Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Raiffeisen Digital Bank

Kyocera Ecosys FS-C2626MFP culori...

Cine sunt, mai exact, parvenitii ...

In ce tip de magazin gasesc acumu...
 Range extender sau antena?

Casa/vila in Bucuresti/Ilfov

Cine-s mai harnici in UE?

Recomandare legatura motor
 Cum sa te certi cu partenera/part...

Sfaturi evitare tva la cumparare ...

Sortare melodii mp3

Adaptor PCI Express pentru SSD
 Sunet ciudat in camera

Amenda viteza - Germania

Adeverinta de reparatie de la pol...

Brd doreste date despre transferu...
 

Ce este lucrul dezgustător (urâciunea pustiirii) din Matei 24:15

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
330 replies to this topic

#37
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009

View PostEugen3, on 28th February 2011, 12:46, said:

[
Deci, la care dintre aceste distrugeri te referi?

Ai o singura distrugere care nu apartine romanului ori grecului.


Page: 1
Matei 23:38  Iată că vi se lasă casa pustie;  

Ieremia 17:13  Doamne, nădejdea lui Israel! Toți ceice Te părăsesc vor fi acoperiți de rușine. - Ceice se abat dela Mine vor fi scriși pe pămînt, căci părăsesc pe Domnul, izvorul de apă vie.

Edited by husand, 28 February 2011 - 14:01.


#38
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

View Postzexelica, on 28th February 2011, 13:00, said:

Tu nu mai stii ce copiezi......
Era in discutie Nabuchenadzar. Cand a incetat jertfa cea de-a pururi.


Eu știu ce scriu.  Tu însă trebuie să fii mai concret.
Spune exact la ce te referi, că altfel, suntem ca două trenuri care nu se intesectează niciodată.

#39
obadia

obadia

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,865
 • Înscris: 02.01.2011
Eugen este martorul lui

http://www.google.ro...mp;ved=0CCwQqwQ

#40
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

View Postobadia, on 28th February 2011, 17:33, said:Greșești.  Eu sunt martorul altcuiva ...

(Isaia 43:10–11) 10 „Voi sunteți martorii mei“, zice Iehova, „da, slujitorul meu pe care l-am ales, ca să știți, ca să aveți credință în mine și să înțelegeți că eu sunt Același. Înainte de mine n-a fost făcut niciun Dumnezeu și nici după mine n-a mai fost vreunul. 11 Eu, eu sunt Iehova, și în afară de mine nu este niciun salvator“.

(Faptele 15:14) . . .Simeon a istorisit amănunțit cum, pentru prima oară, Dumnezeu și-a îndreptat atenția spre națiuni ca să scoată din ele un popor pentru numele său. . .

#41
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,095
 • Înscris: 30.01.2007

View PostEugen3, on 28th February 2011, 13:52, said:

Eu știu ce scriu.  Tu însă trebuie să fii mai concret.
Spune exact la ce te referi, că altfel, suntem ca două trenuri care nu se intesectează niciodată.
Cand au fost dusi in robie, la Babilon. Cand a incetat jertfa, exact? In ce an si in ce luna, stimabile?

#42
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

View Postzexelica, on 1st March 2011, 13:46, said:

Cand au fost dusi in robie, la Babilon. Cand a incetat jertfa, exact? In ce an si in ce luna, stimabile?

În 607 î.e.n., Ierusalimul a fost cucerit de babilonieni. „Scaunul de domnie“ al lui Iehova a rămas gol, iar linia regală a lui David a fost întreruptă (2 Împărați 25:1–26).
Profeția lui Ezechiel a spus referitor la Zedechia, ultimul rege care a domnit în Ierusalim: „Scoate turbanul și dă jos coroana! . . . Ea nu va mai fi a nimănui, până va veni cel care are dreptul legal, și lui i-o voi da“ (Ezechiel 21:26, 27).

Cel care are „dreptul legal“ la coroana davidică este Cristos Isus (Luca 1:32, 33). Prin urmare, perioada în care Ierusalimul avea să fie „călcat în picioare“ trebuia să se încheie odată cu întronarea lui Isus.

Când urma să aibă loc acest eveniment? Isus a arătat că ‘națiunile’ aveau să domnească o perioadă stabilită. Relatarea din Daniel, capitolul 4, ne ajută să calculăm durata acestei perioade. Aici se vorbește despre visul profetic al lui Nebucadnețar, regele Babilonului. El a văzut un copac foarte înalt care a fost tăiat. Trunchiul lui nu putea să mai crească deoarece era legat cu lanțuri de fier și de bronz. Un înger a declarat: „Șapte timpuri vor trece peste el“. — Daniel 4:10–16.
În Biblie, copacii sunt folosiți uneori ca simbol al domniei (Ezechiel 17:22–24; 31:2–5). Tăierea copacului reprezintă întreruperea domniei divine exercitate prin regii din Ierusalim. Însă viziunea arăta și că ‘Ierusalimul avea să fie călcat în picioare’ doar pentru o vreme — o perioadă de „șapte timpuri“. Cât urma să dureze această perioadă?

Din Revelația 12:6, 14 reiese că trei timpuri și jumătate echivalează cu „o mie două sute șaizeci de zile“. „Șapte timpuri“ trebuie să fie de două ori mai mult, adică 2520 de zile. Însă națiunile nu au încetat să ‘calce în picioare’ domnia lui Dumnezeu după numai 2 520 de zile de la căderea Ierusalimului. Este evident că profeția se referea la o perioadă mult mai lungă. În armonie cu versetele din Numeri 14:34 și Ezechiel 4:6, care vorbesc despre „un an de fiecare zi“, putem spune că cele „șapte timpuri“ aveau să dureze 2 520 de ani.

Perioada de 2 520 de ani a început în octombrie 607 î.e.n. — când Ierusalimul a fost cucerit de babilonieni, iar regele din linia davidică a fost îndepărtat — și s-a încheiat în octombrie 1914. Atunci au luat sfârșit „timpurile fixate ale națiunilor“, iar Isus Cristos a fost întronat ca rege în cer de Dumnezeu. — Psalmul 2:1–6; Daniel 7:13, 14.

Așa cum a prezis Isus, ‘prezențasa ca Rege ceresc urma să fie marcată de evenimente mondiale dramatice, precum războaie, foamete, cutremure și epidemii (Matei 24:3–8; Luca 21:11). Acestea constituie dovezi convingătoare că Regatul ceresc al lui Dumnezeu a fost instaurat în 1914, an care a marcat și începutul ‘ultimelor zile’ ale acestui sistem rău de lucruri. — 2 Timotei 3:1–5.

#43
obadia

obadia

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,865
 • Înscris: 02.01.2011

Quote

Acestea constituie dovezi convingătoare că Regatul ceresc al lui Dumnezeu a fost instaurat în 1914, an care a marcat și începutul ‘ultimelor zile’ ale acestui sistem rău de lucruri. — 2 Timotei 3:1–

Eugene, mincinosul ala de TAZE RUSSEL ,a mai schimbat anii ..1915 ,1916 ...si dupa aia a dat coltul !

#44
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

View Postobadia, on 1st March 2011, 15:41, said:

Eugene, mincinosul ala de TAZE RUSSEL ,a mai schimbat anii ..1915 ,1916 ...si dupa aia a dat coltul !

Obadia, ți-am oferit o argumentație logică, clară bazată pe Biblie, nu pe învățătura lui Russel.  Lasă-l pe Russel, că, așa cum spui și tu, nu mai este în viață.

Gândește logic aceste cuvinte:

(Matei 24:3) . . .În timp ce stătea pe Muntele Măslinilor, discipolii s-au dus la el, deoparte, și i-au zis: „Spune-ne: Când vor avea loc aceste lucruri și care va fi semnul prezenței tale și al încheierii acestui sistem?“

Apostolii au întrebat despre "semnul prezenței" lui Isus ca Rege!
Dacă Isus s-ar întoarce în persoană nu am mai avea nevoie de un semn, nu-i așa?  

Care a fost răspunsul lui Isus?  El a menționat un "semn complex".
(Matei 24:7) . . .Se va ridica națiune contra națiune și regat contra regat, vor fi lipsuri de alimente și cutremure de pământ dintr-un loc în altul.
(Matei 24:9–14) . . .Atunci vă vor da necazului, vă vor omorî și veți fi urâți de toate națiunile din cauza numelui meu. 10 Și atunci mulți se vor poticni, se vor trăda unii pe alții și se vor urî unii pe alții. 11 Și se vor ridica mulți profeți falși și îi vor induce pe mulți în eroare, 12 iar, din cauza înmulțirii nelegiuirii, iubirea celor mai mulți se va răci. 13 Dar cel care va persevera până la sfârșit, acela va fi salvat. 14 Această veste bună despre regat va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate națiunile. Și atunci va veni sfârșitul.

Evenimentele despre care a vorbit Isus găsesc un corespondent în cartea Apocalipsa, sau Revelația.  
Este prezentat Isus călare pe calul alb, căruia i s-a dat "o coroană".  Asta înseamnă că a primit autoritatea ca "Rege al Regatului lui Dumnezeu".
Calul de culoarea focului simbolizează războiul.  Un corespondent potrivit cu Matei 24:7.
Calul negru simbolizează simbolizează foametea. Un corespondent potrivit cu Matei 24:7.
Calul gălbui simbolizează boala. Este potrivit ca Moartea să călărească pe un cal gălbui, deoarece cuvântul gălbui (în grecește: khlorós) este folosit în literatura greacă pentru a descrie un om palid, atins de o boală. Este potrivit și ca Moartea să fie urmată — versetul nu spune cum — de Hades (mormânt), deoarece Hadesul primește victimele tot mai multe ale celui de-al patrulea călăreț.
Calul gălbui își găsește un corespondent în (Luca 21:10–11) . . .Apoi le-a mai zis: „Se va ridica națiune contra națiune și regat contra regat, 11 vor fi mari cutremure de pământ și dintr-un loc în altul epidemii și lipsuri de alimente. Vor fi priveliști înfricoșătoare și, din cer, semne mari.


(Revelația 6:1–6) . . .Când Mielul a rupt unul dintre cele șapte sigilii, m-am uitat și am auzit-o pe una dintre cele patru creaturi vii zicând cu un glas ca de tunet: „Vino!“ 2 M-am uitat și iată: un cal alb! Cel ce stătea pe el avea un arc. I s-a dat o coroană și a ieșit victorios ca să-și desăvârșească victoria. 3 Când a rupt al doilea sigiliu, am auzit-o pe a doua creatură vie zicând: „Vino!“ 4 Și a ieșit alt cal, de culoarea focului. Celui ce stătea pe el i s-a dat voie să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alții. Și i s-a dat o sabie mare. 5 Când a rupt al treilea sigiliu, am auzit-o pe a treia creatură vie zicând: „Vino!“ M-am uitat și iată: un cal negru! Cel ce stătea pe el avea o balanță în mână. 6 Și am auzit un glas care parcă venea din mijlocul celor patru creaturi vii zicând: „O măsură de grâu pentru un dinar și trei măsuri de orz pentru un dinar! Să nu vatămi uleiul de măsline și vinul!“
(Revelația 6:7–8) . . .Când a rupt al patrulea sigiliu, am auzit glasul celei de-a patra creaturi vii zicând: „Vino!“ 8 M-am uitat și iată: un cal gălbui! Cel ce stătea pe el se numea Moartea. Hadesul îl urma îndeaproape. Și li s-a dat autoritate peste a patra parte a pământului, ca să omoare cu o sabie lungă, cu lipsă de alimente, cu boli ucigătoare și prin fiarele pământului.

Calculele biblice, plus împlinirea semnului despre care a vorbit Isus în Matei 24, Luca 21, Marcu 13, 2 Timotei 3:1-5, arată că Isus a fost numit Rege în 1914 și că urmează ca în curând să treacă la acțiune pentru a înfăptui voința lui Dumnezeu și pe pământ.

Imediat după întronarea lui ca Rege în cer în 1914, a trecut la acțiune și a purtat război cu satan și demonii lui, aruncându-i în vecinătatea pământului.  
De atunci au început și vaiurile.

(Revelația 12:7–12) . . .Și în cer a izbucnit un război: Mihael și îngerii lui s-au luptat cu balaurul, iar balaurul și îngerii lui au luptat și ei, 8 dar acesta n-a biruit, nici nu s-a mai găsit loc pentru ei în cer. 9 Astfel, balaurul cel mare, șarpele cel vechi, cel numit Diavol și Satan, care induce în eroare întregul pământ locuit, a fost aruncat jos. A fost aruncat pe pământ, iar îngerii lui au fost aruncați împreună cu el. 10 Și am auzit un glas puternic în cer care zicea: „Acum au venit salvarea, puterea, regatul Dumnezeului nostru și autoritatea Cristosului său, pentru că acuzatorul fraților noștri, care îi acuza zi și noapte înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos! 11 Și ei l-au învins datorită sângelui Mielului și datorită cuvântului mărturiei lor și nu și-au iubit sufletul nici chiar în fața morții. 12 De aceea, bucurați-vă, ceruri și voi, care locuiți în ele! Dar vai de voi, pământ și mare, pentru că Diavolul a coborât la voi cuprins de o mânie mare, știind că nu mai are decât puțin timp!“

În urma acestei acțiuni, s-a înfăptuit voința lui Dumnezeu în cer.
Isus ne-a învățat să ne rugăm să se înfăptuiască voința lui Dumnezeu și pe pământ!
(Matei 6:10) . . .Să se facă voința ta, precum în cer, așa și pe pământ.

Poate recitești mesajul în care am explicat când trebuia să expire "timpurile națiunilor".

#45
logic1

logic1

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,746
 • Înscris: 10.09.2008

View PostEugen3, on 2nd March 2011, 12:06, said:

(Matei 24:3) . . .În timp ce stătea pe Muntele Măslinilor, discipolii s-au dus la el, deoparte, și i-au zis: „Spune-ne: Când vor avea loc aceste lucruri și care va fi semnul prezenței tale și al încheierii acestui sistem?“
Apostolii au întrebat despre "semnul prezenței" lui Isus ca Rege!
Dacă Isus s-ar întoarce în persoană nu am mai avea nevoie de un semn, nu-i așa?

Exista doua variante, cel putin la o prima citire:

1. Un semn anterior prezentei (pentru ca aceasta sa nu-i surprinda nepregatiti)
2. Un semn paralel cu prezenta (pentru ca aceasta este invizibila si trebuie pusa in evidenta)

Daca alegi varianta a doua, trebuie sa ai argumente de ce.

#46
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,095
 • Înscris: 30.01.2007

View PostEugen3, on 2nd March 2011, 12:06, said:

Apostolii au întrebat despre "semnul prezenței" lui Isus ca Rege!
Dacă Isus s-ar întoarce în persoană nu am mai avea nevoie de un semn, nu-i așa?
Ba, ati nimerit si voi ceva bine, insa datorita doctrinei false a liberului arbitru, nici macar nu stiti sa demonstrati ca Hristos poate veni ca judecator inaintea zilei de pe urma.

Odata:

Apocalipsa 2

5Adu-ți dar aminte de unde ai căzut; pocăiește-te, și întoarce-te la faptele tale dintîi. Altfel, voi veni la tine, și-ți voi lua sfeșnicul din locul lui, dacă nu te pocăiești.

Deci, VERS DIRECT ca vine, nu filozofie de la turnu' lu' peste.

Vedem mai departe ca judecata incepe cu biserica si culmineaza cu venirea fizica a Domnului si distrugerea universului.

1 Petru 4

17 Caci suntem in clipa cind judecata sta sa inceapa de la casa lui Dumnezeu. Si daca incepe cu noi, care va fi sfirsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?

Termenul de judecata este  luarea binecuvantarii, care este definitia exacta.

#47
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009

View PostEugen3, on 1st March 2011, 13:42, said:

Greșești.  Eu sunt martorul altcuiva ...

(Isaia 43:10–11) 10 „[b]Voi sunteți martorii mei“, zice Iehova, „da, slujitorul meu pe care l-am ales[/b


Tu slujitorul si trimisul ?

Faci glume stimabile . Pai cel care este trimis de Hristos nu da slava lui Hristos?

Nu spune Scriptura:

Apocalipsa 5:13   A Celui ce șade pe scaunul de domnie, și a Mielului să fie lauda , cinstea, slava și stăpînirea în vecii vecilor!

  
Minciuna asta sa nu coste ?

Nu slaveste pe Hristos, spunand ca El nu este Dumnezeu pe cand Dumnezeu tatal confirma ca El este, si inca se numeste si martor.  Martorul celui rau care minte spunand ca Hristos nu-i Dumnezeu.Vai mama noastra.
View PostEugen3, on 2nd March 2011, 12:06, said:

Calul gălbui simbolizează boala.

Cu asa minciuni sa tot vi ...

Ia arata in Cuvant ?

Dogmel false ale turnului si oamenide acolo care minnt si spun ca daca in 3 luni nu mai ti legatura cu invatatura lor esti pierdut...

#48
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

View Posthusand, on 3rd March 2011, 08:28, said:

Tu slujitorul si trimisul ?

Faci glume stimabile . Pai cel care este trimis de Hristos nu da slava lui Hristos?

Nu spune Scriptura:

Apocalipsa 5:13   A Celui ce șade pe scaunul de domnie, și a Mielului să fie lauda , cinstea, slava și stăpînirea în vecii vecilor!

  
Minciuna asta sa nu coste ?

Nu slaveste pe Hristos, spunand ca El nu este Dumnezeu pe cand Dumnezeu tatal confirma ca El este, si inca se numeste si martor.  Martorul celui rau care minte spunand ca Hristos nu-i Dumnezeu.Vai mama noastra.


Cu asa minciuni sa tot vi ...

Ia arata in Cuvant ?

Dogmel false ale turnului si oamenide acolo care minnt si spun ca daca in 3 luni nu mai ti legatura cu invatatura lor esti pierdut...

(Isaia 43:10) . . .Voi sunteți martorii mei?, zice Iehova, ?da, slujitorul meu pe care l-am ales,. . .

(Faptele 1:8) . . .dar veți primi putere când spiritul sfânt va veni peste voi și-mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până în cea mai îndepărtată parte a pământului. . .

(Matei 24:14) . . .Această veste bună despre regat va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate națiunile. Și atunci va veni sfârșitul.

(Matei 28:19?20) . . .Duceți-vă deci și faceți discipoli din oamenii tuturor națiunilor, botezându-i în numele Tatălui, al Fiului și al spiritului sfânt, 20 învățându-i să respecte tot ce v-am poruncit. Și iată că eu sunt cu voi în toate zilele până la încheierea sistemului?.

Ciudat, că până acum am locuit în cinci localități diferite din România.  Dar nu am văzut niciun Advent care să respecte porunca celui căruia i se închină!
Este interesant, că atât Isus, cât și apostolii săi, nu au așteptat ca oamenii să vină la ei, ci ei au mers să-i caute pe oamenii sinceri.

Deschide ochii!  Nu e suficient să dăm din gură.  Credința fără fapte, e moartă.

Ți-am mai repetat să nu faci afirmații gratuite.  Eu cred că Isus este "un Dumnezeu", însă nu Dumnezeul Atotputernic!
Isus este Fiul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu etc.

View Posthusand, on 3rd March 2011, 08:28, said:

Ia arata in Cuvant ?

Dogmel false ale turnului si oamenide acolo care minnt si spun ca daca in 3 luni nu mai ti legatura cu invatatura lor esti pierdut...


Cel care stă pe calul alb:   Isus Cristos;
(Revelația 6:2) . . .Cel ce stătea pe el avea un arc. I s-a dat o coroană și a ieșit victorios ca să-și desăvârșească victoria.

Calul de culoarea focului: Războiul; (Revelația 6:4) . . .Și a ieșit alt cal, de culoarea focului. Celui ce stătea pe el i s-a dat voie să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alții. Și i s-a dat o sabie mare.

Calul negru: Foametea;
(Revelația 6:5?6) . . .Când a rupt al treilea sigiliu, am auzit-o pe a treia creatură vie zicând: ?Vino!? M-am uitat și iată: un cal negru! Cel ce stătea pe el avea o balanță în mână. 6 Și am auzit un glas care parcă venea din mijlocul celor patru creaturi vii zicând: ?O măsură de grâu pentru un dinar și trei măsuri de orz pentru un dinar! Să nu vatămi uleiul de măsline și vinul!?

Calul gălbui: Bolile ...;
(Revelația 6:8) . . .M-am uitat și iată: un cal gălbui! Cel ce stătea pe el se numea Moartea. . .
Este potrivit ca Moartea să călărească pe un cal gălbui, deoarece cuvântul gălbui (în grecește: khlorós) este folosit în literatura greacă pentru a descrie un om palid, atins de o boală. Este potrivit și ca Moartea să fie urmată ? versetul nu spune cum ? de Hades (mormânt), deoarece Hadesul primește victimele tot mai multe ale celui de-al patrulea călăreț.
(Luca 21:10?11) . . .Apoi le-a mai zis: ?Se va ridica națiune contra națiune și regat contra regat, 11 vor fi mari cutremure de pământ și dintr-un loc în altul epidemii și lipsuri de alimente. Vor fi priveliști înfricoșătoare și, din cer, semne mari.

Spune-le pastorilor să vă învețe Biblia, nu alte ........

În ce privește această afirmație: "Dogmel false ale turnului si oamenide acolo care minnt si spun ca daca in 3 luni nu mai ti legatura cu invatatura lor esti pierdut.."
Prostie mai mare ca asta nu am auzit.  Asta mă face să înțeleg din ce surse te inspiri.  Ar fi mai bine să mergi personal la o Sală a Regatului, cum de altfel fac mulți dintre colegii tăi.  Nu de alta, dar e mai bine să te convingi singur, decât să-i lași pe alții să te inducă în eroare.

Edited by Eugen3, 03 March 2011 - 15:54.


#49
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009

View PostEugen3, on 3rd March 2011, 15:51, said:

În ce privește această afirmație: "Dogmel false ale turnului si oamenide acolo care minnt si spun ca daca in 3 luni nu mai ti legatura cu invatatura lor esti pierdut.."
Prostie mai mare ca asta nu am auzit.  Asta mă face să înțeleg din ce surse te inspiri.

Citat:

Omul trebuie "intai sa se alature organizatiei lui Iehova pentru mantuire"

Sursa:

( 18] Turnul de Veghere, 1 iulie, 1947, pag. 204; 15 noiembrie, 1981, pag. 21.
[19] Reasoning, pag. 100, 175.
[20] Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1967, pag. 587; 1 decembrie, 1990, pag. 19.
[21] Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1967, pag. 590.
[22] Man's Salvation Out Of World Distress. . . (1975), pag. 208; Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1975, pag. 600.
[23] Treziti-va ! 22 august, 1978, pag. 28; Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1978, pag. 15.
[24] Zion's Watch Tower Reprints, iulie 1879, pag. 7; Turnul de Veghere, 1 iunie, 1952, pag. 338; 1 august, 1965, pag. 479; 1 iunie, 1988, pag. 30-31.
[25] Zion's Watch Tower Reprints, 1 decembrie, 1903, pag. 3282; Turnul de Veghere, 1 iulie, 1940, pag. 200; 1 mai, 1978, pag. 12; 1 februarie, 1980, pag. 16.
[26] Watch Tower Reprints, 1 septembrie, 1916, pag. 5952; The Truth Shall Make You Free, [editia din 1943], pag. 312; Turnul de Veghere, 15 iunie, 1964, pag. 20. Societatea Turnului de Veghere a recunoscut ca aceasta schimbare de doctrina ei poate costa viata pe multi martori ai lui Iehova. (Turnul de Veghere, 15 noiembrie, 1950, pag. 441).
[27] Turnul de Veghere, 1 august, 1919, pag. 238; Jehovah's Witnesses - Proclaimers of God's Kingdom, 1993, pag. 163-164; Turnul de Veghere, 15 octombrie, 1995, pag. 19, 22-23.)
View PostEugen3, on 3rd March 2011, 15:51, said:

Calul gălbui: Bolile ...;

Este potrivit ca Moartea să călărească pe un cal gălbui, deoarece cuvântul gălbui (în grecește: khlorós) este folosit în literatura greacă pentru a descrie un om palid, atins de o boală. Este potrivit și ca Moartea să fie urmată ? versetul nu spune cum ? de Hades (mormânt), deoarece Hadesul primește victimele tot mai multe ale celui de-al patrulea călăreț.

Prietene asta e scriptura nu ? Filozofie greceasca ?


Ioel 2
2:1   Sunați din trîmbiță în Sion! Sunați în gura mare pe muntele Meu cel sfînt, ca să tremure toți locuitorii țării. Căci vine ziua Domnului , este aproape! -

2:6   Tremură popoarele înaintea lor, și toate fețele îngălbenesc.

2:10   Înaintea lor se cutremură pămîntul, se zguduie cerurile, soarele și luna se întunecă, și stelele își pierd lumina.

Scriptura numeste ziua Domnului Ziua judecatii.

Inseamna judecata stimabile.View PostEugen3, on 3rd March 2011, 15:51, said:

(Ți-am mai repetat să nu faci afirmații gratuite. Eu cred că Isus este "un Dumnezeu", însă nu Dumnezeul Atotputernic!
Isus este Fiul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu etc.


Deci un dumnezeu fara putere , acolo si el .. fie x.

Vai de noi.
View PostEugen3, on 3rd March 2011, 15:51, said:

(Matei 28:19?20) . . .Duceți-vă deci și faceți discipoli din oamenii tuturor națiunilor, botezându-i în numele Tatălui, al Fiului și al spiritului sfânt, 20 învățându-i să respecte tot ce v-am poruncit. Și iată că eu sunt cu voi în toate zilele până la încheierea sistemului?.

Numai ca trimisi nu trec peste ce este scris:

1 Corinteni 4:6  Fraților, pentru voi am spus aceste lucruri, în icoană de vorbire, cu privire la mine și la Apolo, ca prin noi înșine, să învățați să nu treceți peste ce este scris: și nici unul din voi să nu se fălească de loc cu unul împotriva celuilalt.


Nici nu fac un pas fara Duhul Sfant:

Marcu 16:20  Iar ei au plecat și au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei, și întărea Cuvîntul prin semnele, cari-l însoțeau. Amin.

Da au nimerit aici:

Efeseni 4:14    plutind încoace și încolo, purtați de orice vînt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amagire;


Mai si invata pe alti ca Isus nu este Dumnezeu.

Edited by husand, 11 March 2011 - 10:54.


#50
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009

View Postobadia, on 1st March 2011, 15:41, said:

Eugene, mincinosul ala de TAZE RUSSEL ,a mai schimbat anii ..1915 ,1916 ...si dupa aia a dat coltul !

S-a reactualizat mereu

Teama de Armaghedon i-a motivat pe Martori sa se straduiasca exemplar in a vinde cartile lui Rutherford si restul de literatura a Turnului de Veghere. Cand au esuat prezicerile din 1918 si 1920 Rutherford a stabilit o noua data entr-o alta carte intitulata Milioane ce traiesc acum nu vor muri niciodata (Millions Now Living Will Never Die), tiparita en 1920. In aceasta se envata ca mileniul urma sa se inaugureze en 1925 si ca sfinti ai Vechiului Testament ca, Avraam, Isaac, Iacov si David trebuiau sa envieze. Ca prin urmare Societatea Turnului de Veghere a trecut la construirea unei luxuriante resedinte de tip spaniol botezata Beth-Sarim (adica, "Casa Printilor"), chipurile en scopul gazduirii patriarhilor. Intre timp Rutherford s-a mutat dupa bunul plac en aceasta uriasa vila. De asemenea en timpul marii crize din 1930 Rutherford a condus o foarte scumpa masina noua in timp ce Martorii lui Iehova de rend vindeau brosuri si reviste din usa-n usa si lucrau pe terenurile Bethelului pentru 10-15 dolari pe luna. [7] La sase ani dupa moartea lui Rutherford survenita en 1942 sfintii Vechiului Testament inca nu se intorsesera, astfel ca Societatea a vendut en taina "Beth Sarim"-ul, encheind un capitol jenant din istoria ei profetica. [8] etc..


http://www.razboiuln...orii-lui-Iehova

Se implineste scriptura:

Zaharia 11
11:16   Căci iată că voi ridica în țară un păstor, căruia nu-i va păsa de oile cari pier; nu se va duce să caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele rănite, nu va îngriji de cele sănătoase; ci va mînca din carnea celor mai grase, și nu le va mai lăsa decît copitele!
    
11:17   Vai de păstorul de nimic, care își părăsește oile! Să cadă sabia pe brațul lui și pe ochiul lui cel drept! Să i se usuce brațul de tot, și să i se stingă ochiul drept!

Edited by husand, 11 March 2011 - 12:19.


#51
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

View Posthusand, on 11th March 2011, 10:50, said:

Citat:

Omul trebuie "intai sa se alature organizatiei lui Iehova pentru mantuire"

Sursa:

( 18] Turnul de Veghere, 1 iulie, 1947, pag. 204; 15 noiembrie, 1981, pag. 21.
[19] Reasoning, pag. 100, 175.
[20] Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1967, pag. 587; 1 decembrie, 1990, pag. 19.
[21] Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1967, pag. 590.
[22] Man's Salvation Out Of World Distress. . . (1975), pag. 208; Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1975, pag. 600.
[23] Treziti-va ! 22 august, 1978, pag. 28; Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1978, pag. 15.
[24] Zion's Watch Tower Reprints, iulie 1879, pag. 7; Turnul de Veghere, 1 iunie, 1952, pag. 338; 1 august, 1965, pag. 479; 1 iunie, 1988, pag. 30-31.
[25] Zion's Watch Tower Reprints, 1 decembrie, 1903, pag. 3282; Turnul de Veghere, 1 iulie, 1940, pag. 200; 1 mai, 1978, pag. 12; 1 februarie, 1980, pag. 16.
[26] Watch Tower Reprints, 1 septembrie, 1916, pag. 5952; The Truth Shall Make You Free, [editia din 1943], pag. 312; Turnul de Veghere, 15 iunie, 1964, pag. 20. Societatea Turnului de Veghere a recunoscut ca aceasta schimbare de doctrina ei poate costa viata pe multi martori ai lui Iehova. (Turnul de Veghere, 15 noiembrie, 1950, pag. 441).
[27] Turnul de Veghere, 1 august, 1919, pag. 238; Jehovah's Witnesses - Proclaimers of God's Kingdom, 1993, pag. 163-164; Turnul de Veghere, 15 octombrie, 1995, pag. 19, 22-23.)


Mai si invata pe alti ca Isus nu este Dumnezeu.

Iehova a avut mereu o organizație, sau un popor cu care a colaborat strâns.  
Începând din sec. I, și-a ales un popor care să-i poarte numele.  
(Faptele 15:14) . . .Simeon a istorisit amănunțit cum, pentru prima oară, Dumnezeu și-a îndreptat atenția spre națiuni ca să scoată din ele un popor pentru numele său. . .
(Isaia 42:8) . . .Eu sunt Iehova. Acesta este numele meu . . .

Cărei organizații religioase ar trebui să se alăture oamenii ca să aibă aprobarea lui Dumnezeu?  Luminează-mă!

În ce privește dumnezeirea lui Isus, cel mai bine ar fi să-l lăsăm pe el să ne spună cine este cu adevărat:
(Matei 14:33) . . .Tu ești într-adevăr Fiul lui Dumnezeu!. . .
(Matei 27:43) . . .Să-l scape El acum dacă îl vrea, căci el a zis: «Sunt Fiul lui Dumnezeu»“. . .

Voi puteți să credeți ce vreți.  Sunteți liberi ....

#52
obadia

obadia

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,865
 • Înscris: 02.01.2011

Quote

(Matei 14:33) . . .Tu ești într-adevăr Fiul lui Dumnezeu!. . .
(Matei 27:43) . . .Să-l scape El acum dacă îl vrea, căci el a zis: «Sunt Fiul lui Dumnezeu»“.

Si de ce nu zice :"Sunt Fiul lui Yehova "...unde scrie ca Isus este Fiul Domnului sau Fiul lui Yehova ?
Daca nu -mi areti nici un verset ,sa fi anatema.Mergi inapoi in iad ,de unde ai venit !

Galateni 1:8
Dar, chiar dacă noi înșine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!
1Cor 16.22;
Galateni 1:9
Cum am mai spus, o spun și acum: dacă vă propovăduiește cineva o Evanghelie deosebită de aceea pe care ați primit-o, să fie anatema!
Deut 4.2; Deut 12.32; Prov 30.6; Apoc 22.18;
Galateni 1:10
Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoința oamenilor sau bunăvoința lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș mai căuta să plac oamenilor, n-aș fi robul lui Hristos.

#53
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009

View PostEugen3, on 11th March 2011, 13:40, said:

Iehova a avut mereu o organizație, sau un popor cu care a colaborat strâns.

Si mincinosi au profitat tot pe atat:

Citat

Armaghedonul trebuia să vină curând. În consecință, au fost dintre aceia care în anul 1974 și-au vândut casele și proprietățile și au primit laude din partea liderilor pentru inițiativa lor10.
Societatea a răspuns atunci publicând articole și cărți în care se admitea că s-au făcut greșeli în prezicerile istorice și învățăturile doctrinare ale organizației. Însă au scuzat aceste erori atribuindu-le failibilității omenești și subliniind că Societatea n-a pretins niciodată că este inspirată de Dumnezeu12Societatea Turnului de Veghere susține că doar un grup de elită al Martorilor lui Iehova cunoscuți sub numele de "cei 144.000", sau ca fiind "cei unși", posedă în prezent neprihănirea lui Hristos. Doar cei 144.000 sunt născuți din nou și se pot aștepta să domnească cu Hristos în ceruri. Pentru restul numeros al Martorilor lui Iehova cunoscuți sub numele de "celelalte oi", sau de "marea mulțime", jertfa de ispășire a lui Hristos oferă acestora doar șansa moștenirii vieții veșnice pe pământ17Stimabile ca sa fi mantuit trebuie ca sa fi MARCAT de Dumnezeu cu pecetea Lui.

Efeseni 1:13  Și voi, după ce ați auzit cuvîntul adevărului ați crezut în El, și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfînt, care fusese făgăduit,  

Si aceasta nu depinde de om.


Romani 9:16  Așa dar, nu atîrnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu care are milă.


Poti sari si umbla prin toate orasele. Nu merge.

Edited by husand, 11 March 2011 - 15:28.


#54
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

View Posthusand, on 11th March 2011, 15:24, said:

Si mincinosi au profitat tot pe atat:

Citat

Societatea Turnului de Veghere susține că doar un grup de elită al Martorilor lui Iehova cunoscuți sub numele de "cei 144.000", sau ca fiind "cei unși", posedă în prezent neprihănirea lui Hristos. Doar cei 144.000 sunt născuți din nou și se pot aștepta să domnească cu Hristos în ceruri. Pentru restul numeros al Martorilor lui Iehova cunoscuți sub numele de "celelalte oi", sau de "marea mulțime", jertfa de ispășire a lui Hristos oferă acestora doar șansa moștenirii vieții veșnice pe pământ17[/i]

Husand, asta spune Isus, apostolul Ioan, Biblia.  Nu Societatea Turnului de veghe.

Isus a încheiat cu apostolii un legământ pentru Regat.
(Luca 22:29–30) . . .Eu închei un legământ cu voi, așa cum Tatăl meu a încheiat un legământ cu mine, pentru un regat, 30 ca să mâncați și să beți la masa mea, în regatul meu, și să stați pe tronuri ca să judecați cele douăsprezece triburi ale lui Israel.
Isus spune și ce responsabilitate vor avea aceștia în Regat.  Să judece cele douăsprezece triburi ale lui Israel.  
Aceasta înseamnă ai au primit o autoritate peste altcineva!

În Luca 12:32, Isus îi numea pe cei aleși de Dumnezeu să guverneze, "turmă mică", adică puțini în comparație cu cei peste care aveau să guverneze.
(Luca 12:32) . . .Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a găsit de cuviință să vă dea regatul!

Apostolul Ioan a dezvăluit mai târziu numărul celor incluși în legământul pentru Regat.
(Revelația 14:1) . . .Mielul stătea pe muntele Sion și cu el erau o sută patruzeci și patru de mii. . .

Și a explicat și ce responsabilitate aveau:
(Revelația 5:9–10) . . .ai cumpărat pentru Dumnezeu oameni din orice trib, limbă, popor și națiune 10 și ai făcut din ei un regat și preoți pentru Dumnezeul nostru; și ei vor domni ca regi peste pământ“.

Isus a arătat clar că nu toți oamenii fideli vor merge în cer.
(Matei 5:3) . . .Fericiți sunt cei conștienți de necesitățile lor spirituale, căci al lor este regatul cerurilor!

(Matei 5:5) . . .Fericiți sunt cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul!

Vezi și Psalmul 37:9-11, 29.

Dacă cei care vor domni cu Isus în cer sunt în număr de 144000, cei care vor avea privilegiul să trăiască veșnic pe acest pământ care va fi transformat în paradis sunt numiți în Biblie, O MARE MULȚIME.
(Revelația 7:9) . . .După aceste lucruri m-am uitat și iată: o mare mulțime, pe care nimeni nu putea s-o numere, din toate națiunile, triburile, popoarele și limbile, stând în picioare înaintea tronului și înaintea Mielului, îmbrăcați în robe albe și având ramuri de palmier în mâini.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate