Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Inocuitor dioda redresoare smd ha...

Problema cu tuia, se usuca

2 invertoare la acelasi banc de b...
 Stocare ieftina si consistenta pe...

Cu masina spre Portugalia

Acoperis mansarda - am nevoie de ...

Bmw seria 3 zgomot in sarcina
 Samsung S21 FE - nou cu poze in el

Smart Meter

Problema infiltratie apa

Elon Musk prezinta robotul Optimu...
 La multi ani @laurstef!

Plita gaz Arctic ARNGN64127SB

Vaccin - alergie polen, ambrozie ...

E labrador sau nu?
 

cursuri cisco 2011

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
catalina_87

catalina_87

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 28.01.2011
imi puteti spune daca se vor organiza cursuri cisco in decursul acestui an in iasi? si unde dak stie cineva

#2
SuperMelon

SuperMelon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,457
  • Înscris: 23.06.2009
Da, la CNMB in Constanta.

#3
StrutZz

StrutZz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 18.10.2006

View Postcatalina_87, on 28th January 2011, 11:11, said:

imi puteti spune daca se vor organiza cursuri cisco in decursul acestui an in iasi? si unde dak stie cineva


Asta-i site-ul celor de la Netacad Iasi : http://netacad.iasi....ault.php?t=news

Vei gasi acolo infos , iar daca nu-s actualizare cauta un nr de tel si suna. Cursurile se tin la Univ A.I.Cuza


P.S. Parerea mea personala e sa inveti singura sa nu mai cheltui bani pe cursuri, eu asa fac.

Toate cele bune !

#4
gdstoica

gdstoica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 14.02.2011
buna! a facut cineva ccna la infoacademy in bucuresti cu instructorul marius moise? vreau sa ma inscriu la clasa lui si sunt curioasa de parerea celor care au lucrat cu el

Edited by gdstoica, 14 February 2011 - 16:41.


#5
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
Am facut eu ceva cursuri cu Marius si e super ok.

#6
alina_ally23

alina_ally23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 977
  • Înscris: 05.03.2005
Unde se tin cursurile (in Bucuresti)?

#7
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Da, în București cele de la infoacademy, dar cursuri cisco se fac în multe orașe.

//Cum credeți că va schimba IPv6 perspectiva asupra cursurilor cisco ce se fac acum? Cred că se vor schimba multe în curînd. În primul rînd, cu IPv6 fiind IP-uri nelimitate nu va mai fi nevoie de atîtea servere de NAT, routere etc. Din motive de securitate multe se vor păstra, dar și multe vor fi diferite. Nu pot intui cum. Aveți idee?

#8
alina_ally23

alina_ally23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 977
  • Înscris: 05.03.2005
Stiu ca se fac la infoacademy, dar eu intrebam de locatie :)

#9
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
@Alina, arunca o privire aici

Trecerea la IPv6 nu va insemna nicidecum disparitia NAT-ului din simplu motiv ca acesta ofera o protectie de securitate f buna

#10
alina_ally23

alina_ally23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 977
  • Înscris: 05.03.2005
M-am uitat acolo inainte de a intreba :), insa acolo scrie ca la adresa aia se fac inscrierile. Cursurile se tin tot acolo sau in alte locatii? (d-asta intreb). Stiu ca se tineau, acum ceva timp, la Politehinca. Din pacate, pe site-ul lor, n-am gasit sa se spuna clar unde se fac aceste cursuri (locatia).

