![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Munchen
Last Updated: Nov 08 2023 22:53, Started by
Donatella
, Feb 20 2011 15:03
·
1

Posted 25 June 2011 - 13:48

marcopolo80, on 22nd June 2011, 22:35, said: Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o sugestie pt munchen?Un park&ride de la care sa pot ajunge usor la Rezidenz si English Garden.Eu voi veni pe A8 din directia Salzburg.Aici este o harta cu P&R http://efa.mvv-muenc...dride_karte.htm Multumesc Salutare, Am citit pe un forum strain ca recomandau pt cei care veneau din Salzburg parcarea la Taufkirchen, acolo este si statie de S-Bahn iar parcarea este gratuita. Cu S-Bahn-ul faci apoi 20 de minute pana in centru la Marienplatz. Noi o sa mergem in septembrie in Austria si o sa vizitam si Munchenul. Vom alege sa lasam masina in una din parcarile de la statiile S-Bahn si apoi cu transportul in comun. |
Posted 10 July 2011 - 15:58

Pana la urma am parcat in centrul centrului,chiar in Max Platz Statd,sub Rezidens,este un megaparking subteran,scump,am dat 12E pt 3 ore(aproximativ) si ca bonus am gasit si masina lovita.Mare atentie cum si unde parcati in acel parking pt ca distanta intre masini face aproape imposibila iesirea din autoturism dupa ce ati parcat,noi am ales solutia unui loc aflat langa perete si aproape am lipit masina de perete sa poata iesi soferul.Iar cel care era langa noi,cand a iesit ne-a lovit aripa si bara.Cei de la parking ne-au sugerat sa apelam la politie daca vrem sa aflam cine ne-a lovit masina,evident am renuntat la idee.Mult mai Ok mi s-au parut parkingurile in Viena,parca 5E/4H sau 4E/5H.Loc rezonabil intre masini si foarte usor de identificat locatiile (inclusiv nr de locuri libere),chiar de pe strada,eu am dat pe GPS sa ma duca in centrul Vienei iar acolo m-am ghidat dupa indicatoare si am gasit extrem de repede parking liber,iar pe o raza de 500m mai aveam 2 optiuni.
|
Posted 11 July 2011 - 12:23

pe aici toata lumea intreaba, nimeni nu raspunde...
si eu am fost la Munchen cu masina, am parcat la Olympiastadion, 4E/zi, parcare deschisa, totul a fost ok, aglomerata dar fiecare isi respecta locul, aveai metrou la 2 minute daca aveai nevoie... park&ride-urile mi s-au parut foarte departe pozitionate, daca le vroiai pe cele gratuite: faceai peste 40min pana in centru si schimbai metroul... cu masina in 10-15min am fost in centru... am vizitat SEALIFE (nu recomand, am fost dezamagiti raportat la pret), am urcat in turn si am fost la BMW Welt. ca si shopping, am fost in PEP, pe iesirea spre Salzburg, un mall-ishor dragutz, dar nemtii mi s-au parut groaznic de dezordonati, cu un iz balcanic, se cam calcau in picioare pentru reduceri, iar Kauflandul pe 2 etaje avea doar o intrare / iesire, creand un flux circular ciudat si greoi... trebuia sa parcurgi peste 1km sa iesi ![]() a fost a 2a mea experienta cu Munchenul, sincer: Austria rules... |
Posted 25 July 2011 - 08:43

zugry, on 11th July 2011, 12:23, said: Austria rules... ![]() |
Posted 29 July 2011 - 13:46

adevarul e ca nu m-a dat nici pe mine Munchenul pe spate. E un oras civilizat si cu o calitate a vietii ridicata, arhitectura frumoasa,etc dar mi-au placut mai mult alte orase din Germania. Tocmai am fost 2 saptamani in Germania, a 2a oara anul asta si a 4a oara in total deci am ceva experienta doar ca noi nu mergem cu masina ci avion + tren, am trecut si prin Munchen o zi (mai fusesem cate 2 zile in trecere), e frumos dar centrul acum e foarte aglomerat si se lucreaza la multe cladiri si ceva drumuri .
Au ceva muzee bune, pe care le mentioneaza mai toata lumea pe aici, mi se pare un loc bun pt shopping dar nu ma dau cunoscatoare deoarece nu-mi place sa pierd timpul prin magazine, sunt multe berarii/localuri dragute(de ex puteti cauta - e in centru- beraria ultra-super-extra faimoasa Hofbrauhaus care pe langa faptul ca e foarte veche mai e faimoasa pentru faptul ca Hitler a tinut niste faimoase adunari acolo) . |
Posted 09 December 2012 - 21:00

entity22, on 29 iulie 2011 - 13:46, said:
adevarul e ca nu m-a dat nici pe mine Munchenul pe spate. E un oras civilizat si cu o calitate a vietii ridicata, arhitectura frumoasa,etc dar mi-au placut mai mult alte orase din Germania. Tocmai am fost 2 saptamani in Germania, a 2a oara anul asta si a 4a oara in total deci am ceva experienta doar ca noi nu mergem cu masina ci avion + tren, am trecut si prin Munchen o zi (mai fusesem cate 2 zile in trecere), e frumos dar centrul acum e foarte aglomerat si se lucreaza la multe cladiri si ceva drumuri . Au ceva muzee bune, pe care le mentioneaza mai toata lumea pe aici, mi se pare un loc bun pt shopping dar nu ma dau cunoscatoare deoarece nu-mi place sa pierd timpul prin magazine, sunt multe berarii/localuri dragute(de ex puteti cauta - e in centru- beraria ultra-super-extra faimoasa Hofbrauhaus care pe langa faptul ca e foarte veche mai e faimoasa pentru faptul ca Hitler a tinut niste faimoase adunari acolo) . Am un gand de Salzburg prin apr-mai 2013. Am si varianta de avion prin Munchen(pe langa Viena sau chiar varianta de masina) unde sa zabovesc 2-3 zile. Ce varianta de transport exista de la aeroport spre oras? Exista un shuttle, cam la ce pret? |
Posted 09 December 2012 - 21:24

oprearalf, on 21 martie 2011 - 11:45, said:
Exact cum ai remarcat foarte bine am fost la Rezidenz, Sea Life si BMW in Munchen si la Fussen la cele doua castele - Neuschwanstein si Hochenswangau. In Munchen am mai intrat in cele doua catedrale mari din centrul vechi - Sf. Petru si Sf. Maria(pentru cei care tin la denumirea originala - Peterskirche si Frauenkirche), plus in cateva alte biserici gasite pe diverse stradute din centrul vechi. In rest am batut orasul la picior, am intrat in diverse magazine(mai mult sotia). Chiar daca am prins vreme buna, era totusi februarie si destul de frig(in special dimineata si seara), ceea ce limiteaza oarecum posibilitatile. Nu sunt adeptul unei liste lungi de obiective pentru ca astfel ajungi doar sa "bifezi" fara sa te bucuri intr-adevar de ceea ce vezi. A scris baril despre Englisch Garden. Sunt de acord cu el, dar......primavara, vara, toamna, nu in februarie. Despre Fussen: da, am fost la mijlocul lui februarie. Am prins o zi superba cu soare si aprox. 10 grade. Cu siguranta dupa ce inverzesc pomii este mult mai frumos peisajul si ai ocazia sa faci si o plimbare pe lacul din imediata apropiere a castelului. Probabil ca si oraselul de la poalele castelului este mult mai animat. Cand am fost noi in afara de casa de bilete, doua magazine de suveniruri si un hotel-restaurant mic totul era inchis. Vara este cu siguranta mai multa animatie, dar asta vine si cu un mic(sau mare) inconvenient, si anume: In februarie in conditiile de mai sus(in plin extra-sezon) am stat la coada la bilete aprox. jumatate de ora, iar cand am ajuns sus la castel(pe jos - o plimbare "la deal" de 20 min, pentru ca autobuzele nu circulau, iar trasurile erau 6 euro de persoana pe sens si am zis "pas") erau 80 de persoane care asteptau sa intre. Vara probabil ca este un balamuc maxim. Exista ca varianta rezervarea biletelor on-line, dar asta presupune cunoasterea exacta a orei la care vei fii acolo sa intri. Daca ratezi ora si respectiv numarul turului cu ghid alocat, biletul isi pierde valabilitatea fara posibilitatea de rambursare a banilor sau de reprogramare. Despre transportul Munchen - Fussen, cel mai convenabil este sa cumparati "Bayern Ticket"(29 euro). Este valabil o zi intreaga pentru max. 5 persoane in tot landul Bavaria, pentru toate mijloacele de transport in comun. Acopera si autobuzul de la Fuseen catre castele si bineinteles inapoi plus tren. Daca mai pot sa va ajut cu ceva....cu mare placere O zi buna tuturor Am un gand de Salzburg prin apr-mai 2013. Am si varianta de avion prin Munchen(pe langa Viena sau chiar varianta de masina) unde sa zabovesc 2-3 zile. Ce varianta de transport exista de la aeroport spre oras? Exista un shuttle, cam la ce pret? Daca ma cazez in zona centrala mai am nevoie de card de transport pt principalele obiective? |
Posted 09 December 2012 - 22:00

nniki, on 09 decembrie 2012 - 21:00, said: Am un gand de Salzburg prin apr-mai 2013. Am si varianta de avion prin Munchen(pe langa Viena sau chiar varianta de masina) unde sa zabovesc 2-3 zile. Ce varianta de transport exista de la aeroport spre oras? Exista un shuttle, cam la ce pret? sunt 2 linii de metrou care merg pana la Hauptbahnhof si parca un drum costa 10 euro, ceva de genul asta, eu asta am folosit anul trecut |
Posted 10 December 2012 - 08:09

Prin '92, tin minte ca m-am pozat la usa sediului Europa Libera.
|
Posted 28 March 2013 - 01:46

Salutare !
Pe 30 august 2012, într-o zi cam mohorâtă de joi, am reuşit să facem o primă vizită, destul de superficială, în München, la întoarcerea din pseudocircuitul elveţian. Am plecat de la hotel (Val Blu, de lângă Bludenz, Austria) la ora 8.30, după micul dejun copios, iar la 11.45 autocarul ne-a debarcat la Palatul Nymfenburg. În cele 40 de minute avute la dispoziţie ne-am plimbat pe peluzele din faţă, printre bazinele pline de tot soiul de păsări, şi puţin prin imensul parc din spatele corpului principal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fiind conştienţi că o plimbare mai cuprinzătoare şi o vizită temeinică a interioarelor, a muzeului caleştilor şi a restului clădirilor ar dura o zi întreagă, am considerat că ne-am făcut o primă idee şi am alocat un pic de timp suvenirelor. Apoi ne-am adunat la autocar, care ne-a depus la 12.50 în parcul olimpic. Aici am avut o oră la dispoziţie, oră pe care am petrecut-o mai mult în Olympiaturm. Ghidul a avut grijă şi ne-a procurat bilete de grup, iar liftul ne-a urcat (şi ulterior ne-a coborât) până la înălţimea de 185m. Sus am savurat panoramele de la cele 2 nivele exterioare şi am vizitat minusculul muzeu al rock-ului, ce găzduieşte, printre alte exponate, pianul cu oglinzi la care a cântat Elton John în 1973 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cu mare părere de rău am evitat SeaLife, a rămas pentru altă dată. Măcar am luat pentru documentare diverse pliante de acolo şi de la clădirea patinoarului. Asta e, trebuia să fim la autocar la 13.50. Acesta ne-a dus în centrul oraşului, unde era senin, şi ne-a debarcat pe Ring, chiar lângă vechea poartă de sud-est (ora 14.15). De aici ne-am deplasat "cu turma" către Marienplatz, unde se află Noua Primărie, care la o primă vedere pare a fi mai bătrână decât Vechea Primărie (evident, din cauza stilului sobru şi al renovării recente a acesteia din urmă). Ghidul s-a întrecut pe el şi de data asta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trecuseră deja 25 de minute de când coborâsem din autocar, moment în care am fost lăsaţi de capul nostru pentru mai bine de o oră jumate'. Chiar dacă aş fi fost singur, şi tot nu aş fi dat fuga la Alte Pinakotheck, pentru că cea mai mare pinacotecă din Germania (mă refer doar la vechii maeştri, nu vorbim de secolul 19 şi nici de modernişti) nu se poate vizita decât în câteva zile. Măcar ca să-ţi faci o idee despre tablourile expuse, şi tot ar trebui alocate un minimum de câteva ore bune. Dar, cum nu eram singur, iar nevastă-mea e mare degustătoare de bere, am cedat (ei şi altora) şi ne-am petrecut mai bine de o oră în celebra Hofbräuhaus (citeşte fonetic Hofbroihaus) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Am stat afară, la terasa din imensa curte interioară umbrită de copaci, şi ne-am delectat cu cârnaţi pe varză, salată şi ... bere. Efectiv ne-am ghiftuit, iar preţurile au fost rezonabile (cca. 15 euro de persoană, cu "toate taxele incluse"). Din păcate, n-am poze de la masă, în care să nu apărem şi noi. Fix la ora 16 ne-am ridicat cu greu de pe scaune, iar la 16.15 autocarul se punea în mişcare către Austria. Una peste alta, a fost o scurtă recunoaştere utilă a capitalei Bavariei, iar eu mi-am promis că, ulterior, voi dedica 2 săptămâni pline, numai pentru vizite interioare. Sănătate şi toate cele bune ! Edited by OvidiuNS, 28 March 2013 - 01:58. |
Posted 28 March 2013 - 07:08

Salutare, Sea Life este in Olympia Park ?
M-ar interesa daca exista o parcare in apropiere si cat ar costa. multumesc si tcb. |
Posted 28 March 2013 - 09:43

Da, Sea Life se află în Olympiapark, la est-sud-est de turn, la cca. 100 de metri, conform maps.google
![]() Tot în poză se observă o parcare pt. automobile la nord-est de turn (tot la cca. 100m de Sea Life), iar parcarea triunghiulară din extremitatea dreaptă a pozei este pentru autocare. Din păcate, nu cunosc cât ar costa parcarea. Sănătate și tcb ! |
Posted 12 June 2013 - 16:21

As vrea o recomandare daca a fost cineva sau imi poate spune pe unde sa caut.
Pe la toamna voi merge intr-o scurta vacanta in Bavaria si caut sa ma cazez cateva zile undeva in zona montana (Fussen, Hochenswangau, Garmisch sau in alta parte). Ideea e ca am vrea sa stam la o pensiune familiala, ceva mai micut, gen stilul din Tirol. Prin cautare pe net gasesc mai mult hoteluri sau pensiuni mai maricele. Sper ca m-am facut inteles. Multumesc |
Posted 13 June 2013 - 07:06

Spadan, on 12 iunie 2013 - 16:21, said:
As vrea o recomandare daca a fost cineva sau imi poate spune pe unde sa caut. Pe la toamna voi merge intr-o scurta vacanta in Bavaria si caut sa ma cazez cateva zile undeva in zona montana (Fussen, Hochenswangau, Garmisch sau in alta parte). Ideea e ca am vrea sa stam la o pensiune familiala, ceva mai micut, gen stilul din Tirol. Prin cautare pe net gasesc mai mult hoteluri sau pensiuni mai maricele. Sper ca m-am facut inteles. Multumesc Daca nu te deranjeaza sa mai mergi vreo 20 km de la Garmish (10 min de mers cu masina), iti recomand sa treci in Austria la Lermoos. E o localitate micuta, linistita, si noi ne-am simtit bine acolo. Daca vrei iti pot da si unde am stat, iar in pretul cazarii intra si intrarea gratuita la piscina ( e la vreo 4-500 m de pensiune), piscina in aer liber cu o vedere superba asupra Zugspitze Edited by bogwol, 13 June 2013 - 07:06. |
|
Posted 13 June 2013 - 09:16

Multumesc de idee. Vom fi cu transportul in comun si nu stiu cat ar costa pana acolo. Pentru Bavaria am gasit un fel de abonament pe toate cursele regionale de autobuz si tren care costa 26 de euro pe zi pt doua persoane. Daca poti, da-mi si pensiunea unde ai stat.
|
Posted 13 June 2013 - 11:37

pensiunea/hotelul se cheama Larchenhoff. Intadevar, cu transportul in comun e mai dificil. Lermoos are gara dar nu stiu legaturile cu Germania. Anul trecut cand am cautat si in Germania in aceasta zona iar preturile erau mai mici in Austria si de asta am si recomandat.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users