bata.  :angry:

Repet...

Eu, imbracat sport, cu familia dupa mine, copil, etc... eram la plimbare. El, un domn distins la costum, pe la vreo 50 de ani... tot la plimbare cu sotia probabil si cu o doamna fff in varsta.

#4004
alinuta123

alinuta123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 03.08.2007

 softpedic, on 22nd June 2009, 21:53, said:

Ghici ce articol se lafaie pe 2 pagini la mijlocul revistei ADEVARUL Magazin de duminica din 21.06.09 ?  :D Vacanta de vis in Thasos. E chiar si o mica harta a traseului ideal din Bucuresti.

Din pacate, pozele din articolul suplimentului ziarului Adevarul de ieri ii pot duce in eroare pe necunoscatori. Fotografia principala care se "intinde" pe aproape 2 pagini este din statiunea Pefkari si nici pe departe din Golden Beach (care presupun ca este "desfasurata" pe mai multe sute de metri, poate chiar cativa km). La fel pot spune despre cea cu barcutele de inchiriat, care sigur nu este din Pefkari. In rest, daca autoarea s-ar fi "inspirat" un pic si din relatarile noastre, poate ca ar fi alcatuit o imagine obiectiva a insulei... :photo:  Dar pe urma probabil ca ne-am fi intrebat unde este originalitatea articolului?

#4005
oldbull

oldbull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 21.05.2009

 Catalin S., on 23rd June 2009, 10:59, said:

Anul trecut in Balchik, seara pe langa faleza... Eu, imbracat sport, cu familia dupa mine, copil, etc... eram la plimbare. El, un domn distins la costum, pe la vreoi 50 de ani... tot la plimbare cu sotia probabil si cu o doamna fff in varsta. :rolleyes: I-am auzit vorbind romaneste si m-am dus brusc la el sa-l intreb ceva banal dar care ne interesa pe noi... in mod direct. M-am adresat respectuos... In momentul in care m-a auzit vorbind romaneste, s-a uitat la mine de sus si mi-a raspuns in scarba mai ca era sa ma bata.  :angry:

Repet...

Eu, imbracat sport, cu familia dupa mine, copil, etc... eram la plimbare. El, un domn distins la costum, pe la vreo 50 de ani... tot la plimbare cu sotia probabil si cu o doamna fff in varsta.


urat...
nu vreau sa stiu cum te-ai simtit ...

#4006
Pigu2007

Pigu2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 21.06.2009
Stie cineva, ceva despre Pantelidis Rooms din Skala Potamia? am inteles ca ar fi undeva la 1200 metri de plaja. Putin cam mult nu? Dar vom merge cu masina personala si fara copii. La o adica nici pe jos sa nu fie asa de mult 1200m ?

Edited by Pigu2007, 23 June 2009 - 11:09.


#4007
takkmann

takkmann

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 29.09.2008

 Pigu2007, on 23rd June 2009, 12:08, said:

Stie cineva, ceva despre Pantelidis Rooms din Skala Potamia? am inteles ca ar fi undeva la 1200 metri de plaja. Putin cam mult nu? Dar vom merge cu masina personala si fara copii. La o adica nici pe jos sa nu fie asa de mult 1200m ?

la 1200 m, cred ca, este cel mai departat hotel de plaja din Skala Potamia


http://i195.photobuc...akkmann/1-4.jpg

Edited by takkmann, 23 June 2009 - 11:23.


#4008
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006
Si apropo de distanta, cat v-a costat cazarea ?

Edited by Catalin S., 23 June 2009 - 11:25.


#4009
roxanasmaranda

roxanasmaranda

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 30.06.2008

 blue_wings, on 22nd June 2009, 22:40, said:

Sa continui cu povestirea...mai devreme am discutat despre drum...acum despre insula...

In general ceea ce s-a spus pana acum despre insula este inca valabil. Apa la jumatatea lui iunie este calda, pe la amiaza caldura devine insuportabila si necesita pornirea AC-ului in camera. Nu am vazut albine, si am stat in Sk. Potamia.
Despre statiuni si plaje:
Cea mai buna plaja mi s-a parut Paradise Beach, mai mult ca perfecta pentru copii dar si pt. snorkeling. Intrarea suparator de lina in mare, te plictisesti pana iti ajunge apa la brau. Partea proasta este drumul de pamant care coboara de sus de la drumul principal...iti cam da emotii si la coborare si la urcare (cu masina).
Cel mai fin nisip de pe insula l-am gasit pe plaja din Sk. Potamia, un nisip fin si alb. In Sk. Panagia (Golden Beach) nisipul este auriu si mai grunjos putin. Ce nu s-a spus pana acum pe forum (eu nu am vazut mentionandu-se asa ceva) este ca intre aceste doua plaje este o zona cu pietre / bolovani, unde nu se poate face plaja. Aceasta zona incepe chiar in dreptul terasei Krambousa, si am vazut multe pensiuni cunoscute in zona cu pietre. Daca luam cazare la ele, luam o mica teapa (ei spun ca sunt la 20m de apa, dar nu precizeaza ca nu exista plaja, si ca pana la plaja ai de mers 2-300m).
Am mai fost si pe alte plaje: Tripity, Metallia, Potos, Psili Amos, Aliki...sunt toate frumoase, au fiecare cate ceva in particular, insa pentru un copil mic de 3-5 ani nu prea sunt potrivite. De fapt nici Golden Beach nu este asa potrivita pt. copii mici pentru ca la intrarea in apa exista un "sant" mai adanc, apoi apa redevine mica. Prin urmare, nu poti lasa copilul in voie sa se joace.

Alte precizari:
Am vazut pe insula reclame la sporturi nautice, acvatice si subacvatice si calarie; daca tin minte bine, prin Potos sunt astfel de agentii.
Am avut probleme cu masina si am apelat la un service din Sk. Potamia. JALNIC. Va recomand ca in astfel de situatii sa mergeti direct in Limenas, unde este un singur service mai mare. Pana la urma am reparat tot eu masina, prin telefon, primind explicatii de la un mecanic din RO. Avand masina stricata, am vrut sa inchiriez o masina (kia picanto) si pretul cu toate asigurarile incluse era de 60 euro / 2 zile sau 85 euro / 3 zile. Pretul afisat la intrare in agentie era de 49 euro / 3 zile.
Si ca tot am ajuns la capitolul preturi, mie unul mi s-au parut mari preturile pe insula. Ma asteptam ca fructele, legumele, maslinele si uleiul de masline sa fie mai ieftine pe acolo, insa sunt mai mari decat in RO.
Pentru ca s-au spus pana acum preturile pe la taverne, completez si eu cu preturile prin super-marketuri:
rosii - intre 1,45 si 1,60 euro
nectarine - intre 2,40 si 2,90 euro
ulei de masline - 4 euro / 1 litru
masline - aprox. 4-5 euro / kg
Coca Cola (la 1,5 litri, ca mai mare nu am vazut) - minim 1,10 euro
bere Vergina - 0,60 euro doza
lapte la cutie de 1 litru - intre 1,45 si 3,50 euro in fct. de marca si perioada de valabilitate (alea UHT care rezista juma' de an sunt mai scumpe)
salam - de la 8 la 15 euro / kg
unt - aprox. 2,50 euro pachetul
margarina - 0,95 euro pachetul
cornuri cu ciocolata - 0,90 euro

Si inchei cu o ultima remarca: insula nu e plina de romani, e plina de bucuresteni (in afara de zeci de masini de bucuresti am mai vazut o masina de TM, vreo doua de BV, si chiar una de CT). Si in urma acestei vacante am ramas profund scarbit de atitudinea lor...pe plaja auzeam numai "ba grasule, bagami-as...." "m**e" "ce **** mea"  si alte expresii spuse in gura mare.
Pe sosea eram agasat de masinile bucurestenilor...ei nu stiu ce e aia prioritate, sau coada (la ferry).
Din nefericire la pensiunea unde am fost cazat au mai stat niste romani (tot bucuresteni) si am avut parte de niste faze de fata cu gazdele care m-au facut sa rosesc si sa imi fie rusine ca sunt roman (cea mai tembela faza a fost cand trei bucuresteni piliti incepusera sa isi bata joc si sa il injure pe copilul de 6 ani al gazdei, iar copilul aproape plangand a mers la parinti sa le spuna).

Dar in fine...tragand linie, insula este foarte frumoasa, asa cum ma asteptam sa o gasesc. Pacat ca au aflat de ea si gunoaiele umane care locuiesc prin Romania.



In ceea ce priveste preturile, nu stiu acum care mai sunt insa cred ca depinde foarte mult si de unde cumperi. La supermarket in Potos, preturile erau ceva mai mici. Pe mine m-a socat numai pretul la paine, intre 1.5 Euro si 4 euro pentru un toast feliat. Uleiul de masline, noi l-am cumparat cu 15 euro bidonul de 5 litri, si ne-au mai facut cadou si 2 sapunuri si o sticla de vin.

#4010
georgy_amore

georgy_amore

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 15.04.2007
Si eu am fost surprinsa de pretul uleiului de masline. Nu cred sa se fi scumpit chiar asa de mult fata de anul trecut, dar mai depinde si de unde il cumperi.
Sint de acord cu cele relatate despre romanii nostrii care se dau in figuri. Daca auzi galagie mare intrun loc, sa fii sigura ca sunt romani care se dau in spectacol. Strainii vorbesc in soapta pe plaja ca sa nu te deranjeze. Din pacate suntem din ce in ce mai putin cei cu bun simt si respect fata de oamenii din jurul nostru.

#4011
Catalin S.

Catalin S.

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 01.02.2006
Si bulgarii vorbesc tare pe plaja. :P

#4012
concurent

concurent

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 17.07.2007

 blue_wings, on 23rd June 2009, 00:10, said:

Si inchei cu o ultima remarca: insula nu e plina de romani, e plina de bucuresteni (in afara de zeci de masini de bucuresti am mai vazut o masina de TM, vreo doua de BV, si chiar una de CT). Si in urma acestei vacante am ramas profund scarbit de atitudinea lor...pe plaja auzeam numai "ba grasule, bagami-as...." "m**e" "ce **** mea"  si alte expresii spuse in gura mare.
Pe sosea eram agasat de masinile bucurestenilor...ei nu stiu ce e aia prioritate, sau coada (la ferry).
Din nefericire la pensiunea unde am fost cazat au mai stat niste romani (tot bucuresteni) si am avut parte de niste faze de fata cu gazdele care m-au facut sa rosesc si sa imi fie rusine ca sunt roman (cea mai tembela faza a fost cand trei bucuresteni piliti incepusera sa isi bata joc si sa il injure pe copilul de 6 ani al gazdei, iar copilul aproape plangand a mers la parinti sa le spuna).
Dar in fine...tragand linie, insula este foarte frumoasa, asa cum ma asteptam sa o gasesc. Pacat ca au aflat de ea si gunoaiele umane care locuiesc prin Romania.

Sa-ti fie rusine pentru ce ai spus la adresa bucurestenilor.
Daca tu confunzi bucuresteanul cu locuitorul Bucurestiului, ar trebui sa stii ca exista difernta intre ei. Stii ce greata imi e si mie de "bucurestenii" care-si schimba izmenele  cu costume iar caruta cu masini inmatriculate in Bucuresti? Foarte greata.
Alearga toti dupa caini cu covrigi in coada, "asa am auzit ca este la bucale", iar cand se intorc acasa, se jelesc un an intreg de jungla de aici.

Tu ce ai facut pentru remedierea situatiei? Ti-ai arat dezaprobarea? Daca ai stat linistit ca un roman educat, n-ai facut decat sa lasi sa se inteleaga ca esti de acord cu ce se intampla.

E, uite ca acum spui adevarul! gunoaiele umane care locuiesc prin Romania. ... si  nu numai in Romania.
Stii cum se comporta nordicii cand se imbata? Poate ca stii. Aia nu mai sunt gunoaie umane?

N-am sa inteleg niciodata de ce discutam toti pe forum ca cei mai buni prieteni iar cand e sa ne intalnim, fugim ca dracul de tamaie.

FRATILOR, ARATATI DIFERENTA DINTRE VOI SI ACEI ROMANI NESIMTITI.
NU-I LASATI SA DOMINE.
REACTIONATI CA SI CAND ESTE VORBA DE VOI.
HAIDETI SA FACEM CEVA!



 misuka, on 23rd June 2009, 00:13, said:

Am fost anul trecut pe aceasta insula. Faza este ca ma tenteaza si anul acesta sa ma duc tot acolo. Eu ma duceam la plaja privata Makryamos.
Multumesc mult!

Mergi tot acolo daca ti-a placut. Este singurul loc despre care nu s-a scris mare lucru.
In rest te poti organiza dupa preferinte.

#4013
cristinadrag

cristinadrag

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 23.06.2009
[


Buna
Pentru cei care s-au intors de curand din Thassos cum e vremea pe acolo?
Dar apa?

#4014
ioko

ioko

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 18.06.2009
A citit si eu cu mare interes posturile voastre depre insula Thassos, si m-am hotarat sa merg in concediu acolo. M-am interesat la renumita Vila Dimitra. Am vorbit cu un domn Kostas, si mi-a zis sa platesc avans de rezervare 50Euro.
Ceea ce ma nelinisteste este faptul ca mi-a trimis un cont deschis la ATE Bank Romania.
A fost cineva la aceasta vila, si daca da cum ati platit rezervare, eventula in ce cont?]

multumesc anticipat

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate