Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Ce ai mancat azi?
Last Updated: Apr 18 2024 15:42, Started by
Jo_jo
, Aug 26 2005 10:34
·
274
#35335
Posted 25 September 2022 - 13:19
Eu nu gătesc deloc, mănânc ce se nimerește; găsesc gătitul o activitate consumatoare de timp, o pedeapsă. Mă hrănesc de la supermarket, de pe stradă și din când în când mai comand la restaurant.
|
#35336
Posted 25 September 2022 - 13:30
Eu am gatit la nimereala. :
Dintr-o pofta de chiftelute marinate si o alta de risotto cu hribi a iesit ce se vede... o combinatie 2 in 1. IMG_20220925_123105.jpg 229.3K 39 downloads |
#35337
Posted 25 September 2022 - 15:57
echoshoworacle, pe 25 septembrie 2022 - 13:19, a scris:
Eu nu gătesc deloc, mănânc ce se nimerește; găsesc gătitul o activitate consumatoare de timp, o pedeapsă. Mă hrănesc de la supermarket, de pe stradă și din când în când mai comand la restaurant. Iar dacă mai ai pe altcineva sa guste din capodopera ta... Oricum timpul asta trece. Măcar sa treacă cu rost. Pulpă de berbecuț la grătar, păstrăv la grătar, roșii sheri, sos de usturoi cu smântână. Toate sunt de casa. Inclusiv roșiile. Mai puțin lămâia pentru sos. Attached FilesEdited by PNX, 25 September 2022 - 15:58. |
#35338
Posted 25 September 2022 - 20:07
honeybee, pe 25 septembrie 2022 - 13:30, a scris:
Eu am gatit la nimereala. : Dintr-o pofta de chiftelute marinate si o alta de risotto cu hribi a iesit ce se vede... o combinatie 2 in 1. IMG_20220925_123105.jpg |
#35339
Posted 25 September 2022 - 20:18
#35340
Posted 25 September 2022 - 20:45
Glumeam. 🙈.
Italienii au mai multe retete asemănătoare cu asta, atât pe risotto cât si pe paste. |
#35341
Posted 26 September 2022 - 07:50
Un grătar cu prietenii, friptura de vaca la grătar (puțin prea făcută dar buna) ciuperci și sparanghel tot la grătar, plus piure și salata.
Grătarul de cărbuni, la care am adăugat bucatele de stejar îmbibate in apa pentru fum. Edited by vrajitoruldinoz, 26 September 2022 - 07:51. |
#35342
Posted 28 September 2022 - 12:42
Azi am mancat ceva care in "momentul de dupa" mi-a produs o revelatie!
Cred ca apocalipsa este cu noi! In noi de multa vreme... Dar inca nu ne dam seama. Oare am mancat "gandaci"?! Pe ei scria ca ar fi creveti! Nu aveau picioruse, dar coditele cam prea seamana... Imi pare rau ca nu m-am gandit sa fac pozele de la facere pana la cateva minute inainte "de dupa". Ca n-a durat mult... Orez prajit cu ardei kapia, ceapa, marar si patrunjel, sos de usturoi, salata de fetica stropita cu ulei, crevetii-gandaceii blansati si trasi la tigaie, inabusit, cu sos iute dulce-acrisor si sos de soia. Si berea! Pur si simplu Ursus la badoc... Dar in pahar de sticla parea ca e "the best money can buy". Cam ca alesii nostri adica. |
#35343
Posted 28 September 2022 - 13:03
Dar! Crestinul latent din mine si-a adus aminte de un standup comedy in care Micutul facea vorbire de perioada in care Isus si Mahomed erau studenti si locuiau in aceiasi camera de camin. Iar Isus ii zice lui Mahomed: - Maine e 25. Vii la mine sa taiem porcul? Ca e ziua mea. Minutul 2:57.
Asa ca, fiind 3 zile dupa 25 si 3 luni inainte, am taiat o bucatica dintr-un porc, am masat-o cu sare, sos de soia, busuioc, marar, usturoi, piper, boia afumata, piper boabe si foi de dafin. Lasata la frigider in folie alimentara pana maine dimineata, cand o s-o pun la foc mic, invelita in hartie de cuptor si folie de aluminiu in testul pus pe gaz. Doamne! Sper sa nu ma ridice politia economica! Edited by MiaJiro, 28 September 2022 - 13:06. |
#35344
Posted 28 September 2022 - 18:19
Găluști cu prune.
Rețeta mea este cu cartofi, ou și faină. M-am gândit ca de data asta, să înlocuiesc cu 70 g griș cele 70 g de făină din 100 g, cât e în rețetă. Și bine am făcut, au ieșit pufoase și mult mai gustoase decât în dătile când am folosit doar făină. LE Nu știu de ce e poza răsturnată, la mine nu e așa. Attached FilesEdited by Chayah, 28 September 2022 - 18:22. |
|
#35345
Posted 29 September 2022 - 12:26
Am gatat de facut bucatica de purcel si am si afumat-o timp de 2 ore.
A iesit un soi de mezel condimentat din care noi preparam sandwitch-uri. Paine prajita cu unt sau crema de branza, varza murata fideluta sau varza rosie sau fetica sau/si spanacel, sos iute sau maioneza, "mezelul" si cascaval. Punem dupa disponibilitate si chef ridichi, ceapa, feliute de rosii, sfecla rosie etc. Sau rulam in lipie sau mancam cu un sos si un piure sau ca atare, cateva feliute pe o farfuriuta... Astazi doar atat! Cu bere initial si apoi, ca desert, cu o mixtura de ceai de prostata, tensiune si glicostat. Neindulcit si fara lamaie. Cum ar spune romanul: sec. Edited by MiaJiro, 29 September 2022 - 12:27. |
#35348
Posted 29 September 2022 - 15:58
#35349
Posted 29 September 2022 - 17:36
Asta-i tot pe ziua de azi....
Mancare de mazare cu mult marar cunoasteti Salata de salata cu catraveti si ceapa noua de asemeni cunoasteti... Bucatele de piept de pui le-am lasat 2-3 ore la marinat, ulei de masline, lamaie stoarsa, sare Apoi le-am pus in tigaia incinsa, fara ulei si le-am inabusit cu capacul 3 min pe o parte 3 min pe alta.... IMG_20180107_153924.jpg 292.84K 41 downloads A sa nu uit...painea neagra, ca tin la dieta......!! Edited by vio69c, 29 September 2022 - 17:40. |
|
#35350
Posted 29 September 2022 - 17:39
Îmi place, și paharul cu bere pentru dieta da bine in poza!
Edited by Buxelm, 29 September 2022 - 17:40. |
#35351
Posted 29 September 2022 - 17:57
#35352
Posted 29 September 2022 - 18:25
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users