Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Windows 10 eroare instalare

Guatemala, Belize

Recuperare taxa inmatriculare mas...

SQL
 Parere Strataderm - gel cicatrici

Computer Bord Km pana la pompa

Contract Orange

Un SUV 4x4 usor de intretinut.
 Probleme portare in Orange

Conexiune wi fi

Lozuri razuibile false

Computerul se blocheaza cand inst...
 telefon resigilat

Led mail decodor HD

Upgrade laptop

Manifestatie pesedista de sustine...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Cazane Lemne cu gazeificare (Seria 2, 2011-.2013..)

  • This topic is locked This topic is locked
6326 replies to this topic

#4915
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,085
  • Înscris: 21.01.2009
  • ID membru: 410,258
  • Locație: Brasov
Se mai gaseau in lampile  cu tuburi flourescente da' de cand cu directivele CE cu balastul electronic ...ntz.
Spun asta pentru ca in week-end  mai repede gasesti un supermarket deschis decat un magazin de electronice.  Sau pentru ca fara o lampa pe hol rezisti pana luni dar fara caldura mai greu.

#4916
smitey88

smitey88

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 126,034
  • Locație: Mioveni
Se da urmatoare casa: P+1 120mputili, izolatie 10cm grafitat, extrudat 3 sapa, vata 10cm tavan etaj, vata 10cm pod, Ferestre tripan.
La indrumarea unei firme de specialitate mi s-a recomandat un cazan Atmos DC30SX+IP parter(50mp)+Radiatoare etaj (7buc)+ manopera. Total: 270 mil.
1) Cazanul mi se pare foarte mare pt suprafata utila de 120mp tinand cont si de izolatia casei. Am dreptate ?
2) Pretul defalcat : 90 mil IP + 60 mil Radiatoare si traseu tevi + 70 Centrala + 50 Necesarul pt camera centralei. Este un pret normal ?
3) Ei spun ca autonomia cazanului va fi de minim 12 ore. Este adevarat sau ma pot astepta sa pun ceasu la 4 dimineata sa sune ?Posted Image

#4917
SYL

SYL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,254
  • Înscris: 01.06.2006
  • ID membru: 80,075
  • Locație: Bucuresti
Un cazan de 25kw ar fi arhisuficent...Dar poate ti-au recomandat un cazan de putere mai mare pt ca are buncarul mai mare => autonomie mai mare.
Referitor la pretul centralei e bun...poti sa iei una mai mica (DC25S sau DC22S, dar mare economie nu o sa faci), iar in camera centralei sunt destule care costa incepand cu boiler, vase expansiune, pompe, si evident tevaraie, fitingareala, etc, etc...Si daca in cei 50 mil intra si manopera e excelent (care manopera normal e spre 15 mil; ma refer strict in camera centralei).

PS. Daca poti as mai umbla la izolatie, in sensul ca as suplimenta cu 10cm vata la tavan/pod.

#4918
smitey88

smitey88

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 11.01.2007
  • ID membru: 126,034
  • Locație: Mioveni

View PostSYL, on 17 februarie 2013 - 21:00, said:

PS. Daca poti as mai umbla la izolatie, in sensul ca as suplimenta cu 10cm vata la tavan/pod.
La tavan nu mai pot suplimenta as cobori prea mult cu tavanul, am coborat deja 10. in pod as mai putea adauga 10 sau ajung la un 20. Multumesc pt raspuns.

#4919
iulianb1980

iulianb1980

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.10.2011
  • ID membru: 717,931
In situatia in care intentionez sa imi mut cazanul de la subsol intr-o magazie langa casa (vreau sa fac un alt cos si aici este locul cel mai potrivit), la aproximativ 8 metri de locul actual, dar, desigur, la nivelul parterului, si la 10 m de locul de unde pleaca turul si returul spre parter si etaj, ar fi in regula sa pastrez acest traseu, desi mai lung cu 8 metri? sa pastrez aceleasi pompe (25-6, 25-4)?

#4920
SYL

SYL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,254
  • Înscris: 01.06.2006
  • ID membru: 80,075
  • Locație: Bucuresti
Detaliaza cum e cu pompele: ai 25-6 pt incalzire ?  si 25-4 ce e cu ea, de recirculare, de boiler ?  Daca e de recirculare automat va fi si ea mutata cu cazanul, iar daca e de boiler, ce muti doar cazanul , nu si boilerul ?

#4921
iulianb1980

iulianb1980

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.10.2011
  • ID membru: 717,931
Am un cazan Atmos 35 kw. Pompa 25-6 e pe retur si 25-4 pe tur si o sa le mut langa cazan. Ma intereseaza daca exista vreo problema cu pompele pt ca traseul de la centrala pana la ultimul calorifer va fi de aprox 20 m.

#4922
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,299
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267,365
  • Locație: alba iulia
Este greu sa spui ceva fara sa fi la fata locului ca sa vezi cum este facuta instalatia actuala, cu ce teava si care sunt traseele. Problemele nu or sa apara de la pompe ci de la traseul de tevi dintre locatia noua si vechea locatie.
Anexa este lipita de casa ? Ai pivnita si sub anexa ?

Edited by florin71_skoda, 19 February 2013 - 08:29.


#4923
iulianb1980

iulianb1980

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.10.2011
  • ID membru: 717,931
Anexa este lipita de casa. Din anexa se coboara la subsol unde se afla centrala acum, iar sub anexa nu am subsol. Ideea este ca vreau sa mut centrala (in afara de boiler, care si el este incalzit de centrala, cand o folosesc, fiind cu dubla serpentina) cu tot (pompe, ventil termoregulator, etc) sus in anexa, iar tevile de la centrala vor avea un parcurs liniar de aprox.10 metri (in loc de aprox 2 cat au acum) pana la coloana principala care face legatura cu radiatoarele. Sunt nevoit sa schimb cosul din mai multe ratiuni, una dintre acestea fiind ca e in spatele casei, la 1 metru de vecin si nu am acces facil pe langa el.

#4924
florin71_skoda

florin71_skoda

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,299
  • Înscris: 02.01.2008
  • ID membru: 267,365
  • Locație: alba iulia
Daca faci noul traseu pe tavanul pivnitei, ar trebui sa mearga. Ar cam trebui sa muti si boilerul. Sau ai deja montate panourile solare ?

#4925
iulianb1980

iulianb1980

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.10.2011
  • ID membru: 717,931
Scuze, boilerul nu e cu dubla serpentina, cum sunt cele pt panouri solare. E un boiler normal, cu rezistenta electrica, dar care are si o serpentina legata de tur, retur centrala. Deci spui ca ar merge, fara sa schimb pompa de pe retur, adica sa las pe ceea de 25-6.

Si in loc de teava de cupru sau de ppr as putea folosi teava din zinc sau ceva in genul asta, avand in vedere ca imbinarile nu se fac prin lipire. Ideea este ca in caz de ceva pot sa le desfac si eu, avand casa la aprox 30 km de oras.

#4926
ionutz35

ionutz35

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.05.2007
  • ID membru: 183,408
Lucrez la schema instalatiei pentru camera centralei si pentru ridicarea temperaturii pe retur la un cazan Vitoligno 100-s 25kw am gasit urmatoarele variante:
GRUP POMPARE TERMOSTATIC LADDOMAT ESBE LTC171 - 32/60 - DN 32 (1314 RON)
Pompa Laddomat 21 (1450 RON)
Sistem ridicare temperatura retur 25-30 kW Viessmann (2204 RON)

Daca as pune in loc de laddomat o pompa cu un Termoventil Termovar Dn 32, 61°C, 11/4" (207 RON) credeti ca ar fi ok?
Are cineva termoventil cu scopul de ridicare a temperaturii?

#4927
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,085
  • Înscris: 21.01.2009
  • ID membru: 410,258
  • Locație: Brasov
In principiu e OK ; unele vane se mai decalibreaza sau se blocheaza. Eu am de trei ani o asemenea vana si merge fara probleme. Ai grija sa  pui robineti de izolare pentru orice eventualitate.

#4928
cristinel_m

cristinel_m

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 11.01.2013
  • ID membru: 793,224

View Postionutz35, on 19 februarie 2013 - 22:18, said:

Lucrez la schema instalatiei pentru camera centralei si pentru ridicarea temperaturii pe retur la un cazan Vitoligno 100-s 25kw

Am si eu Vitoligno 100s 30 kw. La mine ridicarea temp pe retur este una chiar simpla si adica : la iesirea din cazan o legatura intre tur si retur(bypass) pe care am instalata o pompa 25-4 care aduce apa de la tur spre retur iar pe retur inainte de pompa circuitului de incalzire(25-6) am pus o supapa(clapeta) de sens pt ca apa de la pompa de bypass sa intre pe retur in cazan si sa nu o ia inspre calorifere

#4929
ionutz35

ionutz35

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.05.2007
  • ID membru: 183,408

View Postcristinel_m, on 20 februarie 2013 - 08:32, said:

Am si eu Vitoligno 100s 30 kw. La mine ridicarea temp pe retur este una chiar simpla si adica : la iesirea din cazan o legatura intre tur si retur(bypass) pe care am instalata o pompa 25-4 care aduce apa de la tur spre retur iar pe retur inainte de pompa circuitului de incalzire(25-6) am pus o supapa(clapeta) de sens pt ca apa de la pompa de bypass sa intre pe retur in cazan si sa nu o ia inspre calorifere

Deci ar fi ok asa cu o singura pompa pe retur. Eventual daca e nevoie se mai pune o pompa spre circuitul cu boilerul. Dar cum se impaca astea cu automatizarea de la Vitoligno?
Posted Image

#4930
cristinel_m

cristinel_m

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 11.01.2013
  • ID membru: 793,224

View Postionutz35, on 20 februarie 2013 - 10:18, said:

Deci ar fi ok asa cu o singura pompa pe retur. Eventual daca e nevoie se mai pune o pompa spre circuitul cu boilerul. Dar cum se impaca astea cu automatizarea de la Vitoligno?

la automatizare poti sa legi 3 pompe : de bypass, de circuit calorifere si de boiler.
automatizarea stie sa le comande pe fiecare separat

probabil e ok si cu o pompa dar nu stiu cum se comporta termovarul; poate iti spune cineva care are montat

Edited by cristinel_m, 20 February 2013 - 11:51.


#4931
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,085
  • Înscris: 21.01.2009
  • ID membru: 410,258
  • Locație: Brasov
Vezi cu cateva pagini in urma s-a postat documentatia de instalare a unui Vitoligno.  Acolo sunt schemele care pot fi realizate cu automatizarea cazanului.

#4932
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
  • ID membru: 78,245
  • Locație: Bucuresti

View Postiulianb1980, on 19 februarie 2013 - 09:18, said:

Si in loc de teava de cupru sau de ppr as putea folosi teava din zinc sau ceva in genul asta..
da, poti folosi. Insa nu teava zincata, ci teava negra de instalatii.

Anunturi


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users