![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Lisabona in weekend
Last Updated: Feb 26 2011 18:24, Started by
oprea_rd
, Jan 26 2011 17:22
·
0

Posted 26 January 2011 - 17:22

Pt cei care sunt pe fuga: "esenta" Lisabonei
Sfaturile mele: - biletul 24h Carris (intreaga Lisabona) este indispensabil; e foarte placut de mers pe jos la Lisabona dar cu atatea suisuri si coborasuri se risca o oboseala prematura, iar la Lisabona sunt multe lucruri de vazut si facut; puteti "urca" folosind tramvaiele (adevarate bijuterii haioase dar utile) si cobori pe jos. - Cardul Lisboa nu este foarte indicat in weekend: duminica muzeele sunt toate gratis iar luni mai toate sunt inchise. - oceanariul este un spectacol extraordinar, iar Parcul Natiunilor e demn sa ii fie amplasament - nu mergeti la gradina botanica: nu e ingrijita; mergeti in schimb la Estufa Fria - Parque Eduardo VII (in ian era inca in renovari dar nu cred ca o lungesc mult cu reparatiile) - merita vazut Turnul Belem si Mosteiro dos Jeronimos (nu ratati claustra!); langa Jeronimos opriti-va pt a degusta faimoasele Pasteis de Belem (mmmmm!!!) - cautati punctele de panorama "miradouro" - nu la lasati tentati de dulciurile din vitrine; majoritatea sunt foarte grele pt stomac au cantitati industriale de galbenusuri de ou in ele; incercati mai degraba fructele exotice: avand (odata) coloniile in America de Sud peste tot poti gasi mango, papaya, avocado de cea mai buna calitate (sincer pana sa le gust in Portugalia am tot zis ca nu imi plac fructele exotice..ma inselam insa) - incercati castanele: au o tehnica diversa de a le praji - cautati sa mancati macar o data la Casa do Alentejo, langa Santa justa; nu costa mult, decorul e fantastic, se mananca biiine (la Lisbona se mananca bine aproape peste tot, e deajuns sa evitati locurile foarte turistice) -faceti o plimbare (sau shopping) in Baixa; starbateti pe jos Bairro Alto (luati unul din elevadores pt a ajunge acolo) -seara mergeti in Alfama la un restaurant: o sa mancati prost dar merita: a ascult Fado live e fara pret -luati tramvaiul 28 de la Martim Moniz (exista si unul alternativ, 28 daca nu ma insel..sau 22...); nu pt a merge undeva anume ci doar pt a vedea Lisabona: traseul pe care il parcurge acopera zonele cele mai interesante din Lisabona; opriti-va si coborati ori de cate ori vedeti ceva ce va place; o sa luati urmatorul tramvai.. Lisabona trebuie gustata pe indelete! Astept si impresiile voastre! sau intrebarile Vs! Topic deschis! ![]() |
Posted 26 January 2011 - 17:37

Pt cei care sunt pe fuga: "esenta" Lisabonei Sfaturile mele: - biletul 24h Carris (intreaga Lisabona) este indispensabil; e foarte placut de mers pe jos la Lisabona dar cu atatea suisuri si coborasuri se risca o oboseala prematura, iar la Lisabona sunt multe lucruri de vazut si facut; puteti "urca" folosind tramvaiele (adevarate bijuterii haioase dar utile) si cobori pe jos. - Cardul Lisboa nu este foarte indicat in weekend: duminica muzeele sunt toate gratis iar luni mai toate sunt inchise. - oceanariul este un spectacol extraordinar, iar Parcul Natiunilor e demn sa ii fie amplasament - nu mergeti la gradina botanica: nu e ingrijita; mergeti in schimb la Estufa Fria - Parque Eduardo VII (in ian era inca in renovari dar nu cred ca o lungesc mult cu reparatiile) - merita vazut Turnul Belem si Mosteiro dos Jeronimos (nu ratati claustra!); langa Jeronimos opriti-va pt a degusta faimoasele Pasteis de Belem (mmmmm!!!) - cautati punctele de panorama "miradouro" - nu la lasati tentati de dulciurile din vitrine; majoritatea sunt foarte grele pt stomac au cantitati industriale de galbenusuri de ou in ele; incercati mai degraba fructele exotice: avand (odata) coloniile in America de Sud peste tot poti gasi mango, papaya, avocado de cea mai buna calitate (sincer pana sa le gust in Portugalia am tot zis ca nu imi plac fructele exotice..ma inselam insa) - incercati castanele: au o tehnica diversa de a le praji - cautati sa mancati macar o data la Casa do Alentejo, langa Santa justa; nu costa mult, decorul e fantastic, se mananca biiine (la Lisbona se mananca bine aproape peste tot, e deajuns sa evitati locurile foarte turistice) -faceti o plimbare (sau shopping) in Baixa; starbateti pe jos Bairro Alto (luati unul din elevadores pt a ajunge acolo) -seara mergeti in Alfama la un restaurant: o sa mancati prost dar merita: a ascult Fado live e fara pret -luati tramvaiul 28 de la Martim Moniz (exista si unul alternativ, 28 daca nu ma insel..sau 22...); nu pt a merge undeva anume ci doar pt a vedea Lisabona: traseul pe care il parcurge acopera zonele cele mai interesante din Lisabona; opriti-va si coborati ori de cate ori vedeti ceva ce va place; o sa luati urmatorul tramvai.. Lisabona trebuie gustata pe indelete! Astept si impresiile voastre! sau intrebarile Vs! Topic deschis! ![]() In orice dumineca sunt gratuite intrarile la muzee? In Sintra e candva gratuit ceva obiectiv turistic? |
Posted 26 January 2011 - 18:31

In orice dumineca sunt gratuite intrarile la muzee? In Sintra e candva gratuit ceva obiectiv turistic? In orice duminica intrarile la muzee in Lisabona sunt gratuite. Sintra nu stiu nimic de gratuitati; obiective turistice la Sintra insa sunt 3 mari si late: palatele; pe mine unul nu m-au incantat (cu exceptia Paco real in Sintra centru), dar e chestiune de gust personal. Oricum Sintra intr-un weekend la Lisabona nu cred ca merita. |
Posted 26 January 2011 - 19:10

In orice duminica intrarile la muzee in Lisabona sunt gratuite. Sintra nu stiu nimic de gratuitati; obiective turistice la Sintra insa sunt 3 mari si late: palatele; pe mine unul nu m-au incantat (cu exceptia Paco real in Sintra centru), dar e chestiune de gust personal. Oricum Sintra intr-un weekend la Lisabona nu cred ca merita. Intr-adevar e chestiune de gusturi. Dupa umila mea parere Sintra merita oricand, de departe mi s-a parut unul dintre locurile cele mai fascinante pe care le-am vazut in ultimii ani. Castelul Maurilor si Palacio da Pena sunt adevarate bijuterii... Si acestea sunt doar cele mai interesante, dar Sintra e plina de palate. Probabil ca da, daca ai doar 2 zile e complicat sa mai ai timp sa iesi din Lisabona, dar daca stai de la 3 zile in sus, din punctul meu de vedere Sintra e un must ![]() Edited by iulia_, 26 January 2011 - 19:13. |
Posted 25 February 2011 - 14:57

Eu intentionez sa ajung in Portugalia in toamna. Voi merge in Spania pentru 7 zile dupa care voi trece in portugalia urmand a sta acolo probabil ca 5 ori 6. Va trebui sa ma intorc in Spania dupa aceea pentru alua avionul. Chiar este interesant traseul expus de voi. Inafara de cele spuse...trebuie sa mai vad ceva anume??
|
Posted 26 February 2011 - 18:24

[email protected] Pai... vezi mai multe obiective pe topicul dedicat Lisabonei
![]() ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users