Ce ai mancat azi?
Last Updated: Apr 24 2024 21:39, Started by
Jo_jo
, Aug 26 2005 10:34
·
274
#23473
Posted 22 March 2019 - 11:35
#23474
Posted 22 March 2019 - 11:42
Cu ceapa rosie sau cu ceapa de apa (salota)? eu nu prea mai gasesc ceapa de apa ca lumea --- m-am uitat in piata la vreo doi vanzatori, aveau niste ceapa lunga dar cam nasoala, n-am avut curaj sa cumpar.
|
#23475
Posted 22 March 2019 - 14:30
canarel, on 22 martie 2019 - 08:08, said:
...sosul? Funcție de cîte oua prepari, pui într-un castron 2 linguri de muștar cu hrean, zeamă de lime, sare, piper, ulei măsline. Amesteci totul cu o linguriță. Mai am momente, cînd în sos pun castravete murat, castravete de putină. Tăiat foarte mărunt, amestecat cu sosul, presărat cu lingurița, pe ouă. Dacă pui castravete, ai grijă, la cantitatea de sare, că au ei deja sare. La tot ce am spus mai sus, se mai poate adăuga și iaurt, două lingurițe. Presari cu mărar, dacă îți place, dacă nu, nu. Cantitățile le faci la ochi, funcție de cîte ouă ai. L.E. Sper ca știi proporția de acru/ulei, de 1 la 3. Bibulus, on 22 martie 2019 - 11:42, said:
Cu ceapa rosie... Cu aia, din magazin. Ca să fie bună, arunci prima foaie groasă, nu doar aia subțire. La piață nu mai merg de mult, de cînd au dispărut țăranii agricultori veritabili, și au apărut în loc manevranții de marfă. |
#23476
Posted 22 March 2019 - 14:32
Bibulus, on 22 martie 2019 - 11:42, said:
Cu ceapa rosie sau cu ceapa de apa (salota)? eu nu prea mai gasesc ceapa de apa ca lumea --- m-am uitat in piata la vreo doi vanzatori, aveau niste ceapa lunga dar cam nasoala, n-am avut curaj sa cumpar. Intr-adevăr, șalotă buna nu am mai găsit de mult.... In alta ordine de idei, grădinuța mea de apartament începe sa capete viața Attached Files |
#23477
Posted 22 March 2019 - 17:02
stiu ca e post, dar se pune? carnea este de curcan, restul vegetalelor presupun ca nu mai trebuie sa le mentionez.
ciupercile s-au mai inmultit dupa ce parte din frigarui s-au retras si au fost umplute cu piciorusul tras la tigaie, tocat marunt, cu ceapa, mirodenii si un virf de lingurita de pasta de ardei iute de la lidl .. Attached Files |
#23479
Posted 22 March 2019 - 21:28
Bibulus, on 22 martie 2019 - 11:42, said:
n-am avut curaj sa cumpar. poti sa bei un coniac inainte, ajuta! crisstonne, on 22 martie 2019 - 14:30, said:
Sper ca știi proporția de acru/ulei, de 1 la 3. as fi jurat ca-i dupa gust merci de bunavointa! silviu03, on 22 martie 2019 - 19:12, said:
Gogosi de casa cu nutella . nu cred ca pot sa dau mai multe like-uri, asa-i? |
#23480
Posted 22 March 2019 - 22:23
Dap. Și smântâna e mai gustoasa cu smântâna
Edited by richelieu, 22 March 2019 - 22:23. |
#23481
Posted 23 March 2019 - 13:08
Azi dimineaţă am mâncat aşa:
O feliuţă de slănină de la porc de Bazna, bine afumată şi ţinută la ger - ca untu'... Un deget de brânză de burduf, Două feliuţe de salam de Sibiu (de la Sibiu) gogoşar roşu şi ridichi murate. La amiază o să mănânc ghiveci de legume stropit cu smântână şi la urmă un pahar cu bere Gambrinus-vintage. P.S. Mă enervează să aud expresia: "servesc" sau am "servit masa"... P.P.S. Voi să aveţi mâncare după poftă. |
#23482
Posted 23 March 2019 - 14:58
Aia mai mica e o vita romaneasca, foarte buna si neasteptat de frageda.
Attached Files |
|
#23483
Posted 23 March 2019 - 17:57
Azi am fost la macelarul meu preferat si m-am intors cu cateva "porcarii"... cotlete de porc de vreo 4cm grosime, 930-950gr
Attached Files |
#23484
Posted 24 March 2019 - 15:08
#23485
Posted 24 March 2019 - 15:43
#23486
Posted 24 March 2019 - 16:16
Depinde de unde si cum e tăiat. Pe stilul american, e cotlet de la gat și pana la coada, dacă e scos cu totul )
Ontopic: cartofi prăjiți Și salata de varza acra. |
#23487
Posted 24 March 2019 - 17:26
richelieu, on 24 martie 2019 - 16:16, said:
Pe stilul american, pe stilul german am vazut icre de melc vindute drept caviar pot dovedi, spune si pun poza, imediat dupa postul tau. maine piomaine, pe stilul lu' naiba stie cine, o sa mincam .. paine pe post de cozonac, ca deh, tot cu faina este facuta |
|
#23488
Posted 24 March 2019 - 18:09
Snail caviar este un produs de lux, vândut ca atare, nu in loc de caviarul de peste.
In măcelărie, depinde cum transezi. Unii scot ceafa împreuna cu mușchiul și îl fac pe tot cotlet. |
#23489
Posted 24 March 2019 - 18:29
Tortura pentru carnivori: o supa de rosii cu pleurotus, ca am zis sa incerc o zi fara carne, si ca desert - o salata de fructe. Ma simt ca o mitza lesinata.
0 supa de rosii.jpg 151.39K 34 downloads 0 salata de fructe.jpg 149.38K 33 downloads |
#23490
Posted 24 March 2019 - 18:33
cu tot respectul pentru gastronomi si inventatorii de mincaruri de lux, dar daca ii spui unui producator de CAVIAR, ala care taie sturionul pe burta ca sa-i scoata icrele, ca icrele de melc sunt tot caviar ..
maine poimaine ne trezim cu cotlet de cobai, ca-i cotlet de porc .. de guineea, ca deh, tot porc ii zice americanul http://ziarullumina....lica-19957.html dar nu-i tortura deloc, face nevasta-mea "falsa de burta" cu pleurotus si champignoane brune ... su-pe-ba!! Edited by r_murphy, 24 March 2019 - 18:36. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users