#11
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Acelea se fac unde se face și înscrierea.
Să clarific.
Cursuri Cisco în București se fac în multe locuri, și la Politehnica și la Credis și la Infoacademy și în alte locuri. Cisco e o firmă din California producătoare de echipamente de rețea. Firma asta din California a acreditat dacă se poate spune așa mulți oameni din Romînia și din o grămadă de țări care să țină cursurile acestea care te învață să lucrezi cu echipamentele pe care le produce firma. Oricine poate ține cursuri cisco, chiar și tu, dacă dai examenele pe situl lor și dacă obții un punctaj și îndeplinești cîteva condiții, te faci instructor.
Deci, întrebarea unde se fac cursuri cisco n-are sens, se fac în o mulțime de locuri, ți-am mai răspuns, sunt niște profi prin politehnica, sunt cei de la Infoacademi și sunt mulți alții care țin cursuri dinastea. Cauți în zona ta, cartierul tău sau unde vrei și găsești un instructor care ține cursuri cisco, ce mare brînză? Cele de la Infoacademy se țin la Infoacademy, cele de la Politehnica se țin la Politehnica, toate te învață despre rețele și să lucrezi cu echipamentele pe care le produce firma cisco.
Și, să clarfic, după ce termini cursurile astea nu iei nicio diplomă acreditată, iei o "diplomă" eliberată de instructorul cu care ai făcut, diplomă care atestă că ți-a predat, dar care nu e recunoscută oficial. Dacă vrei diplomă acceptată de mai multe firme (dar nu de ministerul muncii sau faze de gen), atunci trebuie să te înscrii pe situl firmei Cisco din California cum ți-am mai zis și plătești niște bani cu cardul, cîteva sute de dolari, alții afară de ce-ai plătit la instructor, și dai un examen într-un centru de testare. Examenele se dau pe calculator prin internet pe situl firmei, dar stă cineva să te păzească să nu copiezi, din cauza asta nu poți da examen decît de la un centru de testare care are acordul firmei Cisco. Apoi, abea apoi dacă ai trecut examenul ăsta pe internet, firma Cisco îți dă o diplomă eliberată de ei și recunoscută în general de firme, dar nu e recunoscută de ministerul muncii sau chestii de gen. Diploma asta e valabilă 5 ani cred. După 5 ani, iar te apuci și faci cursurile sau înveți singur și dai iar examenul la firma Cisco și tot așa. Dacă între timp te angajezi și lucrezi în domeniu, n-o să mai fie greu să înveți.
Deci, fie te duci la Infoacademy, fie la Poli, fie înveți singură, la sfîrșit trebuie să te înscrii și să dai examenul pe internet și apoi zici că ai diplomă de la firma cisco.
Acum e clar?

Edited by dobrotescunicol, 18 February 2011 - 11:16.


#12
alina_ally23

alina_ally23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 977
  • Înscris: 05.03.2005
Ok, am inteles, o sa ma duc direct la ei sa-i intreb.
Voiam sa scutesc un drum.
Merci oricum si scuze ca te-am deranjat cu intrebarea mea.

#13
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Nu m-ai deranjat, am vrut să explic în detaliu și am folosit un limbaj mai "direct" pentru că mulți nu știu ce înseamnă de fapt aceste cursuri.
Cele de la infoacademy se fac la adresa de pe situl lor, e și harta acolo, sunt și orele la care se ține cursul notate pe site.

#14
alina_ally23

alina_ally23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 977
  • Înscris: 05.03.2005
Ok, merci frumos. Asta voiam sa stiu, daca se fac la aceeasi adresa sau in alta parte.
Pe mine ma intereseaza doar sa le fac, din pacate pe banii mei, (nu neaparat diploma). Certificarile o sa le dau pe banii mei (sau ai firmei), cum am facut si pana acum.
Din pacate mi s-a impus un termen de 10 zile sa invat un nou limbaj de programare (java) singura, lucru ce-mi este putin cam imposibil avand in vedere ca trebuie sa mai si muncesc 12 ore pe zi. Asa ca am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac un curs la o firma cu un nume in acest domeniu :) (stiu ca dureaza in jur de 12 sapt).

#15
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003

View Postcielo, on 17th February 2011, 09:26, said:

@Alina, arunca o privire aici

Trecerea la IPv6 nu va insemna nicidecum disparitia NAT-ului din simplu motiv ca acesta ofera o protectie de securitate f buna
În acest moment nu am cunoștințe foarte avansate de rețelistică, dar, din cîte știu, trecerea la IPV6 implică alte structuri pentru pachete, alte informatii vor fi în headere și vor avea alt număr de biți și altfel structurate, adresa IP nu mai e pe 64 biti si ci pe 128, nu mai are reprezentare in zecimal ci in hexa (chiar dacă la bază rămîne binar), serverul DHCP sigur va functiona diferit (nu vor mai fi necesare pachetele request, agree, akcnowledge etc, ci va fi diferit total), în plus DHCP-ul se presupune ca va fi implementat pe sistemul plug and play cu 64 biți luați din MAC, deci nu mai face ARP request să verifice conflictul de IP pentru că nu mai e nevoie, NAT e discutabil dacă se va mai face (sau, cum spunea cineva mai sus, dacă se va face e posibil să fie la o scară mult mai mică deoarece e preferabil să securizezi cu firewall, nu neapărat prin NAT și oricum, nu toți au nevoie de securitatea oferită de NAT, iar NAT are neajunsuri mari și e posibil să încerce să se renunțe și cred că se va renunța la el în proporție mare), routele vor avea alt sistem de adresare etc. etc. etc.

1. În aceste condiții, mai merită să te apuci acum de CCNA, să plătești, să termini peste 1-2 ani și să te trezești că deja s-a implementat IPv6 și cam totul s-a schimbat? Chiar dacă nu se schimbă total, lucrurile posibil să se simplifice și dacă acum mulți oameni mîncau o pîine (helpdesk) doar din pune IP-ul, schimbă IP-ul), e posibil să n-o mai pape. Alții, la fel, păpau o pîine din configurare servere DNS (range, subnet etc), dacă DNS va funcționa diferit și va fi ușor de implementat iar e posibil să nu mai pape nici aceștia, cu NAT la fel.
Chiar dacă rețelele vor rămîne compatibile backward, la angajare totuși o să te întrebe ceva. Cînd totul se mișcă spre IPV6, ce să te întrebe, cum funcționează DHCP peste IPV4? - nu cred, cum funcționează NAT peste IPV4 - nu cred, deoarce se va renunța, cum se subnetizează în IPV4- discutabil (trecerea se va face lent dar oricum, lucrurile se învechesc). Deci?
2. Posibil să se treacă și văd că se trece la virtualizare. Deci și aici o să dispară o pîine de papa pentru (helpdesk) -  cei care  veneau la masa de lucru și hai cu devirusarea, hai cu instalare driver, mai dă-i un ping că nu și-a luat IP-ul, vezi că dă conflict de IP, dă-i o defragmentare etc.

Ce părere aveți?

Edited by dobrotescunicol, 27 February 2011 - 18:24.


#16
norocel

norocel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 11.11.2003
in ccna inveti si ipv6

Edited by norocel, 28 February 2011 - 15:13.


#17
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Cat la suta? 90% vad ca e IPV4, adica cateva luni de zile preda (structura pachetelor pe IPV4, serverul DNS pe IPV4, DHCP pe IPV4, configurare echipamente IPV4, protocoale de rutare IPv4, securitate IPV4).  Sau sta cineva sa faca la sfarsit din nou toate astea de la inceput? Tocmai am scris mai sus ca toate acestea vor fi complet diferite in IPV6.
Eu nu neg ca s-o vorbi si de IPv6 la final, dar toate configurarile de servere de exemplu le vad in programa pe IPv4. Asa vad eu, rog contraziceti-ma daca nu e asa.

#18
norocel

norocel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 11.11.2003

View Postdobrotescunicol, on 28th February 2011, 23:27, said:

Cat la suta? 90% vad ca e IPV4, adica cateva luni de zile preda (structura pachetelor pe IPV4, serverul DNS pe IPV4, DHCP pe IPV4, configurare echipamente IPV4, protocoale de rutare IPv4, securitate IPV4).  Sau sta cineva sa faca la sfarsit din nou toate astea de la inceput? Tocmai am scris mai sus ca toate acestea vor fi complet diferite in IPV6.
Eu nu neg ca s-o vorbi si de IPv6 la final, dar toate configurarile de servere de exemplu le vad in programa pe IPv4. Asa vad eu, rog contraziceti-ma daca nu e asa.



...ce mai conteaza versiunea de IP .. doar configurile se fac la fel ...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate