Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?
 Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 

Proiectul rezidential Visani - Iasi. Realitatea din teren.

- - - - -
  • Please log in to reply
908 replies to this topic

#847
Parfeniti

Parfeniti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.09.2011
Daca sunt probleme cu gazduirea site-ului se poate pune la dispozitie gazduire gratuita pe server tot pe RDS dar cu fibra in spate si uptime de 99.99%.
Sau gazduire pe server pe ROEDU. Banda este suficienta pe ambele conexiuni.

Pentru contact: Parfeni Iulian, VG5, ap. 5 sau 0731336338.

Edited by Parfeniti, 11 July 2012 - 20:53.


#848
lisneanucristian

lisneanucristian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.07.2012

 Parfeniti, on 11th July 2012, 21:28, said:

Daca sunt probleme cu gazduirea site-ului se poate pune la dispozitie gazduire gratuita pe server tot pe RDS dar cu fibra in spate si uptime de 99.99%.
Sau gazduire pe server pe ROEDU. Banda este suficienta pe ambele conexiuni.

Pentru contact: Parfeni Iulian, VG5, ap. 5 sau 0731336338.

Este fibra optica in spatele serverului pe care "sta" site-ul visani-ului.
RoEdu imi sunt foarte cunoscuti, insa nu este moral sa gazduim un site "de cartier" pe o retea educationala. Ii folosesc pe cei de la RoEdu Iasi pentru proiectele educationale pe care le am.

#849
visani_visani

visani_visani

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 15.02.2011
Buna tuturor.

Deci...de azi Liviu e presedintele Asociatiei , domnul Scutarita alias betinal e vice-presedinte.

In rest,nimic altceva concret...decat ca drumul pana la acel podet,se va face pe banii locatarilor, platiti cumva in rate catre dezvoltator,ce s-a angajat sa-l faca si ulterior isi va recupera banii,un rezervor pentru apa din inox probabil se va face in spatele VG4 si apa va fi adusa in apartamente cu ajutorul unei pompe, undeva in toamna se finalizeaza cartierul si probabil va avea o fata mult mai "comestibila".

Exista problema gunoiului aruncat aiurea si s-a propus taxarea "vinovatilor" prin ore de munca in folosul cartierului. Acum,pe bune, ca o rugaminte...aruncati gunoiul unde trebuie si nu-i faceti vant de dincolo de gard. Banuiesc ca multi sunt reticenti la a pune mana pe acea"poarta" si cred ca ar fi binevenita o intrare mai practica...
Era o "gluma" pe seama unei parcari a unei masini,facuta aiurea.O domnisoara i-a lasat un bilet unuia ce a parcat total eronat masina: "-Daca parchezi asa cum faci sex,inseamna ca n-ai bagat-o niciodata..." Acum,scuzati-mi ironia dar daca nu nimeriti tomberonul...e oarecum pe aproape.

As mai avea o propunere. O cutie amplasata undeva la vedere, unde sa fie puse solicitarile,reclamatiile,chiar sub anonimat si care sa fie luate de Liviu,citite si eventual afisate, atat solicitarile cat si solutiile si intervalul de rezolvare a acestora. Ce spuneti?

Va rog sa ma lamuriti cum e si cu noul site al cartierului,cum se procedeaza pt. un cont acolo si eventual anumite "facilitati"

Multumesc pentru atentie si va rog sa contribuiti si voi cu noutati.

Zi buna tuturor.

#850
covigabriel

covigabriel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 26.08.2005
dragilor,

se mai opreste din cand in cand curentul electric, apa, aerul, focul, pamantul etc...

stiu ca domnii care ne incarca cu acele facturi lunare trimit la un moment dat o instiintare, un porumbel calator, un sms, un caine, etc cu vreun mesaj prin care se anunta lipsa unuia dintre elementele de mai sus;

poate sa mi spuna si mie cineva cine este acela care primeste acest mesaj (pe care il rugam foarte mult) ca sa ni l impartaseasca si noua?

inutil sa impartasesc cititorilor acestui forum senzatiile care ma incearca dupa o zi in care transpiri toata ziua la serviciu, fugi bucuros acasa si, surpriza... apa poate ai maine!!!

eu, incepand din aceasta seara, ma voi ruga pentru sanatatea celui cautat mai sus! a lui si a familiei sale!

spor la racoare!

#851
visani_visani

visani_visani

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 15.02.2011
Am gasit un reportaj al "Ziarul de Iasi",nu foarte actual.

Va redau un fragment, reamintind perioada scurta de cand am fost vizitati de Victor Chirila.

"Victor Chirila, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, vrea sa tina si acum comuna Barnova sub papucul sau • Desi nu mai este primar de peste 6 luni, Chirila taie si spanzura in comuna, bineinteles, cu ajutorul consilierilor locali PNL • Una din gravele probleme ale comunei este si drumul comunal 30 Visani - Cercu, drum care nu a fost niciodata pietruit de Chirila in perioada in care a fost primar al comunei, desi CJ Iasi a alocat in fiecare an bani pentru acest proiect • Actualul primar, pesedistul Dan Popa, a incercat sa cuprinda printre proiectele prioritare ale comunei si drumul Visani - Cercu, dar Chirila, din postura de vicepresedinte al CJ, i-a aratat usa si i-a respins proiectul"
Chirila da vina pe indolenta locuitorilor
Victor Chirila a gasit si o scuza pentru a nu mai fi tras la raspundere cu asfaltarea drumului. Chirila sustine ca, de fapt, au fost alocate fonduri pentru reabilitarea drumului si ca este vina celor care conduc comuna ca nu se ocupa de intretinerea acestuia. Chirila a mai sustinut si ca o buna portiune de drum se afla in administrarea municipiului Iasi si, prin urmare, nu a putut interveni. "Drumul respectiv a fost facut printr-un program european, cu fonduri europene. In acea zona se construieste foarte mult, iar masinile de mare tonaj strica toata portiunea de drum. Eu am tot pus piatra pe acel drum, dar lumea este nemultumita si cere asfalt. Ce mai pot sa le fac? La momentul cand am inceput lucrarea nu se putea merge nici cu tractorul. Drumului ii trebuie o reparatie capitala. O portiune din drumul acela, adica 1,5 kilometri, apartine municipiului Iasi, deci si autoritatile de aici trebuie sa se implice", a spus Victor Chirila.

Trageti voi concluziile...

#852
Bubu777

Bubu777

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 16.12.2011
Program de furnizare a apei potabile în zona Bucium – Bârnova

Odatã cu încãlzirea vremii, folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creºtere a consumului peste capacitatea maximã instalatã a sistemelor de alimentare cu apã. În aceste condiþii, este dificil sã se asigure un nivel minim de apã în rezervoare, care sã permitã funcþionarea capacitãþilor de pompare în regim normal. Din aceste motive, ApaVital este pusã în neplãcuta situaþie de a furniza apã potabilã dupã program, zilnic între orele 06.00 – 10.00 ºi 18.00 – 22.00, cãtre clienþii din ªoseaua Iaºi – Bârnova, sat Bârnova, sat Viºani, sat Pietrãrie, sat Todirel, sat Cercu, sat Pãun, str. Prof. Haralambie Vasiliu, str. Prof. Agricola Cardas, str. Jitaru , str. Teascului, str. Corbului, str, stradela ºi fundac Dealu Bucium, str. Mioarelor, str. Verde, str. Plugari, fundac Pãun, fundac Bucium ºi fundac Socola.

Programul cu restricþii se va menþine pe toatã perioada cu temperaturi ridicate. În funcție de evoluþia stãrii vremii (pe timp ploios consumul scade), furnizarea apei potabile se poate realiza în mod continuu ºi pe timpul zilei.

Sistemul de distribuþie al apei potabile din zona Bucium – comuna Bârnova se alimenteazã prin intermediul staþiei de pompare Bucium ºi al rezervorului de înmagazinare Bucium-IVV. În momentul de faþã se pompeazã la capacitatea maximã, respectiv 2600 mc/zi, cele trei pompe funcþionând 24/24 ore. Consumul maxim, respectiv 75 mc/h, se înregistreazã în sistemul de alimentare al comunei Bârnova, acesta fiind consumatorul care primeºte cantitatea cea mai mare de apã din staþia de pompare Bucium.

Pentru informaþii suplimentare sau alte sesizãri, clienþii pot suna la numerele de telefon 0800.808.969 sau 0232.969.

Biroul de Presã ApaVital Iaºi

http://www.apavital....archItem=visani

#853
betinal

betinal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 18.09.2009
Intr-o saptamana am inteles ca se deschide usa Asociatiei de Proprietari a cartierului Visan Residential.
Sediul va fi intr-o boxa din VG1, unde Toma Calin pune la dispozitie si: un laptop, o imprimanta, un birou.

Atachez STATUL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI, pentru a fi la curent toata lumea cu ce inseamna FONDUL DE RULMENT, cum se calculeaza, pentru ce este incasat, de cate ori se plateste, si alte detalii, si a nu se confunda cu fondul de investitii/mentenanta al cartierului.

Lectura placuta, si va asteptam cat de curand la sedinta generala.

Attached Files



#854
betinal

betinal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 18.09.2009
E GROASA rau...


BATAIE MAXIMA DE JOC...

In loc sa fie pe primul plan repararea fatadelor, burlanelor... echipajul cu schela s-a apucat de gradinarit.... (curata pamantul intre casa 1- casa 7 de tot felul de deseuri de constructie, si sapa, niveleaza pamantul) Resturile fiind aruncate pe terenul de langa casa 7, in fata blocului VG5, imaginea dezolanta de acolo fiind accentuata...

FiX Pix... nu intereseaza absolut pe nimeni problemele REALE din cartier?

Pana cand mai continua bataia asta de joc?

S-ar putea macar casa scarii sa fie refacuta daca ploua afara...

Chiar atata nesimtire nu am pomenit...

#855
cezar22

cezar22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.05.2012

 betinal, on 14th August 2012, 14:47, said:

E GROASA rau...


BATAIE MAXIMA DE JOC...

In loc sa fie pe primul plan repararea fatadelor, burlanelor... echipajul cu schela s-a apucat de gradinarit.... (curata pamantul intre casa 1- casa 7 de tot felul de deseuri de constructie, si sapa, niveleaza pamantul) Resturile fiind aruncate pe terenul de langa casa 7, in fata blocului VG5, imaginea dezolanta de acolo fiind accentuata...

FiX Pix... nu intereseaza absolut pe nimeni problemele REALE din cartier?

Pana cand mai continua bataia asta de joc?

S-ar putea macar casa scarii sa fie refacuta daca ploua afara...

Chiar atata nesimtire nu am pomenit...
Dar nu este un sef de santier acolo sa specifice ce si cum trebuie facut ,si in ce ordine ?

#856
visani80

visani80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 16.05.2011
Zilele acestea s-au mai astupat 2, 3 gropi de langa iaz, dar supararea mea este ca nu se asfalteaza tot drumul si mai ales acea panta de langa Onix trebuie latita. nu stiu la iarna cum va fi...
     Ce e curios este ca de data aceasta au fost muncitorii de la primarie care la intrebarea - de ce nu asfalteaza o poriune mai mare, mi-au raspuns ca de ce nu face nimeni cerere la primarie. au facut 2 familii de langa iaz cerere  si au venit sa acopere gropile. Si acum ma intreb cate sute de familii circula zilnic pe acel drum din Visani , sau macar pe acel singur sens - panta de la Onix???
     Ce ne facem?

#857
betinal

betinal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 18.09.2009
Pentru cei cu ORANGE... acu e momentu sa le dati lovitura de gratie!!

Bombardatii cu reclamatii si sesizari!
w w w .b z i .r o / compania-orange-amendata-cu-4000-lei-tot-mai-multi-clienti-renunta-la-contracte-313226

Multe au promis ca fac in zona Visan pentru semnal si nik nu a fost de capu lor.

Edited by betinal, 11 September 2012 - 13:21.


#858
betinal

betinal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 18.09.2009
Iata si raspunsul APA MORTAL la sesizarile noastre... Cei care ne-am mutat pe dealul Visan-ului.

http:// www .evenimentul . ro/articol/scandalul-apei-din-bucium-ajunge-in-instanta.html

#859
betinal

betinal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 18.09.2009
un nou articol care ne are si pe noi in vedere....

http:// www. bzi. ro/comment0-proiect-european-ambitios-de-dezvoltare-in-sudul-judetului-314179#comment0

Recent a fost aprobata o strategie de dezvoltare locala pentru 13 comune din judetele Iasi si Neamt • Acestea s-au constituit intr-un Grup de Actiune Locala (GAL) denumit Colinele Iasului pentru a derula proiecte europene in vederea dezvoltarii infrastructurii si a mediului de afaceri

Unul dintre cele mai ambitioase proiecte de dezvoltare a infrastructurii si a mediului de afaceri cu ajutorul fondurilor europene s-a nascut recent in comuna Ciurea. Astfel, Catalin Lupu, primarul acestei comune, a reusit sa convinga primarii din alte 12 comune din judetele Neamt si Iasi sa se reuneasca intr-o asociatie de cooperare recunoscuta la nivel european (Grup de Actiune Locala-GAL) in vederea obtinerii de fonduri in cadrul programului european LEADER la care Romania va avea acces incepand de anul viitor. Prin programul LEADER, Uniunea Europeana aloca fonduri comunitatilor locale atat pentru infrastructura cat si pentru sprijinirea afacerilor in special a celor derulate de tineri. Grupul de Actiune Locala constituit in jurul comunei Ciurea poarta denumirea de "Colinele Iasilor" iar pentru a duce la capat strategia de dezvoltare a primit deja de la Uniunea Europeana o finantare de 2,85 milioane euro. Din acest GAL mai fac parte primariile comunelor Barnova, Dagata, Grajduri, Ipatele, Mironeasa, Mogosesti, Scanteia, Scheia, Tansa, Tibana, Tibanesti si Pancesti (judetul Neamt). "Avem insa si un numar insemnat de parteneri privati, societati comerciale si organizatii neguvernamentale. Impreuna vom face eforturi pentru a implementa cat mai multe proiecte si programe europene. Vrem sa atragem finantari cat mai mari pe toate programele europene care se vor deschide.  Ma refer atat la cele de formare profesionala, de sprijinire a mediului de afaceri din mediul rural cat si la cele de infrastructura care se refera la renovarea satelor", a spus primarul Catalin Lupu.
Astfel, GAL-ul Colinele Iasilor va lansa sesiuni de primire a proiectelor pentru fiecare masura de finantare pusa la dispozitie de UE, va analiza proiectele depuse de eventualii beneficiari si va selecta doar proiectele viabile din punct de vedere economic si tehnic care  vor contribui la indeplinirea obiectivelor din strategia de dezvoltare propusa.




HAI ca se poate... hai cu investitiile masive in infrastructura!!

#860
visani80

visani80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 16.05.2011
Sunteti prea creduli, aveti sperante prea mari, de 6 ani sper si eu. De 6 ani ni se spune de la primarie ca se face drumul, ca sunt bani, ca va fi bine. Bucurati-va de piatra care inca mai este pe drum pusa. In curand, dupa ploile de toamna, intra toata in pamant...Degeaba suntem multi daca nu facem nimic impreuna. Fiecare mai da un telefon la primarie, mai depune o sesizare la consiliu, mai scrie la un ziar si atat. SA TRAITI BINE....

#861
visani_visani

visani_visani

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 15.02.2011
Ma uit de ceva vreme cum la TV,pe posturile principale de stiri,prezinta incendiul din marginea Bucurestiului, la Comfort City parca, un cartier rezidential privat. Ma ingrozesc cand vad cum se arde munca oamenilor ce inca platesc rate de cativa si pentru multi ani inainte. Vad ca fatada acelor blocuri a ars fara probleme,fiind,ca si la noi, din polistiren. Evident,desi acolo EXISTAU hidrante, nu aveau presiune in ele decat pana la jumatate din inaltimea blocurilor,adica undeva la etajul 5. Ganditi-va ca noi nu avem nici macar un hidrant in cartier,nici un bazin de colectare a apei in caz de Doamne fereste iar cu totii stim ce am indurat si cu pesiunea apei,de-a lungul verii si la fel si cu curentul electric. Ma gandesc ca e o mare prostie sa stam in asa o situatie,fara sa facem ceva. Nu ne putem baza doar ca e posibil ca pompierii sa ajunga repede,fiindca suntem relativ langa oras...dar iarna,oare pot urca?  Propun sa ne gandim toti,intr-un termen relativ scurt cum sa facem sa ne protejam casele si familiile,ca fereasca Domnul sa fie o problema noaptea...si iarna. Va rog sa va ganditi si voi,faceti niste propuneri si haideti sa facem CEVA. Deocamdata nu facem nimic sa ne protejam si nu e normal.

#862
betinal

betinal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 18.09.2009
Stimati vecini,

Se pare ca "PRIN NOI INSINE" va trebui sa demaram operatiunea <<Asociatia de proprietari>>

Domnul Toma Calin ne pune la dispozitie actele, un avocat si sa infiintam asociatia.

Propun asadar o sedinta, sa luam de la zero aceasta operatiune.
Sedinta propun sa fie sambata, 27 octombrie, la o ora care sa convina cat mai multor locatari.

Vom pregati cateva chestionare, sa vedem:

- ce suma propunem pentru administratie, fondul de rulment, fondul de investitii si mentenanta
- daca angajam sau nu om de serviciu pentru curatenie
- fondul de investitii si mententanta sa fie indreptat cu prioritate catre ce tip de investitii: spatii verzi, hidranti, gard, drum, rezervor de apa, nisip, etc etc etc
- alte propuneri si sugestii.

Momentan domnul Basescu de la VG3 a ramas cam singurel sa porneasca aceasta treba si FIRESC ar fi sa il sprijinim in acest demeres, pentru ca e inspre binele nostru, al locatarilor din Visan Deal.

Din cate am observat sunt cativa sefi de scara care au plecat pe moment din tara, si cred ca va trebui sa propunem altii din randul celor care sunt mai mereu in cartier.

Sper sa auzim numai de bine!

Edited by betinal, 13 October 2012 - 14:47.


#863
lupu78

lupu78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.10.2012
Posted Image

#864
cove_adrian

cove_adrian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 16.10.2005
Dupa indelungi insistente (peste 10 mailuri) am apelat la legea 544/2001 si iata ca am primit un raspuns de la primaria Barnova in legatura cu drumul de acces din satul Visan.
Se pare ca anul 2013 va constitui reabilitarea acestuia, in limitele bugetare specifice mediului rural.

Sa speram ca se va materializa.

Attached Files



Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate