Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Asigurare RCA in functie de cati ...

Suma mare cash, calatorie cu avio...

Sevraj benzodiazepine

Calitate procesuala
 Crapaturi la bloc din 1980

Masina sport britanica - Aston Ma...

Vouchere TAROM Black Friday

Manea reclama medicament
 Știrile cu Valea Prahovei

Alerte Google

Problema neintuitiva de matematica

La multi ani @_RBT_!
 La multi ani Romania!

La multi ani Forumului Softpedia&...

Nu pot instala aplicatii de la su...

TV-ul nu detecteaza modul/card CI+

A MURIT ISUS PE O CRUCE SAU PE UN STÂLP?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
962 replies to this topic

husand

husand

Senior Member

• Grup: Senior Members

View PostEugen3, on 25th February 2011, 12:45, said:

Măi Husand,
Ești în stare să oferi și o explicație logică versetelor amintite, sau faci ca de obicei, ocolești răspunsul.

Explică aceste versete ca să învățăm și noi ceva.

Logica voastra este  deja osandita:

1 Corinteni 1:19  Căci este scris: Voi prăpădi înțelepciunea celor înțelepți, și voi nimici priceperea celor pricepuți.  

Explicatia o are Scriptura de care nu ti cont;

Fapte 5:31 Pe acest Isus, Dumnezeu L-a înălțat cu puterea Lui, și L-a făcut Domn și Mîntuitor  

Evrei 1:8 pe cînd Fiului I-a zis: Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule  (  אלהים 'elohiym  ), este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:

EXACT CA AICI

Genesa (Facerea) 1
1. La inceput, Dumnezeu (   אלהים 'elohiym ) a facut cerurile si pamantul.

2:8 Luați seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia și cu o amăgire deșartă, după datina oamenilor,

după învățăturile începătoare ale lumii , și nu după Hristos.

Coloseni 2:9 Căci în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii.

Deci Hristos este Dumnezeu. Toata plinatatea lui Dumnezeu locuieste in El.

PUNCT

teozofii turnului calca fara jena slava  data de  l Dumnezeu lui Hristos

Spun ca nu este Dumnezeu.

Edited by husand, 25 February 2011 - 13:07.

Eugen3

Eugen3

Senior Member

View Posthusand, on 25th February 2011, 13:03, said:

Logica voastra este  deja osandita:

Explicatia o are Scriptura de care nu ti cont;

Fapte 5:31 Pe acest Isus, Dumnezeu L-a înălțat cu puterea Lui, și L-a făcut Domn și Mîntuitor  

Coloseni 2:9 Căci în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii.

Deci Hristos este Duimnezeu. Toata plinatatea lui Dumnezeu locuieste in El.

Spun ca Hristos nu este Dumnezeu.

Păi, Husand băiatule,
Tocmai asta este că țin cont de Scriptură.  Uite chiar versetul din Fapte folosit de tine spune că "pe acest Isus, DUMNEZEU l-a înălțat și l-a făcut DOMN.  
În plus, apostolul Pavel spune că Dumnezeu l-a numit "moștenitor" pe Isus, și că Isus este "reflectarea gloriei lui Dumnezeu", "reprezentarea exactă a ființei sale".  Apoi spune că după ce Isus a făcut o purificare pentru păcatele noastre "s-a așezat la dreapta Măreției" și că Isus a devenit "mai mare decât îngerii" etc.

(Evrei 1:2?4) . . .la sfârșitul acestor zile ne-a vorbit printr-un Fiu, pe care l-a numit moștenitor al tuturor lucrurilor și prin care a făcut lucrurile din univers. 3 El este reflectarea gloriei sale și reprezentarea exactă a ființei sale. El susține toate lucrurile prin cuvântul puterii sale, iar după ce a făcut o purificare pentru păcatele noastre, s-a așezat la dreapta Măreției, în înălțimi. 4 Astfel, a devenit mai mare decât îngerii, pentru că a moștenit un nume mai minunat decât al lor.

Ideea este că din tot contextul Bibliei reiese că CINEVA a fost mereu deasupra lui Isus, și i-a dat autoritatea, l-a înălțat, i-a dat numele ... etc.
Uite și ordinea autorității:
(1 Corinteni 11:3) . . .capul oricărui bărbat este Cristos, capul femeii este bărbatul și capul lui Cristos este Dumnezeu. . .

(Efeseni 1:22?23) . . .De asemenea, el (Dumnezeu) a pus totul sub picioarele sale și l-a făcut (Dumnezeu) cap peste toate lucrurile, spre folosul congregației, 23 care este corpul său, plinătatea celui care împlinește totul în toți.

(Coloseni 1:19?20) . . .Fiindcă Dumnezeu a găsit de cuviință ca toată plinătatea să locuiască în el (adică în Isus) 20 și ca prin el (prin Isus) să împace din nou cu sine (Dumnezeu) toate celelalte lucruri, fie lucrurile de pe pământ, fie lucrurile din ceruri, făcând pace prin sângele vărsat de el pe stâlpul de tortură.

Edited by Eugen3, 25 February 2011 - 13:19.

husand

husand

Senior Member

View PostEugen3, on 25th February 2011, 13:14, said:

Păi, Husand băiatule,
Tocmai asta este că țin cont de Scriptură.  Uite chiar versetul din Fapte folosit de tine spune că "pe acest Isus, DUMNEZEU l-a înălțat și l-a făcut DOMN.  
În plus, apostolul Pavel spune că Dumnezeu l-a numit "moștenitor" pe Isus, și că Isus este "reflectarea gloriei lui Dumnezeu", "reprezentarea exactă a ființei sale".  Apoi spune că după ce Isus a făcut o purificare pentru păcatele noastre "s-a așezat la dreapta Măreției" și că Isus a devenit "mai mare decât îngerii" etc.

Deci supunerea exclude proslavirea dupa tine ?

Fals.

Filipeni 2

2:8   La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător pînă la moarte, și încă moarte de cruce.

2:9   Deaceea și Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult, și I-a dat Numele, care este mai pe sus de orice nume;

Stimabile teoria cu : Isus nu este Dumnezeu este falsa.

Edited by husand, 25 February 2011 - 15:50.

Eugen3

Eugen3

Senior Member

View Posthusand, on 25th February 2011, 15:47, said:

Deci supunerea exclude proslavirea dupa tine ?

Fals.

Filipeni 2

2:8   La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător pînă la moarte, și încă moarte de cruce.

2:9   Deaceea și Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult, și I-a dat Numele, care este mai pe sus de orice nume;

Husand, dacă tot vrei să arăți că Dumnezeu și Isus sunt una și aceeași persoană, nu mai folosi textul din Filipeni că-ți dai cu stângul în dreptul.

Pe Isus, DUMNEZEU l-a înălțat;  DUMNEZEU i-a dat numele .....

Nu mai cita versete din Biblie într-un mod mecanic.  Mai și gândește ce vor să spună.

1) Iehova Dumnezeu, care a luat măsuri în vederea răscumpărării;
2) Isus Cristos, „Mielul lui Dumnezeu“, cel care a oferit răscumpărarea
(Ioan 1:29) . . .A doua zi l-a văzut pe Isus venind spre el și a zis: „Iată Mielul lui Dumnezeu care înlătură păcatul lumii!

Dumnezeu nu poate fi "Mare Preot".
Serviciile Marelui Preot erau făcute în favoarea poporului, "în fața lui Dumnezeu".  
(Evrei 4:14) . . .De aceea, întrucât avem un mare preot de seamă care a străbătut cerurile, pe Isus Fiul lui Dumnezeu, să ținem cu tărie la mărturisirea noastră despre el.

Vali29

Vali29

Member

• Grup: Members

View PostEugen3, on 25th February 2011, 11:55, said:

...
Husand, dacă tot vrei să arăți că Dumnezeu și Isus sunt una și aceeași persoană, nu mai folosi textul din Filipeni că-ți dai cu stângul în dreptul.
...
Alo..., la voi..., turnul Babel...!? Receptie!

Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh și în adevăr." Ioan 4:24

Isus a ieșit deci afară, purtând cununa de spini și haina de purpură. "Iată Omul!", le-a zis Pilat. Ioan 19:5

Disprețuit și părăsit de oameni, Om al durerii și obișnuit cu suferința, era așa de disprețuit, că îți întorceai fața de la El, și noi nu L-am băgat în seamă.
Totuși El suferințele noastre le-a purtat, și durerile noastre le-a luat asupra Lui, și noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu și smerit.
Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți.
Noi rătăceam cu toții ca niște oi, fiecare își vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor. Isaia 53

Lucrul acesta este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voiește ca toți oamenii să fie mântuiți și să vină la cunoștința adevărului.
Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos... 1 Tim. 2:4~5

husand

husand

Senior Member

View PostEugen3, on 25th February 2011, 15:57, said:

Pe Isus, DUMNEZEU l-a înălțat;  DUMNEZEU i-a dat numele .....

Teoria cu persoanele este fabricata nu sustin. Dar tu susti ca Hristos nu e Dumnezeu si
Duhul Sfant marturiseste ca este ca El.

Ce mai martor ?

Eugen3

Eugen3

Senior Member

View Posthusand, on 25th February 2011, 16:39, said:

Teoria cu persoanele este fabricata nu sustin. Dar tu susti ca Hristos nu e Dumnezeu si
Duhul Sfant marturiseste ca este ca El.

Ce mai martor ?

Nu știu dacă mai are rost să repet....
Ți-am mai spus în trecut că tu nu faci diferența între Isus pe care Biblia îl numește Dumnezeu Puternic, și Iehova pe care Biblia îl numește Dumnezeu Atotputernic.
Nu mai face afirmații greșite.  
Eu nu susțin că Isus nu este numit în Biblie Dumnezeu
.  Isus este numit în Isaia "Dumnezeu Puternic"
(Isaia 9:6) . . .Căci un copil ni s-a născut, un fiu ni s-a dat și domnia princiară va fi pe umărul lui. El va fi numit Sfătuitor Minunat, Dumnezeu Puternic. . .

Ceea ce îți tot repet eu este faptul că Dumnezeu Creatorul este Iehova și că numai pe El îl numește Biblia ATOTPUTERNIC și CEL PREAÎNALT.  
Isus este FIUL lui Dumnezeu.  

(Geneza 17:1) . . .?Eu sunt Dumnezeul Atotputernic.. . .
(Psalmul 83:18) . . .ca să se știe că tu, al cărui nume este Iehova, numai tu ești Cel Preaînalt peste tot pământul!

Edited by Eugen3, 25 February 2011 - 16:54.

obadia

obadia

Active Member

Eu nu susțin că Isus nu este numit în Biblie Dumnezeu. Isus este numit în Isaia "Dumnezeu Puternic"
(Isaia 9:6) . . .Căci un copil ni s-a născut, un fiu ni s-a dat și domnia princiară va fi pe umărul lui. El va fi numit Sfătuitor Minunat, Dumnezeu Puternic. . .

.......este numit in ISAIA 9;6 si Tatal Eternitatii.....ai sarit peste asta .

For a child will be born to us, a son will be given to us; And the government will rest on His shoulders; And His name will be called Wonderful Counselor, Mighty God, Eternal Father, Prince of Peace.
God

גִּבֹּ֔ור=gib·bō·wr,=El GiBOR =Dumnezeu Tare .Întotdeauna cînd în textul original se află cuvîntul Elohim, Elah sau El, este vorba despre Dumnezeu. Depinde doar de calitatea în care vorbește și Se descoperă El. Au fost folosite noțiunile: El Elion (Dumnezeu Prea Înalt; Gen. 14, 18); El Shaddai (Dumnezeu care se îngrijește, care întărește și dăruiește; Gen. 17, 1) El Olam (Dumnezeu veșnic; Gen. 21, 33) și El Gibor (Dumnezeu tare; Isa. 9, 5). Este regretabil că noțiunile ebraice nu au fost preluate de către traducătorii Bibliei. Adevărata cunoaștere a lui Dumnezeu s-a îngreunat, a devenit din cauza aceasta mai greoaie, pentru că importanța care se afla în Numele propriu-zis, nu își mai găsește exprimarea.

Pînă la darea legii, patriarhii au folosit pentru Dumnezeu noțiunea Elohim. Abia către Moise a vorbit Dumnezeu: ? Eu sînt Iahveh. Eu m-am arătat lui Avraam, lui Isaac și lui Iacov, ca El Shaddai; dar n-am fost cunoscut de el sub numele Meu ca Elohim-Iahveh ? (Exod 6, 2-3).

גִּבֹּ֔ור
gib·bō·wr,
Mighty

אֲבִיעַ֖ד
’ă·ḇî·‘aḏ
Eternal

Edited by obadia, 25 February 2011 - 21:44.

husand

husand

Senior Member

View PostEugen3, on 25th February 2011, 16:53, said:

Nu știu dacă mai are rost să repet....
Ți-am mai spus în trecut că tu nu faci diferența între Isus pe care Biblia îl numește Dumnezeu Puternic, și Iehova pe care Biblia îl numește Dumnezeu Atotputernic.
Nu mai face afirmații greșite.  
Eu nu susțin că Isus nu este numit în Biblie Dumnezeu
.  Isus este numit în Isaia "Dumnezeu Puternic"
(Isaia 9:6) . . .Căci un copil ni s-a născut, un fiu ni s-a dat și domnia princiară va fi pe umărul lui. El va fi numit Sfătuitor Minunat, Dumnezeu Puternic. . .

Ceea ce îți tot repet eu este faptul că Dumnezeu Creatorul este Iehova și că numai pe El îl numește Biblia ATOTPUTERNIC și CEL PREAÎNALT.  
Isus este FIUL lui Dumnezeu.  

(Geneza 17:1) . . .?Eu sunt Dumnezeul Atotputernic.. . .
(Psalmul 83:18) . . .ca să se știe că tu, al cărui nume este Iehova, numai tu ești Cel Preaînalt peste tot pământul!

Da si vedem ca numele Lui Dumnezeu trec si asupra lui Hristos,  

Lucru care ma mira si pe mine deoarece nu am citit niciodata urmarind textul in profunzime despre  slava acordatade Dumnezeu Fiului , lucru extraordinar !!!

obadia

obadia

Active Member

Lucru care ma mira si pe mine deoarece nu am citit niciodata urmarind textul in profunzime despre slava acordatade Dumnezeu Fiului , lucru extraordinar !!!

Niciodata nu e prea tarziu !

Hai sa-ti mai dau un indiciu ;

1 Corinteni 2:7
Noi propovăduim înțelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică și ținută ascunsă, pe care o rânduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci,
Rom 16.25-26; Efes 3.5-9; Col 1.26; 2Tim 1.9;
1 Corinteni 2:8
și pe care n-a cunoscut-o nici unul din fruntașii veacului acestuia; căci, dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul Slavei.Deci pe cine au rastignit ei ?

Trecerea de la Vechiul la Noul Testament este așa de perfectă, cum numai Dumnezeu o poate face. Atunci cînd Domnul a devenit om, a coborît aceeași „ șechina ימי העולם” : „ și iată că un înger al Domnului s-a înfățișat înaintea lor, și slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Ei s-au înfricoșat foarte tare” (Luca 2, 9). Pe muntele schimbării la față s-a întîmplat în același fel: „ Pe cînd vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui Și din nor s-a auzit un glas care zicea: ‘Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultați!’... Pe cînd se coborau din munte, Isus le-a dat porunca următoare: ‘Să nu spuneți nimănui de vedenia aceasta, pînă va învia Fiul omului din morți’ ” (Mat. 17, 5+9)

Edited by obadia, 25 February 2011 - 22:08.

husand

husand

Senior Member

Da, era vorba mai sus de Dumnezeul atotputernic, El Shaddai

Gen 17:1; Gen 28:3; Gen 35:11; Gen 43:14; Gen 48:3

Dar si acest nume este peste Histos .

Matei 28:18  Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, și le-a zis: Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pămînt.

13:31   Dupăce a ieșit Iuda, Isus a zis: Acum, Fiul omului a fost proslăvit și Dumnezeu a fost proslăvit în El.

Ioan 13:32  Dacă Dumnezeu a fost proslăvit în El, și Dumnezeu Îl va proslăvi în El însuș, și-L va proslăvi îndată.  

Slava lui Dumnezeu.

Deci slava care este in Tatal este complet peste El. Nu lipseste nimic.

Ioan 17:22  Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei să fie una, cum și noi sîntem una, -

Deci are profunda justificare ce spune Apopcalipsa.

Apocalipsa 22:1  Și mi-a arătat un rîu cu apa vieții, limpede ca cristalul, care ieșea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu și al mielului.

Perfect.

Edited by husand, 25 February 2011 - 23:37.

Dude_2nd

Dude_2nd

Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

View PostEugen3, on 11th February 2011, 11:29, said:

Unii spun că Isus nu a murit pe "cruce", ci pe un stâlp vertical.  Voi ce părere aveți?
Eu zic ca nu conteaza. Ceea ce conteaza este ca a ALES sa moara pentru noi. Restul, sunt povesti cu pesti. Fara nici o valoare spirituala. :)

Eugen3

Eugen3

Senior Member

View Posthusand, on 25th February 2011, 23:32, said:

Da, era vorba mai sus de Dumnezeul atotputernic, El Shaddai

Gen 17:1; Gen 28:3; Gen 35:11; Gen 43:14; Gen 48:3

Dar si acest nume este peste Histos .

Matei 28:18  Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, și le-a zis: Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pămînt.

Perfect.

Explicația asta e tare de tot!  
DUMNEZEUL ATOTPUTERNIC A PRIMIT DE LA ALTCINEVA PUTEREA ATÂT ÎN CER CÂT ȘI PE PĂMÂNT.  

Matei 28:18  Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pămînt.

Ăsta da Dumnezeu ATOTPUTERNIC!  Oare cine i-o fi dat lui TOATĂ AUTORITATEA ASTA?

husand

husand

Senior Member

View PostEugen3, on 26th February 2011, 18:43, said:

Explicația asta e tare de tot!  
DUMNEZEUL ATOTPUTERNIC A PRIMIT DE LA ALTCINEVA PUTEREA ATÂT ÎN CER CÂT ȘI PE PĂMÂNT.  

Matei 28:18  Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pămînt.

Ăsta da Dumnezeu ATOTPUTERNIC!  Oare cine i-o fi dat lui TOATĂ AUTORITATEA ASTA?

Matei 28:18 Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, și le-a zis: Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pămînt.
13:31 Dupăce a ieșit Iuda, Isus a zis: Acum, Fiul omului a fost proslăvit și Dumnezeu a fost proslăvit în El.

Este Cuvant pentru dumneata :

Oricine o ia inainte, si se poticneste  in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul. (2Ioan.1:9)

Good way.

Edited by husand, 26 February 2011 - 21:29.

Eugen3

Eugen3

Senior Member

View Posthusand, on 26th February 2011, 21:15, said:

Matei 28:18 Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, și le-a zis: Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pămînt.
13:31 Dupăce a ieșit Iuda, Isus a zis: Acum, Fiul omului a fost proslăvit și Dumnezeu a fost proslăvit în El.

Este Cuvant pentru dumneata :

Oricine o ia inainte, si se poticneste  in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul. (2Ioan.1:9)

Good way.

Măi Husand, nu te supăra.  Explică ce a vrut să spună Isus prin cuvintele "Toată puterea MI-A FOST DATĂ".  De către cine?

Eugen3

Eugen3

Senior Member

View Posthusand, on 26th February 2011, 21:15, said:

Good way.

Uite o întrebare simplă pentru versetul citat de tine din 2 Ioan 1:9:
Cine este "Tatăl", și cine este "Fiul"?
Ioan spune că cine rămâne în învățătura aceasta "are și pe Tatăl, și pe Fiul".

Poate e mai bine ca acest subiect să-l transferăm la rubrica "Este Isus Dumnezeu"?
Aici subiectul era altul.
Dacă Isus a murit sau nu pe "cruce"

View PostEugen3, on 8th March 2011, 12:48, said:

Uite o întrebare simplă pentru versetul citat de tine din 2 Ioan 1:9:
Cine este "Tatăl", și cine este "Fiul"?
Ioan spune că cine rămâne în învățătura aceasta "are și pe Tatăl, și pe Fiul".

Poate e mai bine ca acest subiect să-l transferăm la rubrica "Este Isus Dumnezeu"?
Aici subiectul era altul.
Dacă Isus a murit sau nu pe "cruce"

Dacă Isus a murit în realitate pe un stâlp cum susțin unii, ce semn ar trebui să-și facă cei care venerează acest obiect?

Edited by Eugen3, 08 March 2011 - 12:49.

Ioana00

Ioana00

Junior Member

View PostEugen3, on 11th February 2011, 12:29, said:

Unii spun că Isus nu a murit pe "cruce", ci pe un stâlp vertical.  Voi ce părere aveți?
As vrea sa va dau ceva ce am citit referitor la acest subiect:
http://www.1888.ro/articole/scandalul.htm

anticristul

anticristul

Member

View PostIoana00, on 27th June 2011, 22:54, said:

As vrea sa va dau ceva ce am citit referitor la acest subiect:
http://www.1888.ro/articole/scandalul.htm
Si asa nu aveau lemne destule in Ierusalim,dar daca mai faceau si cruce din ele.
Un singur stilp il foloseau la mai multi condamnati.

View Postobadia, on 25th February 2011, 22:41, said:

.......este numit in ISAIA 9;6 si Tatal Eternitatii.....ai sarit peste asta .

For a child will be born to us, a son will be given to us; And the government will rest on His shoulders; And His name will be called Wonderful Counselor, Mighty God, Eternal Father, Prince of Peace.
God

גִּבֹּ֔ור=gib·bō·wr,=El GiBOR =Dumnezeu Tare .Întotdeauna cînd în textul original se află cuvîntul Elohim, Elah sau El, este vorba despre Dumnezeu. Depinde doar de calitatea în care vorbește și Se descoperă El. Au fost folosite noțiunile: El Elion (Dumnezeu Prea Înalt; Gen. 14, 18); El Shaddai (Dumnezeu care se îngrijește, care întărește și dăruiește; Gen. 17, 1) El Olam (Dumnezeu veșnic; Gen. 21, 33) și El Gibor (Dumnezeu tare; Isa. 9, 5). Este regretabil că noțiunile ebraice nu au fost preluate de către traducătorii Bibliei. Adevărata cunoaștere a lui Dumnezeu s-a îngreunat, a devenit din cauza aceasta mai greoaie, pentru că importanța care se afla în Numele propriu-zis, nu își mai găsește exprimarea.

Pînă la darea legii, patriarhii au folosit pentru Dumnezeu noțiunea Elohim. Abia către Moise a vorbit Dumnezeu: ? Eu sînt Iahveh. Eu m-am arătat lui Avraam, lui Isaac și lui Iacov, ca El Shaddai; dar n-am fost cunoscut de el sub numele Meu ca Elohim-Iahveh ? (Exod 6, 2-3).

גִּבֹּ֔ור
gib·bō·wr,
Mighty

אֲבִיעַ֖ד
’ă·ḇî·‘aḏ
Eternal
Nu ti ai pus intrebarea daca nu cumva este Ioet El,Ghibor etc.Ar avea un sens .Ce zici?
Daca stii cumva ce inseamna Ioet.
Atunci vei sti si ca este angajatul cuiva sau ca apartine cuiva.
In acest caz Ioet el,ghibor.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate