Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
14634 replies to this topic

#12277
djl

djl

    Smrt fašizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
În 1992 probabil că da, în 1995 cu siguranţă nu. Telefonul public de la şcoală deja funcţiona cu monede de 20 Lei, dar am reuşit să împing cu viteză şi una de 10 şi mi-a luat-o. O gumă de mestecat era deja 50-100 Lei pe atunci.

Muzică am tras acasă abia când am avut internet prin reţea de cartier (unde mai sunt şi acum conectat). Primele mele piese luate de pe net au fost în 2002, la un internet cafe ce funcţiona la subsolul acestui bloc (ăsta cu intrândul): https://www.google.r...!7i13312!8i6656
Cred că de pe kazaa am luat. De kazaa cred că ştiu cum am aflat, adică de la fiica mai mare a naşilor sorei mele (că ea ne-a zis şi de la "Altavista", acel motor de căutare). Cum am ajuns la acel internet cafe, nu mai ţin minte; e posibil să fi întrebat la altele dacă pot trage muzică, răspunsul a fost nu şi cum mă plimbam pe vremea aia între Universitate şi P-ţa Romană (plimbare de plăcere) să fi văzut reclama şi să fi întrebat acolo. Prima dată am tras degeaba, că am fost, am tras ce doream şi când să mă duc să le iau, am şters arhiva că au trecut n zile. A doua oară am stat toată noaptea şi de dimineaţă am pus pe C.D. (C.D. pe care-l mai am). Am tras muzică veche. Bine că fumam pe atunci, că azi nu aş mai sta între fumători.
Filme, am comandat de pe un site. Aveau listă pusă acolo. Şi mai era pe defunctul  :(   computergames un topic (thread) cu cerut filme.
De la unul cu taraba am luat un C.D. pe care era cică un joc (un deştept care se ocupă de computere la firma unde lucrează mama mea a venit, a reinstalat 'Windows' şi a şters totul) care îmi plăcea, dar canci. Nici nu mai ştiu cum am făcut rost din nou de acel joc. Jocul mi-l dăduse o colegă din liceu (singura persoană din liceu cu care mai vorbesc încă) şi sunt obsedat de joc.
Ah, la internet cafe am ajuns abia prin 2000, că mi-era de golani.
Despre computere şi internet la şcoală - facultăţi (doar la facultăţi am avut) a mai povestit. Dacă vrea colegul cel nou să ştie, repovestesc.

Unitate de floppy de 5,25" am la un computer. Şi am şi dischete (inclusiv am avut unele noi pe care am pus un soft pe care am încercat să-l instalez pe acel computer; e un soft care poate reproduce aspectul paginii unui ziar vechi). De fapt am avut 2 unităţi, dar la una am pus cablul de date invers şi   :(

În zona internet-cafeului unde am fost în 2002 sunt 2 chestii: Centrul Naţion al Cinematografiei, unde am încercat să găsesc ceva reportaje vechi şi Biblioteca Central Universitară "Carol I" Bucureşti (B.C.U.B.), unde am început să găsesc trecutul prin 200x.
Păcat că nu prea găseşti filmări cu Bucureşti şi România în anii '90. Nasol că a dispărut una cu C.F.R. din 1992. Şi să fi făcut eu nişte poze pe atunci sau să-l fi rugat pe tatăl meu.
Vrea cineva nişte reviste "Bravo" şi "Popcorn" din 1997-1999? Ca să ştiu dacă le donez unei biblioteci sau ajung la cineva de aici.

#12278
tamnisam

tamnisam

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 17.01.2022

 djl, on 18 ianuarie 2022 - 23:03, said:

Primele mele piese luate de pe net au fost în 2002, la un internet cafe ce funcţiona la subsolul acestui bloc (ăsta cu intrândul): https://www.google.r...!7i13312!8i6656

În mod incredibil, exact acolo am ajuns și eu. O oră băgam net, o oră Counter în rețea. Pe la început jucam competitiv, după 6 luni m-au spulberat niște copii de 12 ani care probabil că jucau 18 ore pe zi.

Înainte de Altavista au mai fost Infoseek și Askjeeves.

Din 2000-2001, când voiam muzică sau filme mergeam la băieții din Regie care aveau o țeavă incredibilă, circula o glumă că "downloadaseră internetul". Acum 20 de ani, probabil că era și plauzibil :)))

#12279
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 11.10.2006
Daa, Regia... Cei mai tari ai' din P18 si mai erau prin P10, P17. Combinatia aia dintre numarul caminului si camera era calea spre Mecca - jocuri, filme, softuri. Apoi au aparut platformele de partajare p2p gen odc, dc++, strongdc, au aparut torentii. Si acum daca intri pe pe acolo gasesti tera de ce vrei.

#12280
djl

djl

    Smrt fašizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Un coleg de la A.S.E. stătea la cămin în regie (nu mai ştiu ce P) şi am fost o dată să iau muzică de acolo. Cum nu cred că puteam reda filme pe computerul meu (pe al sor-mii puteam), dar aveam videocasetofon mă gândeam cum ar fi să mă duc cu videocasetofonul acolo (pe atunci mă puteam căra cu el - are 8,8 kile aparatul) şi să trag filme pe casetă video. D.V.D. am avut târziu şi prima dată un player primit cadou (cam 2008-2009). Şi C.D. Writer am avut prea târziu, să zic nu mai devreme de 2007 - mai am şi acum unuitatea stocată.
Astă noapte, probabil şi datorită reclamei acesteia ("România Liberă", Iunie 1994 - nu v-aţi uitat pe link-ul de la Anii '90   Posted Image   ) am visat că eram la un magazin care avea casete video (în special s.h.), ceva camere video de amator şi videocasetofoane... în vis era unul "Panasonic", cam de suprafaţa biroului meu, care era dublu V.H.S., una dintre casete intrând în stânga sus, alta în dreapta jos. În mijloc sus era compartimentul de Hi. 8.Faţă argintie cu negru (în mare parte). Doamna de la magazin pe urmă a mişcat capacul (care era pliabil) şi se vedea o hartă, deci făcea adaptare de standarde (de era ca un NV-1, numai că ăla avea doar o hartă deasupra) şi cred că avea şi potenţiometre sub capac. Eu mă miram că continua să mi-l arate, deşi nu aveam bani, că costa vreo 3.400 Lei la s.h. Aparatul cred că era şi stereo. Asemenea monstru de aparat nu a existat în realitate, şi dacă ar fi existat, cel puţin 3.000 - 4.000 Dolari S.U.A. ar fi costat ca aparat nou.

Posted Image

La cămine îmi părea rău că nu exista centrală manuală ca să poţi suna la paznic să-ţi facă legătura în cameră.

"Counter Strike" ("Contra lovitura") am încercat să joc o dată, dar am fost praf. Jocul are încă parte de fanii lui.

tamnisam, dar când ai venit la Bucureşti cu ce te duceai şi te întorceai acasă: auto sau tren?

Edited by djl, 19 January 2022 - 13:13.


#12281
tamnisam

tamnisam

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 17.01.2022

 djl, on 19 ianuarie 2022 - 13:13, said:

tamnisam, dar când ai venit la Bucureşti cu ce te duceai şi te întorceai acasă: auto sau tren?

Bună întrebare!
Înainte de facultate am mers la pregătire pentru examen. Veneam cu trenul, era un rapid din Moldova cu care veneau la pregătire elevi din Brăila, Galați, Focșani. Se făcuse o gașcă mișto, ne știam cu toții vreo 20 pax, în fiecare sâmbătă plecam cu același tren. Mă opream la un chioșc vizavi de Gara de Nord și luam un pachet de țigări, experimentam întotdeauna cu ceva nou, aveau tot felul de branduri care nu se găseau în alte părți: Rothmans lung, Muratti, Lucky fără filtru, Gitanes etc - foarte ofertant pentru un puști ahtiat să înceapă viața de adult - trebuia însă ori să-l fumez pe tot în ziua aia ori să-l dau pe tren, că nu puteam să mă întorc fumător acasă.

După pregătire mergeam la McDonalds la Romană unde provincia se întâlnea cu Bucureștiul, mi se păreau foarte sofisticați bucureștenii - și evident îngâmfați :) Am compensat într-o zi când o verișoară care lucra la Dialog mi-a dat un telefon de serviciu, Philips Fizz, și am vorbit o oră la telefon de pe terasă - ce priviri invidioase mi-am atras! Bravadă...

Apoi la facultate am mers inițial cu trenul care era un calvar, mergeam ca vitele unii într-alții. Eu imi luam bilet ca nu-mi plăcea sa negociez cu nașul, dar după vreo 3-4 drumuri am devenit eu ăla care strângea banii de la vagon pentru naș. Era ca în filmele lui Kusturica, Estul Sălbatic. Studenți, navetiști, babe, papornițe, găini vii, invalizi, orfani, se fuma peste tot, putoare de pișat, unsoare, transpirație, ceapă, zgomot continuu - mi-e dor! :D Acum când merg cu trenul toată lumea e pe telefon sau laptop, dacă intră cineva în vorbă cu tine e clar bolnav psihic :D

La un moment dat s-au introdus maxi-taxiurile și erau mai ieftine și mai rapide, dar erau întotdeauna înțesate de oameni și stăteai cu genunchii în gură 2 ore. Plecam vineri noaptea din București și mă întorceam duminică noaptea cu mâncare pe care o împărțeam cu colegii cât am stat în cămin, și bani fix de intrare și 3 beri pentru duminică noaptea la Club A când mergeam să ascultăm muzică și să agățăm. Să zicem că partea cu ascultatul și cu băutul a ieșit perfect!

#12282
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,783
  • Înscris: 15.08.2014
@pufonel din ce an esti profesor ?

#12283
djl

djl

    Smrt fašizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
@ tamnisam : Şi eu am fost fumător. Dar eram în general fidel unor mărci. Oricum, după ce s-au apucat să producă ţigări în România, adios gust.
"McDoland's" era de fiţe pe vremuri. După ce m-au enervat de 2 ori într-o zi (mai erau 19-20 de minute până la închidere la cel de la Gara de Nord, dar nu mai serveau înăuntru şi afară era o coadă; la cel non-stop de lângă P-ţa Romană, unde era Cofetăria "Casata" pe vremuri am plecat că era închisă noaptea servirea înăuntru şi în dreptul ferestruicii pe unde vindeau stăteau fumători, tot venea lumea şi nu aveam chef să put a tutun), nu am mai cumpărat de la ei. Deşi au mâncare proastă, mai gustam uneori. Ah, l-am întrebat pe tatăl meu (asta e pentru toţi), şi e posibil să fi ajuns la vagonul restaurant, ca să mai ia bere. Dar asta probabil înainte de 1990, că după aia nu am mai mers decât de vreo 6 ori cu trenul cu el şi cu siguranţă nu am ajuns la vag. restaurant.
Ai fumat în tren? Eu da. Dar numai la vagon compartimentat am făcut-o şi eram pe coridor. De ce nu mergeaţi cu Accleratul? Mai scump decât Personalul, dar mai ieftin decât Rapidul. Nu mi-a plăcut cu Personalul că dura prea mult călătoria. Poate cu prietenii trecea mai repede timpul. Cu Personalul în perioada 1990-2009 am mers singur doar o dată, de la Câmpina la Bucureşti prin 2004. Pardon, cred că într-o zi am fost şi la Slănic-Prahova şi retur, dar măcar acolo am admirat priveliştea. Mers cu naşul la C.F.R. nu am făcut niciodată. Doar în Bucureşti, pe liniie expres 781 şi 784 când era să merg scurt (dădeam bani la şofer) şi că nu vindeau cartele de o călătorie; mai doream să mă dau cu autobuzele "S.A.V.I.E.M." SC10U.
Dacă veneai în Bucureşti mai devreme prindeai şi autobuzul satanei: http://ratb.stfp.net...f&veh=666&all=Y
https://ziare.com/so...-soferii-487281
Acum e un alt autobuz al satanei: http://ratb.stfp.net...66-133-Dv:1.jpg
Cu microbuzul m-am dus o dată la Ploieşti şi la ce scaune avea, nu am mai mers pe distanţă aşa de mare. Îmi sunt îndeajuns cele care desrvesc curse suburabe şi preorăşenşti pe distanţe scurte, că la ce condiţii au...
Păcat de Gara de Nord din Bucureşti că a ajuns cum a ajuns. De fapt zona e cam naşpa, deşi are potenţial. Multe clădiri vechi se cam degradează... Şi nu e singura zonă din Bucureşti aşa   Posted Image
Iar spaţiul verde, altă discuţie   Posted Image

Edited by djl, 19 January 2022 - 18:58.


#12284
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,880
  • Înscris: 14.11.2004

 djl, on 19 ianuarie 2022 - 13:13, said:

"Counter Strike" ("Contra lovitura") am încercat să joc o dată, dar am fost praf. Jocul are încă parte de fanii lui.

CS inca este jucat si acum, mai ales in varianta Global Offensive, dar si batranul 1.6 are parte de fanii lui, mai ales ca poate fi jucat in browser pe un PC recent cu o latenta buna. Am facut un LAN Party la birou la final de tura de noapte, de se statea cu randul la calculatoare. Nu am mai facut un LAN Party din 2019 de cand am fost detasati cam aceeasi echipa la Sofia si in turele libere incingeam la mine seri de Quake si CS.

#12285
tamnisam

tamnisam

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 17.01.2022
@ djl

Am prins când se fuma și în avion :) În tren fumam pe coridor. După ce s-a interzis fumatul, pe cursele mai lungi (spre Timișoara sau Cluj) puteai să mergi la vagonul restaurant și dacă făceai comandă de mâncare și băutură, ți se aducea și o farfuriuță pe post de scrumieră. Erau niște băieți foarte old-school, se știau cu toți șefii de gări, nași, supra-control, erau deasupra legii... Drept să spun, nici mâncarea nu era rea, ultima oară am mâncat o ceafă cu cartofi prăjiți, murături asortate, băut cel puțin 5 beri cu colegul de călătorie - să fi fost 2004-2005.

De câțiva ani sunt nefumător, ultimul lucru pe care l-aș face într-un tren ar fi să fumez, dar trebuie să recunosc că era ceva romantic în statul la vagon restaurant, fumat-băut. Rămâne amintirea :)

#12286
mrfe

mrfe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 12.01.2004
Aveam un prieten care era prof de info la o generală pe vremurile CS-ului și în weekend , seara mergeam cu el toată trupa și băgam până aproape de dimineță.
Acuma habar nu aș mai avea să joc..

Edited by mrfe, 19 January 2022 - 21:45.


#12287
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,984
  • Înscris: 15.06.2007
Mi-amintesc ca am fost invitati aproape o clasa intreaga a unui coleg din liceu la un internet cafe sau club de gaming cum se mai numeau. Am jucat pana dimineata la 7 , carmageddon, CS si altele.  Era misto de tot.

Edited by tfmercedez, 19 January 2022 - 21:54.


#12288
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006

 petit_christian, on 19 ianuarie 2022 - 16:23, said:

@pufonel din ce an esti profesor ?
Din 2000, de cand am terminat facultatea. Iar la acest loc de munca (la taranoaia, cum ar zice Neaceasca), din 2003.

On: am schimbat recent o canapea si am descoperit in lada celei vechi o cutie de bocanci plina cu casete. Am vrut sa "rulez" una de nostalgie, dar combina mea nu mai vrea sa auda de ele. Merge impecabil pe radio (peste 99.9% din timp) si pe CD, dar cred ca mecanismul de caseta, care n-a mai fost folosit de ani buni, a cedat. A mers cateva secunde cu viteza variabila, apoi a murit de tot. Probabil ii trebuie o curea noua. Dar cum eu nu ma pricep, probabil o sa donez colectia de casete (care oricum nu e impresionanta) si o sa-l tin pornit pe radio, ca si pana acum.

#12289
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,383
  • Înscris: 14.10.2008

 petit_christian, on 18 ianuarie 2022 - 19:25, said:

Nimic nu se compara cu filmul Toate pinzele sus vazut pe un TV Sport, alb negru in diminetele de vara.
La Marsilia si Sai't Malo am ajuns, Istanbul, Pireu, Buenos Aires si Rio de Janeiro inca nu, dar parca m as duce, daca as avea bani as reface calatoria din film.  Poate as sari Țară de Foc. Plus filmele cu Bruce Lee.
Eu am avut TV Diamant, apoi Sirius, Sport si Diamant la bunicii mei. Si parca inca unul ldar nu mai stiu marca. Sirius ul parea sf pe linga Diamant
Si tot in vremea aia, Iosif Sava cu vocea lui de ne uitat
Imi amintesc perfect melodia de generic, fara sa fi reascultat-o pe Youtube. Vedeam pe TV Diamant, abia in 1997 am avut color la tara.

La Iosif Sava (evreu) bunica inchidea difuzorul sau televizorul. Codrut Keghes "Dezbracatu" il imita perfect.

#12290
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,383
  • Înscris: 14.10.2008
Cu nasul (de fapt nasa) am mers o singura data in decembrie 2005. S-a intamplat de mai multe ori sa ratez complet trenul, dar doar atunci am ratat biletele si am prins urcarea printre ultimii. Nasa mi-a cerut 10 lei (fostul 100 de mii lei). Pe vremea aia rula clipul cu fata preferata a lui djl, Stigma-Fraier. Dar in 2004 solistul Emanuel parca scosese o piesa solo.

Era o moda sa scoata componentii de trupe si cate ceva solo. Parazitii isi pusesera in ambitie sa scoata fiecare cate un album solo. Si o reporterita i-a zis lui Freakadadisc ca albumul lui o sa sune "freaca freaca".

Fumatul l-am detestat maxim de cand ma stiu. Si uram faptul ca la WC se fuma si nu puteai sa-ti faci nevoile daca nu erai golan fumator precum cei de acolo. La facultate s-a schimbat treaba, se fuma pe casa scarii si toaletele erau lux, aveau apa calda, doar dusurile lipseau.

Cum ziceam cred ca pe celalalt topic, reascult cu placere in perioada asta imnurile Liberty Parade 2005-2007, cantate de Activ cu DJ Optick, de dorul vremurilor si vremii (fenomenelor meteo) de alta data. Nimic din ce a fost nu mai este. Inclusiv meteo.

Turcia e ingropata in zapada si noi stam pe uscat aici.

Evident ca imi aduc aminte si de ratarea furtunii din 5 august 2006, cel mai mare regret al meu, ziua magica a Slatinei cand s-a intamplat sa nu fiu in localitate. Acum nu mai sunt nici fenomenele normale, daramite cele extreme.

#12291
djl

djl

    Smrt fašizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Iosif Sava a plecat de la TV.R. 1 şi a ajuns la Pro(stie) Tv. Nu ştiu ce ceartă a fost. Emisiunile lui le mai ţin minte. Că era Evreu, am aflat foarte târziu. Da' cu ce ocazie îl imita Dezbrăcatu'?   Posted Image
Remember George Pruteanu? Eh, marele Grammar Nazi al Limbii Române, cum l-ar numi unii azi (de fatp el dorea să educe, ceea ce în lumea de azi foarte puţini fac) era pe jumătate... Evreu! A avut curajul să se ducă într-o emisiuni cu manelişti (cred că la Marius Tucă; se găseşte pe YouTube emisiunea).

La liceu fumam în budă sau în curte. Niciodată nu am fost deranjat, dar ce-i drept, nu fumam mult (nu fumam ca locomotiva) şi asta m-a ajutat să mă las de fumat.
Când a fost să am bani să ajung la vagonul restaurant nu prea mai erau asemenea vagoane. La vagon bar (din ăla în bonanză, adică vagon necompartimentatr = bouvagon) am ajuns prin 2002-2004. Se mai fumează la vagoane necompartimentate, dacă poţi deschide geamul sau uşa de la vestibul. Unii fumează în vestibul în gară... La vagonul restaurant era cică interzis fumatul... Călătoria cu trenul, dacă nu dădeau peste distruşi sau nu era aglomerat, avea ceva romantic. Unul dintre motivele pentru care îmi place trenul: poţi socializa.
Mi-aş dori să am pe disketă sau C.D. mersuri de tren din anii '90. Au existat aşa ceva.
Trebuie să testez şi o unitate de casetă de date. Din aia mare, de 5,25". Poate când fac rost de bani am să cumpăr şi una sigilată. Dar trebuie să repar sursa la computerul cu 'XP'.

Edited by djl, 20 January 2022 - 14:37.


#12292
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,984
  • Înscris: 15.06.2007
Acuma mi-am dat seama ca eu confundam doi colegi de forum dupa pseudonim.. pe puferiu cu pufonel..

#12293
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,783
  • Înscris: 15.08.2014
Nu esti singurul��.
@neaceasca cu nasa din asta ai mers ? https://youtube.com/...0?feature=share
Una ça ea, dar la anii tai, ti ar fi buna ça are bani multi pt facturi. Si pt djl, ca ar merge gratis cu trenul.
@pufonel, nu i chiar asa rau ca profesor, si daca nu curge, pica, din toate cite un pic.

#12294
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,783
  • Înscris: 15.08.2014
Mai tineti minte bancnota de 200 de lei vechi, aia din anii 90?Stiti cine era pe ea ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate