Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Radio care se incinge

problema -amplificator cu tranzis...

Retragere bani din cont inainte d...

Plata cu cardu si bacsisu
 Primire bani din Danemarca prin N...

Alerta securitate Fedora Linux 40...

Problemuțe sistem audio ma&#...

Renovare balcon
 installation has failed there was...

Montura polara.....

Sfat inchiriere locuinta unei per...

Sursa stereo -> amplif mono
 Dan Blondu vs. Marian Piciu

Side - Antalya

Nume fetita - international dar c...

A fost lansat MX Linux 23.3
 

As dori sa cumpar cel mai performant webcam

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
manuelmirescu

manuelmirescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 17.08.2005
Ai dreptate, webcam-ul este ultimul motiv pentru acea problema.

Cel mai probabil se intampla datorita resurselor limitate alte pc-ul, care este posibil sa fie utilizate si de catre alte programe in acel moment.
Pentru Full HD 1080p ai nevoie de un super pc, cu procesor quad core min 3.0ghz si 4bg ram.
Pentru 720p(inregistrare si chat) cerintele minime sunt cpu dual core 3.0ghz si 2gb ram.

Daca imaginea este sacadata in momentul utilizarii pentru chat, este posibil sa fie si datorita latimii de banda oferita de provider-ul de internet care poate fluctua.

De altfel, astazi a fost publicat si un update de firmware, si este recomandat. Poti sa il faci destul de usor din soft-ul LifeCam, dar este bine sa ai bifata optiunea de cautare automata update.

PS: pentru garantie poti sa ii contactezi pe cei de la magazinul de unde ai luat-o. mie mi-au spus ca se rezolva prin modificarea pe factura sau emiterea unui nou certificat.

#20
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
Pc nu are resurse limitate as zice eu, ceva intre cele doua variante date de tine, si anume : procesor Core2Duo E8400  3.00 GHz, memorie 4.00 GB RAM, placa video onboard.
Netul imi apare a fi bun: fie "good", fie "fast".

 manuelmirescu, on 2nd March 2011, 16:05, said:

De altfel, astazi a fost publicat si un update de firmware, si este recomandat. Poti sa il faci destul de usor din soft-ul LifeCam, dar este bine sa ai bifata optiunea de cautare automata update.
Unde a fost publicat?
In softul web-ului am dat Check online for LifeCam updates si este si bifat.
Ma mai gandisem eu ca nu cumva sa fie faptul ca placa video este onboard, extrem de slabuta, si asa ca am pus o intrebare dedicata acestui SUBIECT pe aria specifica. Ma mai intereseaza si daca imaginea s-ar receptiona la destinatie la fel de sacadat ca pe monitorul meu.

#21
manuelmirescu

manuelmirescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 17.08.2005
Pentru update-uri software este recomandat sa ai bifat optiunea de "Receive messages for LifeCam updates" din setari, pentru ca iti va da mesaje automat cand sunt disponibile. Daca nu este bifata, atunci poti sa apelezi la "Check online for LifeCam updates".

In ceea ce priveste sistemul pare unul ok ce nu ar trebui sa aibe probleme. Si eu folosesc unul asemanator si nu am astfel de simptome. Am avut o problema asemanatoare in primele zile cand am luat-o dar numai la inregistrare, dar s-a rezolvat dupa un restart.
Placa video nu are o importanta prea mare, si sigur nu este de vina pentru ce se intampla.

Ce pot sa iti recomand este sa pornesti laptop-ul si apoi fara un alt program pornit sa vezi cum se comporta imaginea. Daca este sacadata atunci este posibil sa trebuiasca sa faci un refresh al sistemului de operare. Daca ai problme doar cand utilizezi un alt program (inclusiv de chat) atunci este posibil sa fie ceva nepotriviri software intre ele si le trebuiesc reinstalate driver-ele.

Cat despre imaginea care ajunge la destinatie, sunt ambele posibilitati: sa fie aceeasi ca si la tine pe display sau sa fie ok. Asta tine mult si de latimea de banda, cum am spus. Acest lucru il poti testa usor cu cineva care sa iti confirme calitatea imagini in aceste situatii. Ai si posibilitatea sa testezi camera si viteza pe testmywebcam.com, dar la rezolutie foarte mica din pacate.

#22
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008

 manuelmirescu, on 3rd March 2011, 10:36, said:

Pentru update-uri software este recomandat sa ai bifat optiunea de "Receive messages for LifeCam updates" din setari, pentru ca iti va da mesaje automat cand sunt disponibile. Daca nu este bifata, atunci poti sa apelezi la "Check online for LifeCam updates".
Da, am bifat, iar daca dau pe "Check online for LifeCam updates" imi da mesaj ca nu sunt update-uri disponibile.

 manuelmirescu, on 3rd March 2011, 10:36, said:

...Am avut o problema asemanatoare in primele zile cand am luat-o dar numai la inregistrare, dar s-a rezolvat dupa un restart.
Daca ai avut problema asemanatoare ai aflat de la ce a fost? Si pe mine m-a mai rezolvat cate un restart, insa pentru a da un restart ar trebui sa intrerup tot si as avea de pierdut.

 manuelmirescu, on 3rd March 2011, 10:36, said:

Placa video nu are o importanta prea mare, si sigur nu este de vina pentru ce se intampla.
Multumesc. Si eu care incepusem sa studiez pe AICI pentru o placa video ....

 manuelmirescu, on 3rd March 2011, 10:36, said:

Ce pot sa iti recomand este sa pornesti laptop-ul si apoi fara un alt program pornit sa vezi cum se comporta imaginea. Daca este sacadata atunci este posibil sa trebuiasca sa faci un refresh al sistemului de operare. Daca ai problme doar cand utilizezi un alt program (inclusiv de chat) atunci este posibil sa fie ceva nepotriviri software intre ele si le trebuiesc reinstalate driver-ele.
Fara sa pornesc alt program se vede bine, probleme sunt doar cand utilizez camera prin alt program. La ce nepotriviri software te referi si ce as mai putea reinstala, ca driver-ul web-ului l-am mai reinstalat.

 manuelmirescu, on 3rd March 2011, 10:36, said:

Cat despre imaginea care ajunge la destinatie, sunt ambele posibilitati: sa fie aceeasi ca si la tine pe display sau sa fie ok. Asta tine mult si de latimea de banda, cum am spus. Acest lucru il poti testa usor cu cineva care sa iti confirme calitatea imagini in aceste situatii. Ai si posibilitatea sa testezi camera si viteza pe testmywebcam.com, dar la rezolutie foarte mica din pacate.
Am testat si mi s-a spus ca sunt vazuta tot slow.
PS: Un reglaj de FPS nu are camera asta pe undeva ? Banuiesc ca ar trebui crescut, nu ?

Edited by claudia2008, 04 March 2011 - 11:27.


#23
manuelmirescu

manuelmirescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 17.08.2005
1. update-uri: este ok ca ai bifata respectiva optiune, pe viitor vei primi informari. Acum iti spune ca nu sunt update-uri pentru ca, cel mai probabil ai instalat de curand soft-ul si este cea mai noua varianta.

2. Probleme asemanatoare: la mine au aparut o singura data, cand utilizam si un program de editare foto in acelasi timp. Cum laptop-ul meu nu este creat pentru asa ceva, sunt sigur ca nu au mai fost suficiente resurse. De atunci nu mai utilizez programe "infometate" in acelasi timp si nu am nici o problema.

3. Program utilizat: din ce spui tu, eu am inteles ca ai probleme cu imaginea cand folosesti un anumit program de chat, care probabil nu este optimizat pentru a fi utilizat cu aceasta camera. Daca imi spui ce program utilizezi pot testa si ma pot documenta.

4. FPS: nu are reglaj manual al fps-urilor. Acestea sunt automate, pana la 30, in functie de rezolutia video.

#24
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
Referitor la resursele pc-ului (pct.2) si la rezolutia video (pct.4), am primit mesajul din poza atasata intr-un moment in care aveam setata rezolutia 800x448. Schimband pe rezolutie mai mica, desi miscarea este APARENT ceva mai uniforma (nefractionata), se vad uneori si pixelii cum "se muta" daca trec imaginea web-ului printr-un program care o obliga automat sa aiba dimensiune mai mare pe monitor.
Dau restart destul de des, de cate ori am ocazia, iar inainte de un restart situatia se prezinta mai rau decat dupa restart, stergand de fiecare data si cookies-urile.
Toate acestea si in special mesajul din atasament, ma fac sa-mi suspectez resursele sistemului (desktop). Oare cum as mai putea sa-l upgradez, daca nu cu o placa video, care inteleg ca nu are legatura cu problema?
Referitor la pct.3, constat acum ca si fara alt program deschis, ci doar cu web-ul, tinde sa faca la fel.

Attached Files


Edited by claudia2008, 07 March 2011 - 14:07.


#25
manuelmirescu

manuelmirescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 17.08.2005
Avand in vedere si mesajul pe care l-ai primit inclin sa cred ca este in mare masura o problema de resurse ale pc-ului. Ar necesita un upgrade, si iti recomand in principal un procesor puternic(intel i5->i7 min 3.0GHz) si memorie(4gb). Intr-adevar placa video nu are prea mare importanta, asa ca una "actuala" este suficienta.

Revin cu precizarea ca, daca imi spui ce soft de chat folosesti, pot sa fac unele "sapaturi" pentru a lamuri situatia cu posibilele neconcordante dintre acesta si camera web. Ar fi indicat acest lucru inainte sa faci o investitie in componente.

#26
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
Dar poate ti-a scapat ceva : am deja procesor 3.0GHz (E8400), memorie 4GB (din care stiu ca se vad vreo 3 pe sistem 32 biti), iar o placa video "actuala" nu exista.

Nu stiu daca am voie sa amintesc sau sa fac aici reclama unui alt site, asa ca ai pm.

Multumesc mult pentru ajutor.

Edited by claudia2008, 09 March 2011 - 11:31.


#27
nika_florin

nika_florin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 13.06.2011
vreau sa cumpar un webcam sa monitorizez masina de ,, prieteni" am calculatoru in aceiasi camera in care dorm, nu vreau sa il las aprins toata noaptea ca se aud ventilatoarele foarte tare, daca pun pc in standby webcamu mai inregistreaza?

#28
nelu97

nelu97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 19.11.2006
Nu, nu mai inregistreaza.
Nu cred ca este legal sa supraveghezi masina in afara proprietatii tale. Probabil nici in interior, dar asta e de studiat. Ar trebui sa pui niste placute de avertizare (zona video supravegheata).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate