![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Debian
Last Updated: Aug 19 2021 07:08, Started by
creatura85
, Jan 21 2011 12:58
·
0

Posted 09 February 2011 - 21:30

In legatura cu source list-ul, daca am asa ceva dupa ce am instalat Squeeze RC2 inseamna ca sunt pe varianta stable? Daca vreau testing trebuie doar sa schimb continutul fisierului asta?
[email protected]:~$ cat /etc/apt/sources.list # # deb cdrom:[Debian GNU/Linux squeeze-di-rc2 _Squeeze_ - Official Snapshot i386 DVD Binary-1 20110121-14:41]/ squeeze contrib main # deb cdrom:[Debian GNU/Linux squeeze-di-rc2 _Squeeze_ - Official Snapshot i386 DVD Binary-1 20110121-14:41]/ squeeze contrib main deb ftp://ftp.ro.debian.org/debian/ squeeze main contrib non-free deb-src ftp://ftp.ro.debian.org/debian/ squeeze main contrib non-free deb http://security.debian.org/ squeeze/updates main contrib non-free deb-src ftp://ftp.ro.debian.org/debian/ squeeze/updates main contrib non-free [email protected]:~$ Edited by Andy_ACS, 09 February 2011 - 21:30. |
Posted 09 February 2011 - 21:36

Inseamna ca esti pe Stable si esti la zi.
Daca vrei sa fii pe testing trebuie sa ai in source.list asta. deb ftp://ftp.ro.debian.org/debian/ testing main contrib non-free deb-src ftp://ftp.ro.debian.org/debian/ testing main contrib non-free Edited by Fratello_2007, 09 February 2011 - 21:37. |
Posted 09 February 2011 - 21:43

Multumesc pentru explicatie.
O ultima intrebare - daca nu schimb source listul acum si peste 1-2-3 luni vreau sa trec la testing e OK sa schimb atunci lista cu ce mi-ai scris tu, dupa care sa dau update + upgrade si o sa ia pachetele necesare sa treaca pe testing? Sau deja testingul se departeaza prea mult de stable si nu recomandat sa fac asta? Cu alte cuvinte daca am de gand sa trec pe testing trebuie sa o fac acum cand testingul e foarte apropiat de stable sau pot sa o fac oricand fara riscuri? Multumesc! |
Posted 10 February 2011 - 07:13

Ideal e ca sa iti alegi pe ce stai, pe stable sau pe testing.
Daca faci upgrade de la stable la testing la un intervat de 1 luna, nu prea vad probleme, in schimb daca testingul se departeaza prea mult e nevoie de ceva mai mult decat aptitude dist-upgrade. Nu e imposibila o astfel de trecere, dar eu nu garantez ca iti va functiona exceptional. |
Posted 05 March 2011 - 20:31

Posted 05 March 2011 - 22:09

Posted 06 March 2011 - 06:53

Posted 16 March 2011 - 12:12

Incepand de azi 16.03.2011 imi incetez activitatea pe forumul Softpedia.
De ce am recurs la acest gest? Nu pot intelege modul jignitor si deplasat de moderarea a forumului. M-am simtit mereu lezat, iar acum am constientizat ca nu mai are rost activitatea mea aici. Sunt si eu om, nu pot fi tratat ca o mizerie. Am ajutat si voi ajuta comunitatea linux si comunitatea open-source cat voi putea. Cei care au nevoie de mine ma gasesc pe forumul Debian Romania. Va rog sa nu comentati decizia luata de mine. Utilizatorul desi va fi activ si de acum inainte il voi folosi doar pt. eventualele proiecte opensourse ce au ca directie crearea de programe libere. Multumesc pt. intelegere. Va las pe mana celorlalti utilizatori cunascatori de linux si *nix. Multi dintre ei au cunostiinte vaste in domeniu. |
Posted 22 March 2011 - 18:39

Linux Mint Xfce RC (201104) released
http://blog.linuxmint.com/?p=1708 Mai nou, e bazat pe Debian Testing, ca si LMDE. Cum spunea Fratello, toate drumurile duc la Debian ![]() Edited by ear1976, 22 March 2011 - 18:40. |
Posted 22 March 2011 - 20:38

Ideal e ca sa iti alegi pe ce stai, pe stable sau pe testing. Daca faci upgrade de la stable la testing la un intervat de 1 luna, nu prea vad probleme, in schimb daca testingul se departeaza prea mult e nevoie de ceva mai mult decat aptitude dist-upgrade. Nu e imposibila o astfel de trecere, dar eu nu garantez ca iti va functiona exceptional. Poate m-o lumina si pe mine bunu' Hristos de ce. Atat timp cat in orice documentatie Debian se specifica ca exista o traiectorie unidirectionala de upgrade fara pierderi de date si care este suportata de la Debian 1.0 pana in prezent cu ordinea oldstable -> stable -> testing -> unstable (-> +experimental) nu inteleg care este deducerea ca daca apar discrepante intre versiunile de pachete din stable si testing nu se mai poate face upgrade-ul ca, vezi Doamne, o muri sistemul din cine stie ce motiv nemaicunoscut. In cel mai rau caz se modifica sintaxele urat de tot la niste configuri. Dar apt stie frumos sa intrebe daca se prefera pastrarea configului sau adaugarea celui 'default' ales de catre package manager. Deci, am sa rog o persoana care sustine ideea asta sa isi argumenteze succint partea cu "nu iti garantez ca iti va functiona exceptional". |
Posted 22 March 2011 - 22:58

Toata chestia depinde de momentul in care alegi sa faci trecerea. Eu de exemplu, in urma instalarii unor pachete din sid (fiind pe testing) am avut surpriza sa raman fara VLC, deoarece update-ul a dezinstalat cateva dependinte a acestuia si a instalat altele noi. Asadar a trebuit sa pun VLC tot din sid.
Ce-i drept, in cateva zile, au aparut si in testing pachetele noi plus altele si totul a revenit la normal. Deci, la o tranzitie mai indepartata in timp, e posibil sa apara anumite surprize legate de dependinte. Edited by ear1976, 22 March 2011 - 22:59. |
Posted 23 March 2011 - 02:55

Posted 23 March 2011 - 22:36

Toata chestia depinde de momentul in care alegi sa faci trecerea. Eu de exemplu, in urma instalarii unor pachete din sid (fiind pe testing) am avut surpriza sa raman fara VLC, deoarece update-ul a dezinstalat cateva dependinte a acestuia si a instalat altele noi. Asadar a trebuit sa pun VLC tot din sid. Ce-i drept, in cateva zile, au aparut si in testing pachetele noi plus altele si totul a revenit la normal. Deci, la o tranzitie mai indepartata in timp, e posibil sa apara anumite surprize legate de dependinte. Cine habar n-are cu ce se mananca dependentele, fuge naibii pe Ubuntu si ramane acolo. Tot nu vad de unde si pana unde "nu se poate" face upgrade-ul pe directia suportata de Debian cu un simplu dist-upgrade. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users