Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

HDD Extern Seagate

Range extender

Problema automatizare
 Business Developer Manager

Sistem fotovoltaic 5kw off grid

Repunere minge in teren

Telefon de pe Amazon sau site rom...
 Digitalizare in domeniul Horeca

Asigurare la B7 cat mai ajunge?

cumparare masina inmatriculata in...

Certificat fiscal auto
 [CUM] Cum ati fi reactionat in ac...

Credex și altex fara dobanda

schimbare nume familie copil

Problema mașina de spalat ve...
 

Network Connections Service blocat

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
Salut,

Am o retea de mai multe calculatoare intr-un domeniu (2003 Server) cu Windows XP SP3  , cu licenta, update-uri la zi. De vreo 2 saptamani , rand pe rand au o problema. Problema se manifesta in felul urmator: la pornire nu merge Internetul si nici Outlook 2007. Problema este cauzata de faptul ca serviciul Network Connections este blocat, desi am setat la Recovery sa se restarteze in cazul in care intampina probleme. Nu poate fi repornit  (Error 1053: the service did not respond to the start or control request in a timely fashion). In cel mai bun caz dupa 2-3 incercari , serviciul reporneste si totul este OK pana cand calculatorul este repornit. In cel mai rau caz, serviciul nu reporneste si se blocheaza total (serviciul este in starea Stopping), si trebuie repornit calculatorul de 2-3 ori si apoi restartat serviciul si intr-un final porneste. A trebuit de asemenea sa opresc serviciul Windows Firewall\ICS, oricum nu  ma ajuta prea mult.

Am incercat sa scanez de virusi ( NOD32, BitDefender Online, SUPERAntiSpyware ), fara nici un rezultat cu exceptia catorva tracking cookie. Primul calculator pe care am intampinat problema a fost instalat din nou pe curat si manifesta din nou problema. 

O singura solutie am gasit momentan. Am facut Repair pe unul dintre calculatoare, reinstalat apoi updateurile, si un timp a fost OK. A inceput apoi sa aiba aceleasi simptome , moment in care am facut din nou Repair, si am oprit Automatic Updates. De atunci nu a mai avut probleme, insa practic este un Windows SP2 fara  nici un update facut, ceea ce nu prea este in regula.

Aveti careva vreo idee ce se poate intampla, sau poate ati intampinat aceeasi problema?

Multumesc anticipat.

#2
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
Mai dau cateva detalii poate ii pica cuiva fisa. Serviciul porneste singur pana la urma dar dureaza 20-30 de minute.

Daca intru in Safe Mode nu este nici o problema, totul merge perfect.

Am apelat la cei de la Microsoft care mi-au spus sa fac updateurile la zi, insa nu s-a rezolvat problema.

Ma gandesc ca ceva imi blocheaza serviciul Network Connections insa nu imi pot da seama ce.

O sa incerc sa schimb ordinea de pornire a serviciilor insa trebuie sa ma joc in registrii.

#3
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
Am verificat in C:\WINDOWS\Debug\UserMode\userenv.log , si din cate vad la 20 de minute dupa logon imi porneste un rundll32.exe dupa care imi pornesc si restul proceselor. Banuiala mea este ca se porneste netman.dll , insa nu pot fi sigur.

Rog un moderator daca se poate sa mute subiectul in Networking->Enterprise poate isi poate da cineva de acolo seama care este problema.

#4
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 26.06.2008
In event viewer se inregistreaza ceva mesaje de eroare ?

Edited by marchand, 22 March 2011 - 19:05.


#5
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
Ce am gasit ciudat pana acum:

Event Type: Information

Event Source: gupdate

Event Category: None

Event ID: 0

Date: 23.03.2011

Time: 07:59:18

User: N/A

Computer: IT-LAP

Description:

The description for Event ID ( 0 ) in Source ( gupdate ) cannot be found. The local computer may not have

the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer.

You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details.

The following information is part of the event: Service stopped.







In rest nu prea am nimic. Cum spuneam , pana la urma serviciul porneste, dar dureaza enorm de mult.

Am atasat si partea din userenv.log se vede ce se intampla dupa ce porneste serviciul (la 08:14).

Attached Files


Edited by Dedelu, 23 March 2011 - 08:33.


#6
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 26.06.2008
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:915 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for gptext.dll.
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:915 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for dskquota.dll.
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:915 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for gptext.dll.
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:915 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for C:\WINDOWS\system32\iedkcs32.dll.
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:930 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for C:\WINDOWS\system32\iedkcs32.dll.
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:930 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for scecli.dll.
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:930 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for C:\WINDOWS\System32\cscui.dll.
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:930 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for C:\WINDOWS\system32\iedkcs32.dll.
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:930 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for gptext.dll.

Erorile astea nu ar trebui sa iti apara in log . Ai incercat sa scoti statia respectiva din domeniu si sa o adaugi din nou ?

#7
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
Raspund cu ceva intarziere deoarece am facut cateva teste. Am scos statia din domeniu si am adaugat-o, am sters userii cu probleme si i-am adaugat din nou, insa fara nici un efect.

Ciudat este faptul ca daca folosesc programe Microsoft (Outlook 2007, IE) acestea nu pornesc pana nu porneste serviciul Network Connections.Daca folosesc Thunderbird sau Opera, acestea merg fara nici un fel de probleme.Pingul si tracert merg , programele personale ale companiei merg de asemenea.

#8
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
Inca o chestie care am obervat-o .Pe toate calculatoarele porneste Network Connections in momentul in care in userenv apare linia:

ProcessGPOs: network name is intra.domeniu.ro

sau

ProcessGPOs: GetNetworkName failed with 10091.

dupa care la un moment dat apre si cea de deasupra.

Din cate se pare este problema este cauzata de DNS insa nu stiu cum sa imi dau seama de ce. Folosim IP-uri fixe, toate calculatoarele au setat server de DNS serverul pe care este AD-ul.

De asemenea in momentul in care rulez gpresult /user XXXXX /scope computer, imi apare urmatoarea chestie:

Local Group Policy
     Filtering:  Not Applied (Empty)


Ceva idei?

#9
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 26.06.2008

View Postmarchand, on 23rd March 2011, 11:47, said:

USERENV(54c.5b8) 08:14:04:915 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for gptext.dll.
USERENV(54c.5b8) 08:14:04:915 ReadGPExtensions: Rsop entry point not found for dskquota.dll.
etc .....

Eu zic ca se leaga si cu erorile postate anterior. Banuiala mea este ca ai setat ceva eronat in Group Policy.

#10
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
M-am uitat in Default GPO si marea majoritate a optiunilor sunt "Not Configured" inclusiv Disk Quota si multe altele.In plus nici nu m-am jucat cu GP.

Singura chestie care am facut-o a fost sa creez un GPO nou prin care toti userii sa isi poata instala 7-Zip-ul (Din Add/Remove Programs -> Add New Programs). Intre timp am sters GPO-ul dar dupa ce a aparut eroarea.

Am mai sapat putin pe net si am gasit cateva solutii la probleme si mesaje de eroare asemanatoare.

Ce am sa incerc in zilele urmatoare : Disable NetBIOS pe statiile afectate (momentan sunt pe NetBIOS Over TCP/IP) si o sa dau drepturi de Citire si aplicare a Default Group Policy si pentru Domain Computers.

O sa revin cu un raspuns dupa ce am date clare.

Multumesc Marchand pentru interesul aratat.

#11
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
Ca si solutie temporara (sper  :) ), am creat un nou registru numit \HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\GpNetworkStartTimeoutPolicyValue
DWORD zecimal, valoarea este in secunde. Am setat ca valoare 90 .Practic dupa 90 de secunde se opreste orice executare a aplicarii Group Policy si se continua.

Astfel , daca imi face probleme macar nu mai stau 20 de minute pana sa porneasca.

Edited by Dedelu, 18 April 2011 - 13:14.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